سرویس: استان ایلام
کد خبر: 58954
|
08:00 - 1402/01/27
نسخه چاپی

ایلام بیدار گزارش می‌دهد؛

احیا جنگل‌ها رسالت مهم همگانی؛ وقتی برای جنگل‌کاری به فرهنگ‌سازی نیاز است

احیا جنگل‌ها رسالت مهم همگانی؛ وقتی برای جنگل‌کاری به فرهنگ‌سازی نیاز است
احیا جنگل‌ها یک امر مهم است که نیاز به مشارکت هماهنگی دارد ازاین‌رو نیاز است تا در این زمینه فرهنگ‌سازی صورت گیرد.

به گزارش ایلام بیدار ، این روزها طبیعت حلاوت و شیرینی خاصی به خود گرفته و از زیبایی‌های خاصی برخوردار است تا از دیدن آن هر بیننده‌ای به شگفت می‌آید و حضور در طبیعت ناراحتی‌ها را از انسان دور می‌کند.

امسال به‌رغم بارش‌های خوبی که صورت‌گرفته بود طبیعت دارای زیبایی‌های منحصربه‌فردی است که در نقاط مختلف استان ایلام شاهد زیبایی و حضور مردم در دامان طبیعت به‌نحوی‌که حتی ماه رمضان هم از حضور مردم در دامان طبیعت کم نکرد.

البته متأسفانه هرجا حضور انسان باشد تخریب را هم به همراه دارد و این مسئله باعث می‌شود تا هرساله شاهد تخریب طبیعت و ازدست‌رفتن سرمایه‌های طبیعی باشیم که متأسفانه آهنگ رشد آن‌ها با آهنگ تخریب آن‌ها هم‌خوانی ندارد.

در کشورهای مختلف برنامه‌هایی برای احیا طبیعت صورت‌گرفته که این حرکت هم به‌صورت منسجم در ایران شروع شده که برای به‌نتیجه‌رسیدن نیاز به حمایت دارد.

متأسفانه، تخریب درختان به‌خصوص در زمین‌های کشاورزی خبر غم‌انگیزی است که صاحبان زمین‌های کشاورزی برای دستیابی به سود بیشتر به عرصه‌های منابع طبیعی چشم دوخته‌اند و به بهانه‌های مختلف زمین‌های خود توسعه می‌دهند.

برخورد مناسب با طبیعت نیاز به فرهنگ‌سازی دارد

صادق شعبانی از شهروندان ایلامی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: درختان و جنگل‌ها یک سرمایه عظیم برای ملت‌ها هستند که نباید به بهانه‌های مختلف تخریب شوند.

وی افزود: در شرایطی که خانواده‌های با مشکلات اقتصادی روبه‌رو می‌شوند حضور در دامان طبیعت می‌تواند روحیه آن‌ها را عوض کند.

شعبانی در ادامه گفت: البته که برای برخورد درست با منابع طبیعی نیاز به فرهنگ‌سازی و ایجاد یک حرکت عمومی داریم.

آهنگ تخریب جنگل‌ها سرعت گرفته است 

مراد منت نیا کارشناس منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: متأسفانه تخریب جنگل‌ها در سال‌های گذشت سرعت گرفته بود به‌نحوی‌که متأسفانه از جمعیت جنگل‌ها نسبت به سال گذشته بسیار کم شده بود و نیاز است تا دراین‌خصوص اقدامی صورت گیرد.

وی افزود: درختکاری بک سنت حسنه است که در دین اسلام به آن سفارش زیادی شده است به همین دلیل نیاز به فرهنگ‌سازی با استفاده از رسانه‌ها و ایجاد یک حرکت عمومی دارد.

منت نیا در ادامه گفت: توسعه زمین‌های کشاورزی، خشکسالی، آفت‌ها، آتش‌سوزی‌ها، تهیه زغال و حضور مردم در دامان طبیعت از جمله عواملی هستند که باعث قطع درختان شده است.

کارشناس منابع طبیعی تصریح کرد: در قانون اساسی برخورد با کسانی که درختان را قطع می‌کنند دیده شده است و نیاز است تا مسئولان به‌صورت هماهنگ برنامه احیا جنگل‌ها و مراتع طبیعی را به‌صورت جد در دستور کار خود قرار دهند.

 

 

برنامه‌های مهمی برای احیا جنگل‌ها در دستور کار است

ابراهیم پیرزادیان مدیرکل منابع طبیعی ایلام در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: برنامه احیا یک میلیارد درخت در کشور طی برنامه چند ساله در حال اجرا است که ایلام باتوجه‌به اینکه ۸۹ درصد مساحت استان ایلام را منابع ملی و عرصه‌های طبیعی تشکیل داده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: در 12 نهالستان ایلام حدود 18 میلیون اصله نهاد تولید شده است که دو نهالستان دیگر در دستور کار است تا در مناطق مختلف استان باتوجه‌به شرایط آب‌وهوایی نهال کاشته شود.

پیرزادیان تصریح کرد: احیا جنگل‌ها به مشارکت عموم مردم نیاز دارد به‌نحوی‌که نیاز در این زمینه فرهنگ‌سازی صورت گیرد همچنین کسانی که منابع طبیعی را تخریب کنند با برخورد قانونی روبه‌رو خواهد شد.

جنگل‌ها سرمایه‌های عظیمی هستند که حفظ آن‌ها نیازمند مشارکت عمومی و فرهنگ‌سازی است که در این زمینه نیاز است تا همه دستگاه‌های به‌صورت یک حرکت منظم زمینه‌ساز این مورد مهم باشند.

 

 

انتهای پیام/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد