به گزارش ایلام فردا به نقل از فارس، صلاحیت علی ربیعی وزیر پیشنهادی کار،تعاون و رفاه اجتماعی دولت یازدهم در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان موافق و مخالف نظرات خود را مطرح کردند.
* آرامی در موافقت با وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی: ربیعی معتقد به راستگویی است/او وزیری مطمئن است
منصور آرامی نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی در موافقت با علی ربیعی وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه این وزارتخانه از ادغام سه وزارتخانه دیگر تشکیل شده که اهداف بلند و وظایف مهمی دارد، اظهار داشت: مدیریت بر این وزارتخانه نیازمند یک مدیریت استراتژیک است.
آرامی، همگرایی، همفکری و مشورت را از مهمترین ویژگیهای مدیریتی برای این وزارتخانه برشمرد و با تاکید بر اینکه علی ربیعی از این خصوصیات برخوردار است، افزود: ربیعی در حوزههای مختلف همچون معاونت وزارتخانه، مشاور رئیس جمهور، کمیته تبلیغات شورای امنیت سابقه فعالیت داشته است.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به سوابق اجرایی و علمی ربیعی به نگارش 40 پایاننامه از سوی وی در حوزههایی همچون بازاریابی، کارآفرینی و خصوصیسازی پرداخته و یادآور شد: یکی از دغدغههای همگان برای وزارتخانه کار، گردش مالی فراوان در سازمان تامین اجتماعی و امکان فساد در آن است.
وی بر همین اساس خاطرنشان کرد: ربیعی فردی است که سابقه دبیری ستاد مبارزه با فساد اداری را برعهده داشته و کتابی نیز در باب فساد و مبارزه منتشر کرده است که از این رو علاوه بر تجربه مستقیم به صورت فکری با فساد مبارزه داشته است.
آرامی به شرایط خانوادگی ربیعی اشاره کرد و ادامه داد: علی ربیعی از خانوادهای کارگری در جنوب تهران بوده که سابقه فعالیت در تشکلهای کارگری و مدیریت در روزنامه کار و کارگر را دارد و از این رو با مشکلات این حوزه آشناست.
نماینده مردم بندرعباس با بیان اینکه ربیعی در اوایل انقلاب عضو شورای عالی کار بوده و کاملا با مسائل کارگری آشنا است، اضافه کرد: اقبال تشکلهای کارگری، کارفرمایی، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و نهادهای غیر دولتی به او نشان از اعتماد گسترده آنها به ربیعی است.
وی به اعتدال، پاکدستی، جدیت در کار، وجدان دینی و اخلاقی و التزام عملی ربیعی به ولایت فقیه اشاره کرد و گفت: درحالی که یکی از مشکلات ما ارائه آمارهای غلط است، ربیعی به راستگویی معتقد است.
آرامی در ادامه سخنان خود به واکنشها نسبت به حضور ربیعی در فضای مجازی اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر معدود افراطیون داخلی در فضای مجازی، محاربین خارجی اعم از منافقین و سایر گروهکها اقدام به تخریب این چهره فداکار نظام کردهاند.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی به حضور 50 ماهه ربیعی در جبهههای جنگ اشاره کرد و با بیان اینکه ربیعی سنگ زیرین نظام در سختترین بحرانها بوده است، گفت: ربیعی امروز نیز به یک وزارتخانهای سخت رفته و وزیری مطمئن خواهد بود.
* صابری در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی: چه تضمینی است که تصمیمات ربیعی سیاسی نباشد
رضا صابری نماینده مردم رامیان و آزادشهر، در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه پارلمان در مخالفت با علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به بیان آقای ربیعی تقریبا همه آحاد جامعه تحت تاثیر سیاستها، برنامهها و اقدامات این وزارتخانه هستند که دو سال پیش با تصویب مجلس از ترکیب سه وزارتخانه تشکیل شد. البته آقای ربیعی ادغام این سه وزارتخانه را هوشمندانه اما ناقص میداند.
وی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را وزارتخانهای با اهمیت شامل حوزههای گوناگون اعم از اقتصادی، بیمهای، درمانی، آموزشی و اجتماعی دانست و افزود: اگر امروز در استانها یا شهرستانها با یک اداره کل مربوط به یک وزارتخانه سر و کار داریم در این وزارتخانه با چهار اداره کل مواجهیم؛ سازمان تامین اجتماعی و مسائل آن، شستا به عنوان بزرگترین زنجیر اقتصادی ایران، نیروی کار جامعه به گرفتاریهای آن، بیمه و ناملایمات حوزه بازنشستگی تنها بخش کوچکی از موضوعات مربوط به این وزارتخانه است.
نماینده مردم آزادشهر در مجلس با طرح این سوال که نسبتهای علمی و تجربی وزیر پیشنهادی با این وزارتخانه چیست،گفت: اگرچه میانگین داشتن تجربه و تخصص برای پذیرفت مسئولیت یک وزارتخانه موثر است و با احترام به تجربه آقای ربیعی در حوزه کارگری اما 30 سال ممارست وی در حوزههای اطلاعاتی و امنیتی و دانشگاهی کفایت تجربه کافی برای این مسئولیت نیست.
وی افزود: البته برخورداری وزیر پیشنهادی به علم جامعهشناسی و مدیریت استراتژیک به لحاظ موضوعیت آسیبهای اجتماعی در این وزارتخانه قابل توجه است اما از آن اولویت سازمانی فاصله دارد.
صابری با بیان اینکه وزیر پیشنهادی دارای یک چهره سیاسی است، تصریح کرد: آقای ربیعی! چه تضمینی است که وزارتخانه به تصمیمات سیاسی آغشته نشود؟
این نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به برنامههای وزیر پیشنهادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: آقای ربیعی! شما در برنامه پیشنهادی بیکاری را اولین چالش وضع موجود و اشتغال و بازار کار را اولین برنامه خود ذکر کردهاید، مضافا اینکه تنظیم روابط کار و صیانت از نیروی کار را بیان کردهاید و این در حالی است که شما در ذیل این موارد 14 اقدام اجرایی را آوردهاید که فقط یک بند به اعمال حمایتهای قانونی و حقوقی در بیکاری اشاره شده است و 13 مورد دیگر فقط به صیانت از نیروی شاغل اختصاص دارد.
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس این سوال را مطرح کرد که آیا وزارت کار فقط صیانت از شاغلین را وظیفه خود میداند؟
وی با بیان اینکه کمتوجهی نسبت به بیکاران نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه دامنه سرگردانی آنها را افزایش میدهد خاطرنشان کرد: امروز ادارات کار حتی مراجعه بیکاران را نیز نمیپذیرند و با ایجاد دفاتر کاریابی در بخش خصوصی از این مشکل رها شده و پاسخگوی بیکاران نیستند، حال به نظر شما یک بیکار باید چند سال به انتظار شغل از این دفتر به آن دفتر کاریابی مراجعه کند؟
صابری این سوال را از وزیر پیشنهادی پرسید که مدل کوتاهمدت شما برای حل مشکل بیکاری در کشور چیست؟
وی در ادامه طرح مباحث خود درباره وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: شما به بیکاران بدهکار بانکی اشاره کردهاید، چگونه برنامههای پیشنهادی شما در این زمینه اجرایی خواهد شد.
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس سوال دیگری از ربیعی پرسید و از وی خواست که به صورت شفاف به این سوالات پاسخ دهد.
وی یکی دیگر از مسائل مهم در رابطه با وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی را آسیبهای اجتماعی دانست و تاکید کرد: آقای ربیعی اگر به برنامههایتان نگاه کنید درخواهید یافت که نسبت به این حوزه به صورت ناقص توجه شده است و بایستی اقدامات جدیتری در این زمینه طرح و اجرایی شود.
* تاجگردون در موافقت وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی: نگاه نامناسب به وزارت رفاه موجب فساد میشود
غلامرضا تاجگردون نماینده مردم گچساران در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: بنده به عنوان یک کارشناس وقتی آقای ربیعی مطرح شد از دید کارشناسی شاید ابتدا موافق نبودم ولی وقتی چند جلسه با ایشان داشتم احساس کردم نیروی بسیار مناسبی برای این وزارتخانه انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه این وزارتخانه از سه جزء تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شده است، گفت: اینکه چه فردی متصدی این وزارتخانه شود، بسیار مهم است نگاه صرف اقتصادی و نگاه صرف اجتماعی آن را آسیبپذیر میکند.
تاجگردون تاکید کرد: ما باید یک نگاه استراتژی به این وزارتخانه داشته باشیم. آقای ربیعی با توجه به سوابقش و به دلیل نگاه استراتژیکش که بسیاری از موضوعات فرد شایستهای است و میتواند تلفیق بسیار خوبی از این سمت داشته باشد.
این نماینده مجلس با اشاره به سخنان ربیعی اظهار داشت: او در یکی از کمیسیونها حرف جالبی زد و گفت: این مجموعه یک کشتی است به فرماندهی مقام معظم رهبری کسی نمیتواند از آن خارج شود. وزارت رفاه با صندوقهایی که در این وزارت داریم صندوقهای بین نسلی هستند و متعلق به نسل فعلی نیستند.
وی ادامه داد: در زمانی که قانون وزارت رفاه میخواست تصویب شود بحث میشد که این وزارت چه نوع وزارتی است گفته میشد وزارت رفاه یک سازمان برنامه دیگر است.
تاجگردون افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دو اثر مثبت و منفی دارد اثر مثبت آن موجب ارتقاء رفاه در کشور میشود و اثر منفی آن این است که اگر نگاه خوبی به آن نداشته باشیم موجب فساد میشود.
این نماینده مجلس گفت: متاسفانه یا خوشبختانه هر وقت راجع به این وزارتخانه صحبت میکنیم فورا موضوع شستا به ذهنها میآید. آقای ربیعی گلوگاههای فساد را به خوبی شناسایی کرده و میتواند به دلیل شناخت گلوگاههای فساد در این وزارتخانه به خوبی عمل کند و صندوقهای بین نسلی را برای تمام نسلها نگاه دارد.
تاجگردون خاطرنشان کرد: اگر در نظام جمهوری اسلامی به دنبال ایجاد یک دولت رفاه هستیم نگاه استراتژی به این وزارتخانه میتواند این کار را صورت دهد.
وی با بیان اینکه انتخاب انسانهای عالم و اندیشمند هیچ گاه به ضرر ما نیست، گفت: اگر یک فرد کاملا سیاسی برای این وزارت انتخاب میشد قطعا این قدر دفاع نمیکردیم. ولی وقتی فردی با یک نگاه استراتژیک و علمی انتخاب شده باشد قطعا موثر خواهد بود.
تاجگردون در پایان با اشاره به کتابهای وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: انتظار داریم نمایندگان محترم به آقای ربیعی رای بسیار خوبی دهند.
* فیاضی در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون مطرح کرد: انتقاد از برنامههای ربیعی/لزوم توجه به تعاونیها از سوی وزیر آینده
عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه پارلمان در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آقای ربیعی فرد محترمی هستند و اگر اینجا انتقادی مطرح میشود برای تقویت وزیر پیشنهادی است.
وی علی ربیعی را فردی پاکدست و متدین معرفی کرد و در ادامه اظهار داشت: من مواردی را در برنامه پیشنهادی آقای ربیعی دیدم که در اینجا میخواهم به آن پرداخته و وزیر پیشنهادی هم پاسخگوی آن باشد.
این نماینده مردم در خانه ملت با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک وزارتخانه فانتزی نیست، گفت: این وزارتخانه با اشتغال سر و کار دارد که امروز در کشور ما دارای اهمیت فراوانی است.
فیاضی با اشاره به برنامه پیشنهادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: آقای ربیعی در برنامههای خود افزایش سهم تعاونیها در بازار پولی کشور را کمرنگ دیدند در حالی که ما باید اذعان کنیم تعاونیها نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند.
وی با اشاره به فعالیت 7 هزار فروشگاه تعاونی در کشور، گفت: این فروشگاهها میتوانند نقش مهمی در مباحث اقتصادی کشور عهدهدار شده و در این زمینه ایفای نقش کنند.
نماینده مردم نور در مجلس در ادامه سخنان خود، سوالاتی را از علی ربیعی پرسید و از وی خواست که برای آگاهی نمایندگان به سوالات ذکر شده پاسخ دهد.
فیاضی گفت: در قانون اساسی به اقتصاد مبتنی بر تعاونیها تاکید شده است اما من برنامه شما را مبتنی بر تعاونیها نمیبینیم؛ علیرغم اینکه امروز بسیار از مردم ایران جزو تعاونی هستند اما سهمشان از سرمایه ملی فقط 7 درصد است.
فیاضی این سوال را از وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرسید که بحث پرداختن به مشاغل خانگی را چگونه دنبال میکنید.
وی از لزوم سهجانبهگرایی در اشتغال و تولید سخن گفت و افزود: آقای ربیعی برنامه شما برای حمایت از کار و کارگر و تعامل بین آنها چیست؟
فیاضی از وزیر پیشنهادی خواست که در صورت کسب رای اعتماد از مجلس توجه بیشتری به اتحادیههای کارگری کند و موضوعات مربوط به کارگران را در دستور کار خود قرار دهد.
نماینده مردم نور در مجلس، با اشاره به سازمان شستا خاطرنشان کرد: این سازمان تاکنون حیاتخلوت صاحبان قدرت بوده است، به همین دلیل از دولت اعتدال و آقای ربیعی میخواهیم سازمان شستا را به عنوان یک فرصت شناخته و مالکیتش را برای همه ایرانیان بداند.
* حسینی صدر در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی: ما در وزارت کار به مدیر کارآزموده نیاز داریم/ ربیعی از عهده کار برمیآید
مؤید حسینی صدر نماینده مردم خوی در مجلس در حمایت از وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اگر قرار باشد که بانک رفاه و بانک تعاون یک بانک عادی باشد و اداره آن را به دست یک اقتصاددان بسپاریم، باید این بانکها زیر نظر وزارت اقتصاد قرار میگرفتند. این بانکها برای اهداف مشخص که در حوزه وزارتخانه تعاون و کار و رفاه اجتماعی است، تعریف و تأسیس شدهاند.
وی ادامه داد: اینکه ما بخواهیم 80 درصد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را اقتصادی ببینیم،نقض غرض است. اینکه مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد را به گردن وزیری که هنوز نیامده بیاندازیم و او را دادگاهی کنیم، درست نیست. تاکنون 5 درصد از ظرفیت تعاون احیا شده و این درحالی است که طبق قانون اساسی باید 25 درصد از ظرفیت تعاون احیاء شود. امروزه تعاون چکاره است؟ الان بیمههای اجتماعی در چه مرحلهای است؟ مگر ما در برنامه پنجم بیمه سلامت را به تصویب نرساندیم؟ مگر ما نباید بیمه یکسان داشته باشیم؟ مگر نباید همه بیمه بیکاری داشته باشند؟ مگر کشور ما نباید اولین کشور منطقه باشد؟
نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: در دولت قبلی، میانگین مدیریت بر وزارت کار 3/1 مثال بوده است، حال شما این مشکلات را به گردن وزیری که نیامده میاندازید. ای کاش تمام برنامههای آقای ربیعی مطالعه میشد. از 30 عنوان برنامه اعلام شده، 28 مورد آن هم عملیاتی و هم مطابق برنامه پنجم توسعه است.
حسینی صدر اظهار داشت: آیا بیمهها از اهمیت کمتری برخوردار است؟ آیا بخش درمانی تأمین اجتماعی اهمیت کمتری دارد؟ آیا قوانین کار و کارگر کماهمیتتر است؟ آیا بهبود فضای کسب و کار و مشکلات ذکر شده با وجود یک اقتصاددان حل و فصل میشود، ما کسی را میخواهیم که شخصی مدیر باشد. وزیر که نمیتواند ذوالفنون باشد. وزیر باید مدیری پاکدست، آزمون داده و کارآزموده و مورد اعتماد رئیس جمهور باشد. علاوه بر این وزیر باید فردی باشد که وفاداری خود را به نظام و ولایت اثبات کرده و مدیران شایسته را به کار گیرد.
وی افزود: ما از آقای ربیعی میخواهیم که حزبی کار نکند و فعالیت حزبی و روابط دوستانه در کار وی دخالت نداشته باشد. تأمین اجتماعی را به حیات خلوت تبدیل نکند، فرد ضعیفی را در سازمان تامین اجتماعی بر سر کار نیاورد اینگونه نیست که وزارت کار را بتوان با وزارت نفت مقایسه کرد. شرکت شستا (زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی) در حال حاضر دارای 35 هزار میلیارد تومان دارایی است و در خوشبینانهترین حالت 3 هزار میلیارد تومان سود دارد درحالی که اگر ما 35 هزار میلیارد تومان پول را در بانک میگذاشتیم 10 هزار میلیارد تومان سود به ما میداد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت:یک نفر از قشر کارگر رزمنده که در سختترین جاهای کشور به کار مشغول بوده و 20 سال است که مورد اعتماد رئیس جمهور است و 12 سال در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مشغول به کار بوده است، مدیریت قبلی وی اثبات شده و کتاب «زنده باد فساد» اثر وی است و در این کتاب روش ریشهای مبارزه با فساد را توزیع داده است.
حسینی صدر اضافه کرد: این که ما بخواهیم با انگ زدن و یا سلیقهای و یا گرایشات باندی با وزیر پیشنهادی مخالفت کنیم، انصاف نیست. من کسی نیستم که از یکی تعریف و تمجید کنم. اگر اعتقاد پیدا نکرده بودم، به ولله نمیآمدم درباره آقای ربیعی و برنامههای وی صحبت کنم. افرادی که مورد وثوق من هستند و با وزیر پیشنهادی کار کردند این باور را به من منتقل کردند که آقای ربیعی فردی پاکدست و توانمند است و از عهده کار بر میآید.
وی ادامه داد: تنظیم سند ملی کار شایسته از اولویتهای وزیر پیشنهادی کار است. وی مدیرانی را که از دوره قبل ماندهاند، بویژه مدیران شایسته حفظ کند.
حسینی صدر اظهار داشت: مردم با انتخاب خود سنگی بر گور تفرقه گذاشتند و به ما این پیام را دادند که اختلافات حزبی و جناحی را کنار بگذاریم و برایشان اشتغال ایجاد کنیم. معیشت مردم را تامین کنیم، اقتدار کشور را بالا ببریم، در برابر بیگانگان متحد باشیم و خط مشی آقای ربیعی نیز همین است.
وی با بیان اینکه نباید چهره امنیتی به ربیعی داد، گفت: وی شخصی دانشگاهی است که در زمان مقتضی نیز در سختترین جبههها حاضر به جانفشانی بوده است. کارهای بزرگی به آقای ربیعی داده شده و وی از آنها سربلند بیرون آمده است. من استدعا دارم تا فرصتها را از دست ندهیم. دولت میخواهد در اسرع وقت کار خود را شروع کند.
* ربیعی در دفاع از برنامههای خود در مجلس: تنها راه نجات کشور از بحران ایجاد شغل است/ گاهی دغدغههای رهبری را فراموش میکنیم
علی ربیعی وزیر پیشنهادی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی صبح امروز (چهارشنبه) در دفاع از برنامههای خود در صحن علنی مجلس اظهار داشت: همدلی، مشارکت مردم، اصرار و ایستادگی مقام معظم رهبری بر اصول و تأکیدشان بر حفظ دو عنصر اسلامیت و جمهوریت و نمایندگان مردم که امام راحل آن را عصاره فضائل ملت خواندند، زمینهساز تحقق مردمسالاری دینی در کشور شده است و بنده امروز در این جایگاهی که ایستادهام، در همین چارچوب از برنامههایم برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دفاع میکنم.
وی با بیان اینکه شهدا و حضرت امام (ره) زمینهساز فضای آرامش کنونی در کشور هستند، افزود: زندگی باکرامت همراه با دموکراسی که امروز من از آن بحث و شما نقد میکنید، همه ناشی از این فرایند است که آن را ارج مینهیم و معتقدیم که بدون در نظر داشتن واقعی آنها، گام در راه پذیرش مسئولیت نهادن، خطرناک است.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: متأسفانه این بار قرعه برای این وزارتخانه به نام بنده افتاد و گرنه در زمان دولت شهید رجایی تاکنون سه 3 مرتبه از این مسئولیت فرار کرده بودم و این بار با درک استراتژیک، وضعیت را چنان دیدم و اطمینان یافتم که هر فردی و با هر اندازه توانی که دارد، باید برای عبور از شرایط پیچیده امروز به میدان بیاید.
ربیعی تصریح کرد: ما گاهی شرایط زندگی، انتخابات، آسیبهای اجتماعی رو به گسترش، بیکاری، در سراشیبی قرار گرفتنی کار و سرمایه ایرانی و دغدغههای رهبری را فراموش میکنیم، در این شرایط بنده پذیرفتم که برای این وزارتخانه کمکی به دولت آقای دکتر روحانی داشته باشم و معتقدم فقط با حمایت و پشتگرمی مجلس میتوان به این وظایف ادامه داد.
وی با اشاره به سؤالات برخی از نمایندگان اضافه کرد: برخی در ارتباط با برنامههای کار و اشتغال سؤالات و ابهاماتی را مطرح کردند، معتقدم که اساس و ترجمان اعتدالگرایی در این وزارتخانه در حوزه روابط کار و اشتغال است که شایسته سهجانبهگرایی است و امیدوارم سند این سهجانبهگرایی در روزهای نخست کار، پخته و کارشناسیتر به مجلس ارائه شود.
ربیعی با بیان اینکه همه جریان کارگری و کارفرمایی باید تشکل ایجاد کنند، گفت: تسهیل فضای گفتوگو با شرکای اجتماعی و تقویت تشکلهای کارگری و کارفرمایی باید صورت گیرد و این وزارتخانه نیز از آنها حمایت میکند.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: وقتی بحث از صیانت از نیروی کار به وجود میآید تنها بحث نیروهای شاغل نیست، بلکه نیروهای داوطلب شغل نیز در این مجموعه قرار میگیرد، بنابراین گسترش چرخ حمایتهای اجتماعی در جامعه و کار و تولید، بخشی از برنامههای ارائه شده بنده در حوزه روابط کار و اشتغال خواهد بود.
وی افزود: معتقدم که اشتغال تنها محصول پاشیدن بذر پول در زمین اقتصاد نیست، گرچه پول در بدترین حالت شرط لازم است، اما در شرایط فعلی و در صورت تحقق ثبات سیاسی، روشن بودن افق سیاستها با تضمین حقوق مالکیت و مبارزه با فساد، میتوان دولت پاک را به جلو برد و میتوانیم سیاستهای پیشرفتگرا را پیش و شغل در کشور ایجاد کنیم.
ربیعی با بیان اینکه مطالعات زیادی را در حوزه کارآفرینی انجام دادهام، خاطرنشان کرد: در حوزه روابط کار و اشتغال برخی از بنده ایراد گرفتهاند که ممکن است نگاه من نگاهی یکجانبه کارگری باشد، کتمان نمیکنم که نگاه مستضعفگرایانه و کارگری دارم، اما نیک میدانم که هر کس در این کشور آجر روی آجر بگذارد، باید او را ارزش گذاشت و مجسمه او را ساخت و معتقدم مجسمه نخستین کسی که چراغ برق را به ایران و کارخانه را به تهران آورد، باید بسازیم و آن را نماد قرار دهیم.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ایجاد شغل و کارآفرینی یک ارزش فراموش شده در کشور است و من به احیای آن اعتقاد دارم.
وی افزود: بنده 2.5 سال پنج کشور هند، مالزی، کره، سنگاپور و چین را مورد مطالعه عمیق قرار دادهام که چگونه کشورهای تازه صنعتی شده از بحران عبور کردهاند، و آنچه یافتم و تنها راه عبوری میتوان کشور را از آن نجات داد، ایجاد شغل است و شغل است و شغل و من آن را ارج مینهم.
ربیعی با بیان اینکه به یک سو افتادن، کشور را به بحران مواجه کردن است، خاطرنشان کرد: برخی سؤال کردهاند که طریق ایجاد شغل توسط شما چگونه است، که در پاسخ باید گفت سیاست بر عرصه اشتغال دارای چهار بعد است، نخست سیاست کلان کلی دولت و قوانین و مقررات مجلس شورای اسلامی است که به همه برمیگردد و دوم سیاست تنظیمی است که متعلق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که مسئولت آنها را بنده به عهده میگیرم.
وی ادامه داد: بنابراین سیاست فعال تنها سیاستی است که به طور مستقیم به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنمیگردد، اما بنده در برنامههایم از آن شانه خالی نکردم و معتقدم که مسئول پیگیری سیاستهای فعال یعنی دستگاههایی که باید ایجاد شغل کنند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی افزود: تقویت فضای کسب و کار و ایجاد بنگاههای زودبازده و آسیبشناسی در برنامههای بنگاهها جزو برنامههای من در بخش تعاون خواهد بود.
ربیعی با توصیف بحث رفاه اجتماعی به عنوان مهمترین بخش فعالیتهای وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی، گفت: نقطه توازن و تعادل برنامههای این وزارتخانه به بخش رفاه اجتماعی مربوط میشود و این موضع یکی از بخشهایی است که باید متوازنکننده رشد و توسعه داشته باشد و باید این را مدنظر قرار دهیم که رفاه اجتماعی با برزیلی کردن کشور فرق میکند. تجربهای که بخواهد منهای نگاه حمایتگرانه اجتماعی باشد، نیز همان برزیلی کردن کشور است.
وزیر پیشنهادی تعاون و کار و رفاه اجتماعی در ادامه تاکید کرد: نسبت به شاغلین و مستمریبگیران به زیر 6 آمده و این برای خودش یک خطر جدی است. ما بینالنسلی را رعایت نکردیم و در 20-20 با بحران صندوقها مواجهایم. صندوقهایی مثل صندوقهای فولاد 3 ماه است حقوق نگرفتهاند و پول بیمارستانها، داروخانهها و پزشکان پرداخت نشده است. همه اینها به مشکلات مدیریتی و عدم ثبات مدیریت در این وزارتخانه برمیگردد.
وی افزود: وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی بیشترین تغییرات را رد طول سالهای گذشته داشته و فضا در این حوزه سیاستزده شده، با این حال با خدای خودم عهد کردهام که مجموعه اقتصادی این وزارتخانه را از سیاستزدگی دور کنم و مدیرانم را فارغ از جناحهای سیاسی انتخاب کنم.
ربیعی در ادامه گفت: ما باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم که وظیفه دولت بنگاهداری نیست و ما باید وضعیت را به سمت نیمه بنگاهداری سوق دهیم.
وزیر پیشنهادی تعاون و کار و رفاه اجتماعی در توضیح سایر برنامههای خود در این وزارتخانه تصریح کرد: توانمندسازی منابع انسانی و بهزیستی از جمله برنامههای مهم من در وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی خواهد بود،ما در کشور یک میلیون زن سرپرست خانوار داریم و این مسئله حتما مورد توجه وزارتخانه ما خواهد بود.
ربیعی با اشاره به سؤال برخی از نمایندگان مخالف درباره عدم تناسب وی با وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی،خاطرنشان کرد: سؤال من اینجاست که وزیر تعاون و کار و رفاه اجتماعی باید یک اقتصاددان یا یک پزشک باشد؟ عقیده من این است که این وزارتخانه یک مدیر استراتژیک میخواهد و من یک مدیر استراتژیست هستم و میتوانم برنامههای راهبردی این وزارتخانه را پیاده کنم.
وی افزود: دوستان مباحث امنیتی بودن کابینه را مطرح می کنند اما مسئله اینجاست که نمی دانم تصور آنها از امنیتی بودن چیست؟ در همه جای دنیا هوشمندترین افراد دولت در بخشهای امنیتی هستند و البته این دلیلی بر امنیتی بودن صرف نیست. از همکاران ما در شورای امنیت ملی افرادی مثل نوبخت و فروزنده هستند که فعالیتهای مفیدی در بخش های اقتصادی دارند.
وزیر پیشنهادی تعاون و کار و رفاه اجتماعی در ادامه تاکید کرد: من یک پاسدار بودم و به گذشته خودم افتخار میکنم و به نظرم مخالفان باید این مسئله را به عنوان نقطه قوت مطرح کنند.
وی افزود: اگر امنیت آوردن خنده بر لبان بچه کارگر و تامین رفاه اجتماعی یا ایجاد امنیت منافع ملی باشد، من به امنیتی بودنم افتخار میکنم. مباحث مطرح شده درباره امنیتی بودن کابینه نکتهای است که به تبلیغات منفی رسانههای بیگانه علیه کشور ما تبدیل شده است و من از این بابت بسیار متاسفم.
ربیعی در ادامه گفت: من و تمام دوستانی که به عنوان وزرای پیشنهادی معرفی شدهایم، با اعتقاد کامل به فرمایشات مقام معظم رهبری در هر زمینهای و بخصوص انتخابات آماده به خدمت هستیم و این نظریه رهبری درباره تبعیت همه اعضای کابینه از قانون نکتهای است که تمامی اعضا به آن اعتقاد دارند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: شخص خود من چیزی جز انقلاب ندارم و حیات و جان من با انقلاب و عزت نظام پیوند خورده و هویت دیگری جز این ندارم.
وزیر پیشنهادی تعاون و کار و رفاه اجتماعی خطاب به نمایندگان مجلس، گفت: چه شما به من رای دهید و چه ندهید، به رای و نظر شما احترام میگذارم و به عنوان ثمره دموکراسی برای این رای ارزش قائلم و حتی حاضرم برای آن جان هم بدهم.
وی افزود: خطاب به مردم شریف ایران که مخاطبان اصلی وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی هستند، نیز میگویم شما قبل از تولد تا حتی بعد از مرگ با این وزارتخانه سروکار دارید و من قسم میخوردم که در صورت بدست آوردن رای اعتماد مجلس از مسیر ارزشهای امام راحل و رهبر معظم انقلاب خارج نشوم، از رنج مردم بکاهم و لبخند را بر لبان بچههای کارگران بنشانم. همچنین رنج بازنشستگان و معلولان را کم میکنم ضمن اینکه به سادهزیستی و همراهی با تهیدستان ادامه خواهم داد، هرچند معتقدم حمایت از کارآفرینی با سادهزیستی مغایرتی ندارد.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد