به گزارشايلام بيدار به نقل ازملکشاهی خبر، با رویش طبیعی قارچ خوراکی دنبلان در ماههای پایانی سال و ابتدای سال جدید، کار برداشت این محصول توسط ساکنان محلی نیز آغاز گردیده است.
عمده رویشگاههای این گونه از قارچ در مناطق مرتعی گرمسیری شهرستان ملکشاهی واقع گردیده است که از جمله آنها می توان به مراتع کریندشت، چمز و.... اشاره کرد.
گونه های متعددی از قارچ های خوراکی در این مناطق از شهرستان بعمل می آیند اما نوع خوراکی و معروف به دنبلان که شکل آن " گرد" می باشد از سایر گونه ها معروف تر و ارزش خوراکی آن بیشتر است، ساکنان محلی با گشت و گذار در میان مراتع و دشت ها با جمع آوری این محصول ارزشمند آن را روانه بازار مصرف می نمایند.
این قارچ بصورت سرخ شده، بخارپز وهمراه با گوشت مصرف می گردد.
"ایوب عزیزی" پژوهشگر طب سنتی و گیاهان دارویی در خصوص قارچ خوراکی موسوم به دنبلان گفت: این نوع قارچ در سالهای پر رعدوبرق در دامنه های گرمسیری، ریگزارها و دشت های مرتعی از اوایل اسفند تا اواخر فروردین بعمل می آید و در منابع طب سنتی به آن فقع می گویند.
وی اظهار کرد: طبع این نوع خوراکی سرد وتر است، مغذی است اما دیر هضم و نفاخ است وبهتر است بصورت خام مصرف نشود. سردی این قارچ از سایر گونه های قارچ کمتر است و بهتر است با روغن زیتون طبخ داده شود و از مصلحاتی مانند مرزه و پودر آویشن برای اصلاح مزاج آن استفاده کرد.
عزیزی افزود: دنبلان موجب کاهش قندخون می شود و دارای ترکیبات مفید برای چشم می باشد اما زیاده روی در مصرف آن موجب قولنج است و پخت آن بصورت کباب نیز معمول است و در دمای محیط تا یک هفته قابل نگهداری است.
وی تصریح کرد: باتوجه به رویش طبیعی این نوع محصول امکان پرورش آن بصورت مزرعه ای و در واقع اهلی کردن این گونه در شهرستان وجود دارد و نیازمند کار پژوهشی و علمی دقیق تری است.
انتهای پیام/س
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد