ایلام بیدار22:58 - 1393/03/10

به جای روزی 6 متر ، فقط روزی 37 سانتی متر از تونل کبیرکوه حفاری شده است!

خبر آن مثل صاعقه در همه ی خبرگزاری ها پیچید مصاحبه پشت مصاحبه صورت گرفت که ایها الناس ازاین لحظه هر روز 6 متر از تونل کبیرکوه حفاری و تا سال آینده 1500 متر از این تونل احداث خواهد شد موجی از شعف و شادمانی مردم را فرا گرفت .

محمد نعمتی::داشتم آرشیو اخبار سال گذشته ی شهرستان و قول و قرارهای مسئولان و وعده های آنها را بازخوانی می کردم به خبری در تاریخ 1392/6/31 بر خورد کردم روزی که اولین انفجار ، لرزه ای خفیف بر اندام سترگ کبیر کوه انداخت و خبر آن مثل صاعقه در همه ی خبرگزاری ها پیچید مصاحبه  پشت مصاحبه صورت گرفت که ایها الناس ازاین لحظه هر روز 6 متر از تونل کبیرکوه حفاری و تا سال آینده 1500 متر از این تونل احداث  خواهد شد موجی از شعف و شادمانی مردم را فرا گرفت .

 برخی که در آنسوی کبیرکوه یعنی دره شهر فامیل  و آشنائی داشتند به هم تلفن زدند که سال بعد هر شب می توانیم شب نشینی داشته باشیم و آخر شب هم از زیبائی های خیره کننده کبیر کوه و شاهکاراحداث شده ی آن دیدن کنیم .

از سی و یکم شهریورسال قبل  تا پایان اسفند ماه 179 روز گذشت و تا به امروز 70 روز هم از سال 1393 می گذرد که روی هم رفته از آغاز اولین انفجار تا به امروز 249 روز می گذرد حالا اگر کسی مثل این حقیر هنوز کمی جمع و تفریق بلد باشد لابد روی کاغذ می نویسد 1494= 249  *  6  یعنی با  متر و معیار مسئولان باید 1494 متر از تونل حفاری شده  و فقط 6 متر به تحقق ادعای آنان باقیمانده باشد احتمالا تا این نوشته من هم به اتمام برسد 6 متر دیگر هم باید به حفاری تونل اضافه شده و جشن حفاری 1500 متری آن گرفته شود  .

 تا اینجای قصه  تخیلات بود ولی آنچه در عالم واقع به وقوع پیوست تنها به روایت برخی 70 متر و به روایت  عده ای 90 متر که این هم خود داستانی دیگر دارد امروزه حتی زمین کف اقیانوس ها را با دستگاههای جی پی اس توسط ماهواره از کیلومترها بالاترها به دقت میلی متری محاسبه می کنند من مانده ام  چرا هر کسی متراژی از این تونل ارائه می دهد چرا با وجود این همه نخبه و مهندس عمران و نقشه بردار و نظام مهندسی و.... کسی توی این شهر نیست که ابتدا و انتهای این تونل را درست و حسابی  متراژ کند حداقل اگر تکنولوژیهای امروز برای محاسبه ی عمق این شاهکار، جواب نمی دهد از همان روشهای قدیم بهره گیری شود  یا لااقل از چرتکه برای جمع و تفریق متراژ آن استفاده کنیم اگر این تکنولوژی هم جواب نداد هر چند با احداث این تونل همه سرکار هستیم بالاخره توی این شهر چند نفر آدم بیکار پیدا می شود  که  با فن آوری وجب به  وجب آنرا متر کرده و به این اختلاف متراژ پایان دهند.

 حالا فرض کنیم همان عدد بزرگتر یعنی 90 متر را بپذیریم اگر باز کمی از سواد ضعیف ریاضی مان بهره ببریم و 90 را بر  249 تقسیم کنیم و حتی عدد بدست آمده را با گِرد کردن کمی بزرگتر کنیم مقدار 37 سانتی متر به دست می آید یعنی روزی به اندازه ی یک وجب از تونل کبیرکوه حفاری شده است  و تنها هفت درصد آنچه وعده داده شد محقق گردید .

 حالا امیدواریم اگر قرار است کار حفاری تونل کبیرکوه از سر گرفته شود آقایان   ، این بار متر و قیچی دستتان باشد و اضافه متراژ نکنید هر چند ضرب المثلی است که می گوید بابا کنتوری که نیست ، ولی کمی به شعور مردم احترام بگذارید  ما به همان روزی 37 سانتی متر هم راضی هستیم به شرط آنکه این پروژه دوباره به خواب نرود و چند صباحی دیگر دوباره خبر از عدم تحقق اعتبارات پیش بینی شده و... ورد زبان مسئولان نباشد .

لطفاً وعده هایی بدهید که خودتان به تحقق آن  باور داشته باشید.