ایلام بیدار14:05 - 1403/11/17
فرمانده سپاه ناحیه چرداول:

ایران هفتمین قدرت جهانی دنیا است

فرمانده سپاه ناحیه چرداول گفت: در آخرین گزارش سالانه مؤسسه هادسون که بر اساس متغیرهای قدرت ائتلاف‌سازی، نفوذ سیاسی و قدرت اقتصادی، کشورهای قدرتمند جهان را فهرست و رتبه‌بندی کرده است، جمهوری اسلامی ایران هفتمین قدرت جهانی دنیا معرفی شده است.

محمود احمدآقایی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: جایگاه هر کشور در نظام بین‌الملل به میزان قدرت آن کشور بستگی دارد و این امر بر ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی آن تأثیر می‌گذارد، بنابراین سنجش و اندازه‌گیری قدرت ملی کشورها برای تعیین جایگاه هر کشور در هرم قدرت جهانی همواره از اهمیت بالایی برخوردار است.

فرمانده سپاه ناحیه چرداول بیان داشت: یکی از مراکز شاخص سنجش قدرت کشورها، مؤسسه مطالعات راهبردی «هادسون» است، در آخرین گزارش سالانه این مؤسسه که بر اساس متغیرهای قدرت ائتلاف‌سازی، نفوذ سیاسی و قدرت اقتصادی، کشورهای قدرتمند جهان را فهرست و رتبه‌بندی کرده است، جمهوری اسلامی ایران هفتمین قدرت جهانی دنیا معرفی شده است.

وی افزود: در سال جاری جمهوری اسلامی ایران رتبه نخست تولید علم را در جهان اسلام کسب کرده و بیش از ۲۲ درصد از کل تولیدات علمی کشورهای اسلامی را به خود اختصاص داده است، این در حالی است که عناوین کتاب‌های ثبت شده در کشور در دوره پهلوی اول تا سال ۵۷ تعداد ۱۱ هزار عنوان بوده که این تعداد اکنون ۱۱۷ برابر شده است و به یک میلیون و ۲۸۱ هزار و ۹۹۶ عنوان رسیده است، از سوی دیگر رشد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز نسبت به گذشته ۶ برابر شده است.

فرمانده سپاه ناحیه چرداول ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که دارای تهدیدات مختلف منطقه‌ای و فرامنطقه ایست و در موقعیت حساسی به لحاظ ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک انرژی و موقعیت ارتباطی قرار دارد و پرچم جهانی مبارزه با استکبار و رژیم صهیونیستی را برافراز کرده و در این راه طولانی‌ترین جنگ تاریخ معاصر را تجربه کرده؛ اما در کاهش هزینه‌های نظامی رفتار بسیار متفاوتی با پیش از انقلاب در پیش گرفته است .

احمدآقایی اظهار کرد: آمارهای بانک جهانی نشان می‌دهد که درصد هزینه نظامی به کل هزینه‌های دولت‌ها در طول چهل سال گذشته روندی کاهشی داشته و از ۳۵ درصد هزینه‌های دولت به ۱۵ درصد از هزینه‌های دولت کاهش یافته است. جالب اینجاست که در طول جنگ تحمیلی سهم هزینه‌های دفاعی جنگ هیچ‌گاه به اندازه هزینه‌های دفاعی رژیم پهلوی در شرایط صلح و ژاندارمی نیابتی منطقه نرسید، بنابراین جنگ روانی دشمن در خصوص هزینه‌های گزاف دفاعی ایران در منطقه و محور مقاومت از اساس فاقد اعتبار است.

وی تصریح کرد: سرانه مصرف خانوارهای ایرانی بر اساس آمار بانک جهانی با وجود تورم سالیانه همواره رو به افزایش بوده به نحوی که این سرانه در زمان طاغوت همواره زیر هزار دلار بوده است؛ اما اکنون این شاخص سه برابر رشد کرده و ایران را در جایگاه ۲۹ دنیا قرار داده است.

فرمانده سپاه ناحیه چرداول خاطرنشان کرد: ضریب جینی شاخصی برای محاسبه توزیع ثروت در بین مردم است، پایین آمدن این ضریب نشان‌دهنده کاهش اختلاف طبقاتی و نابرابری درآمدی در یک کشور است. گزارش بانک جهانی نشان می‌دهد که در اوج فروش نفت در رژیم پهلوی در فاصله سال‌های ۵۲ تا ۵۵ ضریب جینی به طور فزاینده‌ای افزایش داشته؛ اما با پیروزی انقلاب اسلامی و علی‌رغم شروع جنگ تحمیلی و شرایط اقتصاد جنگی ضریب جینی عموماً رو به کاهش بوده است، به عبارت دیگر فاصله طبقاتی در کشور کاهش یافته که اوج آن در سال ۱۳۸۹ بوده است، این در حالی است که ضریب جینی آمریکا در چهل سال گذشته همواره رو به افزایش بوده و ایران در کاهش شکاف درآمدی بسیار موفق‌تر از ایالات متحده آمریکا عمل کرده است.

 

انتهای خبر/ر