به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، منصور محبی صبح امروز در جمع اصحاب رسانه ایلام، با بیان اینکه ۴۰ واحد چاپخانه در ایلام و بقیه نیز در سایر شهرستانهای استان فعالیت دارند، اظهار کرد: از این تعداد ۵۷ چاپخانه دیجیتال بوده و ۱۳ چاپخانه دیگر اُفسِت است.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام با اشاره به اینکه بیش از ۲۰۰ نفر در چاپخانههای استان مشغول به کار هستند، افزود: استان ایلام با توجه به مرز مهران و همسایگی با کشور عراق و تعاملات مشترک فرهنگی، زبانی و قومی با استانهای دیاله و واسط عراق، از ظرفیتهای بالایی در راستای ارائه خدمات چاپ و نشر به این کشور دارد که البته نیازمند به روز رسانی و ارتقای تجهیزات در چاپخانههای استان است.
وی ابراز کرد: مشکل اکثر مدیران صنعت چاپ در استان، کمبود نقدینگی و درخواست ارائه تسهیلات برای به روز رسانی دستگاههای چاپ و تجهیزات است که در این راستا و با ارائه طرح مناسب و قابل قبول، از محل تبصره ۱۸، مبلغ ۸۰ میلیارد ریال به مدیران ۶ چاپخانه ایلام پرداخت شده است.
محبی با اشاره به اینکه در صورت ارائه طرح توجیهی، تسهیلات مناسب از محل تبصره ۱۸ قانوان بودجه به سایر مدیران چاپخانههای استان نیز قابل پرداخت خواهد بود، ابراز کرد: یکی دیگر از مشکلات حوزه چاپ نبود دستگاه لیتوگرافی در ایلام است که با پرداخت تسهیلات به یکی از چاپخانههای ایلام این مسأله به زودی برطرف خواهد شد.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در ادامه با اشاره به برگزاری دهمین جشنواره صنعت چاپ در ایلام از ۱۶ تا ۲۰ مهرماه سال جاری، یادآور شد: یازدهم شهریور روز ملی صنعت چاپ است که در چند سال گذشته و به دلیل تقارن با ایام محرم و اربعین، برگزاری جشنواره صنعت چاپ ایلام و تجلیل از فعالان این عرصه با تاخیر برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه امسال این جشنواره به صورت دیدار با فعالان صنعت چاپ و حضور در محل فعالیت چاپخانهداران برگزار شد، تصریح کرد: در این برنامه از ۲۹ نفر از کارگران با سابقه و بازنشستگان صنعت چاپ استان با حضور مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان و کارشناسان اداره کل تجلیل شد.
انتهای خبر/م