به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، امیر سرتیپ فرضالله شاهینراد، رئیس اسبق اداره عملیات ستاد نیروهای مسلح، در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکهاطلاعرسانی راه دانا، با اشاره به نقش دانشگاه دافوس در دفاع مقدس اظهار داشت: ما کاملاً آگاهیم که برای انجام هر اقدام نظامی، ابتدا باید آموزشهای لازم را فرا بگیریم. در ارتش، آموزش از سربازان آغاز میشود. سربازان تحت آموزش افسران و درجهداران قرار میگیرند و این افسران نیز در آموزشگاهها و دانشگاههای تخصصی آموزش دیدهاند که ابتدا باید در آنجا آموزشهای لازم را در هر رده دریافت کنند و سپس به عنوان مربی به آموزش بپردازند.
وی افزود: دانشگاه جنگ یا دافوس، دانشگاهی است که در سطوح بالاتر برای تاکتیکهای سپاه و لشکر به ترتیب ردههای پایینتر کارایی دارد. سربازان پس از آموزش در واحدهای کوچک مانند گروه و دسته، هماهنگی و همکاری با سایر رزمندگان را فرا میگیرند. زمانی که یک گروهان مانور میدهد، این هماهنگی به خوبی در حرکت، تیراندازی و تعیین اهداف مشهود است که تمامی اینها از طریق مربیان آموزش داده میشود.
رئیس اسبق اداره عملیات ستاد نیروهای مسلح ادامه داد: زمانی که وارد آموزشهای رده گردان و تیپ میشویم، فرماندهان گردان و تیپ باید آموزشهای لازم را ببینند. آموزش برای فرماندهان از دانشگاه جنگ یا دافوس آغاز میشود. فرماندهان گردان و تیپ باید در میدان رزم واحدهای خود را هدایت کنند و این هدایت نیازمند آموزشهای دقیق و حرفهای است.
وی با اشاره به اینکه ما در شرایطی جنگ را آغاز کردیم که این آموزشگاهها نیمهفعال بودند و ساختار سازمانی به طور کامل مشخص نشده بود، تصریح کرد: با این حال، سربازان، افسران و درجهداران با همان آموزشهای قبلی به جنگ رفتند. جنگ یعنی کشتن و کشته نشدن؛ یعنی باید تسلیحات و امکانات دشمن را نابود کرد و اجازه نداد که دشمن تسلیحات شما را از بین ببرد.
امیر سرتیپ شاهینراد افزود: شهید صیاد شیرازی پس از فرماندهی نیروهای زمینی، اساتید دافوس را به مناطق جنگی برد و آنها از طرح عملیات ثامنالائمه شروع به برنامهریزی کردند. این اساتید در عملیاتهای بزرگ مانند طریقالقدس، فتحالمبین و بیتالمقدس نقش مهمی ایفا کردند. در این چهار عملیات، یگانهای مانوری با بهرهگیری از نقاط ضعف دشمن توانستند اهداف را به دست آورند. این طراحیها و بررسیهای عملیاتی توسط دافوس و با همکاری ستاد مشترک ارتش و سپاه انجام شد.
وی بیان کرد: بعد از عملیات بیتالمقدس، وضعیت تغییر کرد و دنیا تصمیم گرفت که ما موفق نشویم و صدام در جنگ شکست نخورد. به همین دلیل، تمام طراحیهای علمی که بعد از بیتالمقدس انجام شد، با مشکلاتی در اجرا مواجه شد.
وی بیان کرد: بعد از عملیات بیتالمقدس، وضعیت تغییر کرد و دنیا تصمیم گرفت که ما موفق نشویم و صدام در جنگ شکست نخورد. به همین دلیل، تمام طراحیهای علمی که بعد از بیتالمقدس انجام شد، با مشکلاتی در اجرا مواجه شد.
رئیس اسبق اداره عملیات ستاد نیروهای مسلح در پایان گفت: در نهایت باید بپذیریم که هر نیرویی که در میدان نبرد شرکت میکند، باید آموزشهای لازم را دیده باشد. اجرای عملیاتها و هدایت نیروهای رزمی توسط فرماندهانی که از پیش در مانورها و آموزشها حضور داشتهاند، انجام میشود بنابراین، آموزش فرماندهان رده بالا برای هدایت نیروهای رزمنده بسیار اهمیت دارد و یکی از منابع اصلی برای این آموزشها دانشگاه جنگ یا دافوس است.
انتهای خبر/ر