رسول نارنجی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: نهضت عاشورا و قیام سیدالشهدا در طول تاریخ الهامبخش بسیاری از حرکتهای حقطلبانه و آزادیخواهانه بوده است.
وی افزود: یکی از مهمترین جلوههای تأثیر نهضت عاشورا در جهان اسلام و تاریخ معاصر، انقلاب اسلامی و تاسی امام (ره) و ملت ایران از حرکت تاریخساز امام حسین (ع) در سرنگونی حکومت غیراسلامی و برپایی حاکمیت، قوانین و شعائر اسلامی در جامعه است.
معاون سیاسی امنیتی فرماندار چرداول گفت: واقعه عاشورا و قیام سیدالشهدا (ع) دارای ابعاد بزرگ معرفتی و تربیتی چشمگیری است که در طول تاریخ همواره موردتوجه قرار گرفتهاند. درعینحال نهضت حسینی از جنبههای سیاسی مستحکمی نیز برخوردار است که این نهضت را به یک حرکت انقلابی ماندگار در طول تاریخ بدل ساختهاند.
وی بیان داشت: انقلاب اسلامی و نهضت حقطلبانه امام خمینی (ره) نمود جنبه سیاسی و درعینحال تربیتی قیام عاشورا محسوب میشود. پیوند آموزههای عمیق نهضت عاشورا و اهداف انقلاب اسلامی به یک معنا نتیجه و حاصل تفکر و فعالیتهای امام خمینی (ره) و تربیتشدگان مکتب ایشان در دو مرحله پیشوپس از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار میآید.
نارنجی خاطرنشان کرد: به بیان شهید مطهری، متفکر برجسته انقلاب اسلامی قیام امام حسین (ع) دو بعد عاطفه و حماسه دارد که در طول تاریخ بیش از هر چیز به جنبه احساسی آن توجه شده است.
وی در ادامه گفت: حالآنکه از دیدگاه استاد مطهری و باتکیهبر استدلالها و شواهد تاریخی و عقلی بهسادگی میتوان دریافت که روی دیگر عاشورا که گاه مورد غفلت واقع شده است جنبه حماسی آن و نتایج سیاسی منبعث از نهضت سیدالشهدا (ع) است.
معاون سیاسی امنیتی فرماندار چرداول گفت: میتوان با مرور اهداف و فرایندهای منتهی به انقلاب اسلامی چنین اظهار داشت که جنبه سیاسی عاشورا با انقلاب اسلامی در پیوند قرار دارد، تقابل با جور و تلاش برای زنده نگهداشتن شعائر و احکام الهی در فضایی که مشخصه آن اسلام زدایی از دولت و جامعه بوده که تنها یک بعد این پیوند است.
نارنجی خاطرنشان کرد: تفسیر انقلابی از واقعه عاشورا به بهترین وجه درونمایه قیام حضرت امام حسین (ع) را تفسیر کرده و عاشورا با تفسیر انقلابی، درس مبارزه و ایستادگی بر موضع حق حقیقت است. چیزی که در سالهای مبارزات انقلابی مردم ایران و بهویژه در سیره عملی امام خمینی (ره) در فاصله سالهای ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۷ بهروشنی قابلمشاهده است.
وی افزود: به سخن دقیقتر، یکی از تأثیرگذارترین افرادی که در تاریخ معاصر به جنبه سیاسی و انقلابی عاشورا و نهضت امام حسین (ع) توجه نموده و آن را بهمثابه الگویی برای برنامه عملی و کنش سیاسی و انقلابی سرلوحه قرار داد، امام خمینی (ره) بود. ایشان از ابتدای برافراشتن پرچم حقطلبی و مبارزه برای رهایی ملت ایران، بهکرات بر این موضوع تأکید داشتهاند که با الگوگیری از سیره عملی امام حسین (ع) باید به مصاف حکومت نامشروع مستقر شتافت.
نارنجی خاطرنشان کرد: حضرت امام خمینی (ره) بارها در پیامها و سخنان خود به این جنبه حماسی و سیاسی اشاره داشته و آن را یک عنصر درخشان در سیره امام حسین (ع) معرفی کردهاند.
همچنین مقام معظم رهبری در عصر حاضر بارها در تفسیر قیام عاشورا و اهداف آن فرمودند: هدف از قیام امام حسین (ع) حاکمیت دین و اقامه عدل میدانند و انجامدادن یک واجب عظیم از واجبات دین که آن واجب را هیچکسی قبل از امام حسین (ع) حتی خود پیغمبر (ص) انجام نداده بود و آن واجب در بنای کلی نظام فکری و ارزشی و عمل اسلام جای مهم دارد و این واجب در زمان امام حسین (ع) رخ داد در آن زمان انحرافی که از دین اسلام صورتگرفته بود امام حسین (ع) باید قیام میکرد کارهای خلاف یزید همچون شرابخواری و تعرضات و فسادهایی که به وجود آمده بود و تفسیرهای نادرستی که از قرآن میکردند و یزید جامعه را به فساد کشانده بود و بهعنوان خلیفه تعیین شد زمینه را برای قیام امام حسین فراهم شد.
وی تصریح کرد: امروز جوانان و نوجوانان ما باید با مطالعات ژرف خود از عاشورا و قیام امام حسین (ع) الگو بگیرند و آن را نقشه راه خود قرار دهند چرا که قیام امام حسین (ع) درسها و عبرتهای عظیمی در آن نهفته است باید امروز توسط کارشناسان مسائل دینی و اخلاقی تبیین و تفسیر شود که تحقق آن رسیدن به کمال و رستگاری و کرامات انسانی است.
انتهای خبر/ر