ایلام بیدار11:30 - 1403/05/13
نماینده سابق مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد:

درس‌گیری از عبرت‌ها برای ساختن الگویی موفق

نماینده سابق مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت پزشکیان اگر می‌خواهد عملکرد موفقی داشته باشد باید از ظرفیت‌ها و استعدادهای داخلی باید بهره‌گیری کند و از دولت‌های گذشته عبرت و الگو بگیرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، سال 1403 را می توان سالی پر از فراز و نشیب تا این لحظه تصور کرد که سرشار از لحظات شاد و غمگین برای مردم است که قطعا تا سال ها در ذهن مردم باقی خواهد ماند.

شهید رئیسی در حالی‌ که در محروم‌ترین نقاط ایران مشغول خدمت‌رسانی بود به آرزوی دیرینه‌اش یعنی شهادت رسید؛ ولی در طول مدت ریاست‌جمهوری خود الگویی از خدمت‌رسانی را پیاده‌سازی کرد که لازم است این رویه ادامه پیدا کند.

انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک رویداد مهم سیاسی شناخته می‌شود که مردم از طریق آن رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند که علی‌رغم تبلیغات منفی دشمنان، رقابت سالمی در انتخابات دوره چهاردهم وجود داشته است.

انتخابات در ایران در حالی برگزار شد که باید در کمترین زمان ممکن رئیس‌جمهور انتخاب شود به همین دلیل نیازمند عزم جدی و هماهنگی همه دستگاه‌ها برای برگزاری انتخاباتی سالم بود و خوشبختانه هم این اتفاق افتاد و شاهد شور و نشاط انتخاباتی بوده و انتخاباتی سالم برگزار شد که در نتیجه آن مسعود پزشکیان به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد.

حال رئیس‌جمهور باید اعضای ستاد کابینه و وزرا را انتخاب کند و دقت داشته باشد که در این لیست باید بهترین‌ها را برای خدمت‌رسانی به مردم انتخاب نمایند به همین دلیل تبیین نقشه راه و رویکرد دکتر پزشکیان برای آینده ضروری است.

در جهت تبیین رویکردهایی که پزشکیان باید اتخاذ کرده و لازم است چه معیارهایی را مدنظر قرار دهد از دولت عبرت تا دولت الگو با علی‌اکبر بسطامی نماینده سابق مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی مصاحبه‌ای داشتیم.

لطفاً از شرایط کنونی کشور یک تحلیل بفرمایید؟

امروز ایران اسلامی در شرایط ویژه‌ای قرار دارد که از سویی در حوزه منطقه باید پاسخی دندان‌شکن به آمریکا بدهد و از سوی دیگر در داخل کشور دولت در حال استقرار و انتخاب وزرا است.

 تحریم‌های اقتصادی یک واقعیت تلخ است  که از زمان دولت دهم آغاز شد و به‌مرورزمان شدت گرفت. این تحریم‌ها نه‌تنها اقتصاد کشور را تحت‌فشار قرار داد؛ بلکه بر زندگی روزمره مردم نیز تأثیر منفی گذاشته و آمریکایی‌ها به دلایل مختلف، از جمله جلوگیری از ظهور ایران به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای، تمایل دارند که تحریم‌ها را حفظ کنند.

تلاش‌های دولت روحانی برای مذاکره و رفع تحریم‌ها نتیجه‌ای نداشته و در نهایت منجر به کاهش شدید فروش نفت کشور شده که انتقاد از عدم باور به خنثی‌سازی تحریم‌ها در دولت روحانی  باعث شد تا نتواند در عرصه‌های مختلف آن طور که باید نقش‌آفرینی کند؛ بنابراین دولت باید به‌جای اتکا به مذاکرات، بر روی توانمندی‌های داخلی تمرکز کند.

در خصوص دولت روحانی بفرمایید؟

تجربه دولت روحانی یک تجربه ناکام است و ادامه سیاست‌های مشابه می‌تواند مشکلات بیشتری برای کشور ایجاد کند.

مثال‌هایی از عدم توجه به نیازهای مسکن و دیگر مسائل اقتصادی در دوران روحانی وجود دارد  که نشان‌دهنده ناکارآمدی سیاست‌های اقتصادی آن دوره است.

دولت روحانی تلاش داشت تا با اتکا به مذاکرات مسائل کشور را پیش ببرد و همه چیز را به مذاکرات گره زده بود که در ادامه این دولت نیز شاید آن طور که باید نتوانست مشکلات مردم را حل کند و به همین دلیل شاهد تجربه گرانی در این دولت بودیم.

کشور باید از تجربیات تلخ گذشته درس بگیرد تا بتواند در مسیر پیشرفت و توسعه قرار گیرد.

 

در خصوص دولت شهید رئیسی بفرمایید؟

دولت سیزدهم توانست در زمینه‌های مختلف تحول ایجاد کند که تقویت روابط بین‌المللی و همکاری با همسایگان، احیای واحدهای تولیدی راکد، مبارزه با فساد و افزایش سرمایه‌گذاری، کاهش نقدینگی و افزایش اشتغال نمونه‌هایی از آن است که این دستاوردها باعث شده که رهبر معظم انقلاب از دولت سیزدهم به‌عنوان یک الگو یاد کنند.

دولت سیزدهم با چالش‌های بزرگی از جمله شکست برجام و بدهی‌های سنگین دولت روحانی مواجه بود. همچنین، بحران ویروس کرونا و افزایش کشته‌شدگان ناشی از آن، نیاز به توجه فوری به‌سلامت عمومی و تأمین واکسن را ایجاب کرد.

شهید رئیسی با تأکید بر منافع عمومی و حضور مستمر در صحنه، توانسته است اعتماد مردم را جلب کند. این نکته نشان‌دهنده اهمیت ارتباط نزدیک با مردم و توجه به نیازهای آنان در جلب حمایت عمومی است.

دولت پزشکیان چه رویکردی باید اتخاذ کند؟

همگرایی و وحدت بین قوای سه‌گانه برای موفقیت دولت ضروری است. همچنین، توجه به ظرفیت‌های داخلی و بهره‌گیری از جوانان نیز از دیگر نکات مهمی است که باید موردتوجه قرار گیرد.

همدلی و همکاری بین نهادها و اقشار مختلف برای دستیابی به اهداف مشترک امری مهم و  اتحاد ملی در تحقق اهداف بلندمدت کشورضروری است.

مزایای خودکفایی در حوزه‌های مختلف ضروری است و استقلال نسبی کشور در خدمات‌دهی مجازی در برابر اختلالات سایبری اخیر نشان‌دهنده اهمیت تقویت توان داخلی است.

در حالی که دولت روحانی مسائل کلان کشور را به مذاکرات گره زده بود، دولت سیزدهم تلاش کرده است تا اقتصاد را از این مذاکرات مستقل کند و در عین حال مذاکرات را ادامه دهد و این می‌توان یک رویکرد و الگو برای دولت پزشکیان باشد.

توجه به ظرفیت‌های داخلی، همگرایی قوای سه‌گانه و دیپلماسی متوازن یک امر مهم برای دولت است و ادامه روند مثبت فعلی در می‌تواند کشور را در مسیر توسعه و آبادانی قرار دهد.

پزشکیان به‌عنوان یک نامزد در انتخابات، به دلیل عدم ارائه برنامه مشخص و وابستگی به دولت‌های قبلی (روحانی و خاتمی) مورد انتقاد قرار گرفته است. این نکته نشان می‌دهد که برای جذب رأی‌دهندگان، ارائه برنامه‌های جامع و کارآمد ضروری است.

ایجاد عدالت، مبارزه با فساد و تقویت اقتصاد مقاومتی از اصول اساسی هستند که دولت  این اصول را باید به‌عنوان ستون‌های اصلی سیاست‌های دولت جدید مدنظر قرار داده و می‌تواند از اولویت‌‌های کلیدی در اداره کشور باشد.

استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی ضروری است و رویکردی خودکفا و مستقل در مواجهه با چالش‌ها و  تکیه بر نیروی انسانی جوان و متخصص می‌تواند به حل مشکلات کمک کند.

مردم به‌عنوان یک عامل کلیدی در تحقق اهداف دولت جدید شناخته شده‌اند. حمایت و همکاری مردم با دولت، تقویت روحیه ملی و افزایش آگاهی عمومی از جمله اقداماتی است که می‌تواند به پیشرفت کشور کمک کند.

 

تحلیلی از وضعیت اقتصادی را بیان بفرمایید؟

رویکردهای اقتصادی برخی از  دولت‌های گذشته اساس مدل‌های لیبرال سرمایه‌داری بود که این رویکردها منجر به مشکلاتی چون گرانی، تورم و بی‌عدالتی شده است و نیاز به تغییر در روش‌ها و پیاده‌سازی اصول اسلامی و انقلابی را ضروری است.

 

شناخت و پیاده‌سازی روش‌های انقلابی اسلامی ضروری است و  برای تحقق این امر نیاز به آگاهی، اعتقاد و شجاعت وجود دارد؛ چون که دولت‌هایی که می‌خواستند به این روش‌ها نزدیک شوند، با چالش‌هایی از جمله جنگ و فتنه‌ها مواجه بودند.

دولت شهید رئیسی دارای رویکردی شجاعانه و مردمی است که بر اساس اصلاح ریل حرکتی در اقتصاد کشور تلاش کرده و دولت رئیسی توانسته است اعتماد مردم را جلب کند و شرایط اقتصادی را بهبود بخشد.

 

اقتصاد مقاومتی مبتنی بر اتکا به ظرفیت‌های داخلی و تعامل مثبت با کشورهای همسایه و آسیایی می‌تواند منجر به رونق اقتصادی، اشتغال‌زایی و کاهش تورم شود.

 

بزرگ‌ترین مشکل فعلی اقتصاد کشور عدم توجه به بهره‌وری است که این مسئله باید جدی گرفته شود تا راهکارهای مؤثری برای حل آن ارائه گردد.

 

نیاز به تغییر در رویکردهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و توجه به اصول اسلامی و انقلابی در مدیریت اقتصادی و همچنین اصلاحات در ساختار اقتصادی و توجه به بهره‌وری ضروری است و با پیروی از اصول اقتصاد مقاومتی، می‌توان به بهبود شرایط اقتصادی دست‌یافت.

 

نتیجه‌گیری

 انتخاب کابینه توسط آقای پزشکیان باید بادقت صورت‌گرفته و باید افرادی با تخصص و توانمندی بالا انتخاب شوند؛ همچنین انتخاب افراد وابسته به غرب می‌تواند آسیب‌های جدی به کشور وارد کرده و باید از دولت‌های گذشته عبرت گرفت.

دولت پزشکیان اگر می‌خواهد عملکرد موفقی داشته باشد باید از ظرفیت‌ها و استعدادهای داخلی باید بهره‌گیری کند و از دولت‌های گذشته عبرت و الگو بگیرد؛  از طرفی هم ضروری است تا کابینه دولت به نحوی انتخاب شود که بتواند در کمترین بهترین عملکرد داشته باشد.

قطعاً اگر دولت بخواهد یک تحول ایجاد کند ابتدا نیاز به همگرایی دارد و سپس باید با عملکرد خود نشان دهد که خواهان تغییر در وضعیت اقتصادی و نگاه به داخل برای حل مشکلات مردم است.

قطعاً دولت باید از تجربه دولت‌های گذشته استفاده کرده و رویکردهای مثبت را ادامه دهد و همچنین فراجناحی عمل کند چنانچه پزشکیان در انتخابات همواره این موضوع را مطرح کرده که از حضرت علی (ع) الگو می‌گیرد.

 

انتهای خبر/ر