ایلام بیدار12:18 - 1403/05/14
در گفتگو با استاد دانشگاه مطرح شد:

ضرورت انتخاب صحیح با معیارهای انقلاب اسلامی

استاد حوزه و دانشگاه گفت: دولت پزشکیان اگر بخواهد در زمینه‌های مختلف موفق عمل کند باید فراجناحی عمل کرده و از افرادی استفاده کند که بتوانند در زمینه‌‌های مختلف تحول ایجاد کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، انتخابات ریاست‌جمهوری در دو مرحله با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد و مردم بار دیگر با حضور خود نشان دادند که پای آرمان‌های انقلاب اسلامی ایستاده و هیچ‌گاه به دشمنان اجازه نمی‌دهند تا به اهداف شوم خودشان برسند و در این شرایط بود که بعد از شهادت آیت‌الله رئیسی مسعود پزشکیان با رأی مردم به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد.

مردم با انتخاب پزشکیان به او برای حل مشکلاتشان اعتماد کردند به همین دلیل دولت پزشکیان باید همواره راه شهید رئیسی را برای خدمت به مردم ادامه داده و با انتخاب کابینه درست مشکلات مردم را حل کند.

همچنین ضروری است تا دولت پزشکیان با عبرت‌گیری از برخی دولت‌های قبلی اشتباهات آن‌ها را تکرار نکند.

دولت شهید رئیسی و دولت روحانی دو دوره مهم ادارهٔ کشور ایران بوده‌اند. دولت شهید رئیسی به مدت دو سال و نیم اداره کشور را بر عهده داشت. از سوی دیگر، دولت روحانی در دو دوره چهار ساله (از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ و از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰) به‌عنوان رئیس‌جمهور ایران فعالیت کرد.

یکی از نقاط مقایسه بین دولت شهید رئیسی و دولت روحانی، برنامه‌ها و سیاست‌های اقتصادی آن‌هاست. دولت شهید رئیسی در دورانی بود که تحمل تحریم‌ها از سوی جامعه بین‌المللی که اقتصاد کشور را تحت‌فشار قرار داده بود، اداره می‌شد.

همچنین، در زمینه روابط بین‌المللی و پیامدهای سیاست خارجی دولت‌های مذکور نیز تفاوت‌های قابل‌توجهی وجود دارد که لازم است تا در زمینه‌های مختلف این تفاوت برای مردم بیان شود.

در جهت تبیین عبرت تا الگو برای دولت پزشکیان و انتخاب راه درستی که دولت می‌تواند در پیش بگیرد بر آن شدیم تا با حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرشاد عبدی از اساتید شاخص حوزه و دانشگاه استان ایلام مصاحبه‌ای داشته باشیم.

تفاوت دولت شهید رئیسی با دولت روحانی 

در موضوع عملکرد دولت‌ها به‌طورکلی  می‌توان آمار و ارقام متعدد  و از ابعاد و زوایای  مختلفی به قضیه نگاه کرد که طرفداران هر دولتی از عملکرد خود بر اساس نوع دیدگاه خود دفاع می‌کنند. در این بررسی می‌خواهیم بدون جانب‌داری از فرد یا جناحی به بررسی عملکرد این دو دولت اشاره کنیم.

یکی از موارد شاخص  سیاست خارجی است. دولت روحانی تمامی اقدامات سیاسی و اقتصادی را گره زده بود به مسئله برجام،fatf،و امثالهم (دیپلماسی التماسی) اما دولت شهید رئیسی ارتباط با همسایگان و استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌های درونی و تعامل سازنده با همسایگان قرارداد. (دیپلماسی مقتدرانه)، در دولت روحانی برجام را با تمام با تمام مفادش انجام دادند؛ اما در مقابل دولت‌های غربی فقط نظاره‌گر بودند؛ اما در دولت شهید رئیسی ایران بعد از پانزده سال که به‌عنوان ناظر بود به عضویت دائم سازمان همکاری‌های شانگهای برسد و ایران توانست وارد باشگاه اقتصادی برترین قدرت‌های نوظهور شود. 

دولت شهید رئیسی در حالی  دولت را تحویل گرفت که مواجه بود با کسری بودجه ۳۰۰ هزارمیلیاردی و خزانه منفی ۴۴ هزارمیلیاردی و آوار مصائب کشور که فوری‌ترین آن‌ها کرونا بود.

چند مورد اقدامات دولت شهید رئیسی  در حوزه اقتصاد: ۱_رشد اقتصادی مثبت  4 درصدی بعد از ۱۰ سال به گزارش صندوق بین‌المللی پول و بانک  جهانی ۲_جهش صادرات نفت خام و میعانات گازی ۳_کاهش رشد نقدینگی از ۴۲/۸ درصد به ۳۹/۶ درصد  ۴_سوپاپ گازی ایران ترکمنستان آذربایجان بعد از ۵ سال توقف کاهش نرخ بیکاری به ۷/۹ درصد ۵_راه‌اندازی کریدور شمال _ جنوب  ۶_حذف ارز رانتی ۴۲۰۰ و رفع موانع تولید ۷_تسهیل صدور مجوز کسب‌وکارها و نابودی امضاهای طلایی و فسادهای آن ۸_انتشار اسامی بدهکاران کلان بانکی برای اولین‌بار جلوگیری از قاچاق گسترده آرد ۹_افتتاح پروژه‌های نیمه‌تمام.

در حوزه سلامت؛ ۱_دولت روحانی با بی‌تفاوتی تمام نسبت به مرگ افراد جامعه در زمان کرونا واردات واکسن را منوط به برجام و تعامل می‌دانستند؛ اما در زمان دولت شهید رئیسی از آن فاجعه انسانی با ورود واکسن به کشور و همچنین تولید داخلی که زحمات شهید فخری‌زاده و هم‌رزمان او بود جلوگیری شد. ۲_اجرای نسخه‌نویسی الکترونیکی بعد از ۱۶ سال ۳_اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بعد از ۱۴ سال ۴_پوشش ۹۰ درصدی بیمه ناباروری.

 در حوزه مسکن؛ راه‌اندازی نهضت ملی مسکن و تکمیل طرح‌های قبلی، اجرای طرح مالیات بر خانه‌های خالی از سکونت و...

یکی از افتخارات دولت شهید رئیسی ازبین‌بردن فاصلهٔ ایجاد شده بین دولت و مردم بود که تا آخرین لحظات پای درد دل محرومان و مستضعفان نشستن بود؛ اما دولت قبلی در زمانی که سیل و زلزله مردم کشورش را آسیب‌زده بود خود او و کابینه‌اش مشغول به جشن تولد برای آقای رئیس‌جمهورشان بودند‌. آری سید محرومان خودش مجاهدانه و بدون هیچ تشریفاتی با مردمش صحبت می‌کرد و خود را خادم مردم می‌دانست و هرگز مانند بعضی‌ها از پشت شیشهٔ ماشین یا با کفش روی فرش و داروندار مردم نرفت. 

 بهترین معیار  لحظهٔ شهادت ایشان بود که آن هم در راه خدمت به کشور و مردم بود.

ویژگی‌های دولت شهید رئیسی را بیان بفرمایید؟

دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، در تاریخ 5 مرداد 1400 (27 ژوئیه 2021) آغاز به کار کرد. رئیسی که قبل از ریاست‌جمهوری، رئیس قوه قضائیه بود، با شعارهایی نظیر دولت مردمی و عدالت به میدان انتخابات آمد و در نهایت موفق به کسب اکثریت آرا شد.

کابینه دولت شهید رئیسی شامل وزرای جوان و برخی چهره‌های سیاسی قدیمی است. او تلاش کرده است تا از افراد باتجربه در حوزه‌های مختلف استفاده کند.

دولت شهید رئیسی با چالش‌های اقتصادی زیادی مواجه بود، از جمله تورم بالا و مشکلات معیشتی مردم او وعده داده که بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش تورم را در اولویت قرار دهد.

دولت شهید رئیسی بر تقویت روابط با کشورهای همسایه و همچنین کشورهای غیرغربی تأکید دارد، او همچنین بر ادامه مذاکرات هسته‌ای تأکید کرده، اما رویکردش نسبت به غربی‌ها نسبت به دولت‌های قبلی متفاوت بوده است.

در زمینه مسائل اجتماعی، دولت رئیسی به موضوعاتی مانند عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر توجه ویژه‌ای داشته و این دولت با چالش‌های زیادی از جمله تحریم‌ها، نارضایتی‌های عمومی و مشکلات اقتصادی مواجه است که بر عملکرد آن تأثیر می‌گذارد.

برخی از دستاوردهای دولت شهید رئیسی شامل افزایش تولید در برخی صنایع و تلاش برای بهبود زیرساخت‌ها بوده است بااین‌حال، انتقادات زیادی نیز به عملکرد دولت در زمینه کنترل تورم و رسیدگی به معیشت مردم وارد شده است.

دولت پزشکیان چه رویکردی باید اتخاذ کند؟

 به تأکید مقام معظم رهبری دولت پزشکیان بر انتخاب افرادی که مبانی انقلاب اسلامی را قبول دارند و به توانمندی‌های داخلی اعتقاد دارند را انتخاب کند که این نشان‌دهنده این است که همه مردم انتظار دارند که دولت جدید در انتخاب اعضای کابینه خود به این معیارها توجه کند.

برخی از افراد معرفی‌شده، اصلاح‌طلبان افراطی هستند و این به معنای عدم تحقق شعار فراجناحی بودن دولت است و این مسئله می‌توان بر عملکرد دولت تأثیر بگذارد.

کارهای اجرایی باید به افراد جوان‌تر سپرده شود تا کارآمدی بیشتری داشته باشند دولت پزشکیان باید از افرادی استفاده کند که بتوانند در حل مشکلات مردم توانا باشند.

دولت چالش‌هایی را پیشرو دارد؛ از جمله نارضایتی‌های عمومی، مشکلات اقتصادی و معیشتی اشاره می‌کند. او به اهمیت انتخاب وزرای مناسب برای پیشبرد کارها تأکید دارد و معتقد است که اگر انتخاب‌ها درست باشد، می‌توان به بهبود وضعیت کشور امیدوار بود.

مردم نسبت به عملکرد دولت روحانی اعتماد ندارند و این موضوع می‌تواند بر اعتماد عمومی تأثیر منفی بگذارد.

نتیجه‌گیری

برای موفقیت دولت، انتخاب‌های صحیح و توجه به معیارهای انقلاب اسلامی ضروری است و باید در این زمینه مشکلات مردم را در اولویت قرار داده و همچنین رویکردهایی را اتخاذ کند که بتواند مشکلات کشور را حل کند.

دولت پزشکیان اگر بخواهد در زمینه‌های مختلف موفق عمل کند باید فراجناحی عمل کرده و از افرادی استفاده کند که بتوانند در زمینه‌های مختلف تحول ایجاد کرده و مشکلات موجود را برطرف نمایند و برای رسیدن به این منظور نیاز است تا از افرادی استفاده شود که بتوانند با اقدامات جهادی تحول ایجاد کنند.

قطعاً دولت پزشکیان برای ادامه راه نیاز دارد تا راه شهید رئیسی را ادامه و از تجربه‌های موفق این دولت بهره بگیرد به همین دلیل روی انتخاب افراد باید دقت کرده و از حواشی پرهیز کند.

دولت اگر بخواهد مشکلات مردم را کم کند باید خودش در میدان عمل با انتخاب افراد اصلح و عبرت‌گیری از دولت گذشته در میدان خدمت به مردم مانند شهید رئیسی شب و روز نشناسد به همین دلیل ضروری است تا در همین ابتدا صحیح عمل کند.

 

انتهای خبر/ر