به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، از هر استانی که بخواهید پیشرفتی داشته باشد باید ابتدا به مرکز استان خود نگاهداشته باشد و امکانات مناسبی را در آن تعبیه کنند که متناسب با شأن آن استان و در خدمت به مردم باشد.
شهر ایلام بهعنوان مرکز استان ایلام در سالهای اخیر دارای چالشهای متعددی بوده که باعث شده تا شاید آن طور که باشد شهر ایلام در شأن مردم استان ایلام نباشد و مردم از خدمترسانی رضایت نداشته باشند به همین دلیل ضروری است تا نقاط قوت ضعف شهرداری ایلام مشخص و مشکلات آن برطرف گردد.
شهرداری ایلام بهعنوان یکی از ارکان اصلی مدیریت شهری در استان ایلام، نقش مهمی در ارائه خدمات شهری، توسعه زیرساختها و بهبود کیفیت زندگی شهروندان ایلامی ایفا میکند. این نهاد با بهرهگیری از توان کارشناسان و مهندسان خود، تلاش میکند تا شهری زیبا، پاک و آباد را برای شهروندان فراهم آورد.
شهرداری ایلام دارای مشکلات گسترده و متنوعی است که رسیدگی به آنها نیازمند برنامهریزی و مدیریت است و همچنین باید مشکلات شهر ایلام را بهدقت بررسی و رفع کرد.
وظایف و مسئولیتهای شهرداری ایلام گسترده است
رضا حیدری مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی ایلام بیدار گفت: شهرداری ایلام دارای وظایف گسترده و متنوعی است که نیازمند مدیریت و برنامهریزی اصولی و دقیق است.
وی افزود: ایجاد پارکها، بوستانها و فضای سبز، کاشت درخت و گل، و نگهداری از آنها، ساخت و نگهداری از معابر عمومی و احداث و تعمیر خیابانها، پیادهروها، پلها و سایر معابر شهری، جمعآوری و دفع پسماندهای شهری، صدور پروانه ساختمانی، حمل و نقل عمومی، نظارت بر امور شهرسازی و ایمنی و آتشنشانی تنها بخشی از وظایف شهرداری است.
طلب ۲ هزار میلیارد تومانی از دستگاههای اجرایی
حمید مجیدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: با توجه به مشکلات مالی شهرداری اظهار داشت: نیک میدانیم شهرداری نهاد عمومی غیردولتی است که از درآمد خود ارتزاق میکند و بودجهای که میبندد بر اساس درآمدهای جاری خویش است؛ اما این درآمدها از محل عوارض، صدور پروانه، ساخت و سازها و سایر منابع است.
وی افزود: اما متأسفانه بخشی از منابع درآمدی از محل عوارض و پروانه ساخت و جرائم ماده ۱۰۰ که باید از سوی دستگاهها و ادارات به شهرداری پرداخت شود بهعنوان مطالبات پیش آنان مانده است و آن را پرداخت نمیکنند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر ایلام تصریح کرد: مثلاً برخی ادارات حوزه انرژی بهخاطر یک فیش ۱۰۰ هزار تومانی برق یا گاز یا آب یک اداره را قطع میکنند؛ اما شهرداری ایلام بهخاطر وصول طلب خود از ادارات بدهکار چه کاری بکند؟
مجیدی افزود: دیوار شهرداری خیلی کوتاه است و اگر برای دریافت مطالباتمان ملکی را مهر و موم میکنیم داد و فریادها بلند میشود که شهرداری فلان اداره را مسدود کرده است یا فلان اداره را تعطیل کرده است و با این حرکات جو را مسموم میکنند. سئوالی که اینجاست این است که ما دردمان را به کی بگوییم؟ چرا همیشه باید شهرداری که برای شهروندان هزینه میکند و اعتباراتش را صرف توسعه و عمران شهر میکند باید مظلوم واقع شود.
عضو شورای اسلامی شهر ایلام خاطرنشان کرد: آنچه باعث تأسف و رنج ماست اینکه برخی ادارات و دستگاهها به جای اینکه درخواست مساعدت از شهرداری و شورا بکنند برعکس میگویند طرح شکواییه بکنید ببینیم قانون چه میگوید؟
وی ابراز کرد: شهرداری ایلام دو هزار میلیارد تومان از دستگاههای اجرایی طلب دارد که از پرداخت آن طفره میروند وضعیت شهرداری بحرانی است و اگر دستگاههای اجرایی بدهی خود را پرداخت نکنند بحرانیتر خواهد شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر ایلام با استمداد از استاندار ایلام و معاون عمرانی استاندار خواست که نسبت به پرداخت طلب شهرداری از دستگاههای اجرایی تحت امر خود همکاری و مساعدت لازم به عمل آورند تا شهرداری از شرایط بحرانی خارج شود.
مجیدی بیان داشت: با توجه به مشکلات عدیده شهرداری در حوزه نقلیه و ماشینآلات سنگین که با نظافت شهری مستقیم در ارتباط است، چنانچه که حتی ۱۰ درصد از این مطالبه تحقق پیدا کند شهرداری نسبت به بهسازی و نوسازی ماشینآلات سنگین (جمعآوری زباله) اقدام و برخی از پروژههای عمرانی نیمهتمام را میتوان به اتمام رساند و مورد بهرهبرداری قرار گیرند.
وی افزود: لازم به ذکر است شهرداری ایلام از ۱۵ دستگاه کامیون جمعآوری حمل زباله هشت دستگاه آن خراب و مستهلک است که این امر باعث نارضایتی مردم شده است؛ اما شهرداری ایلام تمام توان خود را برای اورهال کردن این دستگاهها بکار گرفته تا به چرخه خدمترسانی بازگردند.
امکانات شهرداری ایلام محدود است
افشین مظفری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی ایلام بیدار گفت: حوزه جغرافیایی شهرداری ایلام در اربعین گسترده است؛ اما منابع مالی ما کفاف نمیدهد و حوزه خدمات شهری در اربعین به علت ازدحام زائران بسیار مهم است و این هم نیازمند نیروی انسانی است و هم اینکه امکانات بیشتری تخصیص یابد.
وی افزود: امیدوارم شهرداران کشور خاصه آنهایی که در اربعین با ما همراهی میکنند یا شهرداری معین هستند در امکانات و نیروی انسانی به شهرداری ایلام کمک کنند تا مانند پارسال حماسهای باشکوه خلق شود و زائران عزیز ما امکانات رفاهی مناسبی داشته باشند.
شهردار ایلام گفت: قطعاً مجموعه شهرداری با تمام توان همه امکانات خود را برای اربعین به کار خواهد بست؛ اما در این راه نیازمند این است تا هم از لحاظ تجهیزات و منابع مالی تقویت شود.
مظفری گفت: باید توجه داشت که امروز برای پیشبرد پروژههایی که شهرداری ایلام در نظر دارد تا اجرا کند نیازمند همراهی همه دستگاههای اجرایی هستیم؛ اما این مورد مهم شاید آن طور که باید محقق نشده است.
وی خاطرنشان کرد: مردم از شهرداری انتظار دارند تا مطالبات آنها برآورده شود و همچنین شهری زیبا و فضایی آرام برای خانوادهها مهیا شود؛ به همین دلیل ضروری است همواره انتظارات از شهرداری بالاست و ما هم در تلاش هستیم تا مطالبات مردمی را برآورده کنیم.
مظفری تصریح کرد: از استاندار محترم و همه دستگاههای اجرایی درخواست داریم تا شهرداری را در مسیر رسیدن به شهری زیبا و در شأن مردم ایلام حمایت کنند.
مشکلات شهرداری ایلام
باتوجهبه نظرات کارشناسان میتوان فهمید که شهرداری ایلام در زمینههای مختلفی دارای مشکل است که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
حوزه کمبود بودجه؛ محدودیتهای بودجهای، اجرای بسیاری از پروژههای عمرانی و خدماتی را با مشکل مواجه میکند.
رشد جمعیت؛ افزایش جمعیت شهر ایلام، فشار زیادی بر زیرساختهای شهری وارد میکند.
فرسودگی شبکههای زیربنایی؛ فرسودگی شبکههای آب، برق و گاز، نیاز به سرمایهگذاریهای کلان برای نوسازی دارد.
ترافیک؛ افزایش تعداد خودروها و نبود سیستم حملونقل عمومی کارآمد، مشکل ترافیک را در برخی مناطق شهر تشدید کرده است.
آینده شهرداری ایلام
شهرداری ایلام باتوجهبه اهمیت آن در زندگی روزمره شهروندان، باید به سمت هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نوین حرکت کند. بهرهگیری از دستگاههای اطلاعات مکانی (GIS)، مدیریت هوشمند پسماند، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و بهبود حملونقل عمومی از جمله مواردی هستند که میتوانند به بهبود عملکرد شهرداری ایلام کمک کنند.
انتهای خبر/ر