به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، سرمایهگذاری یک امر مهم و ضروری است که باعث رشد و توسعه هر منطقه میشود و به همین دلیل ضروری است تا به آن توجه ویژهای شود.
کشورها یا جاهایی موفق هستند که بتوانند سرمایهگذار بیشتری جذب کنند تا بتوانند رشد و توسعه بیشتری را به ارمغان بیاورند.
امروز در ایران اسلامی هم نیاز به سرمایهگذاری و رشد سرمایهگذار داریم تا بتوان به پیشرفت و ترقی در حوزههای مختلف دست پیدا کرد، در ایلام اما این مورد همچنان نیازمند این تا اقدامات بیشتری روی آن صورت گیرد.
سرمایهگذاری اقتصادی کلید توسعه پایدار
سید علیاکبریان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» اظهار کرد: یکی از نگرانیهای جوامع امروز و سیاستمداران برای رپی خط ماندن کشور و تأمین منابع، توسعه پایدار جهت رشد کشور بوده است.
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: جهت رسیدن به توسعه پایدار راهکارها و پارامترهای مختلف وجود داشته و یکی از موضوعات مهم که از اهمیت ویژهای برخوردار بوده نقش سرمایهگذاری اقتصادی اعم از داخلی و خارجی در تحقق توسعه کشور است.
وی گفت: سرمایهگذاری اقتصادی داخلی و خارجی موضوعی است که کشورها همواره به دنبال آن جهت استفاده بهینه از منابع خود در راستای آرامش در جوامع هستند.
اکبریان تصریح کرد: آنچه که امروز بیشتر به آن توجه خواهد شد نقش سرمایهگذاری خارجی خواهد بود چرا که این نوع سرمایهگذاری برای کشورها بهخصوص کشورهایی درحالتوسعه مانند ایران که در شرایط تحریمی نیز بوده از اساسیترین منابع خواهد بود.
این عضو علمی دانشگاه اظهار کرد: کمبود منابع داخلی جهت سرمایهگذاری در بخشهای مختلف همیشه یک معضل در این کشورها بوده و با استفاده از سرمایهگذاران خارجی علاوه بر اینکه اعتبار کشور در سطح بینالمللی بهمراتب بالاتر خواهد رفت توسعه و امنیت پایدار را نیز به دنبال خواهد داشت.
وی تأکید کرد: با ارتباط مناسب با کشورهای متقاضی سرمایهگذاری در کشور اعم از مشارکتی یا کامل و جذب سرمایه آنها و همچنین ارتباط آنها با بخش خصوصی میتوان ضمن رشد منابع کشور و با مرتبط نمودن آنها با بخش خصوصی امیدوار بود این بخش نیز در آینده خود را در وضعیتی بهتری قرار دهد.
کارشناس اقتصادی بیان کرد: ایران از گذشته و بهواسطه در مسیر جاده ابریشم بودن به یک کشور استراتژیک در دنیا تبدیل شده و همواره باتوجهبه منابع مهمی که داشته بازار خوبی برای سرمایهگذاران خارجی بوده است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با یک برنامهریزی مناسب بتوان جذب سرمایهگذار خارجی در کشور را بیش از گذشته توسعه داد.
سهم ۲.۵ میلیارددلاری سرمایهگذاری خارجی در ایلام
سعید رشنوادی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: دولت سیزدهم طی دو سال اخیر اقدامات خوبی در خصوص شعار سال فراهم آورده و در خصوص تعامل دولت با مردم در عرصه اقتصاد بسیاری از مواردی که برای مردم سخت بود روان شده است و بهراحتی زمینه نقشآفرینی مردم تثبیت شد از جمله با فعالسازی درگاه ملی مجوزها زمینه حضور مردم و سرمایهها در عرصه اقتصاد فراهم شد.
وی افزود: برای اولینبار در ۱۶ سال گذشته رکورد سرمایهگذار خارجی در کشور شکسته شده که با ۵ میلیارد و ۵۳۱ میلیون دلار طی ۱۶ سال بینظیر بوده است که استان ایلام از آن بینصیب نبود و بالغ بر ۲.۵ میلیون دلار سهم سرمایهگذار خارجی در استان ایلام در دو سال اخیر بوده که سرمایهگذاری کردند.
مدیرکل اقتصاد و دارایی ایلام گفت: در سال جدید جهت تحقق شعار سال به طور ویژه باید در استان اقداماتی انجام شود که افزایش درآمدی استان علیالخصوص فروش املاک مازاد است که نیاز به همکاری مدیران در این زمینه دارد و همچنین عوارض شرکتهای آلایندگی بزرگ در استان و در حوزه نفت و گاز است که بهصورت واسطهای دارند میکنند.
وی تصریح کرد: از اقدامات دیگر آسیبشناسی عملکرد تبصره ۱۸ در دستور کار است که مشکلاتی که درگذشته جهت پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ و حضور مردم در بحث اقتصاد دولت قطعاً پیگیری خواهد شد.
توسعه پایدار با مشارکت مردم در اقتصاد
علی روغنچی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»در خصوص اهمیت اقتصاد و نقش مردم در آن، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در هر جامعه که همیشه موردبحث و تبادل نظر نیز بوده اقتصاد و تأثیر بر توسعه پایدار کشورها است.
این کارشناس مسائل اقتصادی بیان داشت: دولتها برای رسیدن به این پایداری از اقسام روشها برای توسعه اقتصادی و به طبع آن تأثیر بر معیشت مردم بهره خواهند گرفت.
وی افزود: یکی از مهمترین موضوعات در اقتصاد که رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی نیز بهخوبی به آن اشاره داشتند نقش مردم و مشترکت آنها در اقتصاد و تولید کشور است.
عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد اظهار کرد: با تقویت بخش خصوصی میتوان مردم را به سمت مشارکت سوق داد چرا که در هر موضوعی که مردم ورود داشتند تأثیرات مثبت آن را بهخوبی مشاهده کردیم.
وی به موضوع شرکتهای خصولتی اشاره و تصریح کرد: البته این بخش خصوص باید به معنای واقعی خصوصی تلقی شود چرا که امروز شاهدیم بخش اعظمی از بخش بهاصطلاح خصوصی، دولتها بوده که به خصولتی نیز معروف شده است.
روغنچی تأکید کرد: همین خصولتیها بعضاً با رانت و ارتباطات ناسالم راه را بر بخش خصوصی بسته و جای اقدام مناسب را برایشان سخت چه در عمل به سمت تعطیلی میکشانند.
وی اظهار کرد: پس میطلبد همانطوری که چند ماه قبل نیز رهبری معظم انقلاب در نمایشگاه توانمندیهای صنعت نفت اشاره داشتند، دولت به معنای واقعی از بخش خصوصی حمایت کرده تا آنها نیز بتوانند ضمن تقویت خود به اقتصاد کشور و جامعه نیز کمک کنند.
وی در پایان با بیان اینکه برای رسیدن به توسعه پایدار راهی جز مشارکت مردم نخواهیم داشت، گفت: حضور و مشارکت مردم در اقتصاد بدون شک عایدی فراوانی برای کشور در پیش خواهد داشت به شرطی که این بخش توسط دولت حمایت ویژه شود.
انتهای خبر/ر