به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، توجه به وضعیت سلامت مردم یکی از اصلیترین وظایف نهادهای بهداشتی در سطح کشور و سلامت غذایی یکی از شاخههای مهم سلامت بوده و تأمین آن میتواند به ایجاد جامعهای شاداب کمک کند و یکی از مهمترین موضوعات در مواد غذایی گوشت قرمز و اهمیت آن در سبد خانوارهای ایرانی است، این ماده مغذی و پروتئینی به سبب نیاز بدن از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و معمولاً در همه غذاهای اصیل ایرانی پای ثابت است.
اما چیزی که در این ماده اهمیت داشته، تأمین سلامت آن بوده؛ چون باتوجهبه نوع بافت آن محیط مناسبی جهت رشد میکروارگانیسمهای مختل است و به همین دلیل بهسرعت دچار فساد میکروبی و شیمیائی میگردد.
یکی از محیطهایی که وظیفه اصلی تأمین سلامت گوشت قرمز ایجاد کشتارگاههای صنعتی بوده که با تأمین دام سالم، ذبح بهداشتی و توزیع بهسلامت مردم کمک میکند.
ایلام بهعنوان یکی استان با پتانسیل بالا در پرورش دام و مصرف بالای گوشت قرمز در سطح جامعه به استانی بااهمیت از لحاظ تأمین سلامت تبدیل شده است.
به لحاظ اهمیت بالای این موضوع در سالیان گذشته از طریق پشتیبانی امور دام کشور کشتارگاهی در منطقه صنعتی ایلام با مدیریت دولتی تأسیس و تا همین چند وقت قبل بهصورت مداوم در حال فعالیت بود؛ در زمان استاندار سابق، این کشتارگاه از حالت دولتی خارج و بهصورت خصوصی به شرکتی غیربومی واگذار شد.
از همان ابتدای واگذاری تنشهایی در مدیریت این واحد صنعتی ایجاد و با واکنشهای مختلف از طرف مسئولان دولتی و مدیریت کشتارگاه همراه بوده است.
مدیریت جدید با بهانههایی از جمله نبود کشتار مناسب در طول روز و بهصرفه نبودن منابع مالی در یک مرحله اقدام به اخراج یا به قول مدیریت آن، مرخصی اجباری نمود و این تنشها تا جایی پیش رفت که کشتارگاه صنعتی ایلام که امید آن میرفت با مدیریت خصوصی پیشرفت داشته باشد، تعطیل شد.
همین تعطیلی چندروزه استان را از توزیع گوشت بهداشتی محروم نمود و عملاً سلامت مردم نشانه رفت.
تعطیلشدن کشتارگاه پیامدهای بهداشتی برای مردم دارد
وهاب پیرانی کارشناس دامپزشکی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی ایلام بیدار در واکنش به وضعیت بهداشت گوشت گفت: یکی از وظایف اصلی نهادهای مرتبط با بهداشت، تأمین گوشت سالم و بهداشتی در سطح جامعه است.
وی اظهار کرد: تأمین این گوشت تنها از طریق ذبح بهداشتی در سطح کشتارگاهها بوده و با نظارت نیروهای بهداشتی دامپزشکی و پس از تأیید برای مصرف در سطح استان توزیع خواهد شد.
پیرانی با اشاره به وضعیت کشتارگاه ایلام بیان داشت: متأسفانه با تغییر مدیریت کشتارگاه چالشهایی در سطح تأمین گوشت سالم مردم پیشآمده و این کشتارگاه در حال حاضر تعطیل است
پیرانی ادامه داد: ناظران سازمان دامپزشکی باتوجهبه اینکه ضابط قضایی نبوده لذا نمیتوانند مستقیم ورود کرده و لازم است مسئولان امر در استان باتوجهبه اهمیت سلامت مردم و جامعه نسبت به حل اساسی این موضوع اقدام کنند.
تعطیلی کشتارگاه معضلی اجتماعی و بهداشتی
در حال حاضر با تعطیلی کشتارگاه صنعتی ایلام و اینکه جایگزینی دیگر نیز در سطح استان وجود نداشته، و نظر به اینکه این واحد بیش از 50 کارمند بهصورت مستقیم در آن ارتزاق میکنند، میتواند به یک معضل اجتماعی و بهداشتی بزرگ تبدیل شود.
تعطیلی این امر باعث گسترش ذبح غیربهداشتی در سطح استان بوده و جامعه بهناچار بدین سمت سوق داده شده که این موضوع با سلامت جدی مردم مرتبط میشود.
باتوجهبه عدم آشنایی مردم با بیماریهای دامی و ضررهای جبرانناپذیر آن لازم است مدیران ارشد استان و حتی شورای تأمین به این موضوع ورود کرده و تا قبل از ایجاد مشکلات جدی در سطح جامعه، مشکلات حلوفصل شود.
انتهای خبر/ر