به گزارش ایلام بیدار ، با آمدن فصل بهار باردیگر مردم به استقبال از طبیعت و تغییر برای آغاز قرن جدید رفتند به امید اینکه دیگر کرونا دربین ما نباشد تا سالی را آغاز کنند که با همت مسئولان باری از دوش مردم برداشته شود.
اما امسال متاسفانه ریزگردها باردیگر خودش را به خوبی نشان داد و در این روزهایی که از فصل بهار گذشته است بارها و بارها کام مردم را تلخ کرده است.
مبارزه با پدیده گرو غبار باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد زیرا دولت نشان داده که در اجرای برنامه ها عزم جدی دارد و حل مساله سواحل دریای خزر گواهی برآن است و اکنون مناطق غرب و جنوب غرب کشور با پدیده گرد وغبار روبه رواست که ضروری است در تعامل با کشورهای همسایه منبع این گرد وغبار شناسایی و با روش های متداول مرتفع گردد تا شاهد ورود این مهمان ناخوانده نباشیم.
ریزگرد ها باعث ناراحتی مردم شده اند
"رضا احمدی"، از شهروندان چرداولی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: پدیده ریزگردها از دیرباز همواره سلامتی مردم را به خطرانداخته ولی متاسفانه همچنان حل نشده باقی مانده است.
وی افزود: این پدیده نیازمند رسیدگی فوری است زیرا در طول روزهای گذشته حضور ریزگردها بیشتر شده است.
احمدی در ادامه گفت: این پدیده سلامتی مردم را به خطر انداخته وحتی اثرات روانی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
غلضت ریزگردها بیشتر شده و سلامتی مردم به خطرافتاده است
"علی خانمحمدیان"، از کارشناسان مسائل بهداشتی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: پدیده ریزگردها سلامتی مردم را به خطر می اندازد و این مورد نیازمند رسیدگی است.
وی افزود: دراین روزها که درگیر مساله کرونا هستیم ریزگردها هم می تواند عامل انتشار این ویروس یا ایجاد بیماری ها در افراد باشد بنابراین این پدیده روی سلامت جسمی و روانی مردم تاثیر گذار است.
خانمحمدیان در ادامه گفت: ریزگرد ها برای گروههای سنی کودکان و سالمندان خطرناک هستند و همچنین کسانی که دارای بیماری های قلبی یا مواردی از این قبیل ، خانم های باردار و ... هم دراین روزها باید در خانه بمانند ولی این مورد برای سایر افراد هم با آسیب به ریه و ایجاد حساسیت و یا موراد شدیدتر می تواند خود را نشان دهد.
کارشناس مسائل بهداشتی تصریح کرد: باید در خصوص روزهایی که پیش بینی ها از حضور گرد وغبار هست برنامه ریزی ها برای کم تر آسیب ها باشد همچنین منشا این ریزگردها شناسایی و مهار شوند.
تعداد روزهای آلوده بیشتر شده است
"مراد منت نیا"، کارشناس منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: ریزگردها به ذرات بسیار کوچک و سبک با قطر کمتر از 5 میکرون بوده که در اثر فرسایش توسط باد تا مسافت بسیار طولانی جابجا شده و انتقال می یابند. باد عامل جابجایی این پدیده بوده که در شمال خاورمیانه شکل گرفته و باگذر از کوه های ترکیه و شمال عراق مانند قیفی به بیابان های عراق و سوریه سرازیر می شود.
وی افزود: از چهار دهه پیش تاکنون، پدیده گرد و خاک در مناطق وسیعی از جهان دیده شده و این پدیده متاسفانه در طول سال های گذشته شدیدتر شده که خشکسالی ، فقر پوشش گیاهی ، وجود بیابان های وسیع و ... از جمله عوامل آن است.
منت نیا در ادامه گفت: در مورد آلودگی هوا اصل مهمی وجود دارد ؛ آلودگی هوا را باید از منبع کنترل نمودو با آن مقابله نماییم و این اصل در مورد ریزگردها و ذرات گرد و غبار نیز صادق می باشد زیرا هنگامی که این ریزگردها وارد هوا شد دیگر نمی توان با آن مقابله کرد، بنابراین باید کانون های اصلی ریزگردها را شناسایی و کنترل کنیم.
کارشناس منابع طبیعی تصریح کرد: روش های زیادی برای جلوگیری از ورود ذرات گرد و غبار در دنیا متداول است که همه ی آنها برای تثبیت خاک انجام می شوند. مالچ پاشی و کاشت گیاه روش های مناسبی برای جلوگیری از ذرات گرد و غبار به هوا هستند. علاوه بر این با استفاده از مواد نفتی و پلیمری هم می توان خاک را تثبیت و از پخش آن به هوا جلوگیری کرد.
وی در ادامه گفت: در ایران ریزگردها بیشتر منشا خارجی دارند و غالیا از کشورهای همسایه مانند عراق هستند که ایجاد تفاهم و همکاری های دوجانبه می توان منشا گرد وغبار را شناسایی و آن را مهار کرد.
انتهای پیام/ر