ایلام بیدار20:15 - 1392/09/23

نقش کم اصحاب فرهنگی در استان

اشتیاق و تعلق مردم عزیز استانمان که در صحنه های مختلف انقلاب و ارزشهای اسلامی و دینی به ویژه سخت ترین دوران انقلاب یعنی جنگ تحمیلی به اثبات رسیده است به حدی باشد که حرکت به سمت کربلای معلی را در این ایام بیشتر از شور و شعوری که در ایام های مختلف به سمت امام زادگان شریف مدفون در استان دارد.

*جعفر نظری:این روزها و در آستانه اربعین حسینی شاهد حضور گسترده زائران عتبات عالیات در شهرستان مهران هستیم،امری که پیش از این و در روزهای عاشورا و عرفه نیز چشمگیر بوده است.

حضور دهها هزار نفری مردم شیعه از اقصی نقاط کشور یعنی از مشهد،اصفهان،زنجان،یزد،کرمان و ... و نیز کشورهای مسلمان مانند افغانستان و پاکستان در شهر مرزی مهران که با تحمل رنج و سختی سفر،مسیر حرکت محل سکونت خود را تا شهر مهران و قرارگرفتن در شرایط جوی نامساعد را برای حضور در کنگره عظیم حسینی(ع) تحمل کرده جای بسی شگفتی است.

این زائران امیدوارند پس از روزها اقامت در پارک ها و بولوار ها و یا زائر سراهای موقت شهر مهران و تحمل خطرات ترافیکی جاده های پر پیچ و خم و برف گیر کشور و تحمل هزینه های مادی ناشی از حمل و نقل و اسکان و تغذیه بتوانند نظر متولیان مرز  را در استان ایلام برای خروج از کشور و متصل شدن به همایش عظیم شیعی که به صورت پیاده روی مسیرهای دهها و چند صد کیلومتری را فارغ از هرگونه خطرات جانی و مالی ناشی از شرایط خاص امنیتی کشور عراق به سمت کربلای معلی طی کنند.

آنچه که در این میان قابل تامل است این است که استان ایلام که مفتخر به مذهب شیعه بوده و تمام شهرها و روستاهای شیعه نشین آن،به لحاظ فاصله بسیار کم و قرار گرفتن در نقطه صفر مرزی و رهایی از فواصل دور و طاقت فرسای نقاط دور کشور تا شهر مهران،می بایست سهم بیشتری در این کنگره عظیم داشته باشد،و خواست اصلی آنها ملحق شدن به خیل عاشوراییان و هم نوا شدن با زینب کبری(س) باشد.

اشتیاق و تعلق مردم عزیز استانمان که در صحنه های مختلف انقلاب و ارزشهای اسلامی و دینی به ویژه سخت ترین دوران انقلاب یعنی جنگ تحمیلی به اثبات رسیده است به حدی باشد که حرکت به سمت کربلای معلی را در این ایام بیشتر از شور و شعوری که در ایام های مختلف به سمت امام زادگان شریف مدفون در استان دارد.

مردم استان اعم از همه شهرستانهای تابعه باید سکونت خود را در جوار مرز و همجواری با سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) را توفیقی الهی و نعمتی بزرگ بدانند و با بهره گیری از فرهنگ شیعیان سراسر عالم از این کاروانها عقب نمانند.

شاید معظلات امنیتی عراق و یا مشکلات معیشتی را مانعی در این راه بدانیم در صورتی که در بعد ناامنی و تحرکات تروریستی وهابیت ابله و سلفی های جاهل باید اذعان داشت که شیعه هیچ گاه از این حرکات خبیثانه هراسی نداشته است و آنگاه که در دوران متوکل مانع از زیارت شدند حاضر به تقدیم دستان خود شدند.

مشهور است که دشمنان اسلام و اهل بیت (ع) همواره دارای حماقت هستند،زیرا هنوز به این مهم نرسیده اند که هر آنچه ضدیت و عداوت آنها بیشتر شود انسجام شیعیان و مسلمانان افزوده می گردد ؛نمونه آن حضور چندین میلیونی عزاداران حسینی از سراسر جهان اسلام در روز عاشورای امسال و پیش بینی حضور 20 میلیون زائردر اربعین حسینی است.

با این وصف اگر مساله معیشتی برای مردم استان پیش بکشیم قطعا برخی از رفتارهای اجتماعی ما به خصوص وجود نشاط و تفریحات سالم مردم استان در ایام تعطیل و هزینه های زیاد در مصرف مواد خوراکی در قیاس با مردمان دیگر استانها کمتر نیست.

بی شک اگر اندکی صرفه جویی و دقت صورت گیرد بهره مندی معنوی از این محافل نیز آسان خواهد شد؛لذا اگرچه به عنوان فرزند کوچکی از استان اعتقاد راسخ دارم که ارادت مردم شریف استانم به ائمه معصومین(ع) بی نظیر و زبانزد عام و خاص است و برپایی مجلس بزرگ عزاداری و هیئت های مذهبی موید این ادعاست؛اما به عنوان یک نکته قابل بررسی در حوزه مسائل فرهنگی می توان به این نتیجه پرداخته شود.

شاید نقش کم اصحاب فرهنگی و متولیان امور دینی در ارتقا سطح این انگیزه موثر باشد و یا شاید هم کم کاری فرهنگی در ایجاد زیرساخت هایی که در این صورت لازم بوده است مانند نقش رسانه های محلی و ارگانهای محلی که با تبلیغات موثر مانند آسیب شناسی موضوع و نصب بیلبوردهای پرمحتوا سبب این نارسایی شده اند.

به هر حال ایلام قدمگاه زائرین حسین(ع) است و دست اندرکاران فرهنگی باید در جلسات مهم و مشورتی مانند شورای فرهنگ عمومی به این موضوع اهتمام جدی داشته و در رفع آن کوشا و در دستور کار خود قرار دهند.

 

* فعال فرهگی استان