زهرا منصورنیا:نگاهی به عرصه جامعه نقش زنان را در پیشرفت و اعتلای یک جامعه در ابعاد مختلف بارز می کند، تاریخ نیز مبین حضور مثمرثمر و اثر گذار زنان در زمینه ها و مقام های مختلف است.
اگرچه در گذشته های دور تاثیر افکار و تدابیر زنانه به دلیل نوع نگاه به زن با به کارگیری سیاست های ظریف در لفافه درامور مختلف نفوذ می یافت اما نوشته مورخان گواه تاثیرات بی مانند زنان در طبقات مختلف و حتی طی طریق سیاست های سلاطین و حکام در جوامع مختلف است.
بنابراین نقش زنان در طونل زنان به مراتب پخت خورده و پر رنگ تر شده به گونه ای که امروز یعنی در اعماق هزاره سوم جوامعی که نقش زن را در ابعاد مختلف فعالیت به رسمیت نشناسند مفلوک و عقب مانده می خوانند به عبارتی این زمان رشد فکر و ترقی اندیشه زنان را از حصار خانه و رفت و روب بیرون آورده و نقش آنان را به عنوان اعضایی دخیل در رشد و پیشرفت یک جامعه در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و حتی سیاسی پذیرفته و حتی این جنسیت را در پست های مختلف به کار گرفته است.
اگرچه برخی دیدگاه های معاند و خام مایه اسلام را دینی محدود می خوانند که حقوق زنان راضعیف می شمارد لیک این دیدی مبتنی بر نادانی و ناآگاهی است و خلاف متن و بطن اسلام است.
دین مبین اسلام زن و مرد را با یکدیگر برابر دانسته و بر هیچ یک برتری نبخشیده بلکه با بیان تفاوت های بین این دو موجود شیوه درک این دو جنس بشر را از یکدیگر رهنمود شده است، اسلام زن را مثل مرد در همه ی شؤون ، همان طوری که مرد در همه ی شؤون دخالت دارد ، دخالت می دهد.
محمدرضا مروارید در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، اظهار کرد: زنان دارای توانایی های زیادری در بخش های مختلف هستند.
وی افزود:زنان می توانند در بخش های پژوهشی و تحقیقاتی بسیار با دقت تر از مردان عمل کنند و موفق تر باشند.استاندار ایلام تصریح کرد:جنسیت هیچ ربطی به توانایی ندارد و چه بسار زنان در برخی عرصه ها تواناتر از مردان عمل می کنند و باعث تعجب بنده بود که در شورای اداری ایلام حتی یک زن نیز عضو نیست.
وی گفت:امیدواریم با استفاده از توانایی تمامی جوانان و نخبگان ایلامی برای رسیدن به جامعه ای ایده آل و فارغ از هر گونه مشکل برسیم که تنها به توسعه و پیشرفت فکر می کند.
مروارید عنوان کرد:یکی از مهمترین معیارهای سنجش درجه توسعه در یک کشور، میزان اهمیت و اعتباری است که زنان در آن کشور دارند و در درجه پایین تر جایگاهشان در استان ها نیز به همین ترتیب است.
وی افزود:اکنون نگاه جهان، بیشتر به سوی زنان معطوف شده است زیرا امروز، برای تحقق توسعه اجتماعی، تسریع فرایند توسعه اقتصادی و محقق شدن عدالت اجتماعی، چنانچه به زن به عنوان نیروی فعال و سازنده نگاه شود، به طور قطع تأثیر بسیاری در روند توسعه و افزایش کمّی و کیفی نیروی انسانی آن جامعه دارد.
استاندار ایلام تصریح کرد:در بررسی موانع مشارکت زنان، جنبه های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی آنان را نمی توان کاملاً از هم جدا کردو موانع اجتماعی اشتغال زنان از موانع فرهنگی و اقتصادی آنان جدا نیست.
وی گفت: مهمترین راه دستیابی به توسعه فرهنگی را می توان در آموزش و پرورش زنان دید که در این زمینه دو نهاد مدرسه و خانواده مهمترین عامل در آموزش، تربیت و جامعه پذیری زنان است.
مروارید عنوان کرد:با توجه به اینکه بیشتر تعداد پذیرفته شدگان در دانشگاه ها را زنان تشکیل می دهند اما در بازار کار همین افراد تحصیل کرده سهم اندکی دارند.
وی افزود:مدت اندکی است که وارد فضای مدیریتی استان شده ام اما در حال بررسی موضوع های مختلف هستیم که امیدواریم بتوانیم از زنان توانا در حوزه های مختلف استفاده کنیم.
فرشته سنجیده در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، اظهار کرد: اهل دین اسلام نیز هیچگاه زن را موجودی ضعیف و بی دست و پا تعریف نکرده اند صدق این گفته را می توان در سخنان معمار کبیر انقلاب که حضور زنان را در جامعه بالاترین افتخارات یک جامعه بر شمرد ه اند یافت.
وی گفت:بر اساس فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) دخالت در سرنوشت خود و شئون اجتماعی را نه تنها حق بانوان بلکه تکلیف شرعی و به عنوان عمل به وظیفه ی دینی و اجابت دعوت الهی می شمارند و این ، آن الگویی است که ما را در شناخت بیشتر دین یاری می دهد و یک عامل اساسی در برتری اسلام در تکریم شخصیت زنان و حمایت از حقوق اجتماعی و سیاسی آنان و تأکید بر مشارکت و حضور آنان در عرصه های مختلف اجتماعی در مقایسه با دیگر مکاتب و نظام ها است.
این زن پیشکسوت رسانه در ایلام تصریح کرد :متاسفانه عقاید و دیدگاه های سنتی هنوز در میان مردمان جوامع کوچک تر ریشه دارد و نسل به نسل نهادینه شده و شاید تعدیل و اصلاح آن هنوز هم نیاز به گذر زمان دارد البته اصلاح این دیدگاه مستلزم فرهنگ سازی از جانب تحصیلکردگانی است که بر مسند مدیریت نشسته اند.
وی گفت :اگر چه زنان پیرو دیدگاه اجتماعی در ادارات دولتی به کار گرفته شده اند اما شیوه برخورد با آنان چنان است که گویا از سر لطف و بذل به کار گرفته شده اند و از رفتارها چنین تصور می شود که اینان موجوداتی اضافی هستند بر همین اساس کارهایی خرد و سخیف به زنان سپرده می شود که درخور جایگاه اجتماعی و آکادمیک آنان نیست.
سنجیده به سخنان استاندار ایلام در جلسه شورای اداری اشاره و اظهار کرد:نبود مدیران زن در این جلسه استاندار را به سخن وا داشت و با بیان این جمله که زنان خارج از گود قرار گرفته اند و باید برنامه اساسی برای آنها در قالب تشکل ها به منظور شناسایی آنها مدنظر قرار داد در خور شایسته تقدیر است.
این فعال رسانه ای با بیان اینکه نگاه غیر منصفانه به تخصص ها و تجریبات زنان لطمه ای بزرگ بر پیکره کاردر رسیدن به مقصود پیشرفت و توسعه وارد می کند افزود:مدیرانی که در راس خدمت قرار گرفته اند باید به این باور برسند که زن می تواند به عنوان عضوی موثر و مثمر در پیشبرد امور ایفای نقش کند نباید با زن به گونه ای رفتار کنند که انگار از روی لطف واجبار وی را به کار گرفته اند.
وی گفت :بد نیست دیروز را به یاد آورد؛ روزهای جنگ و جبهه و تفنگ و گلوله را، همین زنان بودند که دیروز در جبهه های نبرد تفنگ برداشتند و قلب دشمن دو نیم کردند، این زنان بودند که برای دفاع از ناموس و خاک و شهر و دیار جان باختند و چه بسیار زنانی که مسافر ملکوت شدند و فرزندانشان را با اشک های به رخ کشیده شده و ناله مادر مادر در غربت دنیا به یادگار گذاشتند آن زمان کس نبود که فریاد بزند زن را چه به جبهه و جنگ و اسلحه.
سنجیده با درخواست از استاندار ایلام عنوان کرد : این دیدگاه و تفکر را نسبت به باور توانمندی های زنان مورد بازبینی قرار دهد و آن را در میان مدیران استان به باور نشاند.
منبع:تسنیم