ایلام بیدار13:07 - 1395/09/23
نتیجه رسیدگی پرونده حقوق‌های نجومی بعد از گذشت 7 ماه چه شد؟!

حرکت لاک‌پشتی دولت در بررسی حقوق‌های نجومی/ لیست حقوق بگیران نجومی در گزارش دیوان محاسبات آب رفت!

در حالی که رسیدگی به پرونده حقوق های نجومی از مطالبات اصلی مردم و تأکیدات رهبر انقلاب است اما با گذشت بیش از 7 ماه از این ماجرا هنوز دولت اقدام قابل ذکری در بررسی این موضوع انجام نداده است و این در حالی است که سخنگوی قوه قضاییه روز گذشته در نشست خبری از عدم انعکاس هیچ موردی از سوی دولت در بحث حقوق های نجومی خبر داد.

به گزارشايلام بيدار، جنجال حقوق های نجومی ابتدا در تاریخ 16اردیبهشت سال جاری با انتشار فیش حقوقی یکی از مدیران بیمه مرکزی آغاز شد و با ایجاد موج عظیمی ازسوال و ابهام بازتاب گسترده ای در اذهان عمومی داشت.

در ادامه نیز فیش‌های حقوقی مدیران بیمه مرکزی ایران، رئیس صندوق توسعه ملی، مدیران بانک رفاه کارگران و مسئولان و مدیران چند سازمان دیگر نیز منتشر شد و چند نفر از مدیران صنعت بیمه، بانک‌ها و موسسات اقتصادی دیگر استعفا دادند.

پرداخت حقوق های نجومی به مدیران در حالی انجام گرفته است که به استناد ماده ۷۶قانون خدمات کشوری هیچ‌کس در دولت نباید بیش از ۷برابر حداقل حقوق یک کارمند عادی حقوق بگیرد و سال گذشته با توجه به حقوق 750 تومانی یک کارمند عادی این رقم ۵میلیون و ۲۵۰هزار تومان بوده است.

رسیدگی سریع و بررسی عمیق حقوق های نجومی از جمله مطالباتی است که رهبر معظم انقلاب بارها از مسئولان مطالبه کرده اند، دولت اگرچه در ابتدا با توجیهاتی همچون عرف بودن چنین حقوق هایی یا ذخایر انقلاب دانستن افراد مشمول این حقوق های خارج از عرف می خواست به هر شکل ممکن از حواشی این پرونده بگذرد با جو ایجاد شده در جامعه و مطالبات رهبر تصمیم گفت عکس العمل منطقی تری انجام دهد و قول بررسی بیشتر را داد.

 

**نتیجه رسیدگی به حقوق های نجومی برای مردم روشن نشد

رهبر انقلاب در اوایل ماه جاری در دیدار با فرماندهان ارتش و نیروی دریایی بار دیگر به این موضوع پرداختند و با تاکید بر لزوم پیگیری برنامه ها و کار ها تا حصول نتیجه و به سرانجام رساندن آن ها فرمودند: «ناتمام ماندن کار ها، سوال و اشکال ایجاد می کند و متأسفانه اکنون این وضعیت در بعضی بخش های مختلف کشور دیده می شود که ازجمله این مسائل، موضوع حقوق های نجومی است و این موضوع از مسائل مهمی است که نتیجه رسیدگی به آن برای مردم روشن نشد و سوالات در ذهن مردم باقی ماند».

 

** درباره پرونده فیش‌های نجومی تا امروز هیچ موردی از ناحیه دولت به قوه قضاییه منعکس نشده است

این در حالی است که محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه روز گذشته در نشست خبری با بیان اینکه دولت در بحث حقوق های نجومی تاکنون هیچ موردی را به قوه قضاییه منعکس نکرده است، گفت: تا امروز هیچ موردی از ناحیه دولت به قوه قضاییه منعکس نشده است که آیا در این سال‌های اخیر حقوق‌های چند ده میلیونی و پاداش‌های 100 و 200 میلیونی آیا اینها خلاف قانون بوده است یا خیر؛ همچنین از ناحیه دیوان محاسبات نیز تا امروز چیزی به عنوان جرم انعکاس پیدا نکرده است.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با بیان اینکه ما فرصت کافی برای دولت و دیوان محاسبات قائل شدیم و گفته بودیم که اگر دولت انجام ندهد دادستان وارد می‌شود، افزود: هم‌اکنون بازرسی کل کشور لیستی را تهیه کرده است از کسانی که فیش‌های بالا داشتند و کسانی که بازرسی تشخیص داده است اقدامشان مجرمانه بوده تعدادی به دادسرا فرستاده شده‌اند که اکثراً مدیران عامل بانک‌ها و هیأت مدیره بانک‌ها، بیمه و تعدادی از شرکت‌ها است که هم‌اکنون نیز رسیدگی به این پرونده‌ها ادامه دارد.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور بیش از 1500 مورد لیست تهیه کرده است که حقوق بالا داشته‌اند و هم‌اکنون در حال تحقیق و بررسی است و مواردی که تشخیص بدهند خلاف قانون عمل شده برای دادستانی می‌فرستد و دادستانی مشغول احضار آنها خواهد بود.

 

**لیست حقوق بگیران نجومی در گزارش دیوان محاسبات آب رفت!

حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی با اشاره به واکنش دولت به حقوق های نجومی، اظهار کرد: عملکرد دولت با حقوق های نجومی منفعلانه بود.

وی در ادامه تصریح کرد: دولت در روزهای اول خیلی راحت از کنار حقوق های نجومی می خواست عبور کند و مقامات دولتی بعد از استعفا اولین نفر گفتند این شخص از مدیران توانمند و خوب بود و از وی تعریف و تمجید شد.

 

**سخنگوی دولت هییت امنای برکنار شده صندوق توسعه ملی را ذخایر انقلاب نام برد

نایب رییس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بعد از اینکه هییت امنای صندوق توسعه ملی برکنار شدند به نوعی سخنگوی دولت آمد به عنوان ذخایر انقلاب از آنها یاد کرد و حتی گفت که حقوق های ۶۰،۷۰میلیونی غیر متعارف نیست و متعارف است.

موسوی لارگانی ادامه داد: بعد از مطالبه مردم و مطالبات مقام معظم رهبری با ان فرمایشات ارزشی که در روز عید فطر مطرح شد ۱۸۰درجه از سوی دولت تغییر موضع داده شد و گفتند که با قدرت با متخلفین برخورد می کنند و این افراد باید مجازات و از کار برکنار شوند

 

**لیست حقوق بگیران نجومی در گزارش دیوان محاسبات آب رفت!

نایب رییس اول کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این نکته که بیش از ۹۴۰نفر اعلام شد که حقوق نجومی می گیرند، افزود: بعدا در گزارشی که دیوان محاسبات به مجلس فرستاد حدود ۳۶۰، ۳۷۰نفر به عنوان دریافت گنندگان حقوق نجومی یاد کردند.

 موسوی لارگانی با بیان اینکه لیست حقوق بگیران نجومی در گزارش دیوان محاسبات به مجلس آب رفته است، گفت:  شاهدیم تعدادی از وزرا و برخی مسؤلان اظهار نظر می کنند که این افراد قانونی حقوق گرفته اند و غیر قانونی نبوده است.

 

**عملکرد دولت در بحث حقوق های نجومی ضعیف است

وی با بیان این مطلب که  محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت اعلام کرد که این افراد کار خلافی مرتکب نشدند و این حقوق ها متعارف است و افراد برکنار شده را تأیید می کرد، افزود: اخیرا شاهدیم که برخی از اعضاء دولت عنوان کردند که در این بحث تخلفی صورت نگرفته است و این در حالی است که معاون اول قوه قضاییه می گوید هنوز دولت کسی را به ما معرفی نکرده است!

نایب رییس اول کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این نکته که به نظر بنده عملکرد دولت در بحث حقوق های نجومی ضعیف بوده است، افزود: ریاست مجلس شورای اسلامی به دیوان محاسبات و کمیسیون اصل ۹۰و مرکز پژوهش های مجلس در این باره ماموریت داد.

 

**گزارش دیوان محاسبات با عدم رضایت مردم مواجه است

وی با بیان اینکه گزارش دیوان محاسبات با عدم رضایت مردم مواجه شده است، تصریح کرد: ایا کسی که تخلف کرده و حقوق نجومی گرفته صرفا پول را به بیت المال بر گرداند کافی است؟ در حالی که برخی مدیران وام های چند صد میلیونی با سود صفر و چهار درصد دریافت کردند.

 

**اگر با دریافت کنندگان حقوق نجومی برخورد نشود این داستان تکرار می شود

موسوی لارگانی ادامه داد: این افراد بخاطر تخلفی که کردند باید مجازات شوند و باآنها باید برخورد شود که مدیر دیگری به خود جرات انجام این کار را ندهد و اگر از این بگذریم داستان حقوق های نجومی تکرار می شود.

نایب رییس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بنده از امضاء کنندگان طرح حقوق و دستمزد مدیران هستم، تصریح کرد: امروز هم رأی مثبت دادم و نیاز دارد که بر روی آن کار کارشناسی اعمال شود.

وی در خاتمه اظهار کرد: این طرح با یک فوریت امضاء شد که باید بیشتر بررسی شود و چکش کاری شود و در جزییات آن نیاز به بررسی بیشتر است.

دانا

انتهای پیام/ الف