به گزارشايلام بيدار به نقل ازایلام رصد، در دنیای امروز دستیابی به تکنولوژی های نو و اقتصاد دانش بنیان یکی از شاخص های توسعه و پیشرفت ملل محسوب شده و توجه به نخبگان و خلاقان و ایده پردازان حداقل ضرورت لازم برای یک کشور جهت افزایش توانمندی در زمینه رقابت با سایر کشورها میباشد.
امروزه همه کشورها باید به منظور رقابت موثر جهانی به شکوفایی و خلاقیت و ایده پردازی افراد جوان خود توجه کنند، طبیعت رقابتی جهان اقتصاد اجازه بیتوجهی به مسئله نوآوری و خلاقیت و تولیدی که منجر به تجاری سازی شودنمی دهد. از این رو در تمامی کشورهای توسعهیافته دولتها با ســـیاستگذاریهای مناسب روابط بین نهــــادهای نظام ملی نوآوری را تسهیل نموده وبر ایجاد زمینه ها و بسترهای مناسب برای رشد مخترعان و صاحبان فکرهای نو سیاست گذاری و سرمایه گذاری می کنند تا در دنیای توسعه و بازارهای رقابتی عقب نمانند.
"یاسین کریمی" مخترع و کارآفرین ایلامی از ایده پردازان و مخترعانی است که فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی خویش را از سال 80 آغاز کرده، و تا کنون حدود 10 اختراع ثبت شده و حدود 6 اختراع نیز در حال ثبت دارد.
این مبتکر خلاق ایلامی که معتقد است باید ایده ها و اختراعات کاربردی که به مرحله تولید می رسند در اولویت فعالیت های اقتصادی قرار گیرند، در خصوص آغاز فعالیت های خویش به خبرنگار ایلام رصد،گفت: تلاش ها و فعالیت های خویش را با برند چومت (CHOMAT) شروع کرده و با ثبت این شرکت عملا به تولید محصولات و کاربردی کردن ایده های خویش پرداختم.
وی در ادامه افزود: برای شروع در مرحله تولید انبوه یک کباب پز هستیم که دارای مزایای است از جمله اینکه کاملا بدون دود است و با سرعت و کیفیت بسیار بالا کباب می کند و قابلیت استفاده در منزل و بیرون از منزل دارد و همچنین توانایی کباب انواع کباب و سبزیجات و ماهی بوسیله ملزومات همراه را داشته و از کیفیت بهداشتی بسیار بالایی هم برخوردار است.
مدیرعامل شرکت چومت اظهار داشت: با توجه به اینکه این کباب گازی است و با حرارت غیر مستقیم کباب می نماید از نظر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی حائز اهمیت و با شعارچومت دوست طبیعت به تولید محصولاتی اقدام می کنیم که هیچ آسیبی به محیط زیست نخواهند رساند.
کریمی گفت: در گام های بعدی اختراعات ثبت شده ای در زمینه وسایل حرکتی و و جابجایی تولید برق پمپاژ آب و وسایل سرمایشی و گرمایش داریم که با فاصله زمانی پشت سر هم به تولید خواهند رسید.
این تولیدکننده و فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: چنانچه این محصول در زمان مناسبی به بازار معرفی شود قابلیت های منحصر به فرد آن باعث استفاده گسترده ودر نتیجه عدم مصرف ذغال و هیزم می گردد.
وی در مورد چگونگی کار با این محصول بیان کرد: درکباب پزتولید شده مصرف سوخت بسیار پایین می باشد واز طرفی باتوجه به سرعت بالا در زمان کباب بسیار بهینه بوده و صرفه جویی زیادی دارد، زیرا با توجه به تحقیات موجد هرچه زمان کباب کمتر باشد کیفیت کباب بالا و مضرات آن اندک است که با این کباب پز این موضوع به درستی رعایت می شود.
این مخترع ایلامی در بیان قابلیت های طرح خود ابراز داشت: این کباب پز باقابلیت کباب تیکه های بزرگ و کاهش سوختگی سطح بیرونی کباب، کیفیت گوشت کاملا باقی می ماند و بخار ساز این کباب پز مانع خشک شدن کباب خواهد شد.
عدم تسلط مدیران به قوانینی صدور مجوز اصلی ترین مشکل فعالان اقتصادی است
وی در بیان مشکلاتی که در مسیر فعالیت های اقتصادی وجود دارد گفت: مشکل اصلی در راه تولید در کشور ما مخصوصا استان هایی مانند ایلام این است که اخذ مجور بسیار سخت و در موردی واقعا امکان ناپذیر است و این به نظر بنده به ناتوانی مسئولان صدور مجوز و عدم تسلط بر قوانین این موضوع می پردازد.
وی در ادامه تصریح کرد: بنده هر دو مسیرتولید صنعتی و پروانه بهره برداری و همچنین صنفی را با خواست مسئولان مربوطه طی و هزینه های مربوطه را پرداخت نموده ام اما در نهایت هیچ کدام از مسئولان اطلاعی از ضرورت وجود مجوزها نداشتند.
حمایت واقعی مسئولان از واحدهای فعال وجود ندارد
کریمی با توجه به عدم حمایت واقعی مسئولان اضافه کرد: حمایت مالی بر خلاف همه سخنرانی های که در حمایت از تولید انجام می شود وجود ندارد و عمده مشکلات واحدهای فعال عدم تامین سرمایه در گردش است.
این مبتکر ایلامی در خصوص ضرورت اقتصاد دانش بنیان در سطح جامعه گفت: باید درک درستی از دانش بنیان شدن داشته باشیم، و به زبان ساده و عامیانه هر آنچه که حاصل تحقیق و ایده جدید و در نهاید ثبت یک فرمول و یا تکنیک جدید و کاربردی و اختراع شود در این مسیر است و زمانی که به تولید رسیده و در اختیار مصرف کننده برسد دقیقا در چهار چوب اقتصاد دانش بنیان قرار می گیرد، خواه مصرف صرفا داخلی داشته باشد و خواه نیز آن تولید در حجم انبوه صادر شود و حتی ممکن است محصولات خاصی باشند که مصرف داخلی ندارند اما از صادرات آن به ثروت دست پیدا کنیم.
کریمی در ادامه با اشاره به مشکلات و موانع موجود در مسیر به تولید رساندن طرح های خلاقانه خود و عدم حمایت مسئولان مربوطه، افزود: این واحد تولیدی با برند تجاری چومت (CHOMAT) مسقر در پارک علم و فناوری استان ایلام است ودر حال حاضر دارای تولید محصول و فروش می باشد، اما در گذشته این واحد مبلغ 70 میلیون تومان از صندوق کارآفرینی امید (مهر سابق) دریافت نمود که هنوز 50 درصد وام را دریافت نکرده بود اجراییه وثیقه ها صادر شد و هم اکنون مدیران این صندوق به کمتر از از تعطیلی این واحد تولیدی رضایت نمی دهند ولغو اجراییه و عودت اسناد و بازپرداخت وام مذکور را منوط به تعطیلی این واحد نموده اند که چرایی این مسئله هم چنان مبهم است.
راهکار صندوق کارآفرینی در ایجاد اشتغال و استفاده از مسیر عتبات عالیات؛ تولید تسبیح بود
مدیرعامل شرکت چومت یادآور شد: در شهریور سال گذشته مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید در مصاحبه با خبر شبکه استانی قول ایجاد 5000 شغل توسط این صندوق در یک سال آینده (یعنی تا شهریور 95) داد . و در جواب سوال خبرنگار که این امر چگونه تحقق می یابد ایشان گفتند طرح های برای اجرا داریم از جمله با توجه به اینکه ایلام در مسیر عتبات عالیات می باشد تولید تسبیح در دستور کار قرار دارد!
وی در ادامه اضافه کرد: با وجود مجموع سرمایه ثابت و سرمایه در گردش و هزینه های دریافت وام و بیمه وام و دفاتر ثبتی و این صندوق با پرداخت 70 میلیون تومان درخواست 12 نفر اشتغال را دارد که با این اعتبار بسیار کم امکان پذیر نیست.
کریمی با توجه به میزان اشتغالزایی طرح گفت: در حال حاضر این واحد 6 نفر ایجاد اشتغال نموده که در ادامه با توجه به اینکه در استان ایلام از تولید به هیچ وجه حمایت نمی شود و از پیش نسخه عدم موفقیت تولید در این استان پیچیده شده است اما درتلاش هستیم ضمن افزایش تولید محصول مذکور در دیگر مدل ها زمینه تولید دیگر اختراعات کاربری را مساعد نماییم.
وی افزود: این واحد با حداقل توان مالی فعال است لذا برای بقا و ادامه کار، بسیاری از خدمات را به پیمانکار خارج از استان می سپارد که در صورت توان خرید تجهیزات ایجاد اشتغال توسط این شرکت افزایش می یابد.
با شعار و دعا چرخ اقتصاد نخواهد چرخید
این فعال اقتصادی با بیان اینکه ایجاد صنایع متوسط و کوچک دارای گستردگی بسیار بالایی بوده و در واقع موتور های اصلی کارآمدی اقتصاد را به دلیل زود بازده بودن و ایجاد اشتغال به حساب می آیند، گفت: تا زمانی که در استان ما و افکار مدیران تنها بزرگ بودن کارخانه ها و شرکت های ایجاد شده آن هم در ابتدای شروع به فعالیت غالب است، موتور های اصلی کارآمدی اقتصادی که همانا واحدهای تولیدی کوچک و زود بازده هستند را از دست داده ایم.
کریمی با بیان اینکه با شعار و دعا چرخ اقتصاد نخواهد چرخید، بیان داشت: هر کشوری بخشی از نیازهای خود را در کشور تولید می کند، موضوع مهم آن بخش از نیازهایی است که در کشور تولید نمی شوند و باید از طریق واردات تأمین شود، خواه محصولات صنعتی و در واقع دستگاه و ابزارهای مختلف و خواه محصولات غذایی و کشاوری و داروی و غیره باشد.
این ایده پرداز موفق ایلامی با اشاره به نقش ایده پردازان و نخبگان علمی هر کشورخاطرنشان کرد: اگر نخبگان در عمل موفق به تامین و تولید نیاز های وارداتی بشوند اقتصاد مقاومتی ظهور و بروز پیدا کرده و با پیشرفت این امر حالت تهاجمی گرفته و علاوه بر مرتفع کردن نیاز در آن زمینه به صادرات آن محصول روی آورده می شود.
وی یادآور شد: هیچ کشوری همه چیز را باهم ندارد و صد البته هیچ کشوری از همه چیز بی بهره نیست بلکه این مدیریت کشور است که با فعال کردن استعداد نخبگان و ایده پردازان داشته های خود را به کار و ثروت تبدیل می کند و حداقل نداشته ها را با ثروت به دست آمده از این بخش تامین می نماید .
انتهای پیام/س