ایلام بیدار09:05 - 1395/06/14
تجمع دامداران ایلامی؛

مرغ بانک ها یک پا دارد/ مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی در حد شعار است

دامداران ایلامی همزمان با سفر رییس کل بانک مرکزی کشور در اعتراض به نحوه عملکرد بانک ها در قبال طرح های اقتصادی آنها دست به تجمع زدند.

گروه اقتصادیايلام بيدار::کشاورزی از دیرباز یکی از مسیرهای توسعه در همه اقوام و دولت ها بوده و با توجه به اهمیت آن در اولویت قرار داشته است.

استان ایلام نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی خاصی که دارا بوده و همچنین مواهب الهی که در این استان قرار دارد کشاورزی و دامداری یکی از نکات مثبت در آن به شمار می رود.

در طول سالیان گذشته دولت های مختلف به این امر واقف بوده و بارهای بار مسیر توسعه استان را در گرو پیشرفت کشاورزی دانسته و به همین جهت طرح و پروژه های این حوزه در اولویت کار قرار داشته است.

با توجه به ظرفیت استان در سالیان گذشته تعداد زیادی طرح پرورش گاو شیری و گوشتی در استان مجوز فعالیت گرفتند و بانک های عامل نیز وام هایی را با درصدهای مختلف به بهره برداران پرداخت کردند و این دامداران نیز با تولید خود چرخ اقتصاد در استان را می گرداندند.

اما گویا این چرخ زمانه همیشه روی خوشی نداشته و در این دو سه سال اخیر با نشان دادن روی کریه و سخت خود دامدارن و کشاورزان استان را با مشکلاتی مواجه ساخته به گونه ای که از پرداخت اقساط خود بازماندند و عمده آنها نیز مجبور به تعطیلی واحدهای تولیدی خود شدند.

همزمان با سفر رئیس کل بانک مرکزی به استان تعدادی از این دامداران که در این چندسال مجبور به تعطیلی مراکز تولیدی شدند بدلیل مشکلات عمده ای که بیشتر آن را از چشم بانک ها می دانستند در جلوی درب استانداری ایلام جمع شدند تا بتوانند آلام و دردهای خود را به آقای سیف اعلام کنند.

توان پرداخت اقساط را نداریم و مجبور به تعطیلی شدیم

یکی از این تولیدکنندگان که سالیان سال با پرورش گاو شیری به اقتصاد اینت استان کمک کرده بود به خبرنگار ما مشکلات خود را اینگونه بیان کرد:  بزرگترین مشکلی که دامداران استان و همکاران خودم با آنها روبرو هستیم معضل عظیمی بنام وام و سود بانکی است.

در زمان آغاز بکار با توجه به علاقه ای که داشتیم به هرنحوی که بانک ها می خواستند اجرای دستور می کردیم و وام هایی را با سود زیاد و سرسام آور که در هیچ جای دنیا سابقه نداشته را دریافت کردیم.

سال های ابتدایی با توجه به وجود بازار مناسب فروش محصولات مشکلی نداشتیم و بازپرداخت انجام می شد اما در این چندساله با توجه به گرانی ها و رکود بازار نتوانستیم محصولات خود را بفروش برسانیم و با توجه به سررسید وام تازه فهمیدیم با چه مشکل بزرگی مواجه هستیم و آن وام های به این سنگینی بوده است.

در این چندسال گذشته از دریافت وام هرچقدر اصل و سود وام پرداخت کرده ایم باز چند برابر آن باقی مانده و هنوز به اواسط آن نرسیده ایم و دیگر توانی هم برای پرداخت نداریم.

اقساط و جریمه های کمرشکن مجبورمان به تعطیلی واحد ها کرد و علیرغم اینکه تولیدی نداریم باز باید دنبال اقساط و جریمه های دیرکرد باشیم.

از دولت و مسئولان تقاضا داریم با توجه به مشکلات عدیده ای که گریبانمان را گرفته تسهیلاتی فراهم کنند که هم چرخ تولید ما بچرخد و هم اینکه بتوانیم واه ها را پرداخت نمایمم و این جز با بخشش جرائم و تقسط وام ها و پرداخت سرمایه در گردش میسر نخواهد شد.

مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی در حد شعار باقی مانده است

یکی دیگر از این دامدارن که گویا دل پری از بانک ها دارد به سمت خبرنگار ايلام بيدار می آید و اینگونه سفره دل خود را باز می کند: عمده گاوداری استان تعطیل بوده و آنهایی که هم هنوز فعال هستند بصورت کجدار و مریض کار میکنند و این اقساط و وام ها آنها را نیز مجبور به تعطیلی می کند.

بانک های استان علیرغم دستورات ستاد اقتصاد مقاومتی در استان مبنی بر تسهیل پرداخت وام و سرمایه در گردش ساز خود را می نوازند و عملا همکاری با تولیدکنندگان ندارند با انداختن سنگ های بزرگ جلوی پایمان ما را از ادامه کار بازمیدارند.

شرط اصلی بانک برای پرداخت تسهیلات جدید تعیین تکلیف وام قبلی، پرداخت جرائم، داشتن تضمین جدید و مهمتر از همه نداشتن چک برگشتی بوده و این در حالی است که تولیدکنندگان استان با توجه به دریافت وام های مختلف و عدم توان اقساط همگی با معضل چک مواجه هستند و عملا پرداخت وام را ناممکن می سازد و در عمل مصوبات این ستاد را در حد شعار باقی گذاشته اند.

سرمایه در گردش دوای درد دامداران است

یکی دیگر از این تولیدکنندگان به خبرنگار ما می گوید: دولت اگر بدنبال توسعه کشاورزی و تولید می باشد باید دست ما تولیدکنندگان را بگیرد و با پرداخت سرمایه در گردش و گرفتن وثائق معقول ما را یاری کند نه اینکه مجبور شویم برای وام 100 میلیونی با درصد بالا یک ملک در بهترین نقطه شهر با ارزش حداقل 700 میلیون تومان در گرو بگداریم.

اینگونه شرایط از توان ما خارج بوده و آخر مجبور به تحمل حبس هستیم.

بانک ها باید بانکداری اسلامی را در دستور کار قرار داده و عملا شریک ما در واحد تجاری باشند و با سود و زیان ما همراه شوند نه فقط اینکه بدنبال سود خود بوده و تنها به یک بنگاه تجاری تبدیل شوند.

درد دل این دامداران و تولید کنندگان تمامی نداشت و هرکدام از مشکلات زندگی می گفت.

مرغ بانک ها یک پا دارد

در جلسه ای که ریاست بانک مرکزی با مدیران و بانک های استان داشت تأکید کرد که بانک ها با تولیدکنندگان راه بیایند و دستورات بانک مرکزی را مبنی بر تسهیل در پرداخت وام ها اجرایی کنند اما گویا بقول آن تولیدکننده بانک ها مرغشان یک پا دارد و گوش شنوایی هم برا شنیدن حرف رئیس ندارند.

عسگری معاون اقتصادی استاندار ایلام نیز در این جلسه گلایه های تولیدکنندگان را به گوش سیف رساند و اعلام کرد که بانک های دولتی در حد پایین و آن هم با شرایط خودشان کمک می کنند اما بانک های خصوصی اصلا توجهی به تولید استان ندارند.

اینگونه که از صحبت تولیدکنندگان و مسئولان شنیده می شود بان کهای عامل یکی از دلایل تعطیلی در واحدهای تولیدی بوده و آنها هم این بهانه را دارند که ما باید برای بازپرداخت وام ها بفکر باشیم و نگذاریم پولی که خارج شده هدر برود.

امید است بانک ها و مسئولان دست در دست هم داده و با همدلی صنعت و تولید استان را دریابند و استان از این بن بست اقتصادی خارج شود.

انتهای پیام/ی