به گزارش خبرنگار اقتصادیایلام بیدار،اقتصاد عاریتی برخلاف اقتصاد مقاومتی با نگاه به کمک های خارجی برای رشد و رونق اقتصادی، رویکردش تغییر سیاست خارجی است.
به تعبیر مقام معظم رهبری این مشی اقتصادی «می گوید سیاست خارجیمان را تغییر بدهیم تا اقتصاد ما درست بشود، با فلان مستکبر کنار بیاییم تا اقتصاد رونق پیدا کند، تحمیل قدرت های مستکبر را در بخش های گوناگون و مسائل گوناگون بپذیریم تا اقتصادمان رونق پیدا کند».
قطعاً هر عاقلی بر این موضوع که تکیه بر توان داخلی و عدم وابستگی به مستکبرین و دشمنان فکری و عقیدتی در تأمین مایحتاج کشور و رشد اقتصادی رمز پیروزی و حرکت به سمت استقلال کامل است صحه می گذارد. بر این اساس آنچه در این شرایط راه حل نجات اقتصاد کشور از مشکلات مبتلا به است، قطعاً اقتصاد مقاومتی است، یعنی رویکردی که در آن توجه و نگاه به امکانات درونی کشور و شناخت استعدادها و ظرفیّت ها و بکارگیری درست آنهاست.
اما امروز رویکرد اقتصاد عاریتی با توجه به شرایط کشور به ما نشان داده است که «یک نگاه کاملاً غلط و عقیم و بیفایده است».
لذا باید گفت کلید واقعی حل مشکلات اقتصادی مردم در اجتناب از اقتصاد عاریتی نهفته است، اگر دولت خواستار اجرای منویات مقام معظم رهبری در تحقق اقتصاد مقاومتی است باید از اقتصاد عاریتی در مفهوم ذکر شده دست بکشد.
یقیناً شاه کلید ارتقای اقتصاد کشور به تجمیع توانمندی های داخلی نظام اسلامی در دوران پسا توافق و پسا تحریم وابسته است نه در اتخاذ رویکردهای محافظه کارانه در استکبار ستیزی به امید وعده های مقامات آمریکایی و غربی.
لذا رشد و پیشرفت اقتصادی کشور با اجرای دیپلماسی انفعال در منطقه و تقلیل ایدئولوژی نظام اسلامی محقق نخواهد شد، که اگر چنین امری ممکن بود قطعاً متحدان و هم پیمانان اصلی آمریکا در اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر که به اقتصاد غربی وابسته بودند باید نصیبی از این رویکرد را در توانمندی اقتصاد کشور های خود مشاهده می کردند، لیکن سقوط و فروپاشی و تضعیف همه جانبۀ توانمندی های امنیتی و دفاعی و اقتصادی در آن کشورها مهمترین ره آوردی بود که با راهبرد آمریکا گرایی و به اصطلاح تعامل(سازش) با قدرت های استکباری نصیبشان شد.
"براخاص کمرستاری" کارآفرین نمونه استان ایلام که چهار بار در سالهای نه چندان دور صاحب این عنوان گردیده است امروز اقتصاد عاریتی را عامل تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگرانش می داند.
کمر ستاری در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد : زمانی که ما در سال 86 کار تولید کفش را در شهرستان ایوان آغاز کردیم قیمت مواد اولیه در بازار دارای ثبات نسبی و افزایش قیمتهای بصورت منطقی و آرام بود و همین امر سبب گردید با افزایش نرخ تورم قیمت محصولات ما هم نسبتا افزایش یابد و عملا در بازار برای عرضه مشکل خاصی نداشتیم اما پس از چندسال فعالیت و ورود اجناس بنجل و فاقد کیفیت خارجی و بخصوص چینی و ترکیه ای با قیمت کمتر ، بازار برای رشد این محصولات جا باز کرد.
وی افزود : در کنار ورود محصولات بی کیفیت به بازار افزایش ناگهانی قیمت محصولات اولیه برای جبران کمبود فروش و عدم حمایت از تولید از سوی اتحادیه ها و نرخ سنگین مالیات باعث گردید تا رونق از کارگاههای تولید برداشته شود و تولید کنندهای بزرگ بجای سفارش محصولات روی به واردات آن بیاورند.
وی ادامه داد : در کنار همه این مشکلات ، تامین اجتماعی هم با وضع قوانین سخت و افزایش بن ها و بیمه های کارگری و عدم حمایت ، ادامه راه را برای تولید کنندها سخت کرد ، بنده در سال گذشته 12 کارگر داشتم که چیزی در حدود 80 میلیون فقط حق بیمه آنها پرداخت کرده ام که این امر واقعا برای کارگاهی مثل کارگاه ما که محصولاتش هم به شهرستان و هم به شهرستانها و استانی همجوار صادر می شد واقعا سنگین بود ، اگر همین پول را خود تامین اجتماعی بصورت وام به کارخانه ما پرداخت می کرد شاید یکی از موثرترین راههای جلوگیری از تعطیلی کارخانه بود.
این کارآفرین نمونه گفت : کارخانه من از ابتدای امسال با تعطیلی مواجه و 12 کارگر بنده از کار بیکار شدن که این مسئله به طبع مشکلات اجتماعی عدیده ای را بدنبال خواهد داشت ، به راحتی میتوان گفت 80 درصد جنس موجود در بازار در حال حاضر چینی هستند با این وضعیت بنظرشما کارآفرین و تولید کننده می توانند در بازار جایگاهی داشته باشند، قطعا نمی توانند ، بنده چهارسال کارآفرین نمونه استان ایلام بوده ام و دوسال پیاپی در سالهای 88 و 89 از دستان رئیس جمهور لوح تقدیر دریافت کرده ام ، اما با روند واردات بی رویه محصولات خارجی که در ترازوی کیفیت با محصول ایرانی جایگاهی ندارند اکنون با تعطیلی کارگاه مواجه و در حال حاضر مشغول به شغل خشکشویی می باشم.
وی ادامه داد : تا وقتی که اقتصاد ما وابسته به دیگران باشد باید انتظار چنین اتفاقاتی در سطح جامعه باشیم زمانی ما میتوانیم با این امر مبارزه کنیم که خودکفا باشیم و بتوانیم بر روی پای خود بایستیم و از وابستگی به دیگران در امان باشیم ، شاید نه تنها من قربانی اقتصاد عاریتی باشم بلکه صدها کارخانه دار دیگر هم به این نحوه با مشکل برخوردکرده و مجبور به تعطیلی شده اند ، امیدوارم دولتمردان و مسئولین محترم با اندیشیدن چاره ای گره ای از مشکلات ما حل کنند.
انتهای پیام/