به گزارش ایلام فردا،محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در سفر امروز (یکشنبه) خود به ایلام،با حضور در جمع دانشجویان دانشگاههای ایلام،در نشست پرسش و پاسخ شرکت کرد.
رضایی در این نشست دانشگاهای ایران اسلامی را نقطه تحولات جهانی ذکر کرد و گفت:دانشگاههای ایران اسلامی نقش مهمی در تحولات جهانی دارند و هیچ حادثه ای را در ایران نیز سراغ نداریم مگر اینکه دانشگاه و دانشجویان نقش بارزی در آن داشته باشند.
وی در ادامه این نشست سیاست خارجی را یک نوع تدبیر عنوان کرد و افزود:این تدبیر از طریق دیپلماسی روی زمین نمود پیدا می کند و در واقع دیپلماسی یک نوع مدیریت و سیاست خارجی یک نوع تدبیر است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد:سیاست خارجی یک پشتوانه می خواهد و سیاست خارجی که پشتوانه نداشته باشد یک رویا و خیال است.
رضایی پشتوانه های یک سیاست خارجی قوی را قدرت و ثروت عنوان و اضافه کرد:قبل از انقلاب ما هیچ پشتوانه سیاست خارجی نداشتیم و کشورهای استکباری برای ما تصمیم می گرفتند،اما بعد از انقلاب ما مستقل شدیم و اولین چیزی را که برای پشتوانه سیاست خارجی خود انتخاب کردیم قدرت بود و هیچ تلاشی برای ثروت انجام نگرفت چرا که ما الان شاهد بیکاری و تورم هستیم.
وی اظهار داشت:شرایط کنونی کشور نشان دهنده این است که قدرت به تنهایی نمی تواند پشتوانه کافی برای سیاست خارجی ما باشد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد:تمامی دولت های گذشته با زحماتی که کشیده اند نتوانسته اند که تولید ثروت لازم را شکوفا سازند.
رضایی اضافه کرد:به دلیل انتخاب مولفه قدرت،تمامی نفوذ ما در منطقه سیاسی است و زمانی ما در منطقه تاثیرگذار خواهیم بود که دارای نفوذ اقتصادی از طریق ثروت در بازارهای منطقه باشیم به همین دلیل برخی سران کشورها پیام داده اند که ما نمی توانیم بدون شما مشکلات منطقه و سوریه را حل کنیم که این نشان دهنده دارا بودن قدرت سیاسی است.
وی در ادامه به ویژگی های دیپلماسی ایران اشاره و اظهار داشت:اولین ویژگی دیپلماسی ما تشریفاتی و تعارفی بودن آن است؛رئیس دولت به جای تلافی اقدام رئیس جمهور مصر در سفر به ایران،چند روز در مصر ماند و خیلی از تشریفات مخصوص مقامات هم شکل نگرفت که این نشان دهنده ضعف دیپلماسی کشور است.
رضایی امضایی بودن دیپلماسی ایران را از ویژگی های دیگر آن عنوان و افزود:اینقدر توافق نامه امضا کردیم که به اندازه هزار سال انجام گرفته است؛اما در عمل این توافق نامه ها اجرا نشده اند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام شخصی بودن دیپلماسی و تک بعدی بودن را از دیگر ویژگی های دیپلماسی ایران عنوان کرد و افزود:من در اینجا پیشنهاد جدیدی را مطرح می کنم،ما باید در کنار دیپلماسی عمومی از دیپلماسی نخبگان استفاده کینم،باید از ظرفیت دانشجویان،علما و نخبگان در تعامل با دیگر کشورها استفاده کنیم.
وی افراط و تفریط را از دیگر ویژگی های دیپلماسی ایران ذکر کردواظهار داشت:طرح هولوکاست و بستن سایت هسته ای نطنز هر دو اشتباه بود،نه نیاز بود که عقب نشینی کینم و نه ماجراجویی کنیم.