به گزارش ایلام فردا به نقل از جهان، عصر امروز جلسهای در ساختمان مجمع تشخیص مصلحت نظام و بین حجت الاسلام اکبر هاشمی بهرمانی و نمایندگان رسانهها ترتیب داده شد که طی آن آیتالله 78 ساله صحبتهای جدیدتری را پیرامون انتخابات آتی و مسائل روز مطرح کرد.
دیداری غیر منتظره که شاه بیت آن را میتوان در یک عبارت خلاصه کرد: "دعوت از هاشمی برای حضور در انتخابات".
آنگونه که مشرق گزارش داده، دیداری که طی آن تعدادی از نمایندگان رسانههای همسو با دولت وحدت ملی و اصلاحطلبان بصورت گزینشی، صحبتهای خود را خطاب به آیتالله 78 ساله مطرح کردند و البته تقریباً تمام آنها نیز خواستار حضور او در انتخابات شدند.
درخواستی که البته آیتالله هاشمی اینطور به آن پاسخ داد که "هنوز" به نتیجه نرسیده است.
این در حالی است که هاشمی قبل از این اعلام کرده بود در انتخابات بعنوان کاندیدا حاضر نمیشود و فرزندان او نیز تأکید کرده بودند هاشمی قصد ندارد کلاهی از مشکلات کشور برای خود بدوزد.
با این اوصاف اما جلسه مذکور، جلسهای بود که از آن بوی دعوت سازماندهی شده از آیتالله 78 ساله برای کاندیداتوری در انتخابات به مشام میرسید.
رایحهای که البته گویا آیتالله هاشمی نیز نسبت به آن چندان بیمیل نبود و با وجود کهولت سن به قطعیت عدم کاندیداتوریاش در انتخابات ریاست جمهوری دولت یازدهم فکر نمیکند.
جلسه اما در کنار سخنان هاشمی و خواستههایی که از او شد حاشیههای دیگری هم داشت. دستبندهای سبزی که به ساختمان مجمع تشخیص مصلحت نظام آورده شدند، یادبود تنی چند از زندانیان متهم به جرائم امنیتی در حضور هاشمی و در کلام عددی از سخنرانان، هورا کشیدن تعدادی از حضار در هنگام نام برده شدن از فتنهگران در حضور هاشمی و اجازه ندادن به منتقدان هاشمی برای صحبت در جلسه از جمله حاشیههای مهم این جلسه بود.
جلسهای که شاید بهتر باشد از هماکنون اینطور تحلیل کنیم که در پرونده انتخابات ریاست جمهوری دولت یازدهم؛ بعنوان یک نقطه عطف ثبت خواهد شد.
در ادامه حاشیههای این جلسه و سخنرانی هاشمی را میخوانید:
ــ برخی از حاضران در جلسه دستبند سبز بسته بودند و گاهی که سخنرانان در مقابل هاشمی از موسوی و کروبی اسم میبردند شروع به جیغ کشیدن و دست زدن میکردند.
ــ شش یا هفت نفری که به عنوان خبرنگار برای بیان حرفهایشان در مقابل بهرمانی انتخاب شده بودند تماماً از موافقان و هوادار گفتمان دولت وحدت ملی بودند. این در حالی است که هیچ اطلاعی هم به حضار جلسه در زمینه نامنویسی در لیست سخنرانان داده نشد.
جالب آنکه یکی از سخنرانان مقابل هاشمی که ظاهراً بعنوان خبرنگار میبایست در جایگاه حضور پیدا کند شخصی بود که کارتهای ورود خبرنگاران را به آنها میداد و امور مربوط به حضور آنها در جلسه را رتق و فتق میکرد.
ــ گفته میشد که تنی چند از حضار هم وبلاگنویس هستند.
ــ مجری برنامه در هنگام خواندن اسامی برخی از مدعوین برای حضور در جایگاه و سخنرانی، اعلام میکرد: "تشریف آوردهاند؟!"
ــ تراکم هواداران رسانهای دولت وحدت ملی و گفتمان هاشمی بهرمانی به حدی بود که رسانههای منتقدی همچون نسیم، فارس، تسنیم و مشرق تبدیل به "اپوزیسیون" جلسه شده بودند. البته از رسانه ها بصورت گزینشی دعوت شده بود بطوری که بسیاری از رسانه های اصولگرا از این مراسم بی خبر بودند.
ــ "قدرتالله علیخانی" نیز از حضار در جلسه بود که در ردیف اول و در کنار آیتالله هاشمی نشست. او کسی است که در جریان انتخابات 84 دائماً تأکید میکرد که هاشمی برنده انتخابات است و از خبرگزاریها هم خواسته بود که این جمله را بنویسند و منتشر کنند.
ــ یکی از سخنرانان پیش از صحبتهای هاشمی که مسئول رتق و فتق حضور اصحاب رسانه در جلسه نیز بود در لابهلای سخنان خود گفت: اصولگرایان و اصلاحطلبان هردو انحصارطلب و اقتدارگرا هستند.
او همچنین به ترتیب شماره، 40 مورد از ضعفهای فضای سیاسی و اجرایی کنونی کشور را برشمرد. این فرد در بخشی از سخنان خود نیز خطاب به هاشمی گفت: هماکنون در شرایط بحران هستیم و به مرد اعتدال نیاز داریم. این مهم نیز فقط از عهده سردار سازندگی برمیآید.
ــ یکنفر در صحبتهای خود خطاب به هاشمی گفت: حضور شما ضروری است. امروز تنها گزینه نجات ملی تشکیل دولت وحدت ملی به ریاست شماست.
ــ یکی از سخنرانان به "نسرین ستوده" اشاره کرد و گفت: او نه تروریست است نه برانداز.
ــ یکی از سخنرانان که روحانی هم بود خطاب به هاشمی گفت: اگر یک مجتهد سیاسی در مملکت باشد؛ آن شما هستید. شما عزیزتر از همیشهاید... آن آبرویی که به دست آوردهاید اگر در جایی باید خرج شود؛ همینجاست... آنها هرچقدر میبایست شما را بزنند، زدهاند. آن از نحوه برخورد با خانواده، آنهم از برخورد با خود شما... در تلویزیون هم که واژه انتخابات آزاد را که شما گفتهاید در کنار ولیعهد قرار میدهند.
امروز روحانیت سیاسی کشور در یک جمع قلیل خلاصه میشود. آن 5، 6 نفر بیایند یک مجمع تشکیل بدهند. آقای خاتمی، آقای سیدحسن خمینی، آقای ناطق، آقای عبدالله نوری، جنابعالی و آقای روحانی. اینها باید اعلام کنند که در انتخابات شرکت میکنیم و از بین ما یکی میآید.
ــ "امروز از دکتر مهدی خزعلی یاد میکنم". این جملهای بود که یک نفر در مقابل هاشمی بیان کرد و در ادامه گفت: "اعتدال" حلقه گمشده سیاست امروز ایران است. شرایط کشور ما به دوران جنگ میماند و مردی را میطلبد از جنس "سردار سازندگی"!
ــ تقریباً تمام کسانی که قبل از سخنرانی آیتالله 78 ساله صحبت کردند؛ از او خواستند که در انتخابات بعنوان کاندیدا شرکت کند.
ــ یکنفر از صحبتکنندگان، به هاشمی گفت: زندانی شدن فرزندان شما برای شما کسب آبروست.
ــ نفر چهارمی که قبل از سخنرانی آیتالله صحبت کرد، گفت: شما (هاشمی) در شرایط حصر رهبران جنبش اعتراضی! نقش سخنگویی را ایفا کردید... آیا هنوز هم توان عملی برای تغییر دارید؟... به ما بگویید که رادیکالهای امروز چه تفاوتی با زمان امام(ره) دارند که اِنقدر قوی هستند.
ــ در لابهلای سخنرانی یک نفر این جملات شنیده شد: شما (هاشمی) ستون این نظامید. حالا ستون اصلی هم نه. از ستونهای نظامید. (خنده حضار...) آیا ما میتوانیم دوباره برویم و رأی بدهیم و بگوییم رأیمان شمرده میشود؟... شما شرکت کنید در انتخابات. مردم نشان میدهند که میتوانند. پنهان نشوید آقای هاشمی. مردم الآن به شما نیاز دارند.
هاشمی چه گفت؟
به گزارش مهر، هاشمی رفسنجانی در جلسه پرسش و پاسخ خبرنگاران در پاسخ به این سئوال که آیا نظر شما با اظهارات اخیر آقای عسگراولادی موافق است گفت: نظر من مثبت است البته ایشان نظر خود را گفته اند. آقای عسگراولادی حتی از قبل از اینکه من و امثال من کار مبارزاتی را شروع کنیم در صحنه حضور داشتند و بیشتر از من در زندان بوده اند و دلشان برای انقلاب می سوزد.
از هاشمی سئوال شد در مناظره ها به شما بسیار توهین و تهمت زده شد آیا پاسخی نمی دهید که در پاسخ گفت: من بارها پاسخ داده ام حتی در نماز جمعه ولی کسی گوش نمی کند. همه حرف خودشان را می زنند نمی شود که امنیه ببرم پیش آنها. حضرت علی هم وقتی شهید شد گفتند مگر نماز می خواند. به امام حسین هم گفتند خارجی، ما که دیگر به اندازه معصومین نیستیم.
هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این که آیا شما توان دارید تا اوضاع کشور را از این بی سروسامانی نجات دهید گفت: توان من و راه من رهبری است و امید است که بتوانیم نامزدهایی با سلیقه های مختلف وارد میدان انتخابات شوند البته اگر بشود.
برخی از خبرنگاران در مورد وضعیت اقتصادی موجود و قیاس آن با دوران دولت سازندگی سئوال کردند که هاشمی پاسخ داد: هدفمندی یارانه ها در دولت من به نام تعدیل اقتصادی مطرح شد جنگ که تمام شد بنزین 5 تومان بود و من قیمت آن را به 30 تومان رساندم ولی آب از آب تکان نخورد کسی هم اعتراض نکرد بعد کوپن ها را حذف کردیم البته بانک مرکزی و وزیر اقتصاد قبل از حذف کوپن ها بازار را پر نکردند و سه ماه تورم داشتیم آن زمان من تهران نبودم، رهبری تلفن زدند گفتند وضعیت این چنین شده و ما یک هفته ای اوضاع را سر و سامان دادیم.
رئیس جمهور سابق کشورمان گفت: در زمان دولت من تورم 30 درصدی بود و من تورم 17 درصدی را تحویل آقای خاتمی دادم . آن زمان بیکاری 16 درصد بود و من بیکاری 9 درصدی را تحویل دولت هفتم دادم.
هاشمی رفسنجانی گفت: برای انجام کارهای بزرگ باید طبقه نیازمند را هم دید من پول تو جیب مردم نریختم. آن زمان لایحه ای به مجلس دادیم که در آن فردا دارو ، مسکن، تحصیل و بیکاری بیمه بود ولی زمانی که خاتمی رئیس جمهور شد گفت لایحه اشکال دارد از مجلس پس گرفت و دیگر معلوم نشد این لایحه چه شد. طرح من این است که باید تامین اجتماعی فراگیر شود و هر کودک از بدو تولد بیمه باشد.
در پاسخ به اینکه کشور هم اکنون به حضور شما در انتخابات ریاست جمهوری نیاز دارد و باید کشتی دولت را در دست بگیرید گفت: کشور امروز به همدلی بیشتر نیاز دارد. به اعتقاد من افراد بهتر از من و عالم تر و با انرژی تر وجود دارند و اگر فکر می کردم غیر از من کسی نیست می آمدم.
گروهی در داخل می خواهند بین من و رهبری را بر هم بزنند
وی افزود: من روستا زاده ای بیش نیستم و آبروی من از نظام است. البته راه من با دیگران متفاوت است چون من از طریق رهبری باید کار کنم. گروهی در داخل کشور سعی دارند بین من و رهبری را برهم بزنند ولی من و رهبری با هم راحت گفتگو می کنیم و راه هم همین است.
عضو مجلس خبرگان رهبری همدلی را لازمه بقای دولتها و نظام عنوان کرد و گفت: همدلی امروز بهترین سپر در برابر دشمن است. این فقط حرف من نیست بلکه حرف رهبری هم همین است. یادم هست قبل از انتخابات مجلس با مقام معظم رهبری دیدار داشتم و در مورد هجمه غربی ها در بحث هسته ای، تروریست، حقوق بشر و موشکهای ساخته شده ایران گفتگو کردیم و دنبال راهکار بودم. ایشان فرمودند: اگر همدلی در کشور باشد این بهترین دفاع است.
هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: بنده گفتم: امروز که این همدلی وجود ندارد و رهبری گفتند: اگر مطمئن باشم 60 درصد مجلس مخالف من هستند باز هم خطری متوجه مملکت نیست. هاشمی گفت: البته همدلی کامل در هیچ کشوری نیست ولی همین همدلی ما را در اوایل انقلاب با وجود منافقان و تروریستها و در هشت سال دفاع مقدس پیروز کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وضعیت کشورهای همسایه و خاورمیانه گفت: افغانستان با شکست شوروی انقلابش را با ما آغاز کرد ولی عدم همدلی موجب شد تا هنوز کف خیابانهایش خون ریخته باشد. ولی انقلاب ما از همان ابتدا با همدلی و رای مردم بود. امام (ره) در رای گیری خیلی عجله داشتند. یادم هست الجزایری ها پیغام دادند ما بعد از 20 سال قانون اساسی نوشتیم ولی امام نوشتن قانون اساسی را در زمان حضور در پاریس آغاز کرده بود.
پاسخ بی نظیر بوتو به هاشمی در مورد طالبان
هاشمی رفسنجانی به انقلاب مصر و لیبی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در داخل هسته انقلابهای جدید مانند مصر و لیبی سلفی ها و طالبان نفوذ کردند و جریانات عجیب و غریبی در حال شکل گیری است. آنقدر هم به کار خودشان اعتقاد دارند که حاضرند خودشان را منفجر کنند. یادم هست به خانم بی نظیر بوتو گفتم شما که اینقدر آزاد اندیش هستید چرا طالبان پرورش می دهید که در پاسخ گفت: دست دولت نیست و روحانیون این کار را انجام می دهند. من خودم زن هستم و شعارهای ضد زنان را قبول ندارم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به جو موجود در کشور گفت: قرآن همه ما را به اعتدال دعوت کرده است. قرآن می گوید: به بت ها و بت پرستان توهین نکنید چون آنها خدای شما را توهین می کنند. خداوند متعال به پیامبر می گوید: دعوت باید با حکمت و موعظه حسنه باشد و نباید طرف را جریحه دار کرد. در این میان ما واقعا به حضور و همدلی وفاداران به انقلاب نیاز داریم.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به وحدت ملی میان آحاد جامعه و مسئولان گفت: روزگاری سرخ پوشان در ایام ولادت رسول خدا (ص) با لباس سرخ داخل حرم حضرت معصومه (ع) شده و مدعی خونخواهی دشمنان اسلام و پیامبر بودند ولی هفته برائت تبدیل به هفته وحدت شد. و ابتکار هفته وحدت از آیت الله منتظری بود. سیاست نظام ما هم وحدت است ولی ما گرفتار جریانهای افراطی هستیم.
امروز مسئولان دارند همدیگر را تکه پاره می کنند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به اختلافات موجود میان مسئولان اشاره کرد و گفت: در دوران من و آقای خاتمی هم اختلاف بود ولی امروز هم را دارند تیکه پاره می کنند. اینطوری می خواهید مملکت اهل بیت را معرفی کنید.
در دولتهای قبل مساله هسته ای اینقدر جنجالی نشد
هاشمی به موضوع هسته ای اشاره کرد و گفت: مساله هسته ای از زمان جنگ بود. در دولت آیت الله خامنه ای هم بود. در دولت من اعتراض آژانس را داشتیم و آقای امراللهی با زبان یزدی آنها را قانع می کرد. وقتی گفتیم وارد باشگاه اتمی شدیم آن وقت هجمه ها زیاد شد.
رئیس دولت سازندگی گفت: در دولت من ارتباط با کشورها بسیار مطلوب بود. البته با غربیها کاری نداشتیم ولی در سطح منطقه بسیار محبوب بودیم. حتی بسیاری از کشورهای شمالی از ما مشورت می گرفتند.
آمریکا آدم شود ما با دنیا مشکلی نداریم
وی به موضوع ارتباط با امریکا اشاره کرد و گفت: امام فرمودند آمریکا آدم شود می پذیریم. البته رهبری حرف آخر را می زند ولی اگر آمریکا به مسلمانان آزار نرساند ما مشکلی با دنیا نداریم.
هاشمی رفسنجانی به موضوع انتخابات اشاره کرد و گفت: اگر انتخابات به خوبی و با حضور همه انجام شود دشمن را 10 قدم عقب تر می رانیم. اگر آلوده باشد سوء استفاده می کنند.
هاشمی در پایان تاکید کرد: کاری نکنیم که متهم به دیکتاتوری شویم. البته همه اقدامات را تائید نمی کنم و تخلفاتی هم هست ولی نباید مایوس ماند.