ایلام بیدار10:53 - 1391/10/27
احمدي‌نژاد در بهارستان مطرح کرد؛

اجرای بدون تفاهم فاز دوم هدفمندی غیرممکن است/ اهداف انتخابتی نداریم/ 4 راه‌حل برای مشکلات اقتصادی داریم

جلسه علنی امروز مجلس به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد و محمود احمدی نژاد رئیس جمهور گزارشی از مسایل جاری کشور از جمله مسایل اقتصادی به نمایندگان مجلس ارایه داد.

 

به گزارش ایلام فردا به نقل از مشرق،جلسه امروز مجلس شورای اسلامی با حضور احمدی نژاد تا بدان حد حائز اهمیت بود که جلسه روز گذشته مجلس را تحت تاثیر قرار داده و واکنش‌های مختلف نمایندگان را به همراه داشت.

ماجرای جلسه غیرعلنی روز گذشته مجلس 
نمایندگان روز گذشته طی یک جلسه غیر علنی به بررسی موضوع حضور رئیس جمهور پرداختند  و  رئیس مجلس به ارائه توضیحاتی پیرامون ماده 110 آئین‌نامه داخلی که به این موضوع ارتباط دارد،‌ پرداخته بود، که نشان از اهمیت ویژه این جلسه به شمار می رفت.

نمایندگان تصمیم داشتند با برنامه ریزی فرصتی برای ارایه نقطه نظر در خصوص مسایل مختلف کشور از سوی چند تن از نمایندگان بیان شود اما از سوی ریاست جمهوری اعلام شد که رئیس جمهور فقط خواستار زمان برای ارایه گزارش است و فرصت ماندن در مجلس را ندارد.

پیرامون همین موضوع، علی لاریجانی در جلسه غیرعلنی روز گذشته در واکنش به این موضوع عنوان کرد: رئیس جمهور بعد از سخنرانی خود چه در مجلس بماند و چه نماند نمایندگان نقطه نظرات خود در خصوص مسایل مختلف کشور را بیان خواهند کرد.

کدام نمایندگان بعد از نطق رئیس جمهور در مجلس سخنرانی می‌کنند؟
بر اساس جلسه روز گذشته مجلس و تمایل نمایندگان برای مطرح کردن نقطه نظرات خود در حضور رئیس جمهور،  از بین 97 نماینده ای که برای صحبت در مجلس و بیان نقطه نظراتشان در خصوص مسائل جاری کشور ثبت نام کرده بودند، 5 نفر به قید قرعه انتخاب شدند که علاوه بر 7 نماینده ای که روز گذشته برای سخنرانی تعیین شده اند در صحن مجلس صحبت خواهند کرد.

محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس - احمد توکلی نماینده تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه - غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه - حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون نظارت و پیگیری اصل 44 - عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی - مسعود پزشکیان نماینده تبریز و مهدی دواتگری،‌ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از جمله نمایندگانی هستند که قرار است بعد از سخنان رئیس جمهور در مجلس به بیان نقطه نظرات خود بپردازند.

-
آغاز جلسه علنی مجلس
نخستین دستور کار جلسه علنی امروز مجلس حضور رئیس جمهور بود اما بعد از تلاوت قرآن، عضو هیئت رئیسه از ابراهیمی نماینده دولت پرسید که رئیس جمهور به مجلس آمده‌اند یا خیر؟ بعد از آنکه مشخص شد رئیس جمهور هنوز نیامده، لاریجانی گفت که وارد دستور دوم شویم اما اخطارها و تذکرها اجازه ورود به دستور دوم را نداد.

اکثر تذکرات نمایندگان به هیئت رئیسه مجلس نسبت به انتخاب 8 نفر از سوی هیئت رئیسه برای اظهار نظر در حضور رئیس جمهور معترض بودند. بهروز نعمتی در  اعتراض به انتخاب چند نفر خاص برای سخنرانی در جلسه امروز گفت: در عروسی و عزا همین 8 نفر حرف می‌زنند.

-
محمود احمدی نژاد وارد مجلس شد
با ورود محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهوری کشورمان به صحن علنی مجلس، مجلس محمدرضا باهنر و حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، نواب هیئت رئیسه به استقبال احمدی‌نژاد رفتند.

غلامحسین الهام ، محمدرضا رحیمی، رستم قاسمی وزیر نفت، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، بختیاری وزیر دادگستری، مجید نامجو وزیر نیرو، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه، شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد احمدی‌نژاد را هنگام ورود به صحن علنی همراهی کردند.

سیدشمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی دارایی پیش از این، درباره موضوع سخنان رئیس‌جمهور به خبرنگاران گفت: محور سخنان رئیس‌جمهوری ایران اقتصادی و هدفمندی یارانه‌هاست.

احمدی نژاد:
-
دولت و مجلس هر دو در سنگر خدمت به مردم قرار دارند
محمود احمدی نژاد رئیس جمهور اسلامی ایران در سخنرانی خود در مجلس شورای اسلامی با تبریک فرا رسیدن ماه ربیع الاول به نمایندگان مجلس مردم ایران و جامعه بشری گفت: امیدوارم این ماه طلیعه تحقق همه آرزوهای بشریت برای رسیدن به قله‌های تحت حاکمیت امام عصر (عج) باشد.

وی افزود: خدای بزرگ را سپاسگزارم که بار دیگر در مجلس شورای اسلامی و زیارت نمایندگان عزیز را عنایت کرد همچنین از هیئت رئیسه محترم و رئیس مجلس شورای اسلامی بابت تنظیم این برنامه صمیمانه تشکر می‌کنم.

به گزارش فارس، رئیس جمهور ادامه داد: امروز در خدمت شما مهمترین مسائل کشور و راه حل آن را در میان خواهم گذاشت و تلاش می‌کنم تا ذهنیت و اراده مشترکی بیش از گذشته شکل بگیرد.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه مطالب وی شامل سه مطلب مهم می‌شود گفت: عزیزان من ما همگی یکی هستیم ، همگی در یک سنگر قرار داریم ؛ دولت و مجلس با یک تعهد مشترک در عرصه مدیریت کشور وارد شده ، که آن تعهد مشترک خدمت به ملت ، صیانت از ارزشهای الهی مانند پاکی، عدالت ، محبت، کرامت ، خدمت به مردم ، عزت ملت ، تعالی کشور ، آبادانی و رفع محرومیت‌ها و فراهم آوردن محیط نشاط برای مردم و کاهش فاصله‌هاست.

وی افزود: هیچ یک از ما برای خودمان نیامده‌ایم ، یک مسئولیت مشترک داریم و تقسیم کار شده است .بنده این افتخار را دارم که با اکثر نمایندگان مجلس دوستی داشتم و در عرصه های گوناگون با هم همکاری داشتیم و برای انقلاب و ملت تلاش کردیم.

رئیس جمهور گفت: امروز هردوی ما می‌خواهیم خدمت و اصلاح کنیم و مبنای کارمان نیز دوستی  است ،برای خدمت به مردم و همچنین تعالی کشور تلاش می‌کنیم.

احمدی‌نژاد:
برخی افراد از تخریب رابطه دولت و مجلس سود سیاسی و اقتصادی می‌برند
احمدی نژاد در ادامه با بیان اینکه این دولت بیشترین احترام را برای نمایندگان مجلس قائل است اظهار داشت: برای اولین بار در سفرهای استانی از نمایندگان برای حضور در جلسات دولت دعوت به عمل آمد تا بتوان با همفکری تصمیماتی اتخاذ کرد.

وی اضافه کرد: بنده شما نمایندگان را دوست داشته و برای شما احترام قائلم؛ امروز هیچ‌کس نمی‌تواند اعلام کند که رئیس جمهور خواسته یک نماینده برای مردم را به دلیل مواضع وی پیگیری نکرده است اما متاسفانه عده‌ای به طور مستمر اخبار خلاف واقع منتشر می‌کنند.

احمدی‌نژاد در همین زمینه گفت: این افراد می‌خواهند با اتهام زنی فضای بین مجلس و دولت را خراب کنند؛ بعضی از افراد از این خرابی و بد شدن رابطه دولت و مجلس سود سیاسی و حتی اقتصادی می‌برند.

رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر این نکته که 95 درصد خواسته دولت و مجلس یکسان است خاطر نشان کرد: 5 درصد مابقی نیز قابل تفاهم است زیرا همه برای خدمت آمده‌ایم و فاصله‌ای وجود ندارد به جز تقسیم کار.

احمدی‌نژاد بابیان اینکه توجه به حوزه مسئولیت‌‌ها و دغدغه‌ها و بررسی آن یکی از بخشهای سخنرانی‌اش است گفت: دولت و مجلس در دو سطح مسئولیت دارند؛ سطح اول مسائل منطقه‌ای است که توسط نمایندگان مشکلات مردم منطقه و حوزه انتخابیه پیگیری می‌شود که این مسئولیت و دغدغه مشترک ماست که در این زمینه با تلاشهای دولت و پیگیریهای نمایندگان اقدامات مطلوبی انجام شده است.

وی اضافه کرد از نگاه دولت پیگیری نمایندگان یک برکت و کمک ارزشمند به کشور، دولت ، نظام و مردم محسوب می‌شود و بایستی با یکدیگر این مسیر را ادامه دهیم.

احمدی ‌نژاد همچنین گفت: بخش  دیگر مسئولیت و کار مشترک مربوط به حوزه کلان است که آن هم بایستی حداقل معادل کارهای منطقه‌ای مورد اهتمام مجلس و دولت باشد.

-تشریح آثار تحریم توسط احمدی نژاد/ موانع ساختاری در اقتصاد ایران وجود دارد 
محمود احمدی نژاد رییس جمهور در ادامه سخنان خود در صحن علنی مجلس با اشاره به مباحث کلان اقتصادی کشور، گفت: برخی موضوعات کلان و اساسی کشور باید مورد اهتمام مشترک دولت ومجلس باشد. امروز دو موضوع مهم در برابرماست، اول روند رشد کشور است که باید مستمرا دنبال شود، چرا که ما یک انقلاب و یک ملت بزرگیم باید پیشرفت و حرکت کنیم.

رییس جمهور با بیان اینکه ظرفیت تولید فولاد در کشور دوبرابر شده است، تاکید کرد: در صادرات غیرنفتی از 7 میلیارد دلار به 43 میلیارد دلار رسیده‌ایم، در فرهنگ، اجتماع، تولید، کشاورزی، علم وفناوری، انرژی هسته ای، پزشکی و دارو، بیوتکنولوژی، عمرانی و آبادانی، طرح مسکن مهر، سهام عدالت، اجرای اصل 44 وهدفمندی و صدها کار بزرگ دیگر انجام شده است.

احمدی نژاد اظهار داشت: با وجود همه این کارها اما همه می دانیم که که ظرفیت کشور بسیار بیشتر از این است، باید به سطح چند کشور دنیا برسیم و الگو شویم، این توقع نیست این توانمندی ایران است. اما همه می دانید که موانع ساختاری در اقتصاد ایران وجود دارد که مشکل آفرین است.

رییس جمهور در ادامه به تحریم های دشمنان علیه سیستم اقتصادی کشور اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: هرزمان که قرار باشد ملتی پیشرفت کند و الهام بخش باشد دشمن وارد می شود، دشمن نمی‌خواهد ما پیشرفته باشیم، با همه این اقدامات سازنده دولت و مجلس مخالفند، با پیشرفت و اقتدار ما مخالفند و امروز همه سیاستمداران جهان هم به این باور رسیده اند.

وی با بیان اینکه انرژی هسته ای و مساله حقوق بشر بهانه دشمنان است، افزود: موضوع هسته ای را بارها توضیح دادیم و فکر نمی کنم نقطه ابهامی برای دنیا وجود داشته باشد. در حقوق بشر هم وقتی که از کشور دفاع می کنیم به این معنا نیست که در حقوق انسان‌ها مشکلی نداریم.

احمدی نژاد تصریح کرد: برای ما که حامل انقلاب و پیام آن هستیم یک مورد ظلم هم اضافی است داستان خلخال و پای شهروند علوی از ذهن مسئولان فراموش نخواهد شد ولی مگر وضع خود آنها و دنیا در حقوق بشر چگونه است؟ چه کسی می‌تواند ادعا کند حقوق ملت را کامل ادا کرده مشکل آنها حقوق بشر نیست، پشرفت و عدالت ما است. اما ما هم نباید بهانه به دست دشمن بدهیم. دشمنان باید بدانند که این ملت دست آنها رابه طور کامل خوانده است.

وی تاکید کرد: آنها به این بهانه فشار بر ما می آورند و مدعی هستند که سنگین‌ترین تحریم‌ها چون محدودیت فروش نفت، تحریم بانک مرکزی و مبادلات پولی را علیه ما اعمال کرده اند.حتما تحریم ها مشکلاتی را ایجاد می کند که باید چاره اندیشی کنیم، آنها می خواهند از این طریق به مردم فشار بیاوند و از سوی دیگر بودجه دولت را تحت فشار بگذارند تا روند توسعه کشور مختل شود.

احمدی نژاد با اشاره به اینکه تحریم ها به طور طبیعی باعث یکسری مشکلات می شود، گفت: کاهش سرعت رشد کشور، وقتی مبالادت و ترازها مختل شود سرعت رشد کاهش می‌یابد، فشار به بخش‌های وسیعی از مردم که حقوق ثابت دارند، نوسانات قیمت و افزایش قیمت‌ها، اختلال در تجارت خارجی، افزایش فاصله طبقاتی، رشد فعالیت های کاذب در اقتصاد و نمونه هایی از این نوع است.


-4پیشنهاد احمدی نژاد برای رفع مشکلات اقتصادی کشور

ریئس جمهور در ادامه نطق اش در مجلس گفت: دشمن مدعی است که سنگین‌ترین تحریم‌ها را اعمال کرده است؛ فروش نفت، بانک مرکزی و مبادلات پولی و . . .؛ حتما تحریم‌ها مشکلاتی را بوجود می‌آورد. می‌خواهند از مردم انتقام بگیرند و همه می‌دانند که آنها گام به گام همه توانشان را به کار می‌گیرند برای فشار به ملت ایران و در دنیا هم هیچ مقاومتی تقریبا در مقابل آنها وجود ندارد. تحریم‌‌ها به طور طبیعی باعث یک سلسله مشکلات می‌شود.

وی افزود: فشار به قشر وسیعی از مردم که جزو اهداف اصلی دشمن است ولی تسلیم در برابر دشمن از ساحت دولت و مجلس و مردم و نظام جمهوری اسلامی به دور است؛ تسلیم در برابر دشمن از ساحت دولت و مجلس و مردم و نظام جمهوری اسلامی به دور است.

احمدی نژاد جهت‌گیری اول یعنی دور زدن تحریم‌ها و ... را هم در میان‌مدت و دراز‌مدت به ضرر کشور دانست و گفت: کسی که حمله می‌کند برنده است، لذا باید تحول ساختاری کرد.

اقتصاد کشور 4 ضعف عمده دارد
وی با بیان اینکه 4 ضعف عمده داریم، ضعف اول را در اقتصاد عنوان کرد و اظهار داشت: جریان ثروت و سرمایه، اعم از نیروی انسانی کارمند، در جهات خاصی شکل گرفته است؛ به لحاظ جغرافیایی از مناطق دورتر و محروم‌تر و برخوردارتر و مرکزی‌تر، این جریان دائما ادامه دارد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه نمی‌شود اقتصاد کشور دست 3-4 هزار نفر باشد و بقیه مردم پیرو آنها باشند، گفت: عامل این، ضعف سیستم بانکی است؛ البته منظور از سیستم بانکی مدیران و مسئولان آن نیستند. سیستم به گونه‌ای است که ثروت را از نقاط دور منتقل می‌کند به برخوردها و نقاط مرکزی؛ ضعف سوم اقتصاد ما، اتکای بودجه هزینه‌ای دولت به ارز نفتی است.

احمدی نژاد ادامه داد: به‌طور متوسط همواره بودجه‌های هزینه‌ای دولت وابستگی‌اش به درآمد نفت اضافه شده و این خود از عوامل اصلی تورم مستمر و است.

4
راه‌حل احمدی‌نژاد برای حل مشکلات
وی راه حل این مشکلات را در چهار محور و راه حل دانست و اظهار داشت: راه‌حل اول این است که ما جریان ثروت و سرمایه را مسیرش را تغییر بدهیم؛ تا این مسیر تغییر نکند، مشکلات سر جایش است؛ تمرکز ثروت و سرمایه در یک شهر مضر است؛ 25 درصد تولید ناخالص ملی در تهران می چرخد و فرصت برای مناطق محروم کم است. باید سفته بازی را از اقتصاد کشور خارج و از فعالیت‌های پایدار حمایت و تقاضاهای کاذب را به صفر برسانیم.

رئیس جمهور ادامه داد: دومین راهکار بنده، مردمی‌کردن اقتصاد است؛ باید طرح‌هایی را اجرا کنیم که همه مردم در تمام سرزمین فرصت سازنده اقتصادی پیدار کرده و فعال شوند.

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: راه‌حل اصلی و سوم، استفاده حداکثری از منابع ملی و سرزمینی و بومی است؛ این مسئله رشد را پایدار و آسیب‌پذیری را به حداقل می‌رساند.

وی، راهکار چهارم خود رت قطع رابطه بودجه هزینه‌ای دولت با ارز نفتی عنوان کرد و گفت که این کار حتما سخت است اما باید انجام شود.

پیشنهاد اول
پیشنهاد اول بنده این است که از زمین که بالاترین ثروت خدادادی ملت ایران است، استفاده کنیم. وسعت ایران به لطف خدا 187.3 میلیون هکتار است؛ از این میزان، 25 میلیون هکتار دشت مرکزی و کویر مرکزی است که نوعا معدن است؛ حدود 103 میلیون هکتار جنگل و مرتع است و از این 103 میلیون هکتار 14 میلیونش جنگل است. 2 میلیون در شمال کشور و 12 میلیون در دامنه زاگرس است.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش تصریح کرد: حدود 45 میلیون هکتار زمین قابل کشت داریم ولی فقط 14 میلیون کشت می‌شود. ممکن است برخی بگویند آب نیست، آب کم داریم اما داریم؛ مگر می‌شود که خداوند زمین حاصل‌خیزی خلق کند اما آب مورد نیاز را خلق نکند. ثروت‌هایی که در بازار سکه و ارز می چرخد چرا نباید به سمت تامین منابع آبی کشور برود.

رییس‌جمهور خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شاید شما بگویید که انجام این کار به منابع عظیم، سدسازی و کانال‌سازی نیاز دارد که حرف درستی است اما باید به راهکار دوم یعنی مردمی کردن اقتصاد برسیم. ثروت‌هایی که در سر بازار ارز و سکه می‌چرخد چرا به سمت تامین آب نرود؟ این کار شدنی است و من قاطعانه می‌گویم که می‌شود.

احمدی‌نژاد به بیان مثالی پرداخت و اظهار کرد: چند سال گذشته طرحی مطرح شد مبنی بر خروج دام‌ها از جنگل و توجیه اصلی این بود که دام، جنگل‌ها را تخریب می‌کند در حالی که تاریخ نشان داده است که بهترین حافظان جنگل‌ها و مراتع خود دامداران هستند. سخن من این است که ما همین را به دامداران بازگردانیم در این صورت حداقل 400 هزار شغل ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: ما شش میلیون هکتار جنگل بلوط داریم که رها شده است و دولت برای محافظت از آنها کارمند استخدام می‌کند، حداقل شش میلیون تن سالانه بلوط تولید می‌شود که زیر پای درخت‌ها از بین می‌رود. کل علوفه وارداتی کشور هفت میلیون تن است که امروز در مرغ و گوسفند نیز دچار مشکل شده‌ایم. ما به مردم گفتیم که از جنگل‌ها بیرون بروند تا جنگل‌ها را حفاظت کنیم اما آیا حفظ شده‌اند و آیا روند محافظت از آنها رو به بهبود است؟ نه. ما باید تصمیمات را عوض کنیم. خیلی‌ها به جای پول دادن به سکه و ارز، اینجا استفاده می‌کنند.

پیشنهاد دوم
رییس‌جمهور با بیان اینکه "راهکار پیشنهادی دوم ما استفاده از معادن است"، گفت: معادن ما قابل تقسیم به 250 هزار بلوک معدنی است که امروز کمتر از پانزده هزار بلوک استفاده می‌کنیم. آیا نمی‌شود قوانین و آیین‌نامه‌ها را مجلس و دولت اصلاح کنند و هر که معدنی اکتشاف کرد پنجاه سال با تعیین آیین‌نامه‌ای از آن برداشت کند؟

احمدی‌نژاد همچنین اظهار کرد: 25 میلیون هکتار زمین کشاورزی وجود دارد،‌ اینها را به شرط احیا به خود مردم دهیم، خواهیم دید که جهت سرمایه‌ها عوض می‌شود.

پیشنهاد سوم
وی راهکار سوم را هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرد و گفت که هدفمندی یارانه‌ها استفاده از منابع ملی است.

در گام اول هدفمندی، ضریب جینی از 40 به 37 درصد رسید؛ نسبت درآمد 10 درصد ثروتمند به فقیر در شهری از 12.45 برابر به 10.17 رسید؛ در روستایی از 12.63 به 9.35 برابر رسید؛ هیچکدام از طرح ها در 50-60 سال اخیر نتوانسته شاخص‌ها را اینقدر تغییر دهد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه 17 و نیم میلیارد دلار در سال 90 نیاز ما به واردات فرآورده کم شده است، گفت: در همین دوره و در سال 90، نزدیک 11 میلیارد دلار به صادرات غیرنفتی کشور افزوده شد و 3 میلیارد دلار نیز واردات کشور کاهش پیدا کرد.

احمدی‌نژاد تأکید کرد: برخی می گویند هدفمندی قیمت ارز را بالا برد، این اشتباه است، هدفمندی حتی نقدینگی و برخی مسائل راهبردی را هم کاهش داد. دشمن بنزین را تحریم کرد، اما با هدفمندی طرح دشمن خنثی و نیاز ما به واردات به نزیک صفر رسید.

وی افزود: در تمام دنیا بیمه بیکاری تنبلی می‌اورد. چه کسی از پول بیشتر بدش می آید. طرح هدفمندی طرح بسیار موفقی بود و دنیا ملت ایران را تحسین کرد. این کار موجب افتخار نظام، دولت و مجلس شد اما همزمان دشمنان نگران شدند از این که ظرفیت عظیم دولت و ملت را دیدند.

احمدی نژاد:مردمی که قالی می بافند نباید روی حصیر زندگی کنند 

رییس‌جمهور در آخرین بخش سخنانش در جمع نمایندگان مجلس به اهمیت اصلاح نظام بانکی و تصمیم دولت در این زمینه اشاره کرد و گفت: ما چند تا بانک را وکیل تمام ملت کرده‌ایم و تمام ملت را از صحنه فعالیت اقتصادی کنار گذاشته‌ایم. در صورتی که مردم باید در فعالیت اقتصادی مشارکت کنند، نظارت داشته باشند، ولی اکنون می‌بینیم که ثروت ملت را در چند بانک بلوکه کرده‌ایم و به این بانک‌ها می‌گوییم کجا خرج کنند و از آن طرف به ملت می‌گوییم که برو بگیر. این تمرکز باعث ایجاد رانت می‌شود ،‌نظارت مخدوش می‌شود و باعث می‌شود که سیاست‌ها درست اجرا نشوند.

رییس‌جمهور با اشاره به این‌که این امر دارای تبعات منفی است،افزود: امیدوارم در آینده نزدیک بتوانم با حضور در مجلس طرح اصلاح نظام بانکی و بحث‌های کارشناسی که در این زمینه در دولت صورت گرفته است را تشریح کنم.

رییس‌جمهور به دیگر برنامه طرح تحول اقتصادی از جمله طرح اصلاح نظام مالیاتی اشاره کرد و گفت: این طرح را ما در اختیار شما قرار داده‌ایم و امیدواریم هرچه زودتر شما آن را در اختیار دولت قرار بدهید.

رییس‌جمهور اظهار داشت: در دل طبقه برخوردار که کل اصول اقتصادی را در دست دارند، این موضوع مخالفان جدی دارد، امیدواریم که مجلس هرچه زودتر این طرح را بررسی کند ، میان‌بر بزند و آن را در اختیار دولت قرار دهد. اگر سیستم مالیاتی درست نشود، ما هرچه به مناطق محروم نیز کمک کنیم، باز هم به خاطر اشکالات سیستم مالیاتی به طبقه برخوردار بر می‌گردد.

وی همچنین به اصلاح نظام پولی و عزم دولت در این ارتباط اشاره کرد و گفت: ما در این ارتباط منتظر شرایط مناسب هستیم.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه با توجه به سرمایه و نفتی که در کشور ما وجود دارد نباید مردم دچار مشکلات این چنینی باشند، گفت: نباید مردمی که قالی می‌بافند روی حصیر بنشینند.

احمدی نژاد با بیان اینکه دولت نهم و دهم بیشترین تعامل را با نمایندگان مجلس داشته‌ است،اظهارداشت:‌90 درصد صحبت‌های شما نیز در ارتباط با مشکلات مردم و مسائل مردم در این ارتباط است . ملت ما دارای ثروت عظیمی است و نباید مشکلات داشته باشد.

رییس‌جمهور با بیان اینکه برای حل این مشکلات و انجام کارهای بزرگ باید همه دست به دست هم بدهیم گفت: اقتصاد نیازمند تمرکز مدیریت است و از چند نقطه موازی حتی نمی‌شود یک اتاق را مدیریت کرد.

رییس‌جمهور با تاکید بر اهمیت تمرکز در امر اقتصاد گفت: تجربه نشان داده است که این دولت هر حرفی که می‌زند، پای آن می‌ایستد و آن را اجرا می‌کند و در واقع خود را فدا می‌کند تا اجرایی شود.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه تصمیم‌گیری در اجرا باید متمرکز شود،افزود: برنامه‌هایی که ما بیان می‌کنیم، اگر پشتیبانی شود و تصمیم‌گیری‌ها بر اجرا متمرکز باشد، به فضل الهی و کمک ملت اجرایی می‌شود و ما موفقیت آن را تضمین می‌کنیم، البته همانطور که اشاره شد باید در ارتباط با آن همراهی صورت بگیرد.

رییس‌جمهور در ادامه اظهارداشت: بعضا برخی دوستان در ملاقات با من می‌گویند شش ماه به پایان دولت بیشتر نمانده و رها کن و نمی‌شود کاری کرد، گفت: من یک سوال دارم مگر روزها با هم تفاوت دارد شش ماه اول با شش ماه آخر چه تفاوتی دارد روز اول دولت با روز آخر دولت چه تفاوتی دارد؟ چرا باید انگیزه‌ها تفاوت پیدا کند. باید تلاش‌ها تا روز آخر ادامه پیدا کند هر روز مهم است و باید کارهای بزرگ انجام داد. البته این دولت تمام می‌شود و مردم دولت دیگری را انتخاب می‌کنند و همه باید از انتخاب مردم پشتیبانی و حمایت کنند.

تا روز آخر باید کار کنیم
رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه «تا روز آخر باید کار کنیم»، گفت: ما آماده‌ایم سختی‌ها را تحمل کنیم تا کارهای بزرگی انجام شود.

محمود احمدی‌نژاد در ادامه اظهار کرد: برخی افراد و دوستان در بیرون و داخل هستند که بی‌انصافی کرده و از مرز نقد عبور می‌کنند. نقد بالاترین نعمت برای هر مقام و مسئولی است.

وی با بیان اینکه "من نمی‌خواهم گله یا اعتراضی کنم"، افزود: اتهام زدن درست نیست. ‌برخی گفتند دولت مخفیانه ارز فروخته و پول آن را برای یارانه‌ها پنهان کرده است. آقای ابوترابی شما را به جدت مگر ما با هم صحبت نکردیم که اجرای طرح هدفمندی بدون تفاهم دولت و مجلس ناممکن است؟ گفتم یا نگفتم؟ آیا این اتهام کوچکی است؟

احمدی‌نژاد ادامه داد: هفت دستگاه بر دولت نظارت دارند و اینطوری آب خوردن هم برای من سخت است؛ مگر می‌شود مخفیانه این کار را کرد؟ این اتهامی است که آدم به راحتی به برادر مسلمان خود نمی‌تواند بزند، چه برسد به دولت. صادق‌ترین دولت را متهم کردند. به من می‌گویند چرا با مردم حرف می‌ز نم، همین اواخر ایراد گرفتند که چرا مسائلی را با مردم مطرح کردم. به مردم نگوییم به چه کسی بگوییم؟ دولت کار محرمانه‌ای ندارد.

در مورد بانک تندترین اتهامات را به فرزندان پاک دولت زدند
رییس‌جمهور با بیان اینکه در مورد بانک تندترین اتهامات را به فرزندان پاک دولت زدند، ادامه داد: برای تغییر ذائقه شما لطیفه‌ای می‌گویم. نقل می‌کنند که دوستی در اصفهان سخنرانی می‌کرد و هی اتهام می‌زد، یکی در پایان سخنان این شخص پرسیده بود آیا شما سندی هم دارید؟ این آقا پاسخ داده بود که هفت سال نهادهای نظارتی گشتند و نتوانستند سندی پیدا کنند آن وقت شما از من سند می‌خواهید؟ این موضوع البته واقعیت دارد.

وی در ادامه اظهار کرد: ما می‌خواهیم تا روز آخر کار کنیم، هیچ بحث سیاسی نداریم. ملت ایران بزرگ‌تر از این حرف‌هاست. هر طرحی که دولت اعلام می‌کند کمک کنید تا اجرایش را تضمین می‌کنیم.

-
حتی 4 ساعت هم شده می‌نشینم و حرف‌های شما را گوش می‌کنم
محمود احمدی نژاد در پایان نطقش با اشاره به اینکه آقای ابوترابی نامه ای نوشته اند -که روی چشمم - درباره اینکه برای شنیدن نظر نمایندگان در مجلس بمانم اما چون برنامه ریزی دارم باید مجلس را ترک کنم.

محمود احمدی‌نژاد در پایان سخنان خود در جلسه امروز مجلس گفت: حتی 4 ساعت هم شده می‌نشینم و حرف‌های شما را گوش می‌کنم؛ چه چیزی بهتر از سخنان برادرانه؟ اما وقتی دیگری تعیین کنید.

احمدی نژاد خطاب به نمایندگان گفت: در باره پیشنهاداتی که مطرح کردیم بحث کنید و به نتیجه برسید.

وی در پایان سخنانش گفت: مردمی که قالی می بافند نباید روی حصیر زندگی کنند.