به گزارش ایلام بیدار،عراقچی معاون وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبکه خبر در نیویورک که محتوای سخنرانی امروز رئیس جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل چیست؟ گفت: طبعا سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل مسائل بین المللی و جهانی را در بر خواهد گرفت.
وی در ادامه افزود: این سخنرانی به ویژه به موضوع افراط گرایی و آنچه در منطقه ما میگذرد که اکنون نیز به یک تهدید بزرگ بین المللی تبدیل شده است اشاره خواهد داشت.
معاون وزیر امور خارجه ایران در ادامه به سخنرانی سال گذشته رئیس جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و گفت: در سخنرانی سال گذشته نیز آقای روحانی به خوبی تهدید افراط گرایی و گروههای تکفیری و تروریستی را پیش بینی و تبیین کرده بود.
عراقچی گفت: جمهوری اسلامی ایران از گذشته خطر افراط گرایی و گروههای تکفیری را هشدار داده بود و در حال حاضر جامعه بین الملل به این نتیجه روشن رسیده است که آنچه جمهوری اسلامی ایران و آقای روحانی پیش بینی کرده بودند متاسفانه به واقعیت تبدیل شده است.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران در مورد محور اصلی سخنرانی رئیس جمهور کشورمان اظهار داشت: در سخنرانی امسال دکتر روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل، وی تلاش میکند وضعیت حال حاضر را آسیب شناسی کرده و راه حلهایی که برای مقابله با این خطر وجود دارد را ارائه دهد.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که شما تناقض گوییهای نخست وزیر انگلیس در دیدار با رئیس جمهور کشورمان و سخنرانی او در مجمع عمومی سازمان ملل را چگونه ارزیابی میکنید عنوان کرد: متاسفانه این روحیه برخی از سران کشورهای غربی است. ملاقات دیروز دکتر روحانی و کامرون در جو بسیار خوبی برگزار و در مورد مسائل مهم بین المللی بحث شد.
وی در ادامه افزود: در این دیدار در مورد بعضی مسائل اشتراک نظر و در مورد بعضی مسائل نیز اختلاف نظر وجود داشت.
عراقچی در تشریح موارد اختلافی ایران و انگلیس گفت: مسلم است که در مورد موضوع هستهای اختلاف نظر داریم و همچنین مسلم است که در مورد نحوه برخورد با افراط گرایی نیز اختلاف نظر داریم ولی اینکه کامرون بعد از دیدار در سخنرانی مجمع عمومی مسائلی را مطرح کردند واقعا جای تاسف دارد. اشاره به مسائل داخلی ایران در حالی که دولت انگلیس به خاطر سیاستهای منطقهای و حمایت یکجانبه از رژیم صهیونیستی تحت اتهام است و حمایتهای دولت انگلیس از کشتار مردم غزه به شکل جدی زیر سوال هست.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای با اشاره به موارد بالا گفت: موارد عنوان شده را در دیدارهای خصوصی به صورت صریح گفتهایم و در بیانات عمومیمان هم بوده است. تین نوع رفتار دولت انگلیس مسلما قابل قبول نیست و پاسخ لازم داده خواهد شد.
عراقچی در پاسخ به این سوال که با توجه به دیدارهای اخیر در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل آیا تغییری در روند مذاکرات قابل پیش بینی هست یا خیر گفت: در طول یک هفته گذشته مذاکرات بسیار بسیار فشردهای داشتهایم. مذاکرات در سطوح مختلفی انجام شده است. در این مدت مذاکرات در سطوح کارشناسی، معاونین، بعضا وزرای امور خارجه، مذاکرات با ۱+۵ ، مذاکرات دو جانبه، سه جانبه با کشورهای اروپایی برگزار شده است.
مذاکره کننده ارشد هستهای کشورمان افزود: مذاکرات به نقطه نفسگیری رسیده است و وارد بسیاری از جزئیات شدهایم. هنوز در مسائل کلیدی نتوانستهایمبه راه حلهایی برسیم که مورد قبول دو طرف باشد، البته در هر موضوعی راه حلهای مختلفی پیشنهاد شده است اما این راه حلها کاری انجام ندادهاند. فکر میکنیم میتوان با استفاده از خلاقیت فکری راه حلهای مورد قبول را پیدا کرد. تلاش ما ادامه دارد.
معاون وزیر امور خارجه در همین مورد به مذاکرات فنی جزئی بسیار زیاد با غرب اشاره و عنوان کرد: در مواردی که دیدگاهها نزدیک است وارد جزئیات شدهایم. همانطور که میدانید هر بحث و موضوعی به نوبه خود به موضوعات متنوع بسیار ریزتر تقسیم و بحثهای فنی زیادی دارد. کارشناسان فنی، حقوقی و اقتصادی وارد بحثهای مربوط به هستهای از یکسو و بحثهای مربوط به تحریمها از سوی دیگر شدهاند. روی کلیات مباحث اشتراک نظر نداریم اما در مورد جزئیات مقدار اشتراک نظر داریم.
عراقچی به امیدواری برای استفاده از فرصت مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و گفت: امیدوار بودیم بتوانیم از فرصت مجمع عمومی سازمان ملل برای پیشرفت قابل توجه مذاکرات استفاده کرد اما متاسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده است.
وی گفت: به ابتکار خانم اشتون احتمالا امروز جلسه سه جانبهای بین وزیر امور خارجه ایران و آمریکا با حضور خانم اشتون برگزار خواهد شد. فردا نیز ممکن است جلسه مشابهی را با وزرای امور خارجه کشورهای اروپایی داشته باشیم.
معاون وزیر امور خارجه در پایان در پاسخ به این سوال که احتمال حضور رئیس جمهور کشورمان در مذاکره با سران کشورهای ۱+۵ در وجود دارد یا خیر گفت: میتوانم بگویم که این احتمال منتفی و بسیار بعید است چرا که ما هنوز به نقطهای نرسیدهایم که به چنین امری نیاز باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران