ایلام بیدار09:53 - 1393/04/08
ایلام بیدار از خطر استفاده یک ماده شیمیایی خطرناک گزارش می دهد/

فوت هفت نفر بر اثر استفاده قرص برنج / افزایش قربانیان در ایلام بیش از سطح کشوری

بر اثر مصرف قرص برنج 7 ایلامی جان خود را از دست دادند.

به گزارشایلام بیدار، معضلات اجتماعی بسیاری وجود دارند که باید به آنها توجه ویژه و اساسی داشت، یکی از این معضلات خودکشی است. 

امروزه به روش های گوناگونی فرد اقدام به خودکشی می نماید، اما شناخت و ناآگاهی از هر طریقی شاید نه تنها فرد را به کام مرگ نکشاند بلکه وی را با شرایط غیر قابل پیش بینی رو به رو سازد.

یکی از این روش ها استفاده از قرص ها و یا ترکیب های خطرناک سمی و شیمایی است.

"قرص برنج"، یکی از همان ترکیب های شیمایی و یا به اصطلاح قرصی است که فوق العاده خطرناک و کشنده است.

خطرپذیری این ترکیب شیمایی به حدی است که در صورت استفاده نصفی از این قرص کافی است تا فرد بعد از مدت نه چندان زیادی کشته شود و در این میان اکثر و یا تمامی سلول های بدن را از کار خواهد انداخت و در مواقعی با کوری چشم ،از کار افتادن کلیه،فلج شدن اعضای بدن،نارسایی قلبی و ...همراه خواهد ساخت.

متأسفانه در ماه های جاری تعداد هفت نفر بر اثر استفاده از این قرص و ترکیب شیمیایی در ایلام قربانی شده اند.

*پیگیری با بیمارستان مصطفی خمینی شهر ایلام

در همین حال رئیس بیمارستان مصطفی خمینی شهر ایلام در گفتگو با خبرنگارایلام بیدارضمن تأئید این خبر گفت: از نظر ترکیب شیمایی اسم اصلی قرص برنج "فسفید آلومینیوم" است که اسامی مختلفی در جاهای مختلفی دارد و در ایران به قرص برنج معروف شده است.

دکترصوفی نژاد افزود: این ماده شیمایی فرم مخصوص آن در بازار بصورت قرص های تقریبا خاکستری تا طوسی رنگ و حاوی سه گرم ماده مؤثر است معمولا در بسته های 10 تایی موجود است.

وی ادامه داد: این ترکیب شیمیایی در اصل یک ماده ای است برای از بین بردن حشرات و آفت های غلات استفاده می شود و وقتی قرص در یک محیط بسته ای قرار می گیرد و مقداری رطوبت هوا این فسفید آلمینیوم به گازی به نام "فسفین" تبدیل می شود که در هوا منتشر می شود و حشرات غلات را از بین می برد.

* قرص برنج هیچگونه استفاده و کاربردی در پزشکی و درمان بیماری ندارد

رئیس بیمارستان مصطفی خمینی شهر ایلام بیان کرد: این قرص هیچگونه استفاده و کاربردی در پزشکی و درمان بیماری ندارد و این ماده شیمیایی قاعدتا نباید در هیچ داروخانه یا داروهای پزشکی موجود باشد.

این مسئول تصریح کرد: تولید، توزیع، خرید و فروش آن از نظر علمی پزشکی ممنوع است و تولید آن صرفا برای مصارف کشاورزی و مبارزه با آفت های غلات می باشد و تولید آن در این راستا است.

رئیس بیمارستان مصطفی خمینی شهر ایلام ابراز کرد: متأسفانه این داروی شیمایی یا قرص برنج بسیار کشنده است بطوری که نصف این قرص می تواند انسان را بکشد و اگر کسی بصورت عمدی و یا اشتباها از این قرص استفاده کند احتمال مرگ بالای 90 درصد است و اگر در یک ساعت اول بعد از مصرف بیمار به بیمارستان برسد و شستشوی سریع معده انجام گیرد شاید کمکی شده باشد در غیر اینصورت حتمی است.

* هیچگونه داروی پادزهری برای این ماده شیمیایی وجود ندارد

صوفی نژاد عنوان کرد: متأسفانه باید گفت هیچگونه داروی پادزهری برای این ماده شیمیایی وجود ندارد و مسممیت با استفاده از بخار زیاد آن هم اتفاق بیفتد؛ بعد از اینکه فرد استفاده کننده به هر علتی این قرص را مصرف می نماید با علائم اولیه ای همچون سردرد، سرگیجه، تاری دید، احساس درد، احساس فشار روی قفسه سینه، دل درد، تهوع، استفراغ، تشنج، ضعف و بی حالی مواجه می شود.

وی اضافه کرد: این ماده شیمیایی بعد از اینکه توسط فرد استفاده شد، در معده به گاز فسفین تبدیل می شود و گاز فسفین از طریق معده وارد جریان خونی و سلول ها می شود و تقریبا موتور تولید انرژی و سلول را از کار خواهد انداخت؛بعد از ساعت های اول باعث نارسایی ارگان های مختلف بدن می شود از جمله نارسایی شدید قلب، از کار افتادن کلیه و کبد، نارسایی ریوی و چون این ماده وارد سلول می شود در نتیجه تمام اعضای بدن درگیر می شود و تنها شانس نجات افرادی که به هر علت از آن استفاده می کنند فقط مراجعه این افراد در ساعت اول استفاده از این قرص است.

رئیس بیمارستان مصطفی خمینی شهر ایلام یادآور ساخت: اتفاق خیلی بدی که در جامعه در حال شایعه است این ماده شیمیایی را بعنوان یکی از داروهای انرژی زا و توهم زا استفاده می کنند که گزارش هایی به گوش رسیده است.

*افزایش قربانیان قرص برنج در ایلام بیش از سطح کشوری

صوفی نژاد با اشاره به تعداد قربانیان این افراد در سال جاری نیز گفت: آماری که در سال 91 منتشر شده نشان می دهد که استفاده از این قرص نسبت به سال 90 ، 10 درصد رشد کشوری و مسمومیت داشته و سال 92 نسبت به سال قبلش 14 درصد در سطح کشور رشد داشته است.

*قربانی شدن 7 ایلامی بر اثر مصرف برنج

وی گفت: در استان ایلام نیز در دو ماه گذشته 9 مورد با این تشخیص در بیمارستان مصطفی خمینی شهر ایلام بستری شدند که هفت مورد فوت کردند و یک مورد هم مشخص شد که مصرف نکرده و یک مورد هم زنده مانده است و در کل از 8 مورد 7 مورد فوتی داشتیم.

این مسئول بیان کرد: این آمار یعنی در دو ماه هشت مورد برای استان ایلام آمار خیلی بالایی است و نسبت به سال های قبل متناسب و یا شاید به مقداری بیشتر از سطح کشوری داشته است.

*ضرورت اطلاع رسانی به مردم از طریق رسانه ها

رئیس بیمارستان مصطفی خمینی شهر ایلام، تنها راه مبارزه با این مشکل را پیشگیری دانست نه درمان، چون وقتی که فرد به هر دلیلی این ماده را استفاده کرد به هر دلیلی از جمله خودکشی و ... می توان گفت که برای وی دیگر نمی توان کاری کرد.

صوفی نژاد مجددا تأکید کرد: استفاده این ترکیب شیمیایی ربطی به علم پزشکی و درمان ندارد و در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به این خطرناک بودن و اهمیت موضوع باید تولید و فروش آن کاملا ممنوع شود.

این مسئول راهکار بعدی را آگاهی دادن به مردم دانست و افزود:رسانه ها با ید به این معضل توجه جدی نمایند و با اطلاع رسانی لازم در این خصوص جامعه را از عواقب مصرف قرص برنج آگاه نمایند.

وی تاکید کرد: قبلا خودکشی در استان بیشتر با خودسوزی بوده و الان به این سمت رفته که بسیار کشنده است و به نظر بنده بهترین راه آن این است که تولید و توزیع آن ممنوع شود. و این قرص و ماده شیمایی که تا این حد خطرناک است چه ضرورتی دارد که در دسترس خانواده ها و بچه ها باشد.

رئیس بیمارستان مصطفی خمینی شهر ایلام در پایان فروش هر گونه از این قرص ها را در داروخانه های شهر ایلام ممنوع اعلام کرد که در صورت مشاهده بعنوان تخلف محرض با آن داروخانه برخورد می شود.

* تعزیرات حکومتی استان ایلام واکنش نشان می دهد/ برخورد بسیار قاطع و شدید با داروخانه های متخلف

مدیر کل تعزیزات حکومتی استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگارایلام بیداردر خصوص داروخانه هایی که اقدام به فروش این قرص ها می نمایند نیز اظهار کرد: در بحث رسیدگی به تخلفات داروخانه ها کمیسیون ماده 11 در دانشگاه علوم پزشکی مستقر است که این کمیسیون کلیه تخلفاتی که در حوزه درمان دارو و تشخیصی در حوزه درمان صورت می گیرد را گزارش می نمایند.

وی ادامه داد:در همین رابطه بازرسینی از دانشگاه علوم پزشکی برای این کار دیده شده و هم در دانشگاه علوم پزشکی و هم در سازمان دامپزشکی استان وظیفه دارند تخلفاتی که در حوزه بهداشت و درمان و دارو وجود دارد را بررسی و گزارش دهند.

زرگوش افزود: این تخلفات با حضور رئیس کمیسیون، نماینده وزیر و رئیس سازمان نظام پزشکی مطرح و در صورت احراز تخلف پرونده را به تعزیزات حکومتی جهت رسیدگی و اجرای حکم ارسال می کنند که متأسفانه نه تنها در این مورد بلکه در حوزه تخلفاتی که در سطح داروخانه های سطح شهر هم مشاهده می شود آن توقعی که ما داریم مورد رضایت ما هم نیست.

در مورد این قرص ها بخصوص برنج که خطر جانی است و با جان مردم سر و کار دارد می طلبد که مسئولان ذیربط بصورت مجدانه وارد این مبحث شوند و حتما اگر پرونده به سازمان تعزیزات ارسال گردد یقینا برخورد بسیار قاطع و شدیدی خواهد بود.