به گزارش ایلام بیدار،افزایش جمعیت شهری ، شناور و مهاجر بودن شهر مرزی مهران ، ورود روزانه هزاران نفر در قالب زائر و مسافر عتبات عالیات به این شهر و ازدیاد جمعیت کارگری شاغل در میادین نفتی آذر و چنگوله تقاضا را برای تهیه نان از جهت کمی و کیفی دو چندان کرده است.
از طرفی هرچند مردمان ساکن این شهر مرزی دل خوشی از کیفیت عرضه نان در سطح نانوایی های این شهر ندارند اما جهت تامین نان وعده های غذایی سفره های خود یا مجبورند نان خمیری و ضخیم تهیه کنند و یا غالبا نان های سوخته و خشک تحویل آنها می شود و آنهم در ساعتها انتظار کشیدن و ایستادن در صفوف طولانی.
نان در مهران به سال های گذشته بر می گردد و بدون اینکه متولی خاصی داشته باشد تاکنون این شیوه ادامه پیدا کرده است.
مردم مهران ، تنها راه برون رفت از این وضیعت که سالهای متمادی گریبانگیر آنها شده ، نظارت دقیق و مستمر شورای آرد و نان ، استقرار اداره غله در شهرستان ، برگزاری دوره های تخصصی و ساماندهی کارگران و متصدیان خبازیها ، استفاده کردن از گندم تحویلی مزارع شهرستان جهت تبدیل شدن به آرد ، برقرای سیستم تشویق و تنبیه و برخورد قاطع با متخلفان و کم فروشان نان می دانند.
عدم رعایت ساعات پخت و تعطیلی خودسرانه واحدهای نانوایی از دیگر دغدغه های مشتریان و مردم است.
اغلب مردم عقیده دارند نانوایی های شهر مهران از هیچگونه دستورالعمل ، الگو و نظم و ترتیب خاصی در راستای رفاه حال شهروندان پیروی نمی کنند که این امر خود باعث بلاتکلیفی و سرگردانی مشتریان می گردد.
صاحبان خبازی ها هم گفته ها و مشکلاتی مطرح می کنند و عقیده دارند علاوه بر اینکه آردهای مرغوب و کیفی که با ذائقه مردم منطقه سازگاری داشته باشد تحویل آنهانمی شود بلکه سهمیه آرد خبازی ها هم کاهش یافته ، دستگاههای پخت مستهلک شده و نیاز به تامین اعتبار و تعمیرات اساسی دارند.
محمدرضا میرزایی رئیس شورای شهر مهران در این زمینه در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: با وجود اینکه شهرستان های مهران و دهلران خود تولید کننده بهترین گندم استان و حتی کشور هستند اما آردهای نامرغوب وارداتی از استان خوزستان در اختیارشان می گذارند.
وی ادامه داد: نبود اداره غله در شهرستان و بی تفاوتی دستگاههای نظارتی مسئول نسبت به پخت و عرضه نان و دخالت برخی واسطه ها در سیستم خرید و توزیع آرد از مهمترین مشکلات و نابسامانی در عرضه و کیفیت نان شهرستان مهران می توان نام برد.
شهرستان مرزی مهران در 85 کیلومتری استان ایلام قرار دارد.
این مرز پس از فروپاشی رژیم سابق عراق در سال 82 دوباره بازگشایی شده و اکنون مورد استقبال زوار و تجار دو کشور ایران اسلامی. و عراق قرار گرفته است.
با وجود پایانه مسافری در مرز مهران روزانه بطور متوسط 5 تا 6 هزار نفر در شرایط عادی و غیر مناسبتی از طریق این پایانه به شهرهای مقدس دو کشور همسایه رفت و آمد می کند.
آوای مهران