به گزارش ایلام بیدار،امید شفیعی امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: طرح مبارزه با گیاه نیمه انگلی لورانتوس با نام محلی «مخور» در سطح یک هزار و 500 هکتار از جنگل های ملکشاهی اجرایی میشود.
وی افزود: این مهم با انعقاد قرارداد به تعاونی های بهره برداری و افراد محلی در شهرستان ملکشاهی و در منطقه کبیرکوه "چشمه درگه تا چشمه پهن" اجرایی میشود.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری ملکشاهی ادامه داد: یکی از مهمترین عوامل خسارت زای زنده جنگل های ملکشاهی بعد از دخالت های انسانی، گیاه نیمه انگلی لورانتوس است.
وی اضافه کرد: این گیاه نیمه انگلی از خانواده لورانتسه بوده که بیشتر بر روی درختان جنگلی به ویژه بلوط، کیکم و ارژن فعالیت و نمو میکند.
شفیعی تصریح کرد: زمان مبارزه با این گیاه نیمه انگلی از اواسط بهار تا نیمه آبان ماه بوده که بذر آن هنوز قابلیت جابه جایی، گسترش و چسبندگی و تکثیر را نیافته است.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری ملکشاهی گفت: بر اساس تجربیات به دست آمده اگر مبارزه پس از طی زمانی ذکر شده انجام شود به دلیل ضربات وارده به درخت، بذر لورانتوس روی بخشهای مختلف درختان ریخته شده و به علت چسبندگی فراوان روی درخت باقی میماند و در سال بعد ایجاد آلودگی جدید میشود.
وی ادامه داد: مهمترین راه مبارزه با گیاه نیمه انگلی لورانتوس مکانیکی و با ادوات ساده ای از قبیل اره، تیشه، داس و ... بوده که باید 20 سانتیمتر پایین تر از آلودگی درخت را قطع کرد.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری ملکشاهی اضافه کرد: این عمل باید حالت تناوبی داشته و طی سه تا چهار سال مجدداً مراقبت های لازم عملیاتی شود.
شفیعی تصریح کرد: برای عملیاتی کردن این طرح اعتباری به مبلغ 120 میلیون ریال برای انگل زدایی یک هزار و 500 هکتار از جنگل های ملکشاهی اختصاص یافته است.
ملکشاهی آنلاین