ایلام بیدار11:54 - 1393/02/22
احمد توکلی در ایلام:

ادعا کنندگان حل ضربتی اقتصاد یا ساده هستند یا شارلاتان

احمد توکلی در ایلام گفت:ادعا کنندگان حل ضربتی اقتصاد یا ساده ویا شارلاتان هستند.

به گزارشایلام بیدار،احمد توکلی در نشست «اقتصاد مقاومتی» که شب گذشته با حضور دانشجویان دانشگاه ایلام در سالن آیت الله حیدری برگزار شد، بیان داشت: اقتصاد مقاومتی طرحی افتخار آمیز است که بسیاری از سیاسیون به دلیل ساده اندیشی و بی توجهی نسبت به اجرای آن غفلت می ورزند.

وی ادامه داد: در سنوات پیشین اقتصاد مقاومتی واژه ای مستعمل و رایج نبود و به جای آن اقتصاد انعطاف پذیر استفاده می شد.

این نماینده مجلس اقتصاد مقاومتی را استراتژی مجزا و مغایر با اقتصاد ریاضتی دانست و افزود: این طرح بنیه های اقتصادی و اجتماعی جامعه را در برابر شوک های بین المللی و ملی واکسینه می کند و مانع از تجربه اقتصاد ریاضتی می شود.

توکلی جهانی شدن را امری اجتناب ناپذیر دانست و گفت: صندوق بین المللی پول با تحمیل سیاست تعدیل بر کشورهای مختلف، آن‌ها را برای جبران کسر بودجه شان به سوی استفاده از بودجه های اجتماعی سوق می داد، الگوی مذکور، فقر را در جوامعی که مجری آن بودند، تشدید می کند.

وی خاطرنشان کرد: شکنندگی به حالتی اطلاق می شود که بی حفاظتی اقتصادی در برابر تکانه های خارجی عارض شود، نقطه مقابل این موضوع انعطاف اقتصادی است که توانایی سیاست را برای رفع موانع و تکانه های خارجی افزایش می دهد.

این نماینده مجلس با برشمردن انواع تکانه های خارجی تصریح کرد: کاهش درآمد صادرات تک محصولی، افزایش نرخ ارز، افزایش نرخ محصولات وارداتی، عدم تکمیل زنجیره تولید، تغییرات ساختاری مانند بازار، بلایای طبیعی، تخاصم و تکانه های ساختاری از جمله مشکلاتی است که اقتصاد کشورها را مورد هجمه قرار می دهند.

توکلی اعتبار دولت را در توجه به چهار حوزه دانست و تصریح کرد: پیش بینی تحلیل سیاستگذاری، فساد، امنیت شخصی و حقوقی و پیش بینی رفتار قضایی عواملی هستند که توجه به آن اعتبار دولت را فزونی می بخشد.

وی با طرح مثالی از تکانه های نفتی در دهه 80 -1970 گفت: اتحاد کشورهای عربی در تحریم نفتی غرب در جریان تجاوز اسرائیل به صحرای سینا و نیز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی سبب افزایش قیمت جهانی نفت تا سه برابر قیمت معمول شد؛ بنابراین در این کشورها رکود تورمی به وجود آمد.

توکلی ادامه داد: اجرای استراتژی مقابله با مشکلات اقتصادی و رعایت دو قانون مبنی بر کاهش مصرف انرژی و افزایش تنوع در منابع مصرفی باعث کاهش آثار تکانه های نفتی در کشورهای غربی شد.

این نماینده مجلس با اشاره به بند 21 اساسنامه اجرایی اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: تبیین ابعاد مقاومتی و گفتمان سازی آن بویژه در محیط های علمی، آموزشی و رسانه ای از مطالبات رهبر است.

توکلی اقتصاد کنونی ایران را مریض خواند و گفت: سیاست های غلطی که در هشت سال گذشته در ایران اجرا شد، با چهار سال دولت روحانی تعدیل و تنظیم نخواهند شد.

وی برخی از تصمیمات احمدی نژاد را مطلوب دانست و افزود: احمدی نژاد بدون مشورت دست به کارهایی می زد که نتایج معکوس داشت، احمدی نژاد گز نکرده عمل می کرد و معمولا با شکست مواجه می شد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: کسانی که می گویند ما می توانیم این اقتصاد را ضربتی معالجه کنیم یا ساده هستند و یا شارلاتان.

توکلی با اشاره به طرح های زودبازده در دولت احمدی نژاد بیان داشت: اجرای این طرح نتیجه ای جز اتلاف منابع ملی نداشت و با وجود آنکه هدف از برگزاری آن کاهش نرخ کوتاه مدت بیکاری بود؛ اما به دلیل نواقص موجود در طرح بسیاری از جوانان بیکار به بیکار و بدهکار تبدیل شدند.

وی طرح هدفمندی یارانه ها را از اساس غلط دانست و افزود: تورمی که هم اینک در ایران به وجود آمده است، هرگز تعدیل نخواهد شد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه به اقتصاد کشورهای تک محصولی «اقتصاد منابع نفرین شده» اطلاق می شود، گفت: خام فروشی نفت و خرج کردن عواید حاصل از آن بلای جای ایران شده است.

توکلی تصریح کرد: فرار از اقتصاد نفتی بسیار ضروری، دشوار و لازم است.

وی احمدی نژاد را رئیس جمهور دست پاچه و عجول دانست و گفت: روحانی هم بیش از حد معمول وعده و وعید می دهد، مومن در دادن قول بخیل و در اجرای آن سخاوتمند است.

این نماینده مجلس فساد سیاسی را بدترین دشمن ایران، انقلاب و اسلام دانست و ادامه داد: فساد سیاسی به معنای استفاده از موقعیت و قدرت برای رسیدن به مقاصد خصوصی اطلاق می شود، این امر مانند موریانه ستون های مملکت را ویران خواهد کرد.

توکلی کشمکش در سطوح بالای حکومتی را بسیار مضر دانست و گفت: تداوم این وضعیت به ضرر کشور تمام خواهد شد.