ایلام بیدار00:39 - 1404/01/28
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی:

نظارت بر دستگاه‌های اجرایی باید هدفمند باشد

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: نظارت بر دستگاه‌های اجرایی امری ضروری است؛ اما این نظارت باید هدفمند و با نگاه حکیمانه باشد.

 فریدون همتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: نظارت بر دستگاه‌های اجرایی، امری ضروری و غیرقابل‌چشم‌پوشی در مسیر حکمرانی کارآمد است، اما این نظارت باید با نگاه حکیمانه و هدفمند همراه باشد تا نه تنها کارکرد اجرایی را مختل نکند، بلکه به ارتقای عملکرد مدیران نیز کمک کند.
 

 وی افزود: متأسفانه گاهی نوع نگاه به نظارت، بیشتر رنگ‌وبوی تنبیهی و ترس آفرین به خود می‌گیرد، در حالی که فلسفه نظارت، اصلاح و پیشگیری است، نه مچ‌گیری و تضعیف مدیران. دستگاه‌های اجرایی زمانی بهترین عملکرد را خواهند داشت که بدانند نظارت‌ها برای کمک به شفافیت، ارتقاء کارآمدی و جلوگیری از انحراف‌ها انجام می‌گیرد، نه برای فشار آوردن یا ترساندن.
 

 نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: نظارت هوشمندانه و حکیمانه می‌تواند مشوق مدیران پاک‌دست و متعهد باشد. مدیرانی که با نیت خدمت وارد میدان شده‌اند نباید از نظارت بترسند، بلکه باید از آن استقبال کنند. اگر رویکرد نظارتی به درستی تنظیم شود، نه‌تنها بازدارنده تخلف خواهد بود، بلکه به‌عنوان پشتوانه‌ای برای مدیران درستکار عمل می‌کند.
 

 وی با اشاره به نقش مجلس در این زمینه تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مردم به‌عنوان یکی از ارکان نظارتی، وظیفه دارند در کنار مطالبه‌گری از دولت، فضای حمایتی برای مدیران سالم ایجاد کنند. نباید طوری عمل کرد که هر مدیری از ترس گزارش، از خلاقیت و نوآوری بترسد یا از تصمیم‌گیری شجاعانه عقب‌نشینی کند.
 

 همتی خاطرنشان کرد: در استان‌هایی مانند ایلام که مسیر توسعه نیازمند تلاش مضاعف و هماهنگی گسترده میان نهادهاست، نظارت‌ها باید سازنده و راهگشا باشد. ما باید از نظارت، پلی بسازیم برای رشد و توسعه، نه دیواری برای جلوگیری از حرکت. در شرایطی که کشور با مشکلات متعددی از جمله اقتصادی، معیشتی و مدیریتی مواجه است، باید هوشمندانه عمل کرد و مسیر پیشرفت را با همدلی و تدبیر هموار ساخت.
 

 وی در پایان گفت: مسئولیت‌پذیری، شفافیت و پاسخگویی مدیران، زمانی تحقق می‌یابد که بدانند تحت نظارتی منصفانه، دقیق و البته مشوق قرار دارند. باید بین نظارت سالم و مچ‌گیری سیاسی تفکیک قائل شد و در این مسیر، رسانه‌ها، نهادهای مدنی و مردم نیز نقش کلیدی دارند.

 

انتهای خبر/ر