به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، ۱۶ آذر در تقویم جمهوری اسلامی ایران به نام روز دانشجو نامگذاری شده است و دانشگاه و دانشجویان از قبل از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی تا دوران به ثمر نشستن انقلاب از مؤثرترین عناصر و مؤلفههای پیروزی انقلاب بودهاند، توجه جدی به دانشگاه از همان ابتدای انقلاب از سوی امام راحل صورت گرفت و پس از امام رهبر معظم انقلاب نگاه ژرف و جدی به دانشگاه داشته و دارد.
چرا دانشگاه اینقدر اهمیت دارد؟ دلیل اهمیت نهاد دانشگاه و دانشجویان بهعنوان قشر جوان، مطالبهگر متفکر و صاحب تخصص، این است که جهتدهی و هدایت فکری جامعه از سوی دانشگاه و عناصر دانشگاهی و تحصیلکرده انجام میگیرد.
دانشگاه بهمثابه مغز است که در قله و رأس جامعه قرار داشته و از طریق انتقال آگاهی و علم به پیکر اجتماع، مثل یک ناخدا برای کشتی، جامعه را در جهت اهداف خود هدایت و تأثیرگذاری زیادی بر آحاد افراد جامعه بهجای میگذارد.
مردم عادی به افراد دانشگاهی و صاحب علم، اعتماد بیشتری دارند و سخنان و تحلیلهای آنان را سخنانی مستند و علمی میانگارند.
به مناسبت روز دانشجو با زینب علی شیروانی رئیس دانشگاه پیامنور چرداول مصاحبهای داشتیم تا ابعاد این روز را تبیین کنیم.
زینب علیشیروانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: انقلاب اسلامی ایران، با عنایت به اهداف و آرمانهای بلند عدالتخواهانه، اسلامگرایانه، دفاع از مستضعفین، مبارزه با نظام سلطه، استقلالخواهی و... به یکی از موانع جدی برای تحقق نقشه قدرتهای استکباری بینالمللی تبدیل شده و ازآنجاکه همگان، بر اهمیت نهاد دانشگاه و حوزه اثرگذاری آن واقف هستند، توجه به آن، از سوی دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران بهصورت هدفمند و جدی دنبال میگردد، فراموش نکردهایم آشوبهای سال ۷۸ که مرتبط با دانشگاه، طرحریزیشده بود که اساس نظام را نشانه گرفته بود.
رئیس دانشگاه پیامنور چرداول گفت: تحریک دانشجویان، تحصن، تجمعات، اقدامات ساختارشکنانه، نقدهای رادیکال بدون آگاهی از واقعیتهای میدانی و... از جمله تاکتیکهای دشمنان برای به غلیان آوردن احساسات پاک دانشجویان عزیز هستند.
وی افزود: بحمدالله دانشجویان معاصر ایران، با حفظ آرمانگرایی و روحیه مطالبهگری و حرکت پیشرونده، از مؤمنترین عناصر انقلاب به اهداف والای نظام بوده و حضور آگاهانه، پرنشاط، بصیرت زا و عالمانه آنها در ابعاد و عرصههای مختلف معنوی، جهادی، علمی، و... باعث اعتلای امید و ارتقای عزتمندی و اعتمادبهنفس ملی شده است.
علیشیروانی بیان داشت: پیشرفت علمی که انصافاً در برخی عرصه باعث شگفتی شده است محصول دانشجویان انقلابی و آرمانخواه ایران اسلامی است.
رئیس دانشگاه پیامنور چرداول اظهار کرد: ۱۶ آذر معنایی جز استقلالطلبی، استکبارستیزی، عدالتخواهی، و حقیقتطلبی ندارد، ۱۶ آذر معنایی جز معنویت خواهی انقلابی و فوران شعلههای خشم عزتخواهانه بر علیه وابستگی و سلطهطلبی ندارد.
وی بیان داشت: ۱۶ آذر یک فریاد بلند بر علیه آمریکای جهانخوار است. ۱۶ آذر نماد مظلومیت ملتی است که با اعتماد به خدا و اعتماد به رهبری آسمانی و اعتماد به قدرت ایمان و اراده خود، تمام قامت بر علیه ستم جهانی ایستاد. ازاینرو فهم ۱۶ آذر در جهت حراست از این رخداد مهم انقلابی بسیار حائز اهمیت است.
علیشیروانی گفت: امروزه در عرصه رسانهای که توسط برخی مطبوعات داخلی پیگیری میشود شاهد تفاسیری بسیار متفاوت از اصالت و روح حقیقی ۱۶ آذر و روز دانشجو هستیم دانشجویان و دانشگاهیان عملاً نشان دادهاند که در برابر هجمههای فرهنگی غرب و عرضهکردن همه مکاتبات فکری غرب، مقاومت نموده و باایمان راسخ به راه و مسیر نورانی انقلاب، همچنان از قافلهسالاران دفاع از آرمانها بوده و با جانودل از همه دستاوردهای انقلاب حراست خواهند کرد.
وی تصریح کرد: دانشجوی انقلابی پرچمدار مطالبهگری، عزتخواهی، استقلالطلبی، آزادیخواهی، اسلامخواهی، استکبارستیزی و نفی هرگونه وابستگی است.
انتهای خبر/ر