ایلام بیدار08:30 - 1395/10/16
ایلام بیدار گزارش می دهد؛

حضور تأثیرگذار رهبر معظم انقلاب در پیروزی عملیات میمک

فرمانده برون مرزی مردمی منطقه استراتژیک میمک گفت: حضور آیت الله العظمی امام خامنه ای در بین نیروهای مردمی در منطقه میمک باعث تقویت روحیه آنها شد.

گروه جهاد و مقاومت ایلام بیدار:: 19 دیماه؛ سالروز آزادسازی ارتفاعات میمک، تحت عنوان "عملیات ذوالفقار"، واقع در شهرستان مهران و بخش صالح آباد ایلام است. این عملیات از افتخارات سپاه اسلام و عشایر و ایلات غیور و بویژه ایل بزرگ خزل که در اوایل جنگ تحمیلی صورت گرفت.

فتح میمک به عنوان اولین عملیات پیروزی آفرین رزمندگان اسلام در جنگ تحمیلی شناخته شده است. نقش سپاه، بسیج، ارتش و نیروهای مردمی در این عملیات نقشی بسیار حائز اهمیت بوده است، بخصوص نقش مردمی؛ بطوریکه عشایر و بخصوص ایل خزل در صف این عملیات در به نتیجه رسیدن این پیروزی نقش بسزایی داشته اند. درهمین راستا برآن شدیم تا با چند و چون این عملیات بیشتر آشنا شویم لذا با "محمد چمن آراء"، مسئول و فرمانده برون مرزی و درون مرزی مردمی منطقه استراتژیک میمک به مصاحبه در این زمینه پرداختیم. وی در این مصاحبه از حضور مقام معظم رهبری و تأثیرگذاری حضور ایشان در بین نیروهای مردمی می گوید. چمن آراء در این مصاحبه به زخمی شدن صدام از ناحیه دست چپ توسط نیروهای مردمی در غرب میمک اشاره و در این باره می افزاید: در حالی که صدام گفته بود 3 روزه ( یک هفته) به تهران می رسد، ولی توسط نیروهای مردمی زخمی ( براساس گفته شاهدان عینی ) و در بیست و سومین روز جنگ در منطقه میمک که بعثی ها چاره ای جز حمله شیمیایی نمی دیدند، این زخمی شدن صدام در روز بیست و پنجم اتفاق افتاد.

در ادامه بخش هایی از مصاحبه تفصیلی با فرمانده برون مرزی و درون مرزی مردمی منطقه استراتژیک میمک را با هم می خوانیم:

* آقای چمن آرا،  در ابتدا درباره منطقه استراتژیک میمک توضیح بفرمائید.

غرب میمک جای تألیف و چراگاه ها و بیشه گاه ها و آبخوارها و برکه هایی بوده که در طول تاریخ جزء ایل خزل است. ارتفاعات میمک یکی از مهمترین نکته هایی است که در مرز قرار گرفته و در طول تاریخ مورد تهاجم بین دو دولت ایران و عراق بوده و پاسگاه های متعددی هم از طرف عراق و هم از طرف ایران در این نقطه مستقر بودند.

میمک از چهار جهت ارزشی و با اهمیت حیاتی برخوردار است و بخاطر همین منابع حیاتی ای که میمک دارد موجب شد که بین شاه در سال 54 بین صدام و حسین البکر که رئیس جمهور وقت عراق بود گفت: بجای اروند رود هر نقطه ای از مرز که می خواهی انتخاب کن که در نهایت این نقطه را انتخاب کردند.

* نیروهای مردمی برای عملیات میمک چگونه تشکیل شد؟

بعد از پیروزی انقلاب با حضور آیت الله حیدری در شهر ایلام کمیته هایی را برای تحت نظارت و نگهبانی برون مرزی و درون مرزی و صعب العبور و نیز گشت شبانه تشکیل دادیم. بعد از مدتی آیت الله حیدری در دیداری با بنده اعلام کرد که مرز خالی شده و آنجا خطرناک است و پاسگاه های غرب میمک نی خزر و ... در داخل خالی شدند وآن منطقه قبلا در تقسیم بندی جزء حوزه استحفاظی کرمانشاه محسوب می شد.

تا زمانی که عشایر آنجا بودند با آنها می جنگیدیم. منتها گاهی به غارت و چپاول گله و گوسفند اقدام می کردند و مدارکی هم در دست داریم که درمیمک به طول 308 هکتار ما خریداری کردیم ولی آنها آن را برده و آن قطعنامه 1975 الجزایر را دیگر قبول کردند که ایران بجای اروند رود به عراق واگذار کند.

* در خصوص انتخاب حضرتعالی بعنوان فرمانده برون مرزی و درون مرزی مردمی منطقه استراتژیک میمک توضیح دهید.

ما در این موقع با این شرایط ادامه دادیم و مناطقمان و عشایر در قسمت غرب میمک بین این دو پاسگاه ها برقرار کردیم تا انقلاب پیروز شد و این پاسگاه ها که این افرا د فرار کردند آقای حیدری آمد و در مسجد امام رضا(ع) به بنده فرمود که شما بعنوان مسئول برون مرزی و درون مرزی باش و این منطقه استراتژیکی را تحویل و نیرو درآنجا مستقر کن. در انجا که مسقر شدیم پاسگاه ها را تحویل گرفتیم. خود آیت الله حیدری هم تشریف آوردند و تیراندازی هایی کردیم و نگهبانی را آغاز کردیم.

بعد از مدتی دیدیم که ژاندارمری فرار کرده بود ما در یک ناراحتی زیادی به سر می بردیم بخاطر اینکه از لحاظ وسایل و امکانات بسیار ضعیف بودیم و هوای میمک بعد از عید نوروز بسیار گرم می شد. طوماری را نوشتیم به کرمانشاه که پاسگاه ها را به ایلام بیاوریم، سروان شمس از قصرشیرین آمده بود و فرمانده وقت ژاندارمری ایلام "جلال لکی" بود. وی توصیه کرد که شما بیا و پاسگاه هایی رو که گرفتید بعنوان مسئول و فرمانده جوانمردان ژاندارمری استان ایلام تقبل کنید. ما هم ناچار بودیم چون کسی نبود. با آیت الله حیدری هم صحبت کردیم فرمود توکل بر خدا، شما کارت را ادامه بده ما هم هستیم.

*خطر افراد سودجو در زمان عملیات میمک / تمجید آیت الله طالقانی از استان انقلابی ایلام

در زمانی که ما در پاسگاه ها مستقر بودیم، در این میان افراد سودجو اسلحه را از عراق خریداری و به ضدانقلاب تحویل می دادند. تعدادی از همین سودجویان تعدادی گاو را می خواستند از مرز عبور دهند، ما هم متوجه شدیم و تیراندازی کردیم فرار کردند و گاوها جا ماندند و از پاسگاه غربی میمک اینها را گرفتیم.

بعد از این ماجراها به خدمت آ یت الله طالقانی در تهران مشرف شدیم و تمام موضوع را بیان و گفتم جوانمردانی از این خطه در میمک مستقر شدند وایشان گفتند : آفرین به این استان انقلابی .

*حضور تأثیر گذار مقام معظم رهبری تا زخمی شدن صدام توسط نیروهای مردمی در غرب میمک

اما حضور آیت الله العظمی امام خامنه ای در بین نیروهای مردمی در منطقه میمک باعث تقویت روحیه آنها شد؛ این عملیات که با عنوان ضربت ذوالفقار انجام گرفت در نهایت با پیروزی ایران همراه بود که در نهایت 40 روز بصورت تک و پاتک صورت گرفت.

*حماسه میمک به روایت شعر توسط "محمد چمن آراء"

اما در لابه لای این مصاحبه دریافتیم که ایشان علاوه بر رزمنده بودن، از هنر بالایی در شعر برخوردار هستند، بطوری که تمام آنچه را که در حماسه فتح میمک رخ داداه است را در قالب شعر درآورده است. جالب تر از این، چمن آراء این شعر را در زبان های کردی، فارسی و عربی سروده است.

در ادامه توجه شما را به بخش هایی از سروده ی این رزمنده و یادگار دفاع مقدس عملیات ذوالفقار میمک جلب می نماییم:

             چفیه وه دوره گردن                                                                        له شیان خسیم له درون

              شیریل شو شکاران                                                                        حمله کردن وهاران

            آورگر دانه و کاوان                                                                            بعثی کشیاس فرآوان

            حمله چو باد صرصر                                                                          و ذوالفقار حیدر

            میمک چون قلعه خیبر                                                    آوگر دایمن له کافر / تبریک وتیم و رهبر

            آتش بار و خون ریزی                                                                     جنگ تا، جنگ تا پیروزی

 

انتهای پیام/س