به گزارش ایلام فردا به نقل از تسنیم، صلاحیت علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجلس بررسی شد و موافقان و مخالفان وی نظرات خود را مطرح کردند و پس از آن وزیر پیشنهادی طی صحبتهایی از برنامه خود دفاع کرد.
** حیدرپور؛ موافق وزیر پیشنهادی ارشاد
عوض حیدرپور نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی صبح امروز چهارشنبه در ادامه جلسه علنی امروز پارلمان طی سخنانی در موافقت با علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: یکی از مسائلی که مقام معظم رهبری بارها نسبت به آن توصیههایی داشتهاند، موضوع انتخاب وزرا از سوی نمایندگان مجلس است، بنابراین ما در انتخاب وزرا دقت میکنیم که فرد پیشنهادی ایمان داشته و فرد صالح و انقلابی باشد، سرد و گرم روزگار را چشیده و پایبند به انقلاب اسلامی باشد.
وی ادامه داد: همه ما میدانیم که انقلاب اسلامی به نام دین و فرهنگ پیروز شد و مهمترین تفاوت آن با دیگر نظامهای جهانی در این است، همچنین در این انقلاب وزارت فرهنگ و ارشاد جایگاه بالا و ویژهای دارد و همه ما نمایندگان دغدغه انتخاب یک وزیر خوب برای آن را داریم.
این نماینده مجلس همچنین گفت: پس از حماسه ۲۴خرداد همه دشمنان و دوستان به انتخاب وزیر فرهنگ چشم دوختهاند و خدارو شکر که آقای روحانی فردی مثل آقای جنتی را به عنوان وزیر این وزارتخانه انتخاب کردهاند. همچنین معتقدم که جنتی صالح و معتقد به صلاح و اصلاح نسل آینده است.
به گزارش تسنیم، حیدر پور با اشاره به سوابق کاری وزیر پیشنهادی فرهنگ گفت: در ابتدای انقلاب و اوایل جنگ آقای جنتی به صدا وسیمای اهواز رفت و من آن روزها در مناطق جنگی حضور داشتم و از نزدیک با وی آشنا بودم؛ آقای جنتی پس از اینکه به صدا و سیمای اهواز رفت آنجا را از نیروهای ضد ارزشی و ضد انقلاب پاکسازی کرد و به نیرو ساختن برای صداو سیما پرداخت. پس از آن به تهران منتقل شد و به عضویت شورای صدا وسیما در آمد و اگر امروز یک صدا وسیمای خوب داریم که مقام معظم رهبری هم از آن راضی هستند، مدیون قانونی است که جنتی و روحانی به عنوان اعضای این شورا آن را تدوین کردهاند.
وی با بیان اینکه کارآمدی از ویژگیهای جنتی است، گفت: وقتی آقای جنتی به وزارت فرهنگ و ارشاد رفت ما همواره عملکرد وی را رصد میکردیم و دلیل این موضوع هم علاقهای بود که به ایشان و خانوادهاش داشتیم بنابراین مطمئنم هر کجا که آقای جنتی کار کرد، به خوبی از پس آن مسئولیت بر آمد و برای بنده جنتی یک شهید زنده است که امروز این شهید زنده میخواهد وزیر شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه خوشحالم از اینکه مخالف صحبتی در مخالفت با آقای جنتی نداشت، گفت: ایشان همواره یک فرد انقلابی و ساده زیست بوده که امیدواریم این حال ساده زیستی، شهادت طلبی و انقلابی بودن خود را در وزارت فرهنگ و ارشاد هم حفظ کند.
حیدرپور ادامه داد: آقای جنتی فقه و دین را به خوبی میشناسد و میداند چطور باید مشکلات را از نظر اسلامی حل کند چون در این زمینه اطلاعات کافی دارد البته آقای جنتی برای من جز آیات بود و من ایشان را به عنوان یک آیت الله میشناسم بنابراین آقای جنتی که میخواهد مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد را بر عهده بگیرد هم فرهنگ را خوب میشناسد و هم اسلام را بنابراین می تواند به خوبی به وظیفه خود در این وزارتخانه عمل کند.
** دستغیب؛ موافق وزیر پیشنهادی ارشاد
دستغیب نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با استفاده از زمان باقیمانده از نماینده شهرضا به موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ پرداخته و گفت: با مطالعه دقیق برنامههای جنتی پی بردم که تمام دغدغههای ما در حوزه فرهنگ و همچنین دغدغههای مقام معظم رهبری و انتظارات ایشان از این حوزه در برنامههای پیشنهادی علی جنتی وجود دارد.
وی ادامه داد: ایشان به درستی میداند که حوزه فرهنگ و ارتباطات، تعامل گستردهای با حوزههای دیگر دارد و با روزمرهگی و حاشیه سازی نمیتوان حوزه فرهنگی کشور را مدیریت کرد. همچنین آقای جنتی به خوبی میتواند عقبه دینی را وارد مسائل فرهنگی کند و از این نکات قوت وی خواهد بود.
به گزارش تسنیم، این نماینده مجلس با بیان اینکه جنتی به خوبی میتواند عناصر فعال در حوزه فرهنگ را مدیریت کند، گفت: همانطوری که آقای جنتی به درستی در برنامههای خود اشاره کرده، تبادل فرهنگی به بارور کردن فرهنگ کشور منجر میشود در حالی که هدف تهاجم فرهنگی ریشه کن کردن فرهنگ کشور است که شناخت این موضوع نیازمند دشمن شناسی است؛ جنتی این ویژگی را دارد و مطمئنم میتواند در مقام عمل این موضوع را انجام دهد.
دستغیب در پایان تاکید کرد: کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها برگزار کردن چند جشنواره نیست و موسسات و نهادهای غیردولتی هم میتوانند این کار را انجام دهد و ایشان هم به این موضوع اعتقاد دارد. لذا از نمایندگان میخواهم با رای بالایی به وی اعتماد کنند.
** سبحانینیا، موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی:
برنامههای وزیر پیشنهادی فرهنگ اسلامی و ایرانی است
نایب رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت گفت که برنامههای وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامههای اسلامی و ایرانی به دور از تحجر و وابستگی است.
به گزارش جهان به نقل از ایسنا، حجتالاسلام سبحانینیا موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی که نوبت خود را با محمد دامادی نماینده ساری تقسیم کرده است در صحن علنی نوبت صبح امروز گفت: امیدوارم نمایندگان با رای قاطع خود به آقای جنتی از رییس جمهور برای معرفی ایشان قدردانی کنند؛ همچنین از ۱۴۸ همکارم که در موافقت با وزیر پیشنهادی ثبت نام کرده بودند و فرصت برای آنها برای دفاع از ایشان پیش نیامد تشکر میکنم.
وی با بیان اینکه سوابق انقلابی و مبارزاتی جنتی برای همه روشن است گفت: ایشان فرزند واقعی انقلاب و هم پرونده عزتشاهی اسطوره مقاومت علیه رژیم ستمشاهی است، کسی که رژیم منحوس پهلوی وجودش در ایران را برنتافت و ناچار شد از کشور برای ادامه مبارزه مهاجرت کند.
سبحانینیا ادامه داد: آقای جنتی بسیاری از مبارزان نظام همچون شهید اندرزگو را در دمشق و بیروت آموزش داده است، ایشان بیش از یک دهه از معارف بلند حوزه آن هم در محضر نامآورترین اساتید بهره بردند.
این عضو مجمع نمایندگان روحانی مجلس اظهار کرد: جنتی از خانواده اصیل و بزرگوار و تربیت شده بزرگ مردم آیتالله جنتی است که دارای سه دهه تجربه مدیریت در عالیترین سطوح در داخل و خارج را دارد، ایشان امین، پاکدست، مشورتپذیر، متواضع، بااخلاق و مدیری نمونه و تواناست، جهان را به خوبی میشناسد و در بحرانیترین شرایط دو دوره استاندار بوده که کارنامه درخشانی دارد.
وی با اشاره به اظهارات مخالفان وزیر پیشنهادی گفت: ابتدا لازم است که از مخالفان تشکر کنم که نکتهای در باب شخصیت و توانمندی ایشان نداشتند و دغدغههای خود را در مورد برنامههای آقای جنتی مطرح کردند.
سبحانینیا ادامه داد: مخالفان موضوعی در مورد برنامههای ایشان در خصوص تهاجم فرهنگی مطرح کردند که بنده با مطالعه برنامه ایشان متوجه شدم که برنامهای در خصوص تهاجم فرهنگی و دغدغههای نمایندگان دارد.
این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه برنامه جنتی یکی از جامعترین برنامههای پیشنهادی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است گفت: این برنامه یک سند فرهنگی است که برای مدیریت فرهنگی کشور بسیار مفید و ضروری است بیتردید این برنامهها با مشورت نخبگان آماده شده که بسیار امیدبخش است.
وی با تاکید بر اینکه در برنامههای وزیر پیشنهادی سهم برنامههای دینی بسیار برجسته است گفت: در این برنامه ارزشمداری، ترویج فرهنگی عفاف و حجاب، تقویت بنیان خانواده، برنامههای قرآنی، توجه به ارزشهای دفاع مقدس و توسعه فرهنگ وقف دیده شده است.
سبحانینیا با تاکید بر اینکه در برنامههای پیشنهادی جنتی خبری از افراط و تفریط نیست افزود: برنامههای اسلامی و ایرانی و نه بوی تحجر و واپسگرایی میدهد و نه در دامان مکتب ایرانی غلطیده است، او خود نماد یک ایرانی مسلمان پایبند به ارزشها است که به بهانه نوگرایی و مدرنیته سنتها را فراموش نکرده است و پاسداری از ارزشها و سنتها در مقابل نوگرایی قرار دارد.
این عضو مجمع نمایندگان روحانی با تاکید بر اینکه اعتدال را میتوان در نقش دولت در فرهنگ میتوان دید توضیح داد: در برنامهها نه نگاه لیبرالی دولت غیرمسوول و فرهنگ و هنر غیرمتعهد را میپذیرد و نه معتقد به دولت همه کاره و سوسیالیستی است، تمرکز زدایی راه میانه است و دولت مسوول مردم را در مدیریت سهیم میکند و در عین حال خود را از عرصه فرهنگ کنار نمیکشد.
وی با بیان اینکه نماد دیگر اعتدال در بخش اقتصاد فرهنگی دیده میشود افزود: برخی کشورهای سرمایهداری لیبرال نگاهشان به هنر صرفا تجاری است و هنر را صنعتی پولساز و درآمدزا میدانند که نتیجه این بینش تجاری شدن فرهنگ و از بین رفتن اصالتها و ارزشها است، متاسفانه گاهی این تفکر را در مدیریت فرهنگی کشور میبینیم اما این رویکرد در برنامههای آقای جنتی دیده نشده است.
سبحانینیا افزود: آقای جنتی در برنامههایش ضمن توجه به رونق اقتصاد فرهنگ حمایت دولت از تولیدات فاخر ارزشی و دینی مورد توجه قرار گرفته است.
وی عدالت فرهنگی را یک آرزو خواند و اظهار کرد: این که همه مردم بتوانند از برنامههای فرهنگی بهره ببرند و همچنین اینکه این موضوع به خوبی برای همه روشن شود که ایران فقط تهران نیست به درستی در برنامههای آقای جنتی ذکر شده و عدالت برجسته است.
این نماینده اصولگرای مجلس با بیان اینکه در برنامههای پیشنهادی وزیر بر نقش دیگر وزارتخانههای به عنوان معین وزارت فرهنگ تاکید شده است افزود: کلیت فرهنگی را باید یک مجموعه فرابخشی و بین وزارتخانهای دید مگر میتوان بدون وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دیگر وزارتخانهها تحول فرهنگی ایجاد کرد.
وی گفت: وزیر فرهنگ باید بتواند از امکانات همه وزارتخانهها بهره گیرد تحول فرهنگی را باید به عنوان یک بسته دید که هر بخش دولت در آن سهم دارد، چه کسی بهتر از آقای جنتی است که با سوابق درخشانش میتواند این هماهنگی بین بخشی را ایجاد کند.
** حمید رسایی، مخالف وزیر پیشنهادی ارشاد
حجت الاسلام حمیدرسایی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلام شهر که در جلسه علنی امروز ( پنج شنبه ) در مخالفت با علی جنتی گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن میگفت، با بیان اینکه مخالفت من از جنس دغدغه است، گفت: البته آقای جنتی در خانوادهای قرار دارد که در راس آن یک رجل دینی ، سیاسی و با بصیرت که مثل کوه در برابر دشمنان ایستاده قرار دارد. اما ما می خواهیم به فرزند و نه به آیت الله جنتی رای دهیم .
وی افزود: آقای جنتی در مصاحبهای ارادت خود را به یکی از افراد اعلام کرد ما معتقدیم بسیاری از آسیب های فرهنگی ناشی از همان فرد و اطرافیان آن است، این در حالی است که علی جنتی نسبت به او ارادت فکری دارد.
نماینده مردم تهران در ادامه به اهمیت فرهنگ اشاره کرد و با بیان اینکه اهمیت فرهنگ نسبت به سیاست و امنیت ریشهای است، تاکید کرد: فرهنگ زیرساخت است و هر حوزه اعم از سیاسی، اجتماعی، صنعتی و امنیتی نیاز به فرهنگ دارد که دولتهای قبل این اهمیت را رعایت نکردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، رسایی تاکید کرد: وزارتخانه همچون فرهنگ و ارشاد اسلامی دم دستی نیست، بلکه فکری و اجرایی است و باید در آن کار فرهنگی انجام داد. البته باید به این نکته نیز اشاره کنم که ساختن کتابخانه کار فرهنگی تلقی نمیشود. بنده به احمدی نژاد گفته بودم که ساختن کتابخانه کار عمرانی است و نه فرهنگی. کار فرهنگی یعنی افزایش سرانه مطالعه، بهبود وضعیت حجاب و ارتقای خودباوری. آقای جنتی من این برنامهها را نمیبینم .
وی خاطر نشان کرد: احمدی نژاد در فرهنگ عمومی تغییراتی را به عمل آورد که این مربوط به شخصیت او بود. ما دو دوره مدیریت را در وزارت ارشاد تجربه کردیم. در یک دوره فردی وزیر ارشاد شد که امروز تحلیلگر رسانههای بیگانه شده است و در دورهای افرادی همچون صفار و حسینی مدیریت کردند که بر تفکر و بینش قرآنی تاکیدداشتند، البته در هر دو دوره اشتباهاتی داشتیم .
نماینده مردم تهران خطاب به وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آقای جنتی نگذارید اشتباهات گذشته اتفاق بیافتد. نگذارید این افراد افراطی و تندرو شما را به سمتی که میخواهند ببرند. مقام معظم رهبری بارها بر تهاجم فرهنگی تاکید کردهبودند اما به آن توجه نشد.
رسایی در ادامه سخنانش خاطر نشان کرد: در دورهای شعار توسعه سیاسی مطرح شد، اما دیدیم که در همان دوره، انتخابات دوم شوراها با کمترین مشارکت برگزار شد. همچنین برخی افراد نفوذی در نشریات زرد نفوذ کرده بودند. آقای جنتی این افراد دوباره فعال شدهاند، البته روحانی کتک خورده آنها است و به اینها بها نمیدهد، اما این بار بر عهده شما است. این افراد در آن دوره میگفتند صداوسیمای لاریجانی هم باید تعطیل گردد.
وی ادامه داد: گفته شده است این دولت دولت اعتدالی است، نه دولت افراطیها. اما من میگویم همین افراطیها جنب وجوش پیدا کردهاند و میخواهند برگردند. در همین راستا اخباری شنیدهایم در خصوص معاونت پارلمانی رئیس جمهور که امیدواریم اتفاق نیافتد.
نماینده مردم تهران در ادامه با بیان اینکه در برنامه علی جنتی قطعیت ندیدهایم، این سوالها را مطرح کرد : آقای جنتی چه برنامه ای در خصوص موسسات فرهنگی ، کانونهای فرهنگی ، سازمان اوقاف و سازمان فرهنگ و ارتباطات دارید؟ به گزارش خبرگزاری تسنیم، رسایی همچنین تاکید کرد: آنهایی که میخواهند برگردند با تو دهنی روحانی روبرو شدهاند. روحانی به آنها تودهنی میزند، چرا که میگویند باید بینش سیاسی را عوض کنیم میگویند جمهوری اسلامی بماند، اما حاکمیت جمهوری که ولایت فقیه است برود. حرف من آن است که بعضیها که در فتنه بازی خوردند، نمیگویم در داخل کشور نباشند اما نباید مسئولیتی هم بپذیرند.
** علی جنتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی:
مدیریت فرهنگی را به اهلش خواهم سپرد
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در نطق دفاع از خود در مجلس شورای اسلامی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی تاکید کرد و گفت: تلاش میکنم تصویری درست از شکوه و عظمت ایران را به جهانیان برسانم.
به گزارش جهان به نقل از ایسنا، علی جنتی سخنان خود را با حدیثی از امام علی(ع) شروع کرد و گفت: امام علی(ع) میفرمایند «انحراف به چپ و راست گمراهی است و مسیر درست میانهروی است».
آمدهام تا در پیشگاه شما نمایندگان مجلس برای تصدی مسئولیت دشوار اعلام آمادگی کنم.
آمدهام تا اعلام کنم به عنوان فرزند کوچک امام(ره) و رهبری برای رساندن پیام معنوی انقلاب اسلامی به جهان آمادگی دارم.
او ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیتی بزرگ و پرمخاطره است، من به خوبی به سختی راه آن آگاهم و میدانم که سخنگویی هفت هزار سال تمدن و فرهنگ کاری دشوار است، در دست داشتن وزارت فرهنگ به عنوان امالقرای جهان اسلام آن هم در این روزگار پرحادثه کاری آسان نیست؛ به خوبی میدانم فرهنگ باید در اولویت نخست باشد، فرهنگ زبان انقلاب اسلامی و هنر زبان گویای مردمان پارسی است.
جنتی اضافه کرد: ایران فرهنگی مرزی نمیشناسند، در حال حاضر تنها دنیای شرق بلکه دنیای غرب هم که در تاریکی مغرب گرفتار شده به خورشید گرمابخش فرهنگ و هنر اسلامی چشم دوخته است.
وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: میدانم که فرهنگ تنها وسیله پر کردن فراغت نیست، بلکه دیپلماسی عمومی کمهزینهترین و بهترین راه برای ایجاد تعامل سازنده با جهان غرب است، در دنیایی که هستیم همه تلاش میکنند تصویری زیباتر از خود به نمایش بگذارند، به عبارتی جنگ امروز جنگ تصویر است، بر همین اساس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفهی مهم برای ارائه تصویر درست از شکوه و عظمت ایران برعهده دارد.
او خاطرنشان کرد: به رغم همه تلاشهای صادقانه دولتهای گذشته وضعیت فرهنگی کشور همچنان نامطلوب است، تهاجم فرهنگی توطئه نیست، در شرایطی که کشورهای اروپایی نگران تهاجم فرهنگی آمریکا هستند و با بودجههای میلیاردی تلاش میکنند مقابل آمریکایی شدن فرهنگشان بایستند تکلیف ما و کشورهای دیگر آسیایی روشن است.
جنتی با بیان اینکه ایستادگی، تنها از طریق بازگشت به خویشتن خویش و ریشهها ممکن است تاکید کرد: بازگشت به خویشتن یعنی بازگشت به دین، اسلام رحمانی، اسلام گذشت و عفو، اسلام کرامت انسانی که در آن افشاگری، بهتان و دنیاپرستی گناهی نابخشودنی است. بازگشت به خویشتن یعنی بازگشت به اسلام اخلاق، اسلام امانتداری، اسلامی که پیامبرش پیامبر رحمت است و اسلامی که برای همه نسلها است و بر عقلانیت پای میفشارد.
وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد ادامه داد: برای مقابله با تهاجم فرهنگی راهی جز بازگشت به اسلام ناب محمدی وجود ندارد، البته مسافران ایران زمین جا دارد به ایرانی بودن خودمان ببالیم و به فرهنگ و تمدن هفت هزار ساله خود افتخار کنیم، ایران همواره سرزمین توحید بوده و پیروان آسمانی همواره در آن میزیستهاند، شرکت و بتپرستی هیچگاه در آن جای نداشته است.
وی تصریح کرد: خدمات ایرانیان به اسلام همانگونه که شهید مطهری گفته موجب فخر ما است،. باستانپرستی و باستانزدایی هر دو با مشی اعتدال ناسازگار است، آنهایی که پرچم ایران را برابر پرچم اسلام برافراشتند و آنهایی که در ستیز با فرهنگ اسلامی هستند هر دو به بیراهه میروند اسلام و ایران هر دو دو روی سکه فرهنگ ایرانی هستند.
جنتی افزود: اگر رای آوردم و این مسئولیت را برعهده گرفتم خواهم کوشید چهره ایران توحیدی، معنویتگرا و غنایافته از اسلام ناب را به جهانیان بشناسانم؛ تلاش خواهم کرد با پاسداری از زبان فرهنگی راه را بر نفوذ فرهنگ بیگانه ببندم، تلاش خواهم کرد با تقویت اتحادیه فرهنگی فارسیزبانان، فارسیزبانان دنیا را گرد هم بیاورم و با ارسال سفیران فرهنگی شایسته و کاردان و فرهیخته راه را برای همگرایی جوامع اسلامی باز کنم.
وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد ادامه داد: تلاش خواهم کرد ازفرصت ریاست دورهای جنبش عدم تعهد استفاده کنم و پیام دوستی ایران را به جهانیان برسانم و با اعزام بزرگان فرهنگی کشور به جهان آن را ارتقا بدهم، جهان کنونی تشنه شنیدن پیام اسلام، شعر و ادب فارسی و خط و نقاشی ایرانی است، هنر بهترین سفیر ایران در جهان است، میتوان با کمک علمای آگاه و عالی فرهنگ، سینماگران متعهد،اهالی موسیقی، هنرهای تجسمی و رسانه بسیاری از درهای بسته را گشود، فرهنگ چون آبی زلال تشنگان حقیقت را سیراب خواهد نمود.
جنتی تاکید کرد: در روزگاری نامزد وزارت فرهنگ و ارشاد شدم که جمع کثیری از نخبگان و اهالی فرهنگ از دولت فاصله گرفتهاند، در حال حاضر کشمکشهای بیثمر و تضارب آرا را گرفته، جای خالی اسلام رحمانی در برخورد با هنرمندان احساس میشود،. هنرمندان تشنه برخوردهای کریمانه هستند.
وی گفت: روزنامهنگاران و رسانهها نقش موثری در ساختار فرهنگی کشور دارند، من تلاش خواهم کرد بدون عدول از ارزشها،آرامش را به عرصه فرهنگ و هنر برگردانم، مدیریت فرهنگی را به اهلش خواهم سپرد و بزرگان را بزرگ خواهم داشت وسعی میکنم دغدغههای معیشتی را کاهش خواهم دهم.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: من هنر برای هنر را که از آموزههای لیبرالیستی گرفته شده نمیپسندم معتقدم هنرمند باید معتقد باشد و هنر نمیتواند از ارزشهای اصیلش دور باشد.
او سپس به چند نکته از برنامههایش اشاره کرد و گفت: اصول مهم برنامههایم برگرفته از اسناد بالادستی از جمله سند چشمانداز، برنامه پنجم توسعه است. نخستین اصل برنامههای من ترویج برنامههای دینی و سبک زندگی بر اساس الگوی ایرانی اسلامی است. برای تحقق این سیاست ترویج عفاف و فرهنگ قرآنی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
جنتی همچنین خاطرنشان کرد: دیدگاههای علما به عنوان سرمایه بزرگ و ارزشمند پشتوانه فرهنگی خواهد بود، از فرهنگ دوران دفاع مقدس نیز به عنوان گنیجنهای گرانبها استفاده خواهد شد، مساجد و هیاتها هم فرصتی استثنایی برای کمال فرهنگی هستند.
او اضافه کرد: برنامه دوم من مردمی کردن و عدالت در بخش فرهنگ است، فرهنگ برابر یعنی فرصت برابر برای همه، احترام به بزرگان و گشودن راه برای استعدادها، فرصت برابر برای لایحههای فرهنگی، امکان دسترسی همگان به شاهراههای علم و فرهنگ را فراهم میآورد.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، تمرکززدایی و تراکمزدایی در مراکز فرهنگی را از اصول مهم فرهنگی عنوان کرد و گفت: ضمن اعتماد به مدیریت محلی و منطقهای باید نخبگان محلی استانها و شهرستانها سهمی به مراتب بیشتر داشته باشند.
جنتی شوراهای شهر و مراکز مردمنهاد را قلب تپنده فرهنگ عنوان کرد و افزود: باید برای احیای فرهنگ عمومی و سبک زندگی که مورد تایید مقام معظم رهبری است از مدارس آغاز کرد.
وی افزود: همچنین امیدوارم بتوانم با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ارتقای فرهنگ عمومی کشور گامهای بلندی برداریم.
وی خود رایی را آفت فرهنگی دانست و گفت: از شهید دکتر بهشتی آموختم که مناصب و پستها امانتی در دست مسئولان و فرصتهایی برای خدمت هستند امیدوارم اندک تجاربی که در سالهای طولانی داشتهام مرا یاری رساند در این مسیر چشم امیدم به علما و مراجع نیز است.