ایلام بیدار08:23 - 1396/04/13
تغییر پروژه چم سرخ از ملی به روستایی؛

به پایان آمد بودجه حکایت همچنان باقیست

پروژه ملی جاده چم سرخ دهلران که بیش از 13 سال از آغاز عملیات اجرایی آن می گذرد به پروژه روستایی تبدیل شده است.

به گزارشايلام بيدار به نقل ازنسیم دهلران،  استان ایلام جزء استان های کم جمعیت و کم وسعت کشور به حساب می آید اما همین استان کوچک برای ساکنانش دغدغه ای بزرگ به نام جاده دارد که سال هاست با خطرات آن دست و پنجه نرم می کنند.

 
با وجود اینکه جاده های این استان خیلی کمتر از دیگر استان ها است اما مسیرهای ارتباطی مهم و استراتژیکی می باشند از جمله وصل شدن جنوب کشور به غرب، مسیر عتبات عالیات و... که همچنان مسافران هنگام عبور از آن باید رنج های فراوان را متحمل شوند.
 
سال ها طولانی است که دوبانده بودن جاده در استان ایلام به یک آرزوی دست نیافتنی تبدیل شده و از بین بردن یک پیچ خطرناک ۲۰۰ متری را پیمانکار در بازه زمانی بیش از ۴ سال انجام می دهد که دلیل این زمان طولانی نیز مشخص نیست.
 
مسیر ایلام به مهران به دلیل راه ارتباطی عتبات عالیات سالهاست که در حال تکمیل زیرساخت های آن برای دوبانده کردن هستند و هر وقت از مسیر آن عبور می کنید چند کارگر پرچم قرمز به دست و دو بیل مکانیکی و چند وسیله سنگین دیگر چیزی به چشم نمی خورد. این وسایل را در استان های دیگر برای پروژه های روستایی استفاده می کنند و نه برای پروژه ملی به این مهمی...
 
پروژه جاده چم سرخ دهلران از سال ۸۳ آغاز شده است و تا کنون حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
 
این پروژه قرار بود مسیر دهلران به زرین آباد و ایلام بسیار نزدیک کند تا هم بخش زرین آباد از دوری با مرکز شهرستان خلاص شود و هم شهرستان دهلران که از مرکز استان بسیار دور است و به جایش با مرکز استان خوزستان نزدیکتر و بی خطر تر است نزدیک شود تا دیگر مشکلاتی از جمله اعزام بیماران، صعب العبور بودن برای مردم و خطرات زیاد تردد برای کارهای اداری و... بسیار کمتر شود.
 
نزدیک به 130 میلیارد ریال هزینه این پروژه شده است ولی متأسفانه چند سالی است که حتی یک کارگر پرچم قرمز به دست هم در آن تردد ندارد و دیگر به حال خود رها شده تا شاید کسی بیاید و به حال آن بگرید و دستی به سرو رویش بکشد.
 
برای اعتبار جاده چم سرخ ردیف ملی تعریف شود
بر اساس این گزارش؛ حسینعلی موسوی- فرماندار دهلران- در این خصوص اظهار کرد: جاده چم سرخ بیش از ۱۳ سال است که شروع شده و هنوز آن چیزی که باید باشد محقق نشده است.
 
وی افزود: تا روستای چم سرخ زیرساخت انجام شده ولی ادامه آن نیازمند اعتبار ملی می باشد.
 
فرماندار دهلران باشاره به اینکه این پروژه از ملی به روستایی تبدیل شده است، بیان نمود: نمایندگان استان در مجلس باید تلاش کنند تا اعتبار ملی برای پروژه جاده چم سرخ ردیفی گذاشته شود.
 
وی با اشاره به اینکه این پروژه از ابتدا ردیف ملی داشته است، تصریح نمود: این پروژه قبلاً ملی بوده و برای آن جاده دوطرفه اصلی تعریف شده است اما اکنون به عنوان جاده روستایی تعریف شده و عرض آن بسیار کم است.
 
چند سالی است که در دهلران پروژه های بزرگ و در سطح ملی آرام آرام به خواب می روند و یا کلاً از ردیف بودجه خارج می شوند. نمونه دیگر اینچنین پروژه هایی چون جاده چم سرخ، پروژه عظیم سد میمه بود که سال گذشته متوقف و رسانه ای شد و پس از آن خبر بازگشت آن به ریل اعتبارات توسط نماینده دهلران در مجلس شورای اسلامی به گوش رسید اما ماه های بسیاری است که کسی گرد وخاک حاصل از فعالیت این پروژه را به چشم و در رسانه ها ندیده است.
 
اینکه یک پروژه مهم ارتباطی ملی تبدیل به روستایی شود و تا کنون نه اطلاع رسانی شده است و نه اقدام مثبتی در این راستا صورت گرفته کمی مبهم می باشد که امیدواریم مسئولان و نمایندگان مردم از خواب غفلت بیدار شوند و برای پیشرفت و آبادانی شهرستان قدمی بردارند.
 
پیگیری‌های لازم از طریق وزارتخانه انجام شده
شادمهر کاظم زاده- نماینده مردم دهلران در مجلس شورای اسلامی- در بازدید از این پروژه در سال ۹۵ اظهار کرد: داشتن راه ارتباطی باکیفیت و ایمن از جمله نیازهای اصلی هر منطقه است و بیشتر مناطق حوزه جنوبی استان ایلام و شهرستان دهلران از داشتن راه‌های مواصلاتی استاندارد بی‌بهره‌اند که برای این موضوع لازم است تدابیری اندیشیده شود.
 
 
وی افزود: از جمله پروژه‌های حیاتی برای شهرستان دهلران به سرانجام رسیدن جاده چم سرخ-حاضرمیل است که متأسفانه فعلاً تعطیل است.
 
نماینده مردم دهلران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عملیات اجرایی این جاده بیش از یک دهه است آغاز شده که دو عامل صعب العبور بودن مسیر و عدم تخصیص اعتبارات لازم و به موقع در عدم به بهره‌برداری رسیدن آن تأثیر داشته است.
 
وی گفت: برای این پروژه که دارای تقریباً ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی است تاکنون 13 میلیارد تومان هزینه شده است و برای تکمیل آن نیاز به تأمین اعتبارات لازم از سوی وزارت راه و شهرسازی است.
 
کاظم زاده بیان نمود: پیگیری‌های لازم از طریق وزارتخانه انجام شده و دستورات لازم برای از سرگیری عملیات این پروژه صادر شده که امیدواریم به سرعت اجرایی شود.
 
آنچه که دیده می شود این است که پیگیری ها عملی نمی شود و گویا تلاش مسئولان و نمایندگان بی ثمر است.
 
شاید اگر به موقع به مردم اطلاع رسانی می کردند که پروژه ملی جاده چم سرخ به روستایی تبدیل شده مردم ولایت مدار و مرزدار دهلران با نوشتن درخواست عمومی به همراه امضاء آن از مسئولان ارشد کشوری، جلوی این حرکت بی رحمانه را می گرفتند.
 
امید است که تلاش شود تا این جاده که حق آن ملی بودن است دوباره به ریل اعتبارات ملی برگردد و از ناامیدی های پروژه های شهرستان دهلران کاسته شود.
 
انتهای پیام/ الف