گروه اجتماعی ايلام بيدار::استان ایلام در طی سال گذشته شاهد وضعیت مناسب جوی بود به طوری که این وضعیت درسال های قبل بسیار کمرنگ و خشکسالی به تدریج دامن ایلام را گرفته بود.
اما در سال 94 این موضوع به فراموشی کامل سپرده شد و میزان بارش ها در این سال و به خصوص در اواخر سال باعث شد تا حتی آب ذخیره در سدهای ایلام به انبوه خود برسد.
این وضعیت حتی در طی سال جدید نیز حکمفرما بوده و شدت بارش ها در اوایل سال 95 نیز در ادامه همان شدت بارش ها در طی سال 94 بود.
اما این موضوع با وجود اینکه خشکسالی را از این استان دور کرد باعث ایجاد مشکلاتی برای هم استانی ها در اقصی نقاط استان شد و وقع سیل پارسال یکی از این نمونه ها است.
سیل 94 ایلام آنقدر سنگین بود که حتی تا چندین روز در صدر اخبار ملی و رسمی کشور قرار گرفت و گزارش های مختلفی از بخش های مختلف سیما در شبکه های سراسری در رابطه با این موضوع پخش شد.
در این سیل به بسیاری از منازل مردم شهر ایلام به خصوص در مناطق حاشیه نشین و علی الخصوص محله بانبرز خسارات زیادی وارد شد و تمام وسائل موجود در خانه ها در اثر این سیل غیرقابل استفاده قرار گرفت.
این سیل آسیب های جدی به زیرساخت ها و جاده های استان وارد کرد به طوری که وقوع این سیل وضعیت نامناسب این زیرساخت ها را به خوبی بروز داد.
در این میان حتی خودروهای شخصی مردم نیز در امان سیل نماندند و خسارات زیادی به وسایل نقلیه مردم وارد شد و باعث سرگردانی آنان در آن ایام شد.
این در حالی بود که برخی مقامات کشوری برای بررسی این موضوع به ایلام سفر کرده بودند، نوبخت، سخنگوی دولت در جریان سفر خود به ایلام سیل زده از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات مردم سیل زده قرار گرفت.
خارج از حواشی که وی در این سفر ایجاد کرد و تمامی مشکلات سیل را به دولت قبل نسبت داد اما وعده هایی نیز برای رفع این مشکلات مردم سیل زده داد به طوری که هنوز با گذشت مدت مدیدی از آن محقق نشده اند.
برخی از شهروندان ایلامی در گفتگو با ایلام بیدار ضمن ابراز گلایه از عدم تحقق وعده های پس از سیل معتقدند با وجود گذشت یک سال از سیل ایلام ولی هنوز به تمامی خودروهای خسارت دیده وامی پرداخت نشده است.
این در حالی بوده که استاندار ایلام در اظهارنظری از قول مساعد نوبخت مبنی بر پرداخت خسارات ناشی از سیل تا دو ماه آینده (تا اسفند سال گذشته) خبر داد بود و حال سوال شهروندان ایلامی اینجاست که چرا با وجود قول آقای نوبخت برای پرداخت سریع اما نتایج حاصل از ان برای مردم سیل زده ملموس نیست؟
یکی از شهروندان ایلامی در این خصوص به خبرنگار ایلام بیدار گفت: با گذشت یک سال از سیل ایلام هنوز خبری از کمک های بلاعوض نیست و اگر چه برخی از شهروندان اقدام به دریافت این کمک ها کرده اند اما تاکنون این تسهیلات شامل حال بنده نشده است.
این شهروند اظهار کرد: در این راستا برخی شهروندان که در این سیل خسارت دیده اند توسط مسئولان شناسایی و به این افراد کمک هایی شده است و به بنده که اقدام به خرید خودرویی کرده و در این سیل دچار حادثه شد هیچ گونه کمکی نشده است.
وی ادامه داد: همچنان پس از گذشت روزها و ماهها از این حادثه همچنان مردم دغدغه جبران خسارت و پرداخت وام های بلاعوضی را دارند که خود مسئولان و بالاخص شخص سخنگوی دولت جناب آقای نوبخت و سایر مسئولان استانی در روزهای گرم بحران و برای فرار از انتقاد و جلب رضایت و اینکه مرهمی باشد بر زخم مردم از آن دم میزنند و پس از چندی به فراموشی سپرده و یا از دستورکارلازم الاجرا خارج شده و در ردیف دستورالعملهای زمانبر و طولانی مدت قرار می گیرد.
پایگاه خبری تحلیلی ایلام بیدار در راستای رسالت همیشگی خود که پیگیری حق و حقوق مردم است به پیگیری موضوع پرداخت وام های بلاعوض به مردم خسارت دیده پرداخته است.
وام بلاعوضی که "دوبار" تصویب شد اما پرداخت نشد
"فریادرس شهبازی"، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایلام در گفتگو با خبرنگار اجتماعیایلام بیدارگفت: در جریان پرداخت تسهیلات به مردم خسارت دیده میلغ 150 میلیارد تومان تسهیلات پنج % به حدود 20 هزار خانوار خسارت دیده پرداخت شد.
وی اظهار کرد: در سال 94 طبق مصوبه دولت مبلغ 64 میلیارد تومان نیز بمنظور پرداخت وام بلاعوض در نظر گرفته شد که دولت به علت بی پولی موفق به پرداخت آن نشد و پرداخت آن به سال 95 موکول شد.
شهبازی افزود: در سال 95 نیز با این موضوع که چون خسارات بحران زیرمجموعه حسابهای جاری است باید دوباره مصوبه دولت داشته باشد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب ایلامی ایلام بیان کرد: در این راستا مکاتباتی که در حدود یکصد نامه با مسئولان استانی و کشوری داشتیم ، عین مصوبه سال 94 از طریق آقای نوبخت به دولت پیشنهاد شد و درهمان سال دوباره مصوب و موافقت نامه مبادله شد.
وی ادامه داد: سال 95 دوباره مصوب شد و موافقت نامه ای در این چارچوب مبادله شداما بازهم موفق نشدیم و بعید می دانم تا اخر اردیبهشت اگر مصویه اجرایی نشود دیگر پولی پرداخت شود و دوباره باید همان سیکل قبلی تصویب مصوبه را طی کنیم.
شهبازی ادامه داد: در کشور کمتر پروژه ای را میتوان یافت که دو مصوبه هیئت دولت داشته باشد و این موضوع پرداخت وام بلاعوض که دوبار طی دوسال متوالی مورد تصویب قرار گرفته جزو استثنائات است.
انتهای پیام/ الف