ایلام بیدار08:39 - 1395/01/19
مسئولان برای رفع موانع چاره ای بیاندیشند/

سایه بیکاری بر سر جوانان تحصیلکرده ملکشاهی

دغدغه اصلی جوانان تحصیلکرده در شهرستان ملکشاهی معضل بیکاری است.

به گزارشايلام بيدار به نقل ازملکشاهی خبر، جمعیت عظیمی از دانشجویان شهرستان ملکشاهی فارغ التحصیل شده اند و مدارک کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و بالاتر را اخذ نموده ولی بدون شغل سرگردان مانده اند.

شغلی که متناسب با رشته و تخصص آنها باشد در شهرستان و حتی استان یافت نمی شود. این قشر از جامعه که سرمایه عمده نیروی انسانی و پتانسیل نهفته کار و انرژی هستند و آینده جامعه به تلاش و همت آنان نیازمند است، در حال حاضربه دلیل بیکاری و بالارفتن سن آنها دچار یاس و سرگردانی هستند، برخی از آنان به مشاغل کاذب و نامناسب روی آورده و برخی از آنها مهاجرت از شهرستان را بر هرچیزی ترجیح می دهند تا در شهرها و بنادر دورافتاده کشور شغل و کسب و کاری مهیا کنند و سربار خانواده نشوند.

جمعیت افراد بیکار شهرستان قابل توجه است، گاهی در یک خانواده تعداد آنها از پنج نفر بالاتر می رود و عمده آنان دختران تحصیلکرده ای هستند که حتی مهاجرت برای آنان مقدور نمی باشد و مجبورن در خانه با ناامیدی و افسردگی عمرخود را سپری نمایند.

ازسوی دیگر پیامدهای معضل بیکاری عبارتند از مشکلات روحی و روانی، روی آوردن به بزهکاری و سرگرمیهای نامناسب، عدم ازدواج، اعتیاد، پیوستن به باندها و گروهکهای خلاف، طردشدن توسط خانواده ها و... که هرکدام عواقب و آثار ناگواری را درخود نهفته است.

گرچه معضل بیکاری در کل کشور سراسری است اما در استان ایلام و شهرستان ملکشاهی پررنگ تر جلوه می کند زیرا منطقه تا حدودی بن بست و به مناطق بزرگ تجاری و بندری دسترسی ندارد، فاقد کارخانجات و تاسیسات عمده است و بازار کار برای جوانان تحصیلکرده از هرلحاظ بی رونق مانده است.

افراد جوان و تحصیلکرده که با ملارج عالی علمی فارغ التحصیل شده اند نیز به مشاغل رده پایین بسنده نخواهند کرد و این امر موجب پدیده فرار مغزها در منطقه شده است.

برخی رشته های دانشگاهها و موسسات آموزش عالی منطقه نیز تناسبی با نیازها و فرصتهای شغلی محدود استان ندارند و در واقع دانشجویان زیادی برای کسب مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد در این رشته ها فقط وقت و هزینه خود و خانواده ها را به مدت چهار الی شش سال هدر داده اند. از آنجائیکه پس از شش سال سن آنها هم بالا می روداین امر خود باعث تاخیر ازدواج و یا یافتن کارهای آزاد برای آنهاست.

اوج نشاط و جوانی و انرژی در واقع همان بهار عمر یا جوانی است که بکارگیری موثر برنامه ریزی جامع و سیاستهای کلان برای استفاده از این سرمایه موجب رونق جامعه، پویایی اقتصاد، شکوفایی خانواده ها و در مجموع باعث رونق هرکشوری است.

در حال حاضر استخدام های رایج، خیلی کمتر از جمعیت متقاضی جویای کار است و در اغلب مواقع تناسب میان تخصص و فرصت شغلی وجود ندارد و گاهی به جای مهارت و تجربه افراد جویای کار، امتیازات دیگری به چشم می خورد.

استخدام افراد غیربومی در شهرستان ملکشاهی بر معضل مذکور افزوده است و با وجود خیل عظیم بیکاران و افراد بومی متقاضی و جویای کار، گاها این افراد غیربومی به استخدام رسمی در فرصتهای محدود شهرستان در می آیند.

از دیگر عوارض بیکاری بازتاب منفی آن در مدارش و دانشگاههاست و باعث بی انگیزگی و دلسردی دانش آموزان و نگاه منفی آنان به تحصیل برای کسب حرفه و کار در آینده و پس از فراغت از تحصیل می باشد.



انتهای پیام/س