به گزارشایلام بیداربه نقل ازایلام رصد، با توجه به تعریف و بیان ویژگیهای اقتصاد مقاومتی و مؤلفههای اصلی آن و همچنین تعریف و کارکردهای اقتصاد و شرکتهای دانشبنیان، میتوان نقش این شرکتها را در شکلگیری و توسعهی اقتصاد مقاومتی مهم و تأثیر گذار قلمداد کرد.
شرکتهای دانشبنیان، با توجه به ویژگیهای خود و پویایی و تطبیق با شرایط محیط پیرامونی و انعطافپذیری بالا، ظرفیت مناسبی برای روبهرو شدن با شرایط اقتصادی سخت را دارا هستند از این رو توزیع عادلانهتر ثروت، بر اساس شایستهسالاری در چنین شرکتهایی، تأثیر زیادی در عدالت اقتصادی دارد و از سوی دیگر، توانمندتر بودن این شرکتها، در مقایسه با شرکتهای سنتی، درافزایش بهرهوری و کارآمدی آنها نمود پیدا خواهد کرد.
شرکتهای دانشبنیان زیرساختهای لازم جهت عملی ساختن استراتژی عدم تمرکز و همکاری چندین شرکت متوسط جهت تولید یک محصول را دارا هستند. در صورت تحریم مواد اولیه یا فناوری، چنین شرکتهایی توانمندی لازم را جهت دستیابی به فناوری یا مواد اولیهی جایگزین خواهند داشت، با توجه به چنین ویژگیهای منحصربهفردی دولت باید با اعتماد و توجه به چنین شرکتهایی، تهدیدات اقتصادی موجود را به فرصتی جهت شکوفایی صنایع فنی کشور تبدیل کند.
مهندس"مسعود بیگی" متولد 1367 استان ایلام، دارای مدرک کارشناسی ارشد رشته مهندسی مواد گرایش شناسایی و انتخاب مواد از دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان است که در صدد تأسیس شرکت دانش بنیان "بلوط صنعت کاران" است.
این طراح و ایده پرداز در گفتگویی با خبرنگار ایلام رصد، ضمن معرفی طرح دانش بنیان خود از اهمیت تشکیل شرکت های دانش بنیان و تأثیر آنان در تحقق اقتصاد مقاومتی سخن گفت.
وی طرح "تولید هسته ترانسفورماتورها از جنس فریت" را طرحی ملی و کشوری که بازار هدف آن عمدتا شهرهای صنعتی است عنوان کرد و اظهار داشت: این طرح در صورت موفقیت و تولید انبوه می تواند به عنوان یک پروژه ملی عامل اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم حداقل 100 نفر باشد. مهندس بیگی افزود: در صورت استقرار کارخانه تولیدی در استان نیز قابلیت اشتغال حدود 20 نفر به صورت مستقیم را دارا می باشد.
وی محور اصلی طرح را در سطح کشوری اعلام و اضافه کرد: با توجه به بازار مصرف این محصول می توان گفت میزان مصرف آن در استان بسیار ناچیز بوده و مشتریان اصلی و عمده ی آن استان های صنعتی کشور هستند.
بیگی دلیل اصلی استقرارطرح در استان ایلام را فراهم کردن بسترمناسب جهت ایجاد اشتغال در استان اعلام کرد و گفت: پایین تر بودن هزینه های تولید اعم از نیروی انسانی و نیز فضای کارگاهی موجب شد این شرکت تولیدی در ایلام دایر شده و استقرار یابد.
برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید وابستگیهای خارجی کاهش یابد
این فناور ایلامی با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی به معنی تشخیص حوزههای فشار و متعاقباً تلاش برای کنترل و بیاثر کردن آن تاثیرها میباشد و در شرایط آرمانی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت است.
وی افزود: برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید وابستگیهای خارجی کاهش یابد و بر تولید داخلی کشور و تلاش برای خوداتکایی تاکید گردد.
بیگی با اشاره به اهمیت شرکت های دانش بنیان در این حوزه تصریح کرد:شرکتهای دانشبنیان، به عنوان بنگاههای اقتصاد دانشبنیان، نقش محوری در ساختار این نوع اقتصاد ایفا میکنند.
تولید هسته های فریتی به عنوان مصداق واقعی یک طرح بر پایه اقتصاد مقاومتی است
وی با اشاره به طرح تولیدی خود، یادآور شد: تولید هسته های فریتی به عنوان مصداق واقعی یک طرح بر پایه اقتصاد مقاومتی است چرا که این محصول برای اولین بار در ایران به صورت صنعتی تولید می شود و مانع خروج ارز و همچنین سبب بومی شدن فناوری در کشور خواهد شد.
فراهم نمودن بستر تعاملی مناسب میان مسئولین دولتی و شرکت های دانش بنیان
مهندس بیگی با بیان اینکه تنها حامی مادی و معنوی این طرح پارک علم و فن آوری است، تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان به علت داشتن ایده های نو در کنار حمایت های مالی به حمایت های معنوی و ارتباط نزدیک با مسئولین نیز نیازمند هستند به همین علت فراهم نمودن بستر تعاملی مناسب میان مسئولین دولتی و شرکت های دانش بنیان می تواند بسیار کار گشا باشد.
مدیر عامل شرکت بلوط صنعت کاران، خاطر نشان کرد: با توجه به زمان بر بودن طرح های تولیدی دانش بنیان افق 5 ساله ایی برای بازار هدف این محصول ترسیم شده که در آن تمرکز بر روی بازار های داخلی و عمدتاً چند مصرف کننده عمده این محصول است.
وی گفت: با توجه به نقشه راه در نظر گرفته شده امید است با افزایش توان تولید توام با بهبود کیفیت محصول در برنامه 5 ساله دوم مسیر تولید به سمت صادرات به کشورهای همسایه و در نهایت بازارهای جهانی هدایت شود.
مدیریت ناصحیح مانع تحقق اقتصاد پویا و کارآمد است
این طراح و ایده پرداز با اشاره به وجود سیستم های مدیریتی سنتی در اکثر ادارات و نهادهای دولتی کشور، تصریح کرد: متأسفانه ورود ایده های نو و فناورانه به سیستم های مدیریتی کاری بسیار سخت و دشوار است که دلیل این امر هم از مدیریت ناصحیح ناشی می شود که مانع اقتصادی پویا و کارآمد است.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان"بلوط صنعت کاران" با توجه به عدم اعتماد مصرف کنندگان به تولیدات داخلی افزود: متأسفانه بیشتر تولیدکنندگان داخلی سرمایه دارانی بوده اند که بنا به هر علتی رو به تولید یک محصول خاص آورده اند و هیچ دانش فنی در آن زمینه نداشته اند و تنها سود مالی تولید مد نظر بوده و تلاشی در راستای کیفیت محصول انجام نداده اند که نتیجه امر بی اعتمادی مصرف کنندگان به محصولات داخلی بوده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امید است با گذر زمان و بیان اهمیت شرکت های دانش بنیان این بی مهری ها به آرامی کمرنگ شده و در آینده نزدیک شاهد اقتصادی پویا و سرآمد باشیم.
انتهای پیام/س