به گزارشایلام بیداربه نقل ازایلام رصد، حجتالاسلام" محمد کهوند"، فعال و پژوهشگرحوزه رسانه، فضای مجازی را یک فضای ناشناخته و مهآلودکه هنوز بهخوبی تبیین نشده است عنوان کرد و گفت: فضای مجازی تنها در شبکه های اجتماعی منحصر نیست. برخی فکر می کنند فضای مجازی یعنی شبکه های اجتماعی صهیونیستی! بنده حضور در شبکههای اجتماعی خارجی را بازی دو سر باخت میدانم؛ یعنی، اگر حضور نداشته باشید، آنها تمام فضا را به نفع خود به دست میگیرند و اگر حضور داشته باشید در زمین آنها بازی میکنید، چون قاعده بازی آمریکایی است، اما اگر قاعده بازی را عوض کردید، شبکههای اجتماعی، انیمیشن، بازی و ... تماماً فرصت است و می توانید از این فرصت در راستای اهداف خود استفاده کنید.
وی با اشاره به تأثیر این فضا در کاهش امر ازدواج و فرزند آوری، افزود: در این فضا دو مسئله حائز اهمیت است، یکی قالبها که مثلاً شبکههای اجتماعی، سایت، بازی، موتور جستجو، موسیقی و ... انواع قالبهای متداول فعلی است که در آن محتواهایی مثل خشونت، مسائل جنسی، ترور و ... منتقل میشود. عنصر دیگر هم روش ارائه است که به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم است. مثال برای روش مستقیم وقتی است که در بازی «همسایه جهنمی» به شما یاد میدهند که چطور همسایه خود را اذیت کنید و روش غیرمستقیم نیز زمانی است که والت دیزنی مسائل جنسی را در لفافه انیمیشن مطرح میکند.
حجت الاسلام کهوند اظهار داشت: اگر بخواهیم به صورت خلاصه عملکرد فضای مجازی و بالاخص شبکههای اجتماعی را نشان دهیم در چند بخش خلاصه میشود: این شبکهها به وسیله روشهایی کاربر را جذب و اطلاعات کاربران را جمع میکنند، بعد بر مبنای اطلاعات جمعآوری شده برای کاربر برنامههای نوین و نیازهای جدیدی پیشبینی میکنند. مثلاً، تا ۳ سال قبل احساس نمیشد که نیاز به تماس تصویری داریم، اما الآن همه میگویند باید تصویر طرف مقابلمان را ببینیم. میخواهم بگویم که سعی شده که نوعی نیازسازی برای مخاطبین به وجود بیاید. در مرحله بعد برای این نیازها برنامهریزی میکنند و کاربر به صورت مداوم باید در این چرخه بچرخد.
این فعال رسانه ای در خصوص برنامه هایی که برای تولید نسل در فضای مجازی طرح ریزی می شود، ابراز داشت: در زمان بچه های دهه شصت قریب به اتفاق، انیمیشن هایی که از تلویزیون پخش می شد خانواده ها تک والد بودند مثل پسر شجاع، هاج زنبور عسل و عمده ی آنها هم مادر نداشتند.
وی تصریح کرد: بچه ایرانی در آن زمان این مسئله را فهمید و ان اینکه می شود در یک خانواده تک والد زندگی کرد و از این جهت ضربه نخورد.
این فعال رسانه ای اظهار داشت: امروز بچه های دهه ی پنجاه و شصت به راحتی طلاق می گیرند چون زمینه ی ناخودآگاه آنان جا گرفته است که زندگی تک والد مشکلی ایجاد نمی کند.
حجت الاسلام کهوند با اشاره ای به فضای مجازی کنونی، گفت: اما امروز که به فضای مجازی می نگریم خیلی جالبه که اصلا دیگر خانواده ای وجود ندارد. مثل بن تن، تنیس بازان، رباتهای نجات، و عمده انیمیشن های امروزه که اصلا پدر و مادر ندارند.
این پژوهشگر حوزه رسانه با ارزیابی از فیلم ها و برنامه های موجود در ماهواره در راستای تضعیف خانواده، افزود: با یک ارزیابی از ماهواره و فیلم های آن متوجه می شویم که فرزند آوری را هدف قرار داده و با یک همپوشانی کامل از طیف بچه تا بزرگسال برای آن برنامه ریزی دقیق انجام داده اند.
وی با بیان این موضوع که بچه های امروز را برای زندگی آینده می سازند، گفت: با ترویج خانه های مجردی کاهش فرزند آوری را با فرو پاشی بنیان خانواده در دستور کار فعالیت های رسانه ای خود قرار داده اند.
حجت الاسلام کهوند با نگاهی به بازی های رایانه های طراحی شده در دنیای امروز، ادامه داد: در بازی های رایانه ای اساسا خانواده وجود ندارد و در این بازی ها که بارترین و شایع ترین آنان جی تی آی است کاملا ضد خانواده عمل می کنند.
وی با اشاره به اینکه در در بسیاری از این بازی ها سبک زندگی تک والد و تک فرزند را اشاعه می دهند، تصریح کرد: ما در کشور خودمان نیز این مسئله را بی اهمیت دانسته و در تبلیغات تلویزیون ایران، یا بچه اصلا وجود ندارد یا اگر هست فقط یک بچه است.
پژوهشگر حوزه رسانه در ادامه افزود: درحوزه موسیقی هم که یکی از مؤلفه های این مسئله است، اصلا خانواده مطرح نیست؛ یعنی موضوعاتی که امروزه مردم از آنها استفاده می کنند کاملا بحث فرزندآوری در آنان جایی ندارد و حتی در بسیاری موارد زمینه های ایجاد آن را هم از بین می برند.
وی با بیان اینکه، دشمن با برخی از ابزار و اقتضائات آنان و تولید محتواهایی که نشر می دهد مسئله کاهش فرزند آوری را نشانه گرفته است، بیان داشت: ما توان مقابله با این جریان را داریم و از لحاظ فنی در ساخت و تولید فیلم، انیمیشن، و موسیقی اسلامی هیچ مشکلی وجود ندارد فقط در تولید محتوا است که ضعف وجود دارد.
کهوند خاطر نشان کرد: همان گونه که در بحث هسته ای و استکبار ستیزی با آمریکا در حال اقناع افکار عمومی جامعه هستیم براحتی هم می توانیم در این فضا به مقابله با این جریانات پرداخته و خطرات و تهدیدهای موجود برعلیه بنبان خانواده را اطلاع رسانی کنیم.
انتهای پیام/س