به گزارش خبرنگار اجتماعیایلام بیدار، "عبدالمالک شنبه زاده" مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام، گفت: این اشیای تاریخی از قبیل خنجر، کاسه، سرتبر است که به منظور حفاظت بیشتر مرمت می شوند.
وی اظهار کرد: مرمت این اشیا شامل پاکسازی و شستشوی اثر، برداشتن رسوبات سطحی و گرد و غبار و برداشت محصولات حاصل از خوردگی (فیزیکی و شیمیایی) است به نحوی که بر ماهیت و شکل اثر خدشه ای وارد نشود.
شنبه زاده گفت: برداشت نمونه آزمایشگاهی از رسوبات، محصولات خوردگی روی اثر و یا در موارد خاص خود اثر و استحکام بخشی ابتدایی متناسب با شرایط اثر برای ایجاد وضعیت مناسب جهت انجام امور مرمتی و استحکام بخشی پس از پایان عملیات مرمتی به منظور حفاظت از اثر از جمله فعالیت های مربوط به مرمت این اشیا تاریخی است.
مدیرکل میراث فرهنگی ایلام تاکید کرد: مطابق اصول و قواعد علمی و تخصصی مندرج در مصوبات یونسکو و ایکروم و یا محققین معتبر کشور، بازسازی این آثار به صورتی انجام می شود که به ماهیت اثر هیچگونه خدشه وارد نشود.
شنبه زاده افزود: بازسازی رنگی اثر نیز با نظر کارشناس حفاظت و مرمت استان و یا ناظر مستقیم اداره کل موزه ها مطابق استاندارد های بین المللی و استحکام بخشی نهایی انجام می شود.
400 شی قدیمی شامل سکه ها، سفالینه ها، زیورآلات، جام، وسایل کشاورزی و گچ بری های شهر تاریخی در موزه باستان شناسی دره شهر نگهداری می شود که قدمت آنها به دوره های ماقبل تاریخ و قاجاریه باز می گردد.
انتهای پیام/ی