به گزارشایلام بیداربه نقل از ایلام رصد، "امیر وجدانی نیا"معاون فرهنگي سازمان بسيح دانشجويي و رييس سازمان دانشجويي حزب اسلامي كار، در خصوص موانع رشد و پیشرفت علمی در دانشگاه های کشور اظهار داشت: انحراف از معیارها و شاخص های فضای علمی دانشگاه از موانع رشد و پیشرفت علمی است.
دانشگاه قبل از اینکه محمل هر فعالیت دیگری باشد محمل فعالیت های علمی است
وجدانی نیا با بیان اینکه دانشگاه قبل از اینکه محمل هر فعالیت دیگری باشد محمل فعالیت های علمی است.تصریح کرد: هرگاه دانشگاه بیش از اندازه ای که باید، به فضای سیاسی بازی نزدیک شده است از فضای علمی و دانشی فاصله گرفته است.
معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی کشور، با بیان اینکه متولیان آموزش عالی کشور باید مانع آن شوند که دانشگاه به دامن گروه های سیاسی بیفتد، افزود: اگر این اتفاق بیفتد شاهد بازیچه قرار گرفتن دانشگاه در دست جریانات سیاسی خواهیم بود.
غفلت از پتانسیل های دانشگاه نقطه شروع انحراف از معیارها خواهد بود
وجدانی نیا با اشاره به اینکه دانشگاه دارای پتانسیل هایی است که نباید از آنها غفلت کرد، گفت: این غفلت، نقطه شروع انحراف از معیارها و عامل خطر ناک ایجاد رکود علمی در دانشگاه است.
وی با مهم تلقی کردن مدیریت دانشگاه در افزایش توان و رشد علمی، بیان داشت: دانشگاه را نمی توان صرفا محلی برای علم آموزی و تبادل اطلاعات و آگاهی متصور شد زیرا که دانشجو همواره باید نسبت خود را با آرمان های نظام و ایدئولوژی موجود مشخص نماید و با آن تناسب داشته باشدتا بتواند برای رسیدن به قله های علمی تلاش کند.
دانشگاه باید پیشرو در پیشبرد اهداف عالیه ی نظام باشد
معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی، خاطر نشان کرد: مدیریت دانشگاه و دستگاه آموزش عالی باید مدام برای دانشجویان این مسئله را تا حد ملکه کردن تبیین کند که دانشگاه باید پیشرو در پیشبرد اهداف عالیه ی نظام باشد.
وجدانی نیا گفت: اگر دانشجو و استاد و دانشگاه ما به سمت رسیدن به برنامه های تعیین شده حرکت نکند انحراف از معیارها، قطعی خواهد بود.
وی گفت: مباحث تخصصی همچون، انتخاب رشته های درست، حذف رشته های غیر ضروری، توجه کردن به مسئله پژوهش، توجه کردن به علوم پایه در دانشگاه ها را از دیگر عوامل مؤثر بر روند رشدی علم در کشور است.
مدیران آموزش عالی کشور تلاش کنند دانشگاه ها به باشگاه سیاسی احزاب تبدیل نشوند
این کارشناس فرهنگی در ادامه تصریح کرد: با توجه به انتخابات پیشرو و حساسیت محیط دانشگاه، باید مدیران مراکز آموزش عالی کشور تلاش کنند که دانشگاه ها به باشگاه سیاسی احزاب تبدیل نشود.
وی همچنین با اشاره به حوزه فرهنگ کشور به عنوان پردامنه ترین و پر بحث ترین حوزه های دشمن، یادآور شد: ما در حوزه فرهنگ عقب افتادگی های بسیار زیادی داریم که بعضا پنهان هستند و با وجود ضربه های بسیاری که از این حوزه به کشور وارد می آید اما از آنها غفلت شده است.
رسالت دانشجو آرمانگرایی، مطالبه گری و بیان واقعیت ها است
وجدانی با توجه به رسالت دانشجو که آرمانگرایی، مطالبه گری و بیان واقعیت ها است، عنوان کرد: بیان آرمان ها و فریاد زدن نقاط ضعف ها و مطالبه جدی برای اصلاح این ضعف ها از اهم این رسالت ها است و باید فضای دانشجویی به سمت رصد و شناخت وضعیت فرهنگی کشور اعمم از عمومی و تخصصی برود و بعد مطالبه گری شود.
وی افزود: متاسفانه فرهنگ از دیر باز شاهد بازی خوردن و بازیچه فضای سیاسی و اقتصادی کشور شدن بوده است و این نیاز به مطالبه گری دارد که با مطالبه دانشجویان مسئولین نیز توجه نشان داده و در رفع این مشکلات برآیند.
وی در پایان تأکید کرد: رسالت دانشگاه در حوزه فرهنگ باید بیان مواضع و شناخت وضعیت موجود و مطالبه گری کردن برای رفع آنها باشد.
انتهای پیام/ی