به گزارشایلام بیداربه نقل ازایلام پویا، رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان به موارد بسیار مهمی اشاره کردند از جمله: به هیچ وجه نگذارید افرادی که کلیدهای کار دستشان است به تشکلهای انقلابی دانشجویی فشار وارد کنند؛ اینکه برای ایجاد نشاط در دانشگاه کنسرت و اردوی مختلط برگزار شود کار غلطی است؛ هر دو وزیر محترم مورد اعتماد ما هستند ولی مراقب زیردستان خود باشند.
ایشان در ادامه این دیدار فرمودند:میگویند جوان ایرانی افسرده است؛ این یک دروغ محض و خباثتآمیزی است؛ امروز در دنیای غرب جوان اروپایی افسرده است؛ افسردگی این است که جوان اروپایی برای خودکشی میآید در سلک داعش، تعداد بالایی از عناصر داعش جوانهای اروپاییاند.
رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: جوان ایرانی خوشبختانه جوان پرشوری است درست نقطهی مقابل آن چیزی که مراکز مغرض غربی آماری و با منشأ خارجی اعلام میکنند؛ آنها میگویند جوان ایرانی افسرده است این یک دروغ مخض و خباثتآمیزی است امروز در دنیای غرب جوان اروپایی افسرده است.
موسیقی می تواند بخشی از افکار جامعه ما و جوانان ما که درون گرا و منزوی شده اند را به جامعه برگرداند
"نیاکان" مدیر کل ارشاد اسلامی استان ایلام در رابطه با تعدد برگزاری کنسرتهای موسیقی در استان به ایلام پویا، گفت: کنسرت جزء کوچکی ازعنصری به نام موسیقی است و موسیقی خوراکی برای تبیین ازهان مردم در ظرف بزرگی به نام فرهنگ است.
نیاکان اظهار کرد: ما از فرهنگ غنی ای برخورداریم و یکی از عناصر فرهنگ، موسیقی است؛ به موسیقی تا کنون آن طور که باید توجه نشده و گاهی اوقات برخی نگاه ها، موسیقی را به حاشیه برده اند و مردم شریف ایلام از موهبت موسیقی برخوردار نبودند.
مدیر کل ارشاد اسلامی استان تصریح کرد: تلاش ما این است که در راستای اهداف کلان دولت این عنصر را در فرهنگ پویا کنیم و نشاط و شادی را در بین مردم نهادینه کنیم.
این مسئول اضافه کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم ما متهمیم که مردمی محزون و یکسری القاب ناروای دیگر که من از بیان آنها شرم دارم هستیم؛ اگر ما دلسوزیم باید همراه و همگام با کل کشور از مزایای موسیقی برخوردار باشیم تا نشاط و همدلی را در بین مردم ایجاد کنیم و این عنصر را به حالت انتفاعی خود در جامعه برگردانیم.
نیاکان خاطر نشان کرد: موسیقی می تواند بخشی از افکار جامعه ما و جوانان ما که درون گرا و منزوی شده اند را به جامعه برگرداند یعنی اگر بخواهیم آن فشارهای روحی و روانی را با موسیقی آزاد کنیم، ناچار به برگزاری کنسرت هستیم و در واقع جوانان در فضایی هدایت شده به موسیقی گوش می دهند و تخلیه انرژی می شوند و جوانان پس از خروج از این فضا برای دو هفته آرامش دارند.
ایلام پویا:: با توجه به اینکه عرف و شرع ما با اختلاط زن و مرد مخالف است و در حال حاضر یکی از دغدغه های خانواده ها این موضوع است که گویا در کنسرت ها این مهم رعایت نمی شود چه تدابیری برای رفع این معضل دارید؟
مدیر کل ارشاد اسلامی استان در پاسخ به سوال ایلام پویا گفت: مجوز برگزاری کنسرت ها تنها از سوی ارشاد صادر نمی شود و کلیه حوزه های تاثیرگذار و مسئول در استان در جریان کار قرار دارند و ما هم تمام ضوابط و مقررات که وزارت فرهنگ و ارشاد ابلاغ کرده است را رعایت می کنیم و وسواس به خرج می دهیم و به حوزه های خاص نظارتی و تاثیرگذار هم اطلاع رسانی می شود و به صورت هدایت شده برگزار می شود.
نیاکان تصریح کرد: دغدغه من دلالی و دلال بازی در حوزه موسیقی است و تلاش ما رفع این مشکل است، که اگر قرار است خدمتی به مردم از لحاظ روحی و روانی انجام شود از طرفی از لحاظ اقتصادی به آنها آسیب نرسانیم.
مدیر کل ارشاد اسلامی استان خاطرنشان کرد: قصد داریم جنگ ها و نمایش های خیابانی را برگزار کنیم تا از دلواپسی و نگرانی ها کاسته شود و جوانان هم از فرهنگ بهره لازم را ببرند و البته هیچ کاری بدون نقص نیست و ما نیز در اصلاح مسیر خود تلاش می کنیم.
افسردگی در بین جوانان ایرانی دروغی بزرگ است
"لیلا یوسفی" کارشناس علوم اجتماعی و مردم شناسی افسردگی در بین جوانان ایرانی را دروغی بزرگ دانست و گفت: نمی خواهم در ابتدا دشمن را مقصر بروز و ظهور این ادعا بدانم چرا که سهل انگاری و کم کاری از ما و جامعه است که جوان ایرانی را درست به جهانیان معرفی نکرده ایم و خودمان هم هنوز از شناخت جوانانمان عاجزیم؛ در مرتبه دوم انگشت اتهام را به سوی دشمنان میگیرم چرا که دشمنان ایران اسلامی قصدی جز زیر سوال بردن نظام و انقلاب ندارند و برای اثبات ادعاهای خود از هیچ توطئه ای مضایقه نمیکنند تا جایی که با ارائه آمارهای کذبی در خصوص افسردگی، جوانان ایرانی را در عرصه بین المللی تحت فشار قرار دهند و تعریفی غلط از جوان ایرانی به جهانیان ارائه دهند.
این کارشناس علوم اجتماعی مشکل بیکاری جوانان را از دغدغه های بحق و موجود در جامعه دانست و اظهار کرد: کدام منبع موثق افسردگی جوانان ایرانی را تایید کرده که ما بر آن صحه میگذاریم؟ باید در ابتدا جوان ایرانی را شناخت بعد برای او برنامه ریزی کرد.
وی افزود: شادی و نشاط با ابتذال متفاوت است، برگزاری کنسرت مختلط نمی تواند باعث شادی ماندگار شود؛ ذکر این نکته را لازم و ضروری می دانم که موسیقی اصیل این مرز و بوم در گذشته در قالب پایکوبی "الپرگه" در مراسمات شادی که اغلب خانوادگی هم بوده با رعایت اصول خانوادگی و تعصب های فامیلی در چارچوب خاص برگزار میشده نه مانند الان البته امروزه حتی بعضی از مداحی های ما نیز از نظر مراجع تقلید دارای اشکالند.
یوسفی تصریح کرد: تشخیص دردی به نام کمبود نشاط در میان جوانان و تجویز نسخه ای تحت عنوان رفع کمبود نشاط با برگزاری کنسرت و اردوهای مختلط به هیچ عنوان صحیح نیست و دلیل اینکه رهبر معظم انقلاب صراحتا این موضوع را اعلام کردن نیز عدم صحت این موضوع و مسئله اختلاط بود. نباید جوانان ایرانی را با جوانان غربی مقایسه کنیم چرا که در بین جوانان غربی ارزشی به نام ایثار وجود ندارد، آنها آیه "أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ" را نشنیدند و مفهوم این آیه را هیچگاه درک نکرده اند پس فاصله بسیار است بین جوان ایرانی و غربی.
این کارشناس حوزه مردم شناسی دلیل اصلی رد برگزاری کنسرت در جامعه اسلامی را ضمن رد افسردگی در بین جوانان، اختلاط زن و مرد دانست و بر حل این معضل توسط مسئولین مربوطه تاکید کرد.
انتهای پیام/س