ایلام بیدار09:03 - 1394/04/23
عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام در گفتگو با ایلام بیدار:

اساتید ارزشی قابلیت تأثیرگذاری زیادی در محیط کارشان دارند

فقدان وجود اساتید ارزشی در دانشگاه و یا به حاشیه راندن آنها به هر بهانه ای می تواند خسارات جبران ناپذیری به حوزه فرهنگ و ارزش های اسلامی و انقلابی در محیط های علمی وارد کنند.

دکتر "مهدی ویسه"، عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار سیاسیایلام بیداردر رابطه با فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان اظهار کرد: دغدغه مقام معظم رهبری همان دغدغه اما راحل می باشد که فرمودند:"نگذارید انقلاب به دست نامحرمان و نااهلان بیافتد"؛ در حقیقت نظام اسلامی در بیشتر ویژگی ها همانند دیگر نظام ها دارای نوعی دموکراسی و تفکیک قوا و دیگر وظایف است، اما آنچه این نظام را در عالم یگانه ساخته پایبندی به اصول و ارزش هایی است که تاکنون هزینه های سنگینی برای بقاء و استمرار آن پرداخته ایم.

وی گفت: این ارزش ها را می توان در وصیت نامه شهیدان عرصه رزم و دفاع در حوزه های مختلف دید، اصولا ارزش ها هستند که پایه و در گفتمان انقلاب اسلامی نگرش مردم شجاع ایران واسطه استانداردهای دوگانه اش شیطان بزرگ می دانند و همینطور نگرش ما نسبت به رژیم صهیونیستی بسیار منفی است و این به واسطه ارزش های اسلامی است.

این استاد دانشگاه افزود: حالا وجود اساتید ارزشی که این مسائل را برای نسل جوان نهادینه کنند می بینند که چقدر ضرورت دارد و البته فقدان وجود اساتید ارزشی در دانشگاه و یا به حاشیه راندن آنها به هر بهانه ای می تواند خسارات جبران ناپذیری به حوزه فرهنگ و ارزش های اسلامی و انقلابی در محیط های علمی وارد کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام ادامه داد: وجود اساتید ارزشی بعنوان الگو برای نسل جوان و البته تربیت دانشجویان ارزشی و در نهایت مدیران ارزشی جامعه نقشی بی بدیل را داشته، البته نباید فراموش کرد که اصولا عناصری که واقعا ارزشی هستند در هر حال قابلیت تأثیرگذاری خود در محیط کارشان را دارند و می توانند صحنه فعالیت های فرهنگی را با عمل و قلمشان تعدیل نمایند؛ بکارگیری عناصر ارزشی در مسئولیت های حساس جریان غلبه رویکرد ارزشی بر دیگر رویکردها به طور قطع و یقین تقویت می کند.

عضو بسیج اساتید دانشگاه های ایلام بیان کرد: به عقیده بنده،نگاه مقام معظم رهبری در خصوص اساتید ارزشی یک نگاه محوری و گسترده می باشد و این نگاه در یک طیف و حزب خاص نمی گنجد به طور مثال آن رئیس دانشگاهی که دغدغه دارد که دانشجویان امانت هایی هستند که به ما واگذار شده اند و باید اینها را به اساتیدی شایسته و متقی و مسئولیت پذیر بسپاریم، آن رئیس دانشگاه به طور قطع ارزشی است.

ویسه تصریح کرد: البته این رویکرد در دیگر حوزه های مختلف قابل گسترش است و باید مسئولان به آن سمت و سو حرکت کنند؛ بحث دیگری که در این راستا ضروری است که مطرح کنم این است که عده ای که داعیه ارزشی دارند هیچ گاه نباید دچار تشطط شوند و با اتحاد و هماهنگی و ارتباط با مدیران دانشگاه ها ضمن مشاوره از سر خیرخواهی نقش محوری خود را ایفا نمایند و ایفای این نقش به هیچ وجه منوط به داشتن پست یا مسئولیت نیست؛ البته باید آنچنان سازنده باشد که بحث حاشیه سازی و فضاسازی مطرح نشود و هدف فقط ارتقاء محیط های علمی برای انجام مأموریت اصلی دانشگاه است.

*ضرورت حمایت تشکل های دانشجویی انقلابی

وی در ادامه در رابطه با نقش تشکل های دانشجویی در دانشگاه ها نیز گفت: همان توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تشکل ها نباید یک بار مصرف باشند یعنی بازیچه دست احزاب و جناح های سیاسی نشوند و مسئولیت تاریخی خویش را که همان آرمان گرایی و روحیه ظلم ستیزی و شجاعت مثال زدنی در مقابل سلطه گری بیگانگان و سلامت خواهی حوزه عملکردی دولت ها و سازمان هاست، باید در دستور کار آنان قرار گیرد؛ به عقیده بنده متناسب فعالیت اسلامی و انقلابی و ارزشی باید از سوی مسئولان دانشگاه ها مورد حمایت قرار گیرند.

*لزوم توجه به کیفیت تحقیقات در دانشگاه ها

این استاد دانشگاه در مورد کاهش رشد علمی نیز عنوان کرد: واقعیت این است که در یک مقطع از رشد علمی کمیت مطلوب دانشگاه ها بود ولی در حال حاضر پرداختن به کیفیت تحقیقات امری منطقی و ضروری است.

عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام تأکید کرد: باید تلاش کرد رشد علمی منتج به محصول و یا ارائه ایده نو و در نهایت فناوری شود و در ابتدای این حرکت واحد های فناور و شرکت های دانش بنیان شکل بگیرد.

عضو بسیج اساتید دانشگاه های ایلام اظهار کرد: از زاویه دیگر موتور محرکه تحقیق  و پژوهش مستلزم اختصاص بودجه های مناسب است که تاکنون توجه به این بخش رضایت بخش نبوده است.

 

انتهای پیام/س