ایلام بیدار14:43 - 1394/03/29
ایلام دیار زخم های کهنه جهاد و دفاع/

زخمی نیازمند مرهم توجه

دیار زخم خورده ایلام هنوز با دردهای جنگ و ترور می سازد و می سوزد اما دریغ از شنیدن صدای رشادت ها و مظلومیت های این استان درسطح کشوری.

ایلام بیدار-فرشته سنجیده:: دیار زخم خورده ایلام هنوز با دردهای جنگ و ترور می سازد و می سوزد اما دریغ از شنیدن صدای رشادت ها و مظلومیت های این استان درسطح کشوری.

استان من خسته از زخم روزگار، نجیب و سر به زیر با دردها و مشکلات خودش می سازد. نه گله ای دارد و نه خواسته ای. اما کاش کمی هم درد دردمندان درک شود تا مرهمی بر این سینه تدارک شود و اشک تنهایی هایش از گونه شسته شود.
خوب به خاطر داریم تهاجم دشمن به مرز و بوممان که آغاز شد ایلام و ایلامی چه شجاعانه در برابرش ایستادند و با بذل خون خویش قامت ایران را استوار نگه داشتند.
خانه ایلامی ویران شد تا خانه دیگر هموطنانش ویران نشود. قامتش زیر هجوم بیگانگان خم شد تا خم به ابروی هموطنش نیاید. ایلام بیش ازدو هزار 500 شهید تقدیم راه انقلاب اسلامی کرد و با توطئه دشمنان و مزدوران داخلی آنها ستیز کرد تا نام ایران همچنان غیرتمندانه در اهتزار باشد.
اماهرسال با این همه پاسداشت ،وکار بزرگ شهدا و جانبازان این دیار تنها به مراسمی کوتاه در ایامی خاص محدود می شود تو گویی این دیار با شیران بیشه اش نقشی در تاریخ جنگ تحمیلی نداشته اند. 
خوزستان را اگر کربلای ایران بدانیم ایلام را نیز باید بیشه شیرانی بدانیم که عشایرش در نخستین روزهای دفاع مقدس با دستان خالی در برابر ارتش تا بن دندان مسلح رژیم بعث عراق ایستاد و اجازه دست اندازی به حریم کشورشان را ندادند و اکنون نیز بعد از گذشت سال ها از آن ایام هنوز مین های باقی مانده دشمنان از کودکانش انتقام می گیرند.
حالا مسولان امر در آستانه دهم تیرماه روز ازاد سازی شهر سربلند مهران جنگی ترین شهر ایلام که سمبل پایداری، ایثار، استقامت و ایستادگی مردمان رنج دیده است را باید بخوبی به همه معرفی کنند.

و تنها این همه ایثار و شهامت را با چند سخنرانی رسمی نباید مورد تجلیل قرار داد و از کنار واقعه ای به این بزرگی به راحتی گذشت.
با توجه به ظرفیت های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که پایه های شکل گیری آن بر اصول فرهنگی و اعتقادی بنا شده اند، دستگاه ها و نهادهای فرهنگی متعددی وجود دارند که هر یک می توانند به نحوی از انحاء بار این رسالت سنگین را به دوش کشند و دین خود را به استان ایلام و مردمش ادا کنند.
اما سوال اینجاست ایا مسولان کشوری نقش خود را بدرستی در معرفی ایثارگریهای این استان سربلند امازخمی از جنگ ومحروم ازهمه چیز، موفق بوده یا .....پس یادمان باشد شهیدان زنده اند مواظب اعمالمان هستند.
هرچند باید نقش صدا و سیما ، حوزه هنری، بنیاد حفظ آثار، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان های فرهنگی در استان باید در جریانی همسو و هماهنگ به کار گرفته شود تا جایگاه واقعی ایلام در پرونده هشت ساله دوران دفاع مقدس به خوبی برجسته کنند .
به هر روی آنچه مطلوب نظر مردم است توجه به فرهنگ و تاریخ مردمی است که برای استوار ماندن نام این قوم در نقشه ایران زمین رشادت ها کرده اند.
اری استان ایلام در طول هشت سال دفاع مقدس بیش از دو هزار و 600 شهید، 10 هزار جانباز و 331 آزده تقدیم نظام کرده است اما مشکلات متعدد از جمله بیکاری، فقر مادی و فرهنگی و... در این استان مرزی بیداد می کند.

 

انتهای پیام/ش