معصومه علی حسینی::یکی از مواردی که باید کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی با آن آشنا باشند وظایف یک نماینده است. متاسفانه بسیاری از مردم و گاهاً خود نمایندهها امور اجرایی را جزء وظایف نماینده مجلس میدانند در حالی که این وظایف بر عهده دستگاه های دولتی و قوه مجریه میباشد.
در این مطلب سعی شده به بررسی وظایف كوچك شده نمایندگان مجلس در اين استان پرداخته شود، نمایندگان مجلس و به طور کلی مجلس شورای اسلامی دو وظیفه اصلی دارند:قانونگذاری و نظارت كه اين دو وظيفه كاملا مبرهن است و شرح وظايف و تفاسير آن در سايت هاي حقوقي و سايت مجلس شوراي اسلامي كامل و جامع درج شده است و نياز چنداني به شرح انها در اين مطلب نيست اما گويا نمايندگي مجلس در اين استان بگونه اي غير از آنچه بايد باشد تفسر و نهادينه شده و به يك باور غلط تبديل گرديده كه پس زدن آن مشكل به نظر مي رسد.
دراينجا استخدام يك آبدارچي ،جابجايي يك مسوول گروه يا فشار براي تغيير و يا انتصاب مديريك دستگاه (به سود شخص حافظ منافع نماينده )، مراسم فاتحه ،جابجايي يك دانشجو و.....اين قبيل خرده كاري ها كه جديدا گرفتن سند ملكي منازل مسكوني هم به انافزون گشته گويي از روز ازل وظيفه وكلاي ملت بوده و سال به سال به جاي ترقي جايگاه و وظايف نمايندگي، تنزل نموده و برخي نمايندگان مجلس با يك انتخاب مشروع ازطرف مردم، به اهرمي براي ارتقاء سطح درامد و رفاه خانواده خود تبديل شده اند.
تغيير نامحسوس و نانوشته وظايف نمايندگي در استان جدا از شعارهاي متنوع تبليغاتي قبل از انتخابات و بزرگنمايي هاي بي پشتوانه اي است كه از بهارستان ارسال و منتشر مي گردد چرا كه اگر بر پايه خبرها توسعه صورت مي گرفت واخبار دقيق و اجرايي بود نه در حد خبر تبليغاتي ،هم اكنون ايلام هم طراز اصفهان و شايد توسعه يافته تر ازاصفهان بود.
اين عمل كوچك كردن وظايف نمايندگي و بزرگ حرف زدن چنان در شهر جا افتاده كه به سطح خواسته عموم بدل شده و ملاك انتخاب در بين عامه هم همين اعمال جزيي است.
برخي نمايندگان ، عمداً وظايف اصلي را مسكوت مي گذارند و حتي در تبليغات قبل از انتخابات هم از وظايف كلان نام نمي برند چرا كه بيان انرا به صلاح و صرفه نمي بينند ، بنابراين كانديداهاي نمايندگي بيشتر از انكه به مشاور براي ارايه طرح هاي توسعه اي و وظايف كلان احساس نياز كنند به يك فرد آشنا به مناطق و آگاه از فاميل هاي صد سال گذشته اقوام وقبايل نياز بيشتري دارند تا در هرقبيله با نام بردن از ان مرجع دور فاميلي ان را زنده كرده و با عنوان عمه زاده و خاله زاده و.....راي همه قبايل دور و نزديك را كاملا سنتي جمع اوري كنند حال چنين فردي با چنان مشاوراني چه نيازي به اطلاع از وظايف نمايندگي دارد و مردمي كه با چنين ديدگاهي راي خود را به صندوق مي اندازند آيا مي توانند مطالبه بزرگتري از وكيل خود داشته باشند؟
متاسفانه برخي نخبگان منفعت طلب هم بيشتر براي منافع خود با نمايندگان و مشاوران ايلي همدست شده و آگاهي و اطلاع رساني را كه وظيفه انهاست بايكوت مي كنند و با بزرگنمايي از وظايف كوچك شده شعارهاي بزرگ مي سازند. بر همين اساس برخي نمايندگان بزرگوار براي رضايت كانون هاي قدرت راي اور، براي يك پست سازماني مثلا معاونت كوچك در يك اداره كوچك چهار بار به تصميم گيران زنگ ميزند و چهار فرد مختلف از قبايل مختلف را معرفي وسفارش اكيد مي كنند بدون اطلاع يكي از ديگري.
و با اينكارهر چهار نفر را مديون خود ميكند چه پست بگيرند و چه نگيرند و يا براي انتصاب يك مدير به هر اهرمي چنگ انداخته(مخصوصا اگر موسسه مالي باشد )حتا با دور زدن قبيله خود.،...
بگذريم هدف اين نوشته مطلب يبان اين عنوان بود (با پیگیری .....: معاون وزیر راه و شهرسازی دستور حل مشکلات مردممنطقه ... را صادر کرد
......با اشاره به درخواست مکرر مردم منطقه .... در زمینه مشکلات آن منطقه و عدم صدور سند ثبتی مالکیت به نام آنان، بیان داشت: با پیگیری و مکاتباتی که در این راستا انجام گرفت وزارت راه و شهرسازی دستورات لازم در جهت حل مشکلات این خانواده ها را صادر کرده است و اقداماتی نیز از طرف راه و شهرسازی استان انجام گرفته که امیدواریم مشکلات آن منطقه کاهش یابد.
اين خبر واقعا از تاسف بار بودن گذشته و خبر جانگدازي است كه مرگ نمايندگي در اين استان را بايد به سوگ نشست نه اينكه حل كوچكترين مشكل مردم شهر نارحت كننده باشد بلكه كوچك شدن وظايف نمايندگي در حد دنبال كردن سند ملكي يك منطقه دلخراش است ايا مردم شريف .... مشكلات عظيم تري چون بيكاري و فقر و اعتياد دربين جوانان تحصيلكرده انان كه چون نوگل بهاري پرپر مي شوند، ندارند؟
ايا انان واقعا راي دادند تا سند خانه بگيرند ؟ گرفتن سند منزل مسكوني كدام مشكل انان را مرتفع مي سازد ؟ ايا گرفتن سند مالكيت شخصي افراد جزء وظايف كلان نمايندگي است كه اينچنين شانتاژ خبري شده و يا موضوعي راي بيار در بين مردمي كه مشكلات كلان و پيچ و خم كارهاي اداري و بيكاري انچنان انان را كلافه نموده كه كار به اين كوچكي انان را دلخوش كند ؟مشكل سند مسكن يك منطقه كاري است استاني و خواهي ، نخواهي حل مي شود.
اقاي بزرگوار اگر همت كرديد و اين همه سختي و مشكل را تا رسيدن به وزير و مذاكره به جان خريديد حداقل كاري مهمتر براي انان انجام مي داديد و مشكلي بزرگتر را از انان حل وفصل مي نموديد اگر وظايف كلان كشوري را بدون منشاء قانوني استاني كرده ايد حداقل خواسته هاي بزرگتري از مردم استان را به انجام برسانيد نه كوچكترين و كم اهميت ترين ان را به سطح خواسته عموم از طريق بزرگنمايي برسانيد.
اگر ميخواهيد به مردم فلان قبيله كمك كنيد پرونده كسي كه سودش به جيب خودتان مي رود را زير بغل نگذاريد و در مقابل اتاق هييت مديره و وزرا چادر بزنيد كه الا و بلا فلاني بايد مدير شود.
بدون اينكه سطح رضايت كاركنان ان اداره را هم از ان شخص بدانيد كاري كنيد كه بار ديگرشاهد خودكشي خانوادگي در اثر فقر و فلاكت در ان منطقه نباشيم چه لزومي دارد وقتي مردم شهري كه از درد گرسنگي و نداشتن با مسموم كردن خود و فرزندان به خودكشي جمعي دست ميزنند شما دنبال گرفتن پست براي يكي از مردم ان قبيله باشيد؟ گرفتن سند مالكيت چه ارتباطي با وظيفه خطير نمايندگي دارد كه وقت و انرژي خود را صرف ان كنيد.
انتهای پیام/س