ایلام بیدار08:09 - 1393/12/07
کشت موفقیت آمیز طلای سرخ در سیروان/

کارآفرین اقتصاد مقاومتی: راه حل عدم وابستگی اقتصاد به نفت تولیدات داخلی است

کاشت زعفران در در قالب طرح اقتصاد مقاومتی در سیروان با موفقیت اجرا شد.

به گزارشایلام بیداربه نقل ازسیروان نوین، "محمدحسین باغشنی"، یکی از مجریان طرح های اقتصاد مقاومتی سیروان می گوید: لازم است که با وجود تحریم های ظالمانه غرب و حکومت های استکبار با اهمیت به پروژه های داخلی رونق اقتصادی خانواده و کشور خود را افزایش دهیم.

محمدحسین از جمله جوانان تحصیل کرده و فعال بسیج شهرستان سیروان است که طعم محرومیت را در روستای محل زندگی خود لمس کرده است، اما او برای علاقه مندی و کمک به خودکفایی و بهبود امرار معاش خود رازهایی را بیان می کند که شنیدن آنها خالی از لطف نیست.

این فعال حوزه اقتصادی می گوید: شرایط فعلی منطقه ایجاب می کند با وجود کم بودن میزان کار دولتی و استخدامی های موجود، هر جوان با استفاده از ظرفیت های محل زندگی خود درآمدزایی برای منطقه خود ایجاد و در حد توان خود به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کند.

وی گفت: با توجه به اینکه سیروان در حال حاظر یک شهرستان بن بست است و اصولا فاقد شرکت و منابع تولیدی است بی شک مردم نیز برای کار و تداوم زندگی خود اقدام به مهاجرت از روستاها می نمایند اما من در سایه دریافت تسهیلات حوزه اقتصاد مقاومتی توانسته ام اقدام به راه اندازی یک مزرعه کوچک زعفران نمایم.

وی می گوید: در سایه استفاده از تجربیات شخصی و با استفاده از راهنمایی های بسیج سازندگی و تسهیلات اقتصاد مقاومتی توانستم موفقیت های لازم را در این زمینه کسب و به نوعی مقدمات راه اندازی یک مزرعه تولیدی در حوزه اقتصاد مقاومتی را ایجاد نمایم که هم برای خودم و هم خانواده ام سودمند باشد.

وی ادامه داد: در سال 92 طرح خود را با کاشت 300 کیلوگرم پیاز زعفران آغاز  و  امسال شروع به گلدهی و در حدود 200 گرم زعفران برداشت نمودم.

این بسیجی کارآفرین خاطرنشان کرد: از آنجایکه این زمین دو ساله است که کاشته شده است در سال های آینده به علت تکثیر پیازها میزان تولید افزایش می یابد و در سال پیک آن 5/1 - 1 کیلوگرم در همان سطح می توان برداشت کرد.

 باغشنی گفت: زعفران یک بار که پیاز آن کشت شد تا 7 سال دیگر نیازی به کشت پیاز ندارد.

این فعال حوزه اقتصادی عنوان کرد: این محصول در سال تنها به یک الی دو بار آبیاری در مهرماه جهت بیداری و جوانه زدن نیاز دارد.

وی اضافه کرد: زعفران یکی از بهترین محصولات قابل کشت در زمین‎های نامرغوب درجه 2 و 3 و کم آب است که برای کشاورزان سود قابل توجهی به همراه دارد، چرا که گیاه زعفران نیاز به آب فراوان ندارد.

وی با بیان اینکه زعفران با آب و هوای سیروان سازگاری دارد، افزود: اگر کشت این محصول در روستاهای سیروان جا بیفتد می‎تواند در امر اشتغال و درآمد روستائیان تاثیرگذار باشد.

باغشنی عنوان کرد: حمایت‌های بسیج تا به امروز بسیار ارزشمند بوده  و باید این نکته راهم اضافه کنم که دستگاه‌های دولتی هم باید در این زمینه فعال شوند و اقتصاد مقاومتی تنها متکی به بسیج نباشد و از منابع دولتی هم برای آن بودجه در نظر گرفته شود.

وی در پایان گفت: امیدوارم در این راهی که قدم گذاشته‌ایم سربلند باشیم و فرمایشات مقام معظم رهبری را نیز سرلوحه کار خود قرار داده و باقدرت در این حرفه مشغول به کار شویم و همچنین حمایت‌های بسیج سازندگی از کارآفرینان بسیجی ادامه داشته باشد تا هرچه زودتر اقتصاد و بودجه کشور را از نفت به‌ واسطه‌ همین تولیدات دور کنیم.

 

انتهای پیام/س