ایلام بیدار11:03 - 1393/11/05
زاکانی:

نگاه برد-برد از سر خوش‌بینی است نه واقع‌بینی

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بزرگ‌ترین اشتباه ما درمذاکرات این بود که از گسل اختلافات دولت‌ها و کشورها در بحث مذاکرات هسته‌ای استفاده نکردیم و با دشمن‌ترین کشور خود یعنی آمریکا وارد مذاکره شدیم.

به گزارش ایلام بیدار به نقل از تسنیم، علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی نگاه یک که به روند مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ اختصاص داشت، گفت: پرونده هسته‌ای ایران سیاسی است و فنی نیست. دلیل این موضوع این است که سال ۸۷ آژانس انرژی اتمی چارچوب‌هایی در ۶ فصل تنظیم کرد و ایران نیز ظرف ۷ ماه به این چارچوب‌ها پاسخ داد و البرادعی اعلام کرد که پاسخ‌های ایران در مباحث هسته‌ای قانع‌کننده بوده و شورای حکام نیز در گزارش خود تایید کرد جمهوری اسلامی ایران از چارچوب‌های صلح‌آمیز تخطی نکرده، اما ۴ روز بعد شورای امنیت علیه ایران قطعنامه صادر کرد و در آن زمان سولانا درباره این قطعنامه به آقای جلیلی گفته بود که مواجه و رویارویی با پرونده هسته‌ای ایران سیاسی است و ما قطعنامه دوم را برای مجلس هشتم صادر کردیم. 


وی با بیان اینکه مواجهه غرب با پرونده هسته‌ای ایران سیاسی است، گفت: سفارت آمریکا در امارات نیز اعلام کرده بود که ما به ایران فشار می‌آوریم تا مردم ایران متوجه باشند باید به دامن برخی جریانات سیاسی پناه ببرند تا از دست ما خلاصی پیدا کنند و در این تحریم‌ها و فشارها مردم باید دست به دامن یک جریان و گروه خاص شوند.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: بیانیه‌های آژانس که از خرداد ۸۲ صادر شده بیانگر این است که تمام برخوردها با پرونده هسته‌ای سیاسی بوده و برخورد فنی صورت نگرفته و زمانی که آقای روحانی با ۳ کشور آلمان، فرانسه و انگلستان در سال ۸۲ دیدار داشت، ما تمام فعالیت‌‌های هسته‌ای خود را تعطیل کردیم، اما در طول یک سال شورای حکام علیه ما ۶ قطعنامه صادر کرد. 

زاکانی ادامه داد: زمانی که شورای امنیت نخستین قطعنامه را علیه ایران صادر کرد، ما چند راه بیشتر نداشتیم، یعنی یا باید تاسیسات هسته‌ای خود را می‌داشتیم یا از همه آینده خود عبور می‌کردیم و از منافع ملی و سرمایه می‌گذشتیم.

وی با اشاره به سفر احمدی‌نژاد به نیویورک، گفت: زمانی که آقای احمدی‌نژاد به نیویورک رفته بود، فیشر وزیر خارجه آلمان در حضور آقایان متکی، جلیلی و لاریجانی گفته بود که ما با آقای روحانی توافق کرده‌ایم که تعطیلی تاسیسات هسته‌ای باید منجر به نابودی آن شود. 

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه ما در زمان گذشته دائما مورد شماتت غربی‌ها قرار می‌گرفتیم، گفت: دلیل این موضوع به خاطر ارائه اطلاعات غلط از سوی منافقین و همچنین نشان دادن چراغ سبز از داخل کشور به آنها بود و کسانی که در مجلس ششم نماینده ملت بودند آن قدر که بر سر ملت ایران فریاد می‌کشیدند، حاضر به بلند کردن صدای خود به روی بیگانگان نبودند. 

زاکانی با اشاره به انجام مذاکرات هسته‌ای در زمان جلیلی، گفت: زمان آقایان جلیلی، روحانی و لاریجانی روند پرونده هسته‌ای ایران ثابت بوده و در مسیر مذاکرات جدی قرار داشته، ضمن اینکه آقای جلیلی ۹ دور مذاکرات هسته‌ای انجام داد و مهمترین مذاکرات ما در سال‌های ۸۶ تا ۹۲ صورت گرفت. 

وی ادامه داد: زمانی که ما با ۳ کشور اروپایی وارد مذاکره شدیم، می‌توانستیم از گسل میان اروپا و آمریکا استفاده کنیم و زمانی که چین و روسیه به کشورهای مذاکره‌کننده اضافه شدند می‌توانستیم با مهره این دو کشور زمان بگیریم.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به درخواست آمریکا برای انجام مذاکرات با ایران، گفت: آمریکا سال ۸۷ از ما درخواست ملاقات رودررو کرد و این درخواست در استانبول مطرح شد و همانجا آقای جلیلی مطرح کرد که ما به آمریکا گفتیم که چه چیزی به ما خواهد داد؛ بزرگ‌ترین اشتباه ما درمذاکرات این بود که از گسل اختلافات دولت‌ها و کشورها در بحث مذاکرات هسته‌ای استفاده نکردیم و با دشمن‌ترین کشور خود یعنی آمریکا وارد مذاکره شدیم. 

زاکانی با بیان اینکه در زمان‌های گذشته آمریکا همیشه سعی داشت که با ارائه پیشنهاداتی با ایران مذاکره کند، افزود: به طور مثال در یکی از مباحث آمریکا به ما اعلام کرد که در بحث پتروشیمی، کشتیرانی و طلا و جواهر ما را از تحریم خارج خواهد کرد، اما هیچ‌کدام از این موضوعات تحریم نبودند. 

وی با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه در مذاکرات باید دم کدخدا را ببینیم، گفت: کشورهای مذاکره‌کننده از جمله چین و روسیه با منافع خود وارد بازی مذاکرات شدند و در این مذاکرات ۱+۵ به دنبال منافع خود است، لذا ما باید از گسل میان اروپا و آمریکا، از چین و روسیه استفاده کنیم. 

نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه آمریکا تغییر کرده و ابرقدرت محسوب نمی‌شود، گفت: آمریکا در سوریه یا عراق اراده می‌کند و ایران هم در این کشورها اراده می‌کند، اما اراده ایران موفق می‌شود و لذا همه به دنبال منافع خود هستند و باید منافعی که حیات ما را استمرار می‌بخشد مدنظر قرار گیرد. 

زاکانی با طرح این پرسش که چه کسی گفته بیانات آقای احمدی‌نژاد در چارچوب اصول‌گرایی است، گفت: من بارها از سال ۸۴ گفته‌ام که خوبی آقای احمدی‌نژاد مربوط به اصولگرایی است و بدی او ربطی به اصولگرایی ندارد، ضمن اینکه ما بارها احمدی‌نژاد را در مجلس نقد کرده‌ایم. 

وی ادامه داد: در مباحث هسته‌ای یکی از شبکه‌های تلویزیونی در برنامه مستندی اعلام کرد که ایران لیاقت داشتن حتی یک سانتریفیوژ را هم ندارد، اما باید گفت مسیر طی شده تا امروز حاصل جانفشانی دانشمندان هسته‌ای و ملت ایران تحت هدایت‌های مقام معظم رهبری است، چرا که آنها کمک کردند تا معجزه اتفاق بیفتد و لذا وقتی از توافق ژنو صحبت می‌شود باید تاکید کرد که توافق ژنو محصول زحماتی است که ملت و رهبری کشیدند.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اشکالات توافق‌نامه ژنو، گفت: بزرگ‌ترین اشکال توافق ژنو این بود که آجری به آجرهای قبل نیافزود و طرح آلماتی را ادامه نداد، بلکه پروژه جدیدی را آغاز کرد؛ راستی‌آزمایی غرب، بصیرت‌بینی و آرامش نسبی از مزیت‌های توافق ژنو بود و این توافق زمان را خرید تا از زیر فشار غرب خود را رهایی بخشیم؛ توافق ژنو دستاوردهای بالقوه‌ای داشت، اما منافع آن بالفعل بود چرا که غربی‌ها و آمریکا مدعی هستند که توانسته‌اند بحث هسته‌ای ما را به عقب بازگردانند و دچار رکود و انجماد کنند، بنابراین آنها به صورت بالفعل از توافق ژنو منفعت بردند.

وی در پاسخ به این پرسش که آمریکا به تعهدات خود در توافق ژنو عمل کرد؟ گفت: خیر، آمریکا به دنبال بهانه است و ما را متهم به داشتن سلاح هسته‌ای، تروریسم و اخلال در امنیت منطقه می‌کند و مدام در حال بهانه‌جویی است. 

زاکانی با بیان اینکه توافق ژنو کلی است، افزود: چون این توافق‌نامه کلی است جای بهانه را باز می‌گذارد و توافق‌کنندگان ما اشتباه کرده‌اند که این توافق را شفاف ننوشته‌اند، چرا که دشمن بهانه‌جو است؛ این مذاکرات در سیری انجام شد که آمریکا دائما وعده داد و به آن عمل نکرد و سطح توقعات خود را بالا برد و حتی اعلام کرد ۳۰ سال بعد تحریم‌ها را برمی‌داریم.

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: اشتباه بزرگ مذاکرات این بود که همه داشته‌های ما را به مذاکره گذاشتند و تازه می‌خواهند چانه‌زنی کنیم؛ باید فهمید که چه چیزی قرار است به ما بدهند. البته باید گفت در زمان آقایان جلیلی و لاریجانی مذاکرات گام به گام بود. 

وی با بیان اینکه سیر مسیر مذاکرات دارای اشکالاتی است، گفت: من منکر خصوصیات آقای ظریف نیستم، اما اشکالاتی در تیم مذاکره‌کننده وجود دارد. به طور مثال زمانی که آقای ظریف در نیویورک مذاکره کرد، مقام معظم رهبری فرمودند زیاده‌روی شده است، بنابراین در این مسیر مذاکره‌کنندگان روش غلطی پیش گرفته‌اند. 

زاکانی با تاکید بر اینکه ما آرزومندیم توافق هسته‌ای انجام شود، اما توافقی که منافع ما را تامین کند، خاطرنشان کرد: تصمیم سیاسی ما عدول از خطوط قرمز ما بود. 

نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا با انجام مذاکرات هسته‌ای تحریم‌ها متوقف شده است؟ اظهار داشت: مذاکرات در توقف تحریم‌ها بی‌اثر نبوده، اما یک جایی ۱+۵ شل کرد و در ۳ جای دیگر به ما سخت گرفت؛ مسیر طی شده در مذاکرات مسیر درستی نبود، به طور مثال ۷۰۰ میلیون دلاری که وارد ایران می‌شود مشکلات گذشته را دارد که من این موضوع را سربسته می‌گویم و ما در مجلس در حال پیگیری این بحث هستیم. 

وی با بیان اینکه غربی‌ها به نابودی انقلاب اسلامی دلخوش کرده‌اند، خاطرنشان کرد: مذاکرات هسته‌ای تفاهم بین‌المللی علیه ایران را بر هم زد و البته باید گفت که راهگشایی که در نامه آقای روحانی به مقام معظم رهبری در بعد از توافق ژنو مطرح شد، واقعیت بیرونی پیدا نکرده و به زودی این موضوع مشخص خواهد شد. 

زاکانی تاکید کرد: غربی‌ها و آمریکا در صورت توافق با ایران نخواهند گذاشت سر ما خلوت شود و بلافاصله پس از این موضوع، موضوعات حقوق بشری و موشک‌ها را مطرح خواهند کرد. 

نماینده مردم تهران در مجلس در پاسخ به این پرسش که با توجه به طرح موضوع برد- برد در مذاکرات هسته‌ای از سوی دوستان شما، ارزیابی‌تان چیست؟ افزود: بحث برد‌- برد خوش‌بینی است و یک نگاه واقع‌بینانه نیست، چرا که اوباما در صحبت‌های خود اعلام کرده ما به دنبال نابودی تکنولوژی هسته‌ای ایران هستیم و لذا آمریکا توافق خوب را نابودی تکنولوژی هسته‌ای ایران می‌داند، چرا که معتقد است آینده جهان در پرتو تکنولوژی است که کلید آن امروز به دست ایران است و بنابراین به هیچ‌وجه زیر بار این موضوع نخواهد رفت.

وی با بیان اینکه ما باید منافع ملی خود را مدنظر قرار داده و حرکت منطقی انجام دهیم، یادآور شد: حرکت منطقی ما، غربی‌ها و آمریکا را وادار به مصالحه با ما خواهد کرد و این زمانی صورت می‌گیرد که در دورن به انسجام برسیم و موضوع اقتصاد مقاومتی را مدنظر قرار دهیم. 

زاکانی گفت: مذاکرات برای ما قدرت نیافرید، بلکه سر سفره قدرت آفریده شده توسط ملت و بیداری اسلامی نشستند و از آن قدرت گرفتند و اگر غرب حاضر به نشستن پای میز مذاکره شد به دلیل قدرت و موقعیت ایران بود و لذا مذاکرات برای ما تامین امنیت نکرد، بلکه قدرت و موقعیت ایران تامین امنیت کرد، البته آرزومندیم که تیم مذاکره‌کننده موفق شود. 

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه ما هنر جنگ روانی داریم، اما این هنر را فقط برای خودمان اجرا می‌کنیم، گفت: به طور مثال قبل از سفر نیویورک، آقای روحانی اعلام کرد که خزانه کشور خالی است و این حرف زمانی که ما می‌خواستیم سر میز مذاکرات بنشینیم، اشتباه بود؛ یکی از اشکالات ما به مذاکره‌کنندگان این است که چرا آنها غرب و آمریکا را تهدید نمی‌کنند. البته اظهارات آقای ظریف امروز جای تحسین دارد که گفت، مجلس ما به موقع تصمیم خواهد گرفت و لذا توقع ما این است که مذاکره‌کنندگان در مقابل زیاده‌گویی‌های ۱+۵ حرف بزنند و در مقابل آنها با منطق درست و عزت برخورد کنند. 

وی با بیان اینکه آمریکا به دنبال ریشه‌کنی انقلاب اسلامی و محصور کردن تکنولوژی هسته‌ای است، گفت: آنها می‌خواهند که اجازه ندهند فاصله‌ای بین خودشان و ما کم شود. 

زاکانی درباره رفع تحریم‌ها خاطرنشان کرد: رفع تحریم در صورتی انجام می‌شود که ما در داخل به انسجام داخلی و اقتصاد مقاومتی برسیم؛ آمریکا فکر می‌کند در موضوع هسته‌ای پاشنه آشیل نظام را پیدا کرده، اما آمریکایی‌ها تنها پاشنه آشیلی که از نظر خود می‌توانند توافق جهانی علیه ایران پیدا کنند، بحث هسته‌ای است. 

نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: اگر ما در داخل کشور به انسجام داخلی برسیم آنها کوتاه خواهند آمد و مجلس نیز در این خصوص طرح‌هایی آماده دارد و معتقد است که با تمام وجود باید از تیم مذاکره‌کننده حمایت کنیم. 

وی در پایان درباره آینده مذاکرات هسته‌ای تاکید کرد: آینده مذاکرات بستگی به شرایط منطقه و کشور دارد، اما ما هر چه منسجم‌تر و منطقی‌تر حرکت کنیم و حرکت پرشتاب‌تری در ایجاد مصونیت درون‌زا در کشور شکل بگیرد، پیروز خواهیم شد و در منطقه نیز هر چه توسعه فعالیت و گسترش نفوذ ما بالا رود، دشمنان از سر استیصال به سراغ ما می‌آیند و لذا توصیه من این است که تیم مذاکره‌کننده از تمام ظرفیت داخلی کشور یعنی مجلس و نخبگان بهره جوید و مسیری نرود که برد و باخت مذاکره‌، برد و باخت یک جناح سیاسی تلقی شود. 

خرازی در برنامه نگاه یک:
مذاکرات ایران با ۱+۵ طولانی خواهد بود و شاید سال‌ها طول بکشد

فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: مذاکرات ایران با ۱+۵ طولانی خواهد بود و شاید سال‌ها طول بکشد تا برای دو طرف تضمین حاصل شود.

صادق خرازی عضو هیئت موسس حزب ندای ایرانیان در برنامه نگاه یک که به روند مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ اختصاص داشت، در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما از ادعای آمریکا مبنی بر اینکه ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است، چیست؟ گفت: زمانی که صحبت از آمریکا می‌کنیم باید ابعاد مختلف را مدنظر قرار دهیم و ببینیم که آیا آمریکا از بُعد رسانه‌ای یا سیستم سیاسی و تصمیم‌گیر یا نهادهای حاکم مدنظر است.

وی ادامه داد: سازمان امنیت ملی آمریکا اعلام کرده که سیاست جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای است که به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، اما هیئت حاکمه آمریکا از جمله کنگره و متاثران از لابی صهیونیست اعلام می‌کنند که استراتژی جمهوری اسلامی ایران توجه به سلاح نامتعارف است.

به گزارش تسنیم، عضو هیئت موسس حزب ندای ایرانیان تاکید کرد: مقام معظم رهبری که مهمترین تصمیم‌گیر در زمینه مسائل استراتژیک هستند می‌فرمایند که ایران در استراتژی بنایی برای استفاده و به کار بردن سلاح هسته‌ای ندارد، اما آمریکا به دلیل ایجاد فشار و بهره‌گیری، موضوع سلاح هسته‌ای را مطرح می‌کند. 

خرازی تصریح کرد: در وزارت خارجه آمریکا مسجل شده که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، اما برای تعریف دکترین و چارچوب اعتمادساز و اعتمادآفرین خود فشارهایی را بر ایران تحمیل می‌کند تا امتیاز بگیرد، بنابراین در گفتار و عمل آمریکا تضاد دیده می‌شود که دلیل آن سیاست اسرائیل و رقابت اعراب است. 

وی ادامه داد: آمریکا در دوره‌ای قاطعانه معتقد شده و این جزء مبانی فکری ایالات متحده است که ایران فاقد سلاح اتمی و استراتژی رسیدن به سلاح اتمی است؛ در طول دوران دولت نهم استراتژی ایران پرونده هسته‌ای را از پرونده سیاسی، تکنیکی و حقوقی به پرونده امنیتی تبدیل کرد، اما من معتقدم پرونده ایران در بحث هسته‌ای پرونده‌ای حقوقی، سیاسی و امنیتی بوده است. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: ما در طول ۴ سال دولت دهم در حال ارسال پیام در بحث مذاکرات بودیم و مذاکراتی صورت نمی‌گرفت و اسناد و مدارک گواه این موضوع است و آنچه امروز صورت می‌گیرد مذاکره هسته‌ای است و مذاکره‌کنندگان ارشد امروز قدرت مانور و چانه‌زنی دارند. 

خرازی گفت: در فرآیند اتمی‌زدایی از ایران، استراتژی غرب این بود که تکنولوژی و دانش هسته‌ای را از ایران بگیرد، اما استراتژی جمهوری اسلامی ایران این بود که دانش هسته‌ای از تکنولوژی نفت مهمتر است. 

وی با بیان اینکه فرمان تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای در روزهای آخر دولت آقای خاتمی و توسط آقای روحانی صادر شد، خاطرنشان کرد: مواضعی که ما در موضوع هسته‌ای گرفتیم منجر به این شد که غرب پرونده هسته‌ای را از پرونده سیاسی و تکنیکی به پرونده امنیتی تبدیل کند. لذا فرآیند امنیتی‌سازی پرونده هسته‌ای همزمان با مواضعی بود که در ایران گرفته شد. 

عضو هیئت موسس حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه ایرانیان در پرونده هسته‌ای مانند زمان جنگ ایثار کرد و همه چیز را پذیرفت، به پیام‌های دولت آمریکا برای مذاکره با ایران اشاره کرده و گفت: در اواخر دولت دهم آمریکا پیام می‌دهد که مایل به همکاری با ایران است و در آن دوران گروهی ماموریت پیدا کردند که با آمریکا مذاکره کنند و این مذاکرات در مسقط عمان صورت گرفت. 

خرازی اظهار داشت: استراتژی اوباما در تناقض با دولت جمهوری‌خواه بود و شعارهای دولت اوباما با وجود اینکه مردم فریب است، اما توانسته فاصله میان آتلانتیک را کاهش دهد، یعنی آمریکا در دوران بوش درمصاف با رقبای اروپایی خود بود و بحران عراق و براندازی صدام اختلافات دوسوی آتلانتیک را دامن زد، اما دولت اوباما با استراتژی دیگری وارد کار شد و هدف آمریکا این بود که مسائل خود را با ایران حل و فصل کند. 

وی گفت: من معتقدم ایران یک ابرقدرت ژئوپولوتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک است و عمود ژئوپولوتیک اسلامی و تشیع جمهوری اسلامی ایران است و ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه برتری دارد. 

عضو هیئت موسس حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه مذاکرات ایران و آمریکا در دولت دهم آغاز شد، یادآور شد: دولت یازدهم این مذاکرات را به صورت حرفه‌ای نقد کرد و بنابراین آغازگر مذاکرات دولت دهم بود؛ مذاکرات استانبول از بدترین مذاکرات هسته‌ای محسوب می‌شود، چرا که رهبری در این زمینه تذکر دادند. 

خرازی گفت: اشتباه دولت نهم و دهم این بود که ۳ کشور مذاکره‌کننده با ایران را به ۶ کشور تبدیل کرد و آمریکا با دو کشور دیگر وارد بحث مذاکرات هسته‌ای با ایران شد، یعنی که ما نمی‌توانستیم با ۲ کشور روبرو شویم، چگونه می‌توانستیم با ۶ کشور روبرو شویم. 

وی افزود: ورود آمریکا، چین و روسیه در مذاکرات به صلاح ما نبود؛ آمریکا موضع محوری نداشت و موضع‌گیری با اروپا بود، اما کم‌کم موضع اروپا خنثی شد، ضمن اینکه چین و روسیه در چارچوب منافع خود مذاکره می‌کردند. 

خرازی با اشاره به شخصیت وزیر امور خارجه یادآور شد: من تمام زوایای فکری آقای ظریف را می‌شناسم. او فردی مخلص، متدین و وفادار به انقلاب است و کسی است که خلاف نظر رهبری قدم برنمی‌دارد. 

وی تصریح کرد: امکان ندارد که مذاکرات ایران و ۱+۵ فقط با یک کشور به نتیجه برسد. 

عضو هیئت موسس حزب ندای ایرانیان درباره توافق ژنو خاطرنشان کرد: توافق ژنو در حقیقت آغاز و فصل جدیدی در مناسبات و گفت‌وگوی ایران و ۱+۵ و غرب بود؛ غرب دنبال منافع خود و ما دنبال منافع خود هستیم و اگر امروز ایران موقعیت ویژه‌ای در خاورمیانه نداشت و از قدرت برخوردار نبود، غرب با ما مذاکره نمی‌کرد؛ دستاورد توافق ژنو بحرانی است که مخالفانی همچون اعراب و اسرائیل به وجود آورد و برای آنها نیز این است که نمی‌خواهند فرایند گفت‌وگو با ایران شکسته شد. 

خرازی ادامه داد: فرآیند مذاکرات هسته‌ای در ژنو نشان داد توانایی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات بالاست که ایران توانسته به عنوان کنشگر اصلی مطرح شود و موازنه قدرت جدیدی با توافق ژنو پدید آمده است. 

وی با بیان اینکه مذاکرات با ۱+۵ طولانی خواهد بود و شاید سال‌ها طول بکشد تا برای دو طرف تضمین حاصل شود، خاطرنشان کرد: مذاکرات ژنو توافقی جامع و کامل نیست و کلی است. 

عضو هیئت موسس حزب ندای ایرانیان درباره پایبندی غرب به تعهدات خود، یادآور شد: به صورت قاطع نمی‌توان گفت غرب به تعهدات خود پایبند نبوده و به صورت نسبی نیز نمی‌توان گفت که به تعهدات پایبند بوده و لذا این موضوع نسبی است. در مذاکرات باید ضریب امنیتی و اعتمادسازی بالا برود و مهم این است که مذاکره‌کنندگان با قدرت رعایت خطوط قرمز ترسیم شده از سوی رهبری را هدف خود قرار دهند. 

خرازی ادامه داد: چارچوب ما حفظ دستاوردهای هسته‌ای، حفظ غنی‌سازی و تداوم توسعه و تحقیق است، ضمن اینکه امروز ماشین تحریم شکسته شده است. 

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی یادآور شد: آمریکا و غربی‌ها قابل اعتماد نیستند و غرب با انقلاب اسلامی سر سازگاری ندارد. اگر واقع‌بین باشیم باید مسیرها را در مذاکرات مدیریت کنیم. امروز غرب به جمهوری اسلامی نیاز دارد چرا که ایران کشور عادی در منطقه نیست و موقعیت خوب و نفوذ چشمگیری دارد و این نشان‌دهنده عظمت جمهوری اسلامی است که قدرت چانه‌زنی و مانور دارد و غربی‌ها نمی‌توانند بدون ایران مشکلات منطقه را حل کند.

عضو هیئت موسس حزب ندای ایرانیان با تاکید بر اینکه ما در موضوع هسته‌ای قدرت چانه‌زنی با آمریکا را داریم، در تذکری به مذاکره‌کنندگان خاطرنشان کرد: هرگونه فرایند فرسایشی شدن مذاکرات به ضرر جمهوری اسلامی است و قدرت بازدارندگی ما را کاهش خواهد داد؛ تیم مذاکره‌کننده ما قوی است و در وضعیت حقوقی باید تعهدات و امتیازات مبتنی بر تضمین عینی در نظر گرفته شود تا به جمع‌بندی خوبی برسیم. 

خرازی درباره توافق خوب و بد خاطرنشان کرد: ساده‌اندیشی است که ما خود را در اندیشه آمریکایی‌ها محصور بدانیم که آنها ترسیم کنند کدام توافق خوب و کدام توافق بد است لذا خوب و بد بودن توافق هسته‌ای را باید خودمان تشخیص بدهیم؛ آمریکا از جمهوری اسلامی ضربه خورده و ایران در تمام دولت‌ها موقعیت خود را اثبات کرده است. 

وی با بیان اینکه پرسش ما این است که آیا عملکرد ما باعث افزایش قدرت منطقه‌ای ایران شده است، خاطرنشان کرد: آمریکا به دنبال منهدم کردن تکنولوژی هسته‌ای ما است ولی آنها به هدف خود نرسیدند چرا که مذاکره‌کنندگان و رهبری و دولت دراین مسیر استوار هستند؛ آمریکا در معادلات داخلی خود دچار بحران است و حتی بین هم‌حزبی‌های اوباما در کنگره و مجلس اختلاف دیده می‌شود. 

عضو هیئت موسس حزب ندای ایرانیان یادآور شد: بنای ما حفظ دستاوردهای هسته‌ای است؛ ما باید احساس مشارکت ملی را در مذاکرات هسته‌ای تقویت کنیم. 

به گزارش تسنیم، خرازی با اشاره به جنگ روانی آمریکا علیه ایران در مذاکرات خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها در مذاکرات از تکنیک ایجاد جنگ روانی استفاده می‌کند تا دل ملت ایران را خالی کند و غرب و ایالات متحده با داشتن رسانه‌های عمومی می‌خواهند پشت طرف مقابل را خالی کنند ضمن اینکه ایران نیز قدرت دستگاه تبلیغاتی آنها را ندارد تا از این تکنیک استفاده کند.

وی ادامه داد: در دوره اخیر مقام معظم رهبری به دولت و مذاکره‌کنندگان تاکید کردند که آمریکا دشمن است و دوست نیست. برادران ما در دولت یازدهم توانسته‌اند موازنه قدرت را در این مذاکرات و با دیپلماسی هوشمند تغییر دهند.

به گزارش تسنیم، عضو هیئت موسس حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه دولت روحانی مظلوم است و وارث مشکلات زیادی از گذشته است، درباره تحریم‌ها خاطرنشان کرد: با تمام نقص و ایراد به حقوق تحریم می‌توان تحریم‌ها را لغو کرد. 

خرازی ادامه داد: اگر فکر کنیم با حل مسئله هسته‌ای آمریکا دست از سر ما برمی‌دارد، اشتباه است، چرا که آنها دوباره موضوعاتی همچون حقوق بشر و فلسطین را مطرح خواهند کرد و لذا تحریم‌ها ابزار است و آنها می‌خواهند از این ابزار برای کنترل مهار ایران استفاده کنند. هوشمندی نظام سیاسی ما این است که گزک دست آنها ندهیم. آمریکایی‌ها تمام ابزار خود را برای ترساندن جمهوری اسلامی ایران به کار می‌گیرند. 

وی در پایان درباره آینده مذاکرات هسته‌ای، خاطرنشان کرد: باید درباره آینده مذاکرات ملاحظاتی چون خط قرمز را مدنظر قرار داد، ضمن اینکه فرآیند مذاکرات باید با دیدگاه جمهوری اسلامی پیوند داد ولی پیش‌بینی من این است که غرب چاره‌ای جز کنار آمدن با ایران اسلامی ندارد و دولتی که بتواند اعتمادسازی کند در راستای تقویت بنیان داخلی عمل خواهد کرد و من به آینده عملکرد دولت یازدهم در سیاست خارجی امیدوارم و تصور می‌کنم که در میان‌مدت می‌توان در مذاکرات به نتیجه رسید.

 

انتهای پیام/