به گزارشایلام بیداربه نقل ازملکشاهی آنلاین،حشمت الله عسکریمعاون برنامه ریزی استانداری ایلام اظهار کرد:شهرستان ملكشاهي در يک مقطع زماني طولاني يک بخش و آن هم بي ارتباط با ساير شهرستانها و با سهم اندک در فعاليتهاي اقتصادي استان بوده است. از اين رو و با همين استدلال توسعه اين بخش بدون استفاده از اعتبارات ملي و صرفا از محل اعتبارات ناچيز استان بطور جزيي اتفاق افتاده است.
وی اظهار کرد : در اين بين راه هاي مواصلاتي به ملكشاهي بر اساس مطالعات سابق عموما فرعي و روستايي بوده اند و به همين دليل از اعتبارات ملي بهره اي نبرده اند.
دکتر عسکری افزود : اما اكنون ملكشاهي به شهرستان تبديل شده و در مسير اصلي دو شهرستان اصلي آبدانان و دهلران واقع است و مهمترين نكته اينكه مسير مهران - ملكشاهي - ايلام مسير پدافند غير عاملي براي راه استراتژيک مهران ايلام محسوب مي شود.
دکتر عسکری افزود : اما اكنون ملكشاهي به شهرستان تبديل شده و در مسير اصلي دو شهرستان اصلي آبدانان و دهلران واقع است و مهمترين نكته اينكه مسير مهران - ملكشاهي - ايلام مسير پدافند غير عاملي براي راه استراتژيک مهران ايلام محسوب مي شود.
معاون برنامه ریزی استانداری اضافه کرد : سهم شهرستان ملکشاهی از فعاليتهاي اقتصادي بويژه در بخش كشاورزي سهم بالايي است. به نظر مجموعه مديريت ارشد استان مسير مهران - ملكشاهي نياز به مطالعات مجدد به منظور ارتقا مشخصات فني دارد. و در اين مدت موضوع ارتقا مسير مذكور تقريبا در تمام جلسات مربوط به توسعه راهها با وزارت راه و شهرسازي مورد بحث بوده و استاندار محترم با نگاه مثبت همواره پيگير اين موضوع است.
این مسئول تصریح کرد : با توجه به تبديل بيش از ٢٠٠ كيلومتر از راههاي با توجيه بيشتر استان به شرياني در سال جاري ، اميد آن مي رود كه مسير بعدي براي ارتقا مسير مهران ملكشاهي باشد بويژه با توجه به نقشي كه اين مسير در روزهاي منتهي به اربعين ايفا نمود. در اين مدت نيز تلاش شده است موضوع مذكور در اذهان مديران مربوطه وزارت راه نقش ببندد. با توجه به فرصت پيش آمده چنانچه نمايندگان محترم مجلس نيز بيشتر همراهي كنند اين موضوع محقق خواهد شد.
دکتر عسکری افزود : البته اين سوال ممكن است مطرح شود كه چرا از اعتبارات استاني مسير مذكور اصلاح نمي شود؟
پاسخ اين است كه اولا اعتبارات استان اندک بوده و بخش عمده اي از آن در قانون توزيع شده براي ساير حوزه هاي غير از راه است. به گونه اي كه حدود ٥٠ ملياردتومان در اختيار شوراي برنامه ريزي است براي توزيع در بين شهرستانها. اعتبار مذكور حتي از سهم جمعيتي استان نيز كمتر است. كه مي طلبد نمايندگان مردم در مجلس تلاش كنند در زمان تصويب قانون بودجه اين رقم افزايش يابد.
معاون برنامه ریزی استانداری ایلام اضافه کرد : با توجه به هزينه بالاي اجراي راه در استان كه ٢ ميليارد تومان به ازاي هر كيلومتر است، اگر حتي بدون توجه به ساير بخشهاي مهم مثل بهداشت، عمران شهري، ورزش، آموزش ، روستاها و....كل اعتبارات استان به حوزه راه داده شود تنها ٢٥ كيلومتر ميتوان اجرا كرد اين در حالي است كه چنين تصميمي حتي اگر عملياتي شود چند كيلومتر به ملكشاهي اختصاص پيدا مي كند؟ قطعا اين امر امكان پذير نبوده و كارشناسي نيز نيست چرا كه ساير بخشها وا نمي توان محروم كرد.
وی گفت : در شوراي برنامه ريزي تلاش شده شهرستانهايي كه كمتر از اعتبارات ملي بهره مي برند از اعتبارات استان بهره بيشتري ببرند كه از اين رو شهرستان ملكشاهي در اولويت بوده است. مقايسه سهم اعتبارات شهرستان از اعتبارات استان در مقايسه با سهم جمعيتي اين شهرستان گوياي اين واقعيت است. متاسفانه شهرستان ملكشاهي نارسايي هاي زيادي در بخش بهداشت و عمران شهري و تامين آب شرب دارد كه در دو سه سال اخير مورد توجه بيشتري بودند.
این مسئول به پروژه های شهرستان ملکشاهی اشاره کرد و گفت : اكنون پروژه ايجاد بيمارستان ملكشاهي دوميليارد و ٨٠٠ ميليون تومان اعتبار با تخصيص صددرصد بوده كه به زودي در كنار فرمانداري احداث خواهد شد و نقشه هاي آن در حال آماده شدن هستند. اين اقدام بي نظيري در طول تاريخ ملكشاهي بوده است. پروژه تامين آب شرب ملكشاهي كه بيش از ٥ ميليارد تومان امسال اعتبار با تخصيص دارد. همينطور بهسازي راه ايلام اركواز در دستور كار بوده و تقاطع غير همسطح آن با مسير ايلام دره شهر در حال اجراست.
دکتر عسکری افزود : شهرداري و عمران شهري اركواز نيز از وضعيت اسفناكي برخوردار بوده كه خوشبختانه اكنون بار بدهيهاي شهرداري كاسته شده و وروديهاي اركواز مقداري مناسب تر شده اگرچه كه هنوز هم وضعيت جالبي ندارند.
معاون برنامه ریزی استاندار ایلام اضافه کرد : در مجموع هرجا اراده اي صورت گرفت و تلاش شد از اعتبار ملي براي شهرستان ملكشاهي استفاده شود موفقيت آميز بود كه نمونه آن تامين اعتبار آب شرب ملكشاهي بود. بر همين اساس تلاش خواهد شد راههاي مواصلاتي ملكشاهي و بويژه راه مهران - ملكشاهي ارتقا يابند. اگر به هر دليلي تلاش مذكور نتيجه ندهد قطعا در سال ١٣٩٤ از محل اعتبارات استاني بهسازي مسير مهران ملكشاهي در دستور كار شوراي برنامه ريزي استان قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/ب