به گزارش ایلام بیدار به نقل از فارس،«دیوید ایگناتیوس» نویسنده و خبرنگار روزنامه «واشنگتن پست» آمریکا در گزارشی اعلام کرد که مذاکرهکنندگان ایرانی و آمریکایی از طریق کانالهای غیرآشکار در حال مذاکره هستند و تلاش میکنند به راهکاری میانه در خصوص مذاکرات هستهای برسند.
بنا بر گزارش روزنامه الشرق الاوسط، ایگناتیوس در گزارشی که روز جمعه (دیروز) منتشر کرد نوشت که ایران بر داشتن 22 هزار دستگاه سانتریفیوژ اصرار میکند اما آمریکا خواستار کاهش این تعداد به 2 هزار است. به نوشته این پایگاه، آمریکا حاضر شده تا تعداد 4000 دستگاه ایران را بپذیرد و این محدودیت 3 تا 5 سال اعمال شود. همچنین آمریکا خواهان کاهش میزان ذخایر اورانیوم ایران به چند صد کیلو است.
این نویسنده آمریکایی افزود که احتمالا دولت آمریکا این راهکار میانه را بپذیرد.
واشنگتنپست با بیان اینکه فضای مذاکرات، فضای چانهزنی است، نوشت که بنا بر گزارشها، ایرانیها ابتدا با درخواست 22000 سانتریفیوژ آغاز کردهاند و در مقابل، ایالات متحده پافشاری میکرد که این رقم نباید بیش از 2000 دستگاه باشد. گفته میشود که این شکاف به میزان قابلملاحظهای کاهش یافته و ایران پیشنهاد کرده که حدود 9400 سانتریفیوژی را که الان فعال هستند، حفظ کند و در مقابل، آمریکا نشان داده است که ممکن است سقف 4000 سانتریفیوژ برای مدت 3 تا 5 سال را بپذیرد.
بر اساس این گزارش، آمریکا ممکن است در صورتی که ایرانیها با کاهش شدید میزان ذخایر اورانیوم غنیشده از حدود 1000 کیلوگرم به چند صد کیلوگرم موافقت کنند، روی تعداد سانتریفیوژها امتیاز بدهد. مسئله مهم دیگر برای آمریکا، این است که هر توافقی باید بدقت فعالیتهای هستهای ایران را زیر نظر بگیرد.
بر اساس این گزارش، حسین موسویان مذاکرهکننده سابق ایران میگوید در صورتی که طرفین نتوانند تا ضربالاجل (3 آذر) به توافق برسند، باید برای تعیین «نیازهای عملی ایران» به آژانس بینالمللی انرژی اتمی مراجعه کنند. موسویان میگوید: «آنها به یک داور نیاز دارند».
در همین ارتباط قرار است روزهای یکشنبه و دوشنبه 9 و 10 نوامبر (18 و 19 آبان)، نشست مشترک «جان کری» و «محمد جواد ظریف» وزرای خارجه ایران و آمریکا با حضور «کاترین اشتون» هماهنگکننده امور سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مسقط پایتخت عمان برگزار شود.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است که این دیدار در چارچوب مذاکرات ایران و «1+5» برگزار میشود.
انتهای پیام/ب