سرویس: خواندنی ها
کد خبر: 59466
|
08:48 - 1402/03/02
نسخه چاپی

فواید و ارزش غذایی انجیر هندی:

میوه‌ای با قدرت ضد التهابی و آنتی‌باکتریال را دارد

میوه‌ای با قدرت ضد التهابی و آنتی‌باکتریال را دارد
انجیر هندی یا گلابی خاردار میوه کاکتوس اپونچا هیمیوفوسا است که مصرف آن به صورت خوراکی یا ماسک های خانگی برای جوانسازی پوست و سلامت کلی بدن مفید است.

به گزارش ایلام بیدار، اپونچا هیمیفوسا Opuntia humifusa که به نام زبان شیطان devil's tongue  ، گلابی خاردار شرقی Eastern prickly pear  یا انجیر هندی ( به انگلیسی : Indian fig )  شناخته می شود. کاکتوسی از خانواده اپونتیا Opuntia است که در شرق ایالات متحده ، میسی سی پی و شمال مکزیک می روید.  

 

این کاکتوس برگهایی پهن و مسطح دارد که گل هایش به رنگ زرد و طلایی ( گاهی دارای مرکز قرمز )  در حاشیه برگهای بالغ رشد می کنند  . گل های این کاکتوس بزرگ و به اندازه 4 – 6 سانتی متر هستند. اندازه های میوه های آبدار  این کاکتوس 3 – 5 سانتی متر است که ابتدا سبز رنگ است و در حالت رسیده به  رنگ های زرد ، نارنجی ، صورتی ، قرمز یا بنفش دیده می شوند. 

 

هر میوه انجیر هندی حدود 6 – 33 دانه کوچک مسطح و روشن دارد.

میوه انجیر هندی موهایی خارمانند دارند ولی پالپ داخل آن را میتوانید با اسکوپ بردارید ، پوره کنید و دانه هایش را صاف کنید و به عنوان شربت یا ژله از آن استفاده نمایید. 

 

میوه های انجیر هندی هر چه بیشتر برسند رنگشان تیره تر شده و خارهای بزرگشان را از دست می دهند ولی همچنان ممکن است خارهای بسیار ظریفی روی پوست میوه باقی مانده باشد بنابراین به هیچ عنون نباید این میوه را با پوست مصرف کنید.

 

از میوه انجیر هندی میتوانید علاوه بر مصرف خوراکی در ماسک های مراقبت از پوست هم استفاده کنید. 

در ادامه مقاله درباره نحوه مصرف انجیر هندی ، ارزش غذایی و خواص آن برای سلامت بیشتر صحبت میکنیم. 

 

مزه انجیر هندی یا گلابی خاردار

اغلب مردم مزه انجیر هندی را طعمی بین هندوانه و آدامس بادکنکی کلاسیک توصیف می کنند. برخی دیگر هم طعم آن را به عنوان ترکیبی از هندوانه ، توت فرنگی و تمشک توصیف میکنند. 

این میوه شیرین و پر آب و سرشار از ویتامین و مواد مغذی مفید برای سلامت بدن و شادابی پوست است. 

 

انجیر هندی, ارزش غذایی انجیر هندی,ارزش غذایی انجیر هندی

 

ارزش غذایی انجیر هندی یا گلابی خاردار

انجیر هندی یا گلابی خاردار ترکیبی از آنتی اکسیدان ها ، مواد معدنی ، ویتامین ها و مقدار زیادی فیبر است. انجیر هندی 24 درصد ویتامین ث مورد نیاز روزانه بدن را تامین میکند و مقدار زیادی منیزیم و کلسیم دارد. این میوه منبع خوراکی بسیاری از ویتامین های گروه ب است که برای سلامت بدن حیاتی هستند.

گلابی خاردار زرد و قرمز دارای بیشترین میزان کاروتن و ویتامین آ هستند.

هر 100 گرم انجیر هندی حاوی مواد مغذی زیر است:  

 

انرژی 41 کالری
سدیم 5 میلی گرم
 پتاسیم  220 میلی گرم معادل 6 درصد مقدار مورد نیاز روزانه ( DV )
کربوهیدرات 10 گرم معادل  3درصد  ( DV )
 فیبر غذایی 3.6 گرم معادل 14 درصد ( DV )
پروتئین 0.7  گرم معادل 1 درصد ( DV )
ویتامین ث 23 درصد ( DV )
 آهن 1 درصد ( DV )
کلسیم 5 درصد ( DV )
ویتامین ب 6 5 درصد ( DV )
منیزیم 21 درصد ( DV )
فولات 6 میکروگرم
نیاسین 0.46 میلی گرم
ریبوفلاوین 0.06 میلی گرم
تیامین 0.014 میلی گرم
مس 0.08 میلی گرم
آهن 0.3 میلی گرم
منیزیم 85 میلی گرم
فسفر 24 میلی گرم
روی 0.12 میلی گرم

 

نکات مهم قبل از مصرف انجیر هندی یا گلابی خاردار

نگهداری انجیر هندی در دمای اتاق باعث نرم تر شدن میوه می شود. 

ماندگاری انجیر هندی در یخچال بسته به میزان رسیده بودن میوه هنگام خرید بین 1 – 2  هفته است. 

میتوانید پوره میوه را به مدت 6 – 12 ماه در فریزر نگهداری نمایید.

 

از انجیر هندی یا گلابی خاردار میتوانید نوشیدنی خوشمزه ای تهیه کنید که طعم آن شباهت زیادی به ترکیب آدامس بادکنکی و هندوانه دارد. 

از آب گلابی خاردار معمولا برای تهیه مربا و آب نبات ، کوکتل ها و جایگزین سرکه سالادها استفاده می شود. 

از این میوه میتوانید برای طعم دار کردن کرم پنیری روی کیک ها استفاده کنید. 

 

از ترکیب آب انجیر هندی با کمی آب پرتقال و لیمو و جوشاندن آن میتوانید سس خوشمزه ای برای سالاد میوه ای و چیزکیک درست کنید. 

رسیده تر شدن میوه باعث می شود خارهای درشت آن بریزد ولی همچنان خارهای بسیار ریزی به پوست میوه وصل هستند که ممکن است با چشم دیده نشوند بنابراین این میوه را ترجیحا بدون پوست مصرف کنید تا خارهای ریز آن هنگام بلغ باعث بروز عفونت در گلو و مری و معده نشوند. 

 

انجیر هندی, ارزش غذایی انجیر هندی, نحوه برش انجیر هندی

 

نحوه برش و آماده سازی انجیر هندی یا گلابی خاردار

روی میوه انجیر هندی خارهای بسیار ریزی وجود دارد که به راحتی وارد پوست می شوند و دردناک هستند. بنابراین برای بریدن میوه و جدا کردن پوست نیاز به استفاده از دستکش های چرمی ضخیم دارید. 

1. هر دو سر انجیر هندی را با چاقویی تیز به حالت افقی برش بزنید و جدا کنید.

2. یک برش عمودی روی کل انجیر خاردار ایجاد کنید. 

3. انگشت خود را داخل برشی که درست کرده اید ببرید و پوست را بگیرید و شروع به کندن پوست ضخیم گوشتی اطراف میوه کنید.

4. گوشت انجیر هندی پر از دانه های کوچک سفت و غیر قابل جویدن ولی خوراکی است که میتوانید در صورت تمایل میوه را خورد کرده و همراه با دانه هایش میل نمایید. 

 

 

انتهای پیام/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد