سرویس: سیاسی
کد خبر: 28334
|
11:49 - 1396/05/25
نسخه چاپی

گزارشی از دومین روز بررسی صلاحیت کابینه دوازدهم؛

موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی اقتصاد چه گفتند؟

موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی اقتصاد چه گفتند؟
دومین روز بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در حالی از دقایقی قبل آغاز شد که 49 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور ندارند.

به گزارشايلام بيدار،دومین روز بررسی صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی از دقایقی قبل به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.

هم‌اکنون 241 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور دارند که بر این اساس کُرسی 49 نماینده مجلس خالی است.

نمایندگان در این جلسه رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی را ادامه می‌دهند.

وکلای ملت روز گذشته و در اولین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، برنامه‌های وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش و ارتباطات و فناوری اطلاعات را مورد رسیدگی قرار دادند.

* برای مشاهده متن کامل اخبار روی تیتر آن ها کلیک کنید.

بررسی ساعات برگزاری جلسات رأی اعتماد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان، در نشستی غیرعلنی به بررسی چگونگی رسیدگی به صلاحیت و برنامه‌های وزرای پیشنهادی و ساعات برگزاری جلسات رأی اعتماد رأی اعتماد پرداختند.

علی لاریجانی رئیس مجلس در این نشست غیررسمی توضیحاتی در مورد ساعات برگزاری مراسم رأی اعتماد در پارلمان مطرح کرده است.

ساعات بررسی صلاحیت وزریران پیشنهادی در مجلس 35 ساعت است و رئیس مجلس در این نشست بیان کرده که 23 ساعت دیگر از این بررسی‌ها باقی مانده است.

 

مخالفت مطهری با وزیر پیشنهادی اطلاعات

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل امروز مجلس با وزارت اطلاعات این است که به خاطر وضعیت موجود وزیر اطلاعات نمی‌تواند به بسیاری از سوالات ما نمایندگان پاسخ دهد.
 
علی مطهری نماینده مردم تهران و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز چهارشنبه (25 مرداد ماه 96) در جریان بررسی صلاحیت وزاری پیشنهادی دولت دوازدهم و به عنوان مخالفت با وزیر اطلاعات طی سخنانی اظهار داشت: مخالفت من با وزیر پیشنهادی اطلاعات بیشتر به خاطر حاشیه از یک نقص ساختاری در حوزه اطلاعات کشور است.

وی افزود: ما نقص ساختاری در حوزه اطلاعات داریم که باعث کاهش قدرت نظارت مجلس و تضییع حقوق ملت مصرح در فصل سوم قانون اساسی شده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: این مخالفت دفاع از حقوق مجلس و مردم است این نقص ساختاری عبارت است از تداخل مسئولیت‌ها و وظایف نهادهای اطلاعاتی مختلف که منجر به پاسخگو نبودن در برخی امور شده است.

 

اکبریان در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات:

نماینده کرج در مجلس گفت: کشف بیش از 300 تُن مواد مخدر سنتی و صنعتی و متلاشی کردن هزار و 337 باند مواد مخدر از اقدامات وزارت اطلاعات بوده است.

عزیز اکبریان نماینده مردم کرج و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان طی سخنانی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات، اظهار داشت:  وزارت اطلاعات یکی از ارکان امنیتی کشور است و در دنیای معاصر مفهوم امنیت فیزیکی و روانی با مأموریت این وزارتخانه گره خورده است؛ از آنجایی که سربازان گمنام امام زمان (عج) وظایف خود را به خوبی انجام می‌دهند و همچنین برتری اطلاعاتی که وزارت اطلاعات دارد و نیز با جریان‌های نفوذی به خوبی برخورد می‌کند، فلذا یک امنیت روانی در کشور ایجاد شده است.

وی افزود: وزارت اطلاعات افتخار بزرگی برای کشور در کنار سایر نیروهای مسلح است، وزارت اطلاعات در کنار ارتش و سپاه یک جزیره امنیت برای جمهوری اسلامی ایران تشکیل داده‌اند؛ یکی از سرمنشأهای ایجاد امنیت در کشور آقای علوی است که نقش پدری را در وزارتخانه ایفا می‌کند و وی یک عالم مجاهد است که در 4 سال رسالت خود توانسته وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته حدود 620 مورد پرونده اختلاس و ارتشاء توسط وزارت اطلاعات در سراسر کشور تشکیل شده است، با تشکیل این پرونده‌ها 37 هزار میلیارد از پول بیت‌المال بازگشت داده شده است؛ وزارت اطلاعات در شناسایی بدهکاران بانکی تلاش فراوانی دارد، 200 نفر قاچاقچی کالا و ارز دستگیر شدند که 13.5 هزار میلیارد میزان کشفیاتی بوده که این هم یکی از افتخارات وزارت اطلاعات است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه 300 تن مواد مخدر صنعتی و سنتی توسط وزارت اطلاعات کشف شده است، یادآور شد: هزار و 337 باند اشرار و مواد مخدر از توسط وزارت اطلاعات شناسایی و منهدم شده است، وزیر اطلاعات آرامش خوبی بر فضای عمومی این وزارتخانه حاکم کرده است، برخی از پرسنل این وزارتخانه در دولت گذشته بالاجبار بازنشسته شدند که سرمایه نظام بودند اما آقای علوی با تشکیل کمیته‌ای خاص برخی از آنها که آلوده مفاسد اقتصادی نبودند را به بدنه وزارت اطلاعات بازگرداند.

وی همچنین گفت: 120 گروه تروریستی که قصد انفجار در کشور داشتند توسط وزارت اطلاعات کشف و منهدم شدند، آقای علوی و زیرمجموعه وی همکاری مناسبی با اطلاعات سپاه دارد، این موضوع باعث برتری اطلاعاتی کامل در کشور شده است.

بروجردی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات:

رئیس کمیسیون امنیت ملی با اشاره به اشراف اطلاعاتی وزیر پیشنهادی اطلاعات در امور داخلی و خارجی گفت: اقتدار امروز نظام در خارج از مرزها، محصول یک هماهنگی پس‌پرده با محوریت ولایت است.

علاءالدین بروجردی نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی که دستور آن ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم بود، از سیدمحمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات به عنوان مدیری متدین، ولایتمدار، برخوردار از سعه صدر، قاطع و سریع در تصمیم‌گیری یاد کرد و گفت: در چند سالی که در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با ایشان ارتباط داشتیم، بارها موارد ارجاعی کمیسیون را با حساسیت و دقت ویژه‌ای پیگیری می‌کرد. 

وی معاونان علوی را نیز افرادی متدین و کارآمد برشمرد و اظهار داشت: چون در برخی سازمان‌ها فرد قدرت می‌یابد، بیش از هر فرد دیگری باید در نظر داشته باشد که «عالم محضر خداست».

بروجردی با اشاره به اشراف اطلاعاتی علوی در امور داخلی و خارجی گفت: کارهای نیروی قدس سپاه در خارج از مرزها منحصر به فرد و الگوست، اما نیروهای اطلاعاتی ما نیز در آن نقش دارند. 

وی با ذکر این نکته که شورای هماهنگی اطلاعاتی وجود دارد و هر هفته نیز تشکیل جلسه می‌دهد، افزود: شاید اختلاف نظر‌هایی وجود دارد که طبیعت یک نظام است، اما اگر اقتدار امروز به نمایش گذاشته می‌شود در پس پرده یک هماهنگی با محوریت جایگاه ولایت وجود دارد.

 

علوی در جلسه رای اعتماد به کابینه دوازدهم:

وزیر اطلاعات گفت: کار اطلاعاتی بر پایه احکام شرعی و رعایت حلال و حرام الهی و ارزش‌های اخلاقی و قوانین مقدس جمهوری اسلامی در همه جا از جمله برخورد با متهمین انجام می‌گیرد.

سیدمحمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات در جلسه رای اعتماد کابینه دوازدهم در مجلس طی سخنانی اظهار داشت: امروز با وزارت اطلاعاتی مواجه هستیم که عرصه سربازی سربازان مومن،‌ متعهد، فداکار و در یک کلمه ولایتمدار و دلسوز وحدت و امنیت ملی کشور هستند.

وی افزود: در این مدت 4 سالی که بر وزارت اطلاعات گذشت اهتمام برحفظ استقلال وزارت و عدم وابستگی جناحی در آن و کار انجام کار حرفه‌ای و کارشناسی بر محورهای راهبردی بود، وزارت اطلاعات در این مدت تلاش کرد کار اطلاعاتی مردم پایه با مشارکت آحاد ملت، دانش پایه با تقویت بنیه علمی کارکنان این وزارت که در حال حاضر چندین هزار نفر در تحصیلات تکمیلی و صدها نفر در مقطع دکتری در رشته‌های مورد نیاز وزارت در حال تحصیل هستند که همراه با رشد و پیشرفت علم و تکنولوژی در جهان با بهره‌گیری از علوم و فنون مختلف وزارت موفق به ارائه عملکردی فاخر و دانش پایه اطلاعاتی در آینده شود.

وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: به لطف پروردگار تا جایی که به وزارت اطلاعات مربوط بوده در تحکیم امنیت اقتصادی گام برداشتیم چون بر این باوریم که فعالان اقتصادی مانند گنجشک‌هایی هستند که بر روی یک درخت نشسته‌اند که اگر شلیکی به یک گنجشک شود بر درخت سایر گنجشک‌ها باقی نمی‌مانند. لذا ما با یک فعال اقتصادی برخورد انقباضی کنیم تمام فعالان اقتصادی فرار می‌کنند. بنابراین وزارت اطلاعات سعی کرده با هیچ فعال اقتصادی چنین برخوردی نداشته باشد تا باعث فرار سرمایه نشود اما مسامحه با فساد اقتصادی هم نکرده‌ایم و هزاران میلیارد تومان فرار مالیاتی و هزاران هکتار تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی و هزاران میلیارد قاچاق کالا و موارد بسیار زیاد فساد بانکی را شناسایی کردیم و با تدبیر به آنها این وزارتخانه برخورد کرده و حقوق مردم و بیت‌المال را مسترد کرده‌ است.

 

قربانی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات

نماینده آستانه اشرفیه با اشاره به اینکه میزان رضایتمندی از عملکرد وزارت اطلاعات در چهار سال گذشته به بالاترین سطح خود رسیده است، گفت: علوی وزارت اطلاعات را از سیاست‌زدگی خارج کرد.

محمدحسین قربانی نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 25 مرداد) و در موافقت با سیدمحمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: خوشحالیم که وزارت اطلاعات به مدیری توانمند سپرده شده است. 

وی با تأکید بر اینکه وزارات اطلاعات باید به دور از سیاست‌زدگی اداره شود، اظهار داشت: درصدی از رضایتمندی از عملکرد وزارت اطلاعات در سال‌های اخیر به بالاترین حد خود حدود 75 درصد رسیده است و نباید یادمان برود که تا دیروز این وزارتخانه در پایین‌ترین سطح رضایتمندی بود.

 

موافقت قاضی پور با وزیر پیشنهادی اطلاعات

نماینده ارومیه در مجلس گفت: دستگیری هزاران نفر از عناصر انقلاب از اقدامات مثبت علوی در وزارت اطلاعات است.

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان در سخنانی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات، اظهار داشت: آقای علوی نگاهی فرهنگی به امنیت دارد و مشکلات حاد امنیتی و سیاسی را به اجتماعی و اقتصادی تبدیل می‌کند و با آنها برخورد می‌کند، وی رفتار عاقلانه‌ای در چارچوب نظام و شورای عالی امنیت ملی در پیش گرفته و این اقدام وی باعث ایجاد آرامش در فضای امنیتی کشور شده است.

وی افزود: در زمان تصدی آقای علوی در وزارت اطلاعات، عملیات‌های موفق بسیاری انجام شده است، به عنوان نمونه در چند وقت اخیر، اطلاعات کل آذربایجان غربی در عملیاتی، سرکرده و سرگروه‌های ضدانقلاب را دستگیر کرد.

ملکی در مخالفت با وزیر پیشنهادی اقتصاد:
من در برنامه‌های آقای کرباسیان جز نظریه‌پردازی چیزی ندیدم

ولی ملکی در جلسه علنی امروز مجلس (25 مرداد 96) و در مخالفت با وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: من هر چه برنامه آقای کرباسیان را بررسی کردم چیزی جز نظریه پردازی ندیدم.

وی افزود: حوزه اقتصاد عدد و رقم می‌خواهد، اهداف کمی می‌خواهد باید مشخص شود که امروز در کجا قرار داریم و بعد از 4 سال باید به کجا برسیم و سالیانه باید گزارش عملکرد بدهیم.

نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: من به آقای کرباسیان هم گفتم متاسفانه اهداف کمی در برنامه‌ها مشاهده نکردم و وزیر پیشنهادی هم پذیرفت و حال اینکه وقت نداشته یا چیز دیگری است مشکل خودش است و شاید هم اعتقادش بر این است.

اولادقباد در موافقت با وزیر پیشنهادی اقتصاد:
نقطه عطف مدیریت کرباسیان کاهش قابل ملاحظه قاچاق در کشور است

فریده اولاد‌قباد نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز چهارشنبه 25 مرداد در موافقت با مسعود کرباسیان وزیر پیشنهادی اقتصاد ابتدائاً از وزرای پیشنهادی خواست به حرمت 7 مزار شهدای گمنام هنگام ورود به تالار آفتاب مجلس به مسئولیت سنگین خود دقت کنند.

وی در ادامه با یادآوری اینکه اقتصاد ایران در سال‌های گذشته با شرایط ویژه‌ای روبه‌رو بوده است، ثبات اقتصادی و تورم تک‌رقمی را از نتایج عملکرد دولت یازدهم برشمرد و با یادآوری اینکه رشد اقتصادی کشور از منهای 7 درصد در سال 91 به مثبت 12 در سال 95 رسیده است،‌ گفت: تورم در ایران در مقطعی به 40 درصد هم رسیده بود، اما امروز تک‌رقمی است.

بهادری در مخالفت با وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی:
انتظار داریم وزیر مدار اقتصاد را از زیر چرخ‌های سیاست خارج کند

 

سید هادی بهادری نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه 25 مرداد 96) در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم و به عنوان مخالف با وزیر امور اقتصاد و دارایی طی سخنانی بیان داشت: در بحث کسب و کار رتبه 152 را در 4 سال به 120 رساندیم اما همین رتبه 120 نیز رتبه قابل قبولی نیست.

وی ادامه داد: در بحث آزادی اقتصادی رتبه 155، در بحث مباحث کارآفرینی رتبه 85 و در بحث فلاکت اقتصادی متأسفانه هجدهمین اقتصاد دنیا معرفی شدیم.

سیدکمال الدین شهریاری نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه) طی سخنانی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد، اظهار داشت: صحبت‌هایی که می‌خواهم درباره آقای کرباسیان مطرح کنم، حاصل 25 سال شناخت مستقیم بنده از وی در حوزه عمل، تجربه و کار است، چرا که بنده از دوره سوم مجلس شورای اسلامی توفیق داشتم با رئیس‌جمهور، معاون اول و تعدادی از وزرا همکاری داشته باشم، به همین دلیل عرایضم براساس شناخت مستقیم از آقای کرباسیان است. 

وی افزود: معاونت قوانین مجلس زحمت بسیار خوبی کشیده و گزارش کارشناسی درباره تطبیق برنامه‌های وزرای پیشنهادی با وظایف قانونی وزارتخانه‌ها اسناد بالادستی منتشر کرده است؛ 18 صفحه به برنامه‌ها و خط مشی‌ها و استراتژی‌های آقای کرباسیان اختصاص داده شده است و کمترین انحراف در این گزارش مربوط به خط مشی‌ها و برنامه‌های آقای کرباسیان است. 

شهریاری تصریح کرد: این موضوع به آن معناست که آقای کرباسیان در ارائه برنامه از خودش چیزی خلق نکرده است، دستگاه‌های اجرایی مجری قوانین هستند و برنامه آقای کرباسیان در واقع همان سند چشم‌انداز بیست ساله، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، برنامه‌های پنجم و ششم توسعه و بودجه‌های سالانه است. قرار نیست چیزی خارج از مصوبات مجلس شورای اسلامی در برنامه‌های آقای کرباسیان گنجانده شود.

خضری در مخالفت با وزیر پیشنهاد اقتصاد و دارایی:رکود کاری کرده که مردم دلشان برای تورم تنگ شده است

رسول خضری نماینده مردم پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی صبح امروز چهارشنبه (25 مرداد 96) در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم و به عنوان مخالف با وزیر امور اقتصادی و دارایی طی سخنانی بیان داشت: حوزه اقتصاد بحثی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری است.

وی ادامه داد: نامگذاری سال و 2 بار تکرار بحث اقتصاد مقاومتی در سال‌های 95 و 96 دلیل توجه ویژه مقام معظم رهبری به این مقوله بسیار مهم است.من آقای کرباسیان را از سال‌های دور می‌شناسم و ارادات ویژه‌ای به ایشان دارم اما خب یکسری ابهامات و نقدهایی بود که به عنوان نماینده و  مطالبه‌گر از طرف مردم به عرض ایشان برسانم.

عبدالحمید خدری نماینده مردم گناوه در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه پارلمان) طی سخنانی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد، اظهار داشت: فراهم ساختن شرایط توانمندسازی بخش خصوصی، تسهیل فضای کسب و کار، تقویت رابطه اقتصادی خارجی در بهبود و ارتقای بهره‌وری، مشارکت در احیا و اصلاح نظام بانکی و تلاش برای جلب سرمایه‌گذاری خارجی، گوشه‌ای از برنامه‌های آقای کرباسیان وزیر پیشنهادی اقتصاد است.
 

مجلس با سه‌شیفته شدن جلسات علنی امروز پارلمان مخالفت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه) پارلمان با پیشنهاد علی لاریجانی رئیس مجلس برای سه‌شیفته شدن جلسات علنی امروز پارلمان به منظور بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی مخالفت کردند.

رئیس مجلس در بیان پیشنهاد خود گفت: اگر نمایندگان موافق باشند 2 ساعت بعد از اذان مغرب نشست علنی داشته باشیم تا رسیدگی به برنامه‌های وزرای پیشنهادی را ادامه دهیم.

اما وکلای ملت با 76 رأی موافق، 150 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از 261 نماینده حاضر در صحن علنی با این پیشنهاد لاریجانی مخالفت کردند.

بر این اساس، مجلس امروز هم مانند روز گذشته در 2 شیفت کاری صبح از ساعت 8 الی 13 و نوبت عصر از ساعت 14:30 دقیقه الی 19:30 دقیقه نشست علنی خواهد داشت.

کرباسیان در تشریح برنامه‌های خود در مجلس مطرح کرد:

مردمی‌سازی اقتصاد برای تحقق بهبود محیط کسب و کار/ تولید داخلی و کاهش بیکاری اولویت برنامه‌های عملیاتی است

مسعود کرباسیان وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه، 25 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در تشریح برنامه‌های خود گفت: معتقدیم سیاست های اقتصاد مقاومتی و شعار سال مقام معظم رهبری راهگشای اصلی ترین مشکل اقتصادی مردم یعنی ضعف بنیه تولیدی رقابت پذیر و بیکاری گسترده است.

وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی در ادامه با بیان اینکه مشکلات اساسی و دیرینه اقتصادی در 4 مشخصه مهم ساختاری-تاریخی اقتصاد ایران جای دارد، عنوان کرد: نفتی بودن اقتصاد ایرانی، دولتی بودن اقتصاد کشور، رانتی و غیرشفاف بودن و سیاست زدگی از اهم این مشکلات است پس اگر بخواهیم شاهد افزایش تولید داخلی و افزایش اشتغال برای جوانان خود باشیم چاره ای نداریم جز آنکه دست به اصلاحات ساختاری برای رفع مشکل تاریخی و دیرپای اقتصاد بزنیم.

وی در ادامه اصلاحات ساختاری نظام اقتصادی را کاری بزرگ و خطیر دانست و افزود: این کار در دولت یازدهم شروع شده و باید با شتاب بیشتر و قاطعانه ادامه پیدا کند و معتقدم مأموریت اصلی وزارت اقتصاد در 4  سال آتی عملیاتی کردن سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است که در برنامه ششم تجلی یافته و حاصل تجربه درازمدت ملت ایران در آسیب شناسی اقتصاد کشور و راه های رفع آنها بوده و برنامه ششم توسعه برنامه ای میان مدت در چارچوب سیاست های بلندمدت و همگی در برنامه اقتصادی دولت دوازدهم که از سوی رئیس جمهوری ارائه شده است، تجلی یافته است.

 

انتهای پیام/الف

 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب