کد مطلب: 29403
تاریخ انتشار : 1396-07-18 11:03
تعطیلی کشتارگاه ایلام باعث گسترش ذبح غیربهداشتی در سطح استان بوده که این موضوع با سلامت جدی مردم مرتبط می شود.

گروه اجتماعی ايلام بيدار :: توجه به وضعیت سلامت مردم یکی از اصلی ترین وظایف نهادهای بهداشتی در سطح کشور است.

سلامت غذایی یکی از شاخه های مهم سلامت بوده و تأمین آن می تواند به ایجاد جامعه ای شاداب کمک کند.

یکی از مهمترین موضوعات در مواد غذایی گوشت قرمز و اهمیت آن در سبد خانوارهای ایرانی می باشد.

این ماده مغذی و پروتئینی به سبب نیاز بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و معمولا در همه غذاهای اصیل ایرانی پای ثابت  است.

اما چیزی که در این ماده اهمیت داشته ، تأمین سلامت آن بوده چون با توجه به نوع بافت آن محيط مناسبي جهت رشد ميكرو ارگانيسمهای مختل  مي باشد و به همين دليل به سرعت دچار فساد ميكروبي و شيميائی  مي گردد.

یکی از محیط هایی که وظیفه اصلی تأمین سلامت گوشت قرمز ایجاد کشتارگاه های صنعتی بوده که با تأمین دام سالم، ذبح بهداشتی و توزیع به سلامت مردم کمک می کند.

ایلام بعنوان یکی استان با پتانسیل بالا در پررورش دام و مصرف بالای گوشت قرمز در سطح جامعه به استانی با اهمیت از لحاظ تأمین سلامت تبدیل شده است.

به لحاظ اهمیت بالای این موضوع در سالیان گذشته از طریق پشتیبانی امور دام کشور کشتارگاهی در منطقه صنعتی ایلام با مدیریت دولتی تأسیس و تا همین چند وقت قبل  بصورت مداوم در حال فعالیت بود؛در زمان استاندار سایق ، این کشتارگاه از حالت دولتی خارج و بصورت خصوصی به شرکتی غیربومی واگذار شد.

از همان ابتدای واگذاری تنش هایی در مدیریت این واحد صنعتی ایجاد و با واکنش های مختلف از طرف مسئولان دولتی و مدیریت کشتارگاه همراه بوده است.

مدیریت جدید با بهانه هایی از جمله نبود کشتار مناسب در طول روز و به صرفه نبودن منابع مالی در یک مرحله اقدام به اخراج یا بقول مدیریت آن، مرخصی اجباری نمود و این تنش ها تا جایی پیش رفت که کشتارگاه صنعتی ایلام که امید آن می رفت با مدیریت خصوصی پیشرفت داشته باشد ، تعطیل شد.

هرچند این تعطیلی با مدیریت خوب دامپزشکی استان زیاد طول نکشید اما همین تعطیلی چند روز استان را از توزیع گوشت بهداشتی محروم نمود و عملا سلامت مردم نشانه رفت.

واکنش رئییس سازمان دامپزشکی ایلام به تعطیلی کشتارگاه صنعتی

وهاب پیرانی رئیس سازمان دامپزشکی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار اجتماعی ایلام بیدار در واکنش به وضعیت بهداشت گوشت گفت: یکی از وظایف اصلی نهادهای مرتبط با بهداشت ، تأمین گوشت سالم و بهداشتی در سطح جامعه می باشد.

وی اظهار کرد: تأمین این گوشت تنها از طریق ذبح بهداشتی در سطح کشتارگاه ها بوده و با نظارت نیروهای بهداشتی دامپزشکی و پس از تأیید برای مصرف در سطح استان توزیع خواهد شد.

رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به وضعیت کشتارگاه ایلام بیان داشت: متأسفانه با تغییر مدیریت کشتارگاه چالش هایی در سطح تأمین گوشت سالم مردم پیش آمده تا جایی که این واحد چند روزی تعطیل بود، هرچند با دستور مقام قضایی و پیگیری های این سازمان مجوز بازگشایی آن صادر شد اما حل این مسئله همکاری نهادهای مختلف را می طلبد.

پیرانی ادامه داد: ناظران سازمان دامپزشکی با توجه به اینکه ضابط قضایی نبوده لذا نمی توانند مستقیم ورود کرده و لازم است مسئولان امر در استان با توجه به اهمیت سلامت مردم و جامعه نسبت به حل اساسی این موضوع اقدام کنند.

تعطیلی کشتارگاه معضلی اجتماعی و بهداشتی

درحال حاضر با تعطیلی کشتارگاه صنعتی ایلام و اینکه جایگزینی دیگر نیز در سطح استان وجود نداشته، و نظر به اینکه این واحد بیش از 50 کارمند بصورت مستقیم در آن ارتزاق می کنند، می تواند به یک معضل اجتماعی و بهداشتی بزرگ تبدیل شود.

تعطیلی این امر باعث گسترش ذبح غیربهداشتی در سطح استان بوده و جامعه به ناچار بدین سمت سوق داده شده که این موضوع با سلامت جدی مردم مرتبط می شود.

با توجه به عدم آشنایی مردم با بیماری های دامی و ضررهای جبران ناپذیر آن لازم است مدیران ارشد استان و حتی شورای تأمین به این موضوع ورود کرده و تا قبل از ایجاد مشکلات جدی در سطح جامعه ،مشکلات حل و فصل شود.

انتهای پیام/ی

دیدگاه‌ها

پیشنهاد میشود در مناطق شباب ومهدی آباد واحد نظارت بهداشتی مستقر گردد وکلیه ذبح قصابان پس از ذبح دام گوشت را برای تایید به این واحد سیار ببرد ومهر کند وسپس بفروشد

تازه ترین مطالب

پربیننده ترین مطالب